Margit a saját kalácsánál 60 deka liszthez 10 deka cukrot ír. Namármost én megsütöttem úgy, de az kevés, ha kifejezetten édes kalácsot szeretnél (főleg, ha bekakaózod). Ezek alapján én a szacharinos kalácsba legalább 15, de inkább 20 deka cukrot tennék.
Szia Piroska! A szilikon anyagánál fogva nem alkalmas túlságosan nagy sütőformák kialakítására. Kenyérforma (tégla) csak a Plusban néha kapható kínai nagyobb a szokásos, királyformának nevezett kis téglánál. Ha a térfogat számít, és nem a forma, középen lyukas kuglófsütők léteznek még nagyobb méretben, meg nagyon lapos téglaformák. Egyébként miért nem sütsz simán a tepsin? Jobb lesz a héja.
Ha a csokis fánkot kérdezed, annak a tésztája ragacsos és lágy, leginkább tortadíszítővel vagy kiskanállal lehet rakni. Nyújtani semmiképp sem lehet. Nem rontottál el valamit az arányokban? Egy bögre = kb. 2,7 dl állítólag. Én eszerint mértem.
Már kb. egy hete nem volt időm még olvasgatni sem. Most olvasom vissza mit hagytam ki. A múlt hétvégén sütöttem az első kenyeremet a szilikon sütőformában. Nem tudtam ki kell-e kenni előtte valamivel, így nem kentem ki. Tökéletesen kijött belőle. Én csak a formakenyér recept felét csináltam meg, de elrontottam, és a vízből az egész adaghoz valót öntöttem bele, erre sajnos csak akkor jöttem rá, amikor a tejet is részben beleöntöttem. Így aztán miközben dagasztott a gép apránként adagoltam bele a lisztet míg jónak láttam. Tettem bele egy kis köménymagot is. A családnak nagyon ízlett a kenyér, pedig nem igazán tönkölybúza és biokenyér pártiak. Szép a szerkezete, csak a mennyiség lett így sok, ezért kicsit idomtalanul kidagadt a formából. Margitkának elküldtem a képeket, majd ideteszi, gondolom. Eddig az infra nem akart működni, ezért nem tudtam a telefonomról idevarázsolni.
Szerintetek nagyobb szilikonos formát nem lehet kapni?
Megsütöttem a cseh krémest, de azzal a lendülettel el is rontottam!Mégpedig azt rontottam el, hogy a tészta receptbe 8 ek kávé van írva. Én bele is számoltam a 8 ek. kávét, csak akkor jöttem rá, hogy valami nem stimmel,amikor mindent beleraktam és mondom ehhez még valami folyadék kellene. És le esett a tantusz, hogy ez biztos lefőzött kávéra, nem pedig a porkávéra értendő! Csakhogy a kávé nem dl-ben hanem evőkanálra volt megadva, és ezt értettem félre.Így jártam! Azért megcsináltam rá a krémet meg a csokimikulások maradványából csokimázt, (ami nagyon törik). Hát majd meglátjuk. Végül egy kis tejjel, meg vízzel egészítettem ki a tésztát, így lett egy kis önthető állaga a tepsibe.
Azért írtam le, hogy más nehogy így járjon, bár valószínüleg csak én vagyok ilyen bambalínó!
Szeretettel üdvözöllek, örülök, hogy jelentkeztél. Örülök, annak is hogy találtál hasznos dolgokat az oldalon és sikeresen sütögetsz, gratulálok hozzá. Lekváros buktát szoktam csinálni, de sütésálló lekvárból, így nem kell a szélek behajtásával sokat bíbelődni, mert ez a lekvár nem folyik ki a tésztából. Mostanában láttam valahol ilyen lekvárt. Vagy CBA-ban vagy egy Reál közértben, már nem emlékszem pontosan. (Én nagykerben szoktam venni.) Az a nagyméretű muffinforma nagyon jó lehet még más, ilyen töltött dologra is. Én annak iedején sajnáltam, hogy csak a sárgája fért a tojásnak a kosárkáimba, biztos finom lett az egész tojással is.
További sikeres sütögetést kívánok és remélem most már többször fogsz jelentkezni. Kíváncsian várnám a sütéseidről a beszámolókat, üdv, Margit
A tegnapi rozsos kenyerem nekem is csudát produkált, alig tudtam kivakarni a gép üstjéből a tésztát. A kenyér végül jól sikerült, legalábbis kinézetre, mert elviszem ajándékba, így nem vágtam meg. Sikért a rozsos kenyerekbe én midig szoktam tenni egy keveset.
Szia Irén! Olvastam kenyérkét, köszi. Már mint , mire vigyázzak? A szilikonos csatlakozásnál? Azonkívűl, hogy a lapát alá megy a "Cucc"? Hát jó lecke volt ez a rozslisztes kenyér, de most már legalább tudom. Üdv. henna
Szia Szokomoki!Az Otkernek van tortabevonója tejcsokis és étcsokis változatban.Nagyobb áruházakaban lehet kapni.A pudingok körül szokott lenni, forróvizben fel kell melegíteni zacskóval és ráönteni a tésztára.Elronthatlan, én ezt használom.Üdv.anyulia
Én csak most jelentkeztem be ide, hogy elmondjam, Kedves Margit, nagyon régóta olvasgatlak, fantasztikus, ahogy rendszerezed és dokumentálod a dolgokat és persze amiket sütsz! Nagyon klassz, ahogy a képeiden lépésről lépésre látható a lényeg.
Több recepted kipróbáltam és sokszor csak ötleteket szedegettem itt össze.
A héten megcsináltam a sonkás, sajtos,tojásos kosárkát. A receptet olvasva nagyon megörültem, ui.van egy kallódó 6-os muffinformám,már majdnem kidobtam, mert muffinnak tul nagy, de erre tökéletes, belefér 1 egész tojás.Nagyon jól sikerültek a kosárkák, köszönöm! A virslis tekercsnek is nagy sikere van nálunk, bár én rozsos zsemletésztába csavartam.
Ha egyszer buktát sütnél, kíváncsi lennék, hogy hajtogatod be, mert nekem még nem sikerült úgy, hogy ne szivárogjon ki a lekvár.
Szia henna!
Ha az NLC-t is olvasgatod rozskenyér ügyben ott már kenyérke is reagált.
100%-os rozskenyeret nem tudsz gépben dagasztani csak talán sütni.
Csak rozsos keveréket. Már én is rászoktam, hogy összekevertetem vele, de kézzel dolgozom ki és a sütőben sütöm. Sikér... Nem szoktam beletenni, bár mostanában kovászos rozsost sütök mindig. A BM 2000-nél, ha ugyanolyan, mint az Alaskám volt, nagyon vigyázni kell a piros szilikonos csatlakozásokra!
Üdv: Irén
Sziasztok! Én vagyok a hajnali bagoly! Tegnap dögrováson voltam, most meg már fenn kukorékolok.Elolvastam az elmaradt dolgokat, és nagyon örülök, hogy kitaláltátok a gondolatomat a csokimázt illetően, ui. én sem tudok ill tudtam normális csokimázat csinálni. Köszönöm a tippeket, megnéztem a fényképet is, a receptet is újra. Én ugyanis olyan tipusú emberke vagyok, hogy csak akkor tudok valamit megcsinálni, ha látom, hogy hogy kell, vagy hogy milyennek kell lenni. Lehet, hogy ez másnak nem segítség, de hát én ilyen vagyok! Egyébként már kinyomtattam a múltkor miden süti recepét, aztán majd készülődök, csak még kúrálom magam a mai nap, mert begyulladt a torkom, a gyógyszertől meg hasmenést kaptam, Most már nem csak a torkomra, hanem erre is szedek gyógyszert, mert az antibiotikum szerencsére csak 3 szemes, és még valahogy le kell nyelnem a mai és a holnapi adagot a hasmenéssel együtt. Na nem részletezem kínlódásom, inkább edződök a vasárnapi vendégvárásra 10 személyre. Még szerencse, hogy jön ma az anyukám és itt van már a menyjelöltem is, így lesz segítség. A gombás és húsos lasagnét, a sajtos krumplit, őzpörköltet és a majonézes krumplit előző nap elő tudom készíteni, így csak a töltött dagadó és a leves marad vasárnapra, na meg minden előkészített dolog megsütése. De ez nem gond, mert légkeveréses sütőm van, és abban több sorban mindent berakhatok egyszerre. Látszik,hogy friss vagyok, annyit írok, hogy csak na!! Aztán majd jelentkezem a sütikkel is, meg mindennel. Szép napot Nektek és egészségesebbet mint nekem lesz! Nelly
Nem tudtam sajnos az elmaradt képeimet mindet feltenni. Ma sütöttem narancsos kalácsot szilkonformában, Sváb pacsnit és egy új kenyeret, aminek a Kati kenyér nevet adtam. Ennek a receptjét feltettem a legújabb 10 recept közé. Egy közös képet mutatok a mai sütésemről:
A tegnapiak közül: mini virslis falatkákat csináltam, a második képen pedig kicsike (3 dkg körüli) kiflik láthatók a háttérben.
Holnap valószínűleg egész nap nem leszek, legfeljebb valamikor délben tudok benézni, ha sikerül. Délután vendégségbe megyünk és csak késő este jövök haza. Tulajdonképpen ezért is sütötem ennyi mindent ma, mert ezeket viszem magammal.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, süssetek sok finomat és szépet, üdv, Margit
Az én gépen egyébként TechnoStar BM2000, de a leírásból rögtön ráismertem. Ezeknék a "marha nagy" márkáknál jellemző, hogy ugyanazt dobják piacra, csak más néven.
Tulajdonképpen eddig minden "ehetőre" sült benne, nekem a konyharuhás dolog bevált. De ma amikor a rozsos "trutyi" még a lapát alatt is állt nagyon ideges lettem, és az üstre is ráragadt?!
Végül is nagyon finom lett, igaz nem lett olyan magas, de már el is fogyott.
A helyzeten nem javítana, ha sikért tennék bele?
Ez a Mediamarkt -ba lett véve, majd a hétvégén előállok a problémával, kíváncsi leszek mit szólnak.
A Húgomnak is Hausmeister 1300-a van és nagyon meg van elégedve vele, sokkal kevesebbet "bénázik", mint én.Szerintem jól választottál.
Előre is köszönöm és várom majd a kipróbált recepteket is. A kenyérképnek is örülök, egy szép és finom gépi kenyér egyáltalán nem lebecsülendő dolog. Sőt!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit