E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2006.03.03. 19:03 - #3916

Margit a saját kalácsánál 60 deka liszthez 10 deka cukrot ír. Namármost én megsütöttem úgy, de az kevés, ha kifejezetten édes kalácsot szeretnél (főleg, ha bekakaózod). Ezek alapján én a szacharinos kalácsba legalább 15, de inkább 20 deka cukrot tennék.

Batka Előzmény | 2006.03.03. 19:02 - #3915

Szia Piroska! A szilikon anyagánál fogva nem alkalmas túlságosan nagy sütőformák kialakítására. Kenyérforma (tégla) csak a Plusban néha kapható kínai nagyobb a szokásos, királyformának nevezett kis téglánál. Ha a térfogat számít, és nem a forma, középen lyukas kuglófsütők léteznek még nagyobb méretben, meg nagyon lapos téglaformák. Egyébként miért nem sütsz simán a tepsin? Jobb lesz a héja.

Piroska Előzmény | 2006.03.03. 18:05 - #3914

A Gabó szacharinos kalácsában a szaharint hogyan lehet kicserélni cukorra? Nálunk a családf irtózik a mesterséges édesítőktől.

Piroska Előzmény | 2006.03.03. 17:52 - #3913

Szia Nogea!

Ha a csokis fánkot kérdezed, annak a tésztája ragacsos és lágy, leginkább tortadíszítővel vagy kiskanállal lehet rakni. Nyújtani semmiképp sem lehet. Nem rontottál el valamit az arányokban? Egy bögre = kb. 2,7 dl állítólag. Én eszerint mértem.

Piroska


Piroska Előzmény | 2006.03.03. 17:27 - #3912

Sziasztok!

Már kb. egy hete nem volt időm még olvasgatni sem. Most olvasom vissza mit hagytam ki. A múlt hétvégén sütöttem az első kenyeremet a szilikon sütőformában. Nem tudtam ki kell-e kenni előtte valamivel, így nem kentem ki. Tökéletesen kijött belőle. Én csak a formakenyér recept felét csináltam meg, de elrontottam, és a vízből az egész adaghoz valót öntöttem bele, erre sajnos csak akkor jöttem rá, amikor a tejet is részben beleöntöttem. Így aztán miközben dagasztott a gép apránként adagoltam bele a lisztet míg jónak láttam. Tettem bele egy kis köménymagot is. A családnak nagyon ízlett a kenyér, pedig nem igazán tönkölybúza és biokenyér pártiak. Szép a szerkezete, csak a mennyiség lett így sok, ezért kicsit idomtalanul kidagadt a formából.
Margitkának elküldtem a képeket, majd ideteszi, gondolom. Eddig az infra nem akart működni, ezért nem tudtam a telefonomról idevarázsolni.

Szerintetek nagyobb szilikonos formát nem lehet kapni?

Szép hétvégét mindenkinek!

Piroska


szokimoki Előzmény | 2006.03.03. 15:34 - #3911

Sziasztok!

Megsütöttem a cseh krémest, de azzal a lendülettel el is rontottam!Mégpedig azt rontottam el, hogy a tészta receptbe 8 ek kávé van írva. Én bele is számoltam a 8 ek. kávét, csak akkor jöttem rá, hogy valami nem stimmel,amikor mindent beleraktam és mondom ehhez még valami folyadék kellene. És le esett a tantusz, hogy ez biztos lefőzött kávéra, nem pedig a porkávéra értendő! Csakhogy a kávé nem dl-ben hanem evőkanálra volt megadva, és ezt értettem félre.Így jártam! Azért megcsináltam rá a krémet meg a csokimikulások maradványából csokimázt, (ami nagyon törik). Hát majd meglátjuk. Végül egy kis tejjel, meg vízzel egészítettem ki a tésztát, így lett egy kis önthető állaga a tepsibe.

Azért írtam le, hogy más nehogy így járjon, bár valószínüleg csak én vagyok ilyen bambalínó!

Üdv, Szokimoki

 


Hirina Előzmény | 2006.03.03. 13:48 - #3910

Szia Henna! Nekem a piros szilikongyűrűk egy idő után lejöttek a lapátról és az üstből is. Ezért vittem szervízbe. Üdv: Irén

EmMargit Előzmény | 2006.03.03. 13:40 - #3909

Sziasztok!

Elköszönök, mert elmegyünk rövidesen, késő este, éjjel leszek újra itthon.

Nagyon szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.03. 13:33 - #3908

Szia Csakata!

Szeretettel üdvözöllek, örülök, hogy jelentkeztél.
Örülök, annak is hogy találtál hasznos dolgokat az oldalon és sikeresen sütögetsz, gratulálok hozzá.
Lekváros buktát szoktam csinálni, de sütésálló lekvárból, így nem kell a szélek behajtásával sokat bíbelődni, mert ez a lekvár nem folyik ki a tésztából.
Mostanában láttam valahol ilyen lekvárt. Vagy CBA-ban vagy egy Reál közértben, már nem emlékszem pontosan. (Én nagykerben szoktam venni.)
Az a nagyméretű muffinforma nagyon jó lehet még más, ilyen töltött dologra is. Én annak iedején sajnáltam, hogy csak a sárgája fért a tojásnak a kosárkáimba, biztos finom lett az egész tojással is.

További sikeres sütögetést kívánok és remélem most már többször fogsz jelentkezni. Kíváncsian várnám a sütéseidről a beszámolókat, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.03. 13:21 - #3907

Sziasztok Hirina és Henna!

A tegnapi rozsos kenyerem nekem is csudát produkált, alig tudtam kivakarni a gép üstjéből a tésztát. A kenyér végül jól sikerült, legalábbis kinézetre, mert elviszem ajándékba, így nem vágtam meg.
Sikért a rozsos kenyerekbe én midig szoktam tenni egy keveset.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.03. 13:19 - #3906

Szia Nelly!

Te szegény! Ilyen betegen készülsz a vendégségre? Remélem holnapra már könyebben leszel és legalább a vendégekkel már jól fogod érezni Magad.

Várom majd a beszámolódat és képeket, ha lesz időd írni és fotózni. Minden jót, üdv, Margit


henna Előzmény | 2006.03.03. 12:39 - #3905

Szia Irén! Olvastam kenyérkét, köszi. Már mint , mire vigyázzak? A szilikonos csatlakozásnál? Azonkívűl, hogy a lapát alá megy a "Cucc"? Hát jó lecke volt ez a rozslisztes kenyér, de most már legalább tudom. Üdv. henna

 


anyulia Előzmény | 2006.03.03. 11:35 - #3904

Szia Szokomoki!Az Otkernek van tortabevonója tejcsokis és étcsokis változatban.Nagyobb áruházakaban lehet kapni.A pudingok körül szokott lenni, forróvizben fel kell melegíteni zacskóval és ráönteni a tésztára.Elronthatlan, én ezt használom.Üdv.anyulia

Csakata Előzmény | 2006.03.03. 10:24 - #3903

Sziasztok!

Én csak most jelentkeztem be ide, hogy elmondjam, Kedves Margit, nagyon régóta olvasgatlak, fantasztikus, ahogy rendszerezed és dokumentálod a dolgokat és persze amiket sütsz! Nagyon klassz, ahogy a képeiden lépésről lépésre látható a lényeg.

Több recepted kipróbáltam és sokszor csak ötleteket szedegettem itt össze.

A héten megcsináltam a sonkás, sajtos,tojásos kosárkát. A receptet olvasva nagyon megörültem, ui.van egy kallódó 6-os muffinformám,már majdnem kidobtam, mert muffinnak tul nagy, de erre tökéletes, belefér 1 egész tojás.Nagyon jól sikerültek a kosárkák, köszönöm! A virslis tekercsnek is nagy sikere van nálunk, bár én rozsos zsemletésztába csavartam.

Ha egyszer buktát sütnél, kíváncsi lennék, hogy hajtogatod be, mert nekem még nem sikerült úgy, hogy ne szivárogjon ki a lekvár.

 


Hirina Előzmény | 2006.03.03. 08:58 - #3902

Szia henna! Ha az NLC-t is olvasgatod rozskenyér ügyben ott már kenyérke is reagált. 100%-os rozskenyeret nem tudsz gépben dagasztani csak talán sütni. Csak rozsos keveréket. Már én is rászoktam, hogy összekevertetem vele, de kézzel dolgozom ki és a sütőben sütöm. Sikér... Nem szoktam beletenni, bár mostanában kovászos rozsost sütök mindig. A BM 2000-nél, ha ugyanolyan, mint az Alaskám volt, nagyon vigyázni kell a piros szilikonos csatlakozásokra! Üdv: Irén

nelly52 Előzmény | 2006.03.03. 07:11 - #3901

Sziasztok! Én vagyok a hajnali bagoly! Tegnap dögrováson voltam, most meg már fenn kukorékolok.Elolvastam az elmaradt dolgokat, és nagyon örülök, hogy kitaláltátok a gondolatomat a csokimázt illetően, ui. én sem tudok ill tudtam normális csokimázat csinálni. Köszönöm a tippeket, megnéztem a fényképet is, a receptet is újra. Én ugyanis olyan tipusú emberke vagyok, hogy csak akkor tudok valamit megcsinálni, ha látom, hogy hogy kell, vagy hogy milyennek kell lenni. Lehet, hogy ez másnak nem segítség, de hát én ilyen vagyok! Egyébként már kinyomtattam a múltkor miden süti recepét, aztán majd készülődök, csak még kúrálom magam a mai nap, mert begyulladt a torkom, a gyógyszertől meg hasmenést kaptam, Most már nem csak a torkomra, hanem erre is szedek gyógyszert, mert az antibiotikum szerencsére csak 3 szemes, és még valahogy le kell nyelnem a mai és a holnapi adagot a hasmenéssel együtt. Na nem részletezem kínlódásom, inkább edződök a vasárnapi vendégvárásra 10 személyre. Még szerencse, hogy jön ma az anyukám és itt van már a menyjelöltem is, így lesz segítség. A gombás és húsos lasagnét, a sajtos krumplit, őzpörköltet és a majonézes krumplit előző nap elő tudom készíteni, így csak a töltött dagadó és a leves marad vasárnapra, na meg minden előkészített dolog megsütése. De ez nem gond, mert légkeveréses sütőm van, és abban több sorban mindent berakhatok egyszerre. Látszik,hogy friss vagyok, annyit írok, hogy csak na!! Aztán majd jelentkezem a sütikkel is, meg mindennel. Szép napot Nektek és egészségesebbet mint nekem lesz! Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.03.03. 01:26 - #3900

Sziasztok!

Nem tudtam sajnos az elmaradt képeimet mindet feltenni. Ma sütöttem narancsos kalácsot szilkonformában, Sváb pacsnit és egy új kenyeret, aminek  a Kati kenyér nevet adtam. Ennek a receptjét feltettem a legújabb 10 recept közé. Egy közös képet mutatok a mai sütésemről:

ezeket sütötem ma

A tegnapiak közül: mini virslis falatkákat csináltam, a második képen pedig kicsike (3 dkg körüli) kiflik láthatók a háttérben.

mini virslismini virslis

Holnap valószínűleg egész nap nem leszek, legfeljebb valamikor délben tudok benézni, ha sikerül. Délután vendégségbe megyünk és csak késő este jövök haza. Tulajdonképpen ezért is sütötem ennyi mindent ma, mert ezeket viszem magammal.

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, süssetek sok finomat és szépet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.03. 00:28 - #3899

Sziasztok!

Meghoztam a képeket. A tegnapi tartozásommal kezdem, Szokimoki fehér kenyere gyönörű lett, gratulálok hozzá:

Fehér kenyér Fehér kenyér Fehér kenyér

Swell elküldte a gesztenyés korong és a tonhalas brokkoli képeit, igazán gusztusosak ezek is. Majd receptet még kapunk hozzájuk:

gesztenyés korong Tonhalas brokkoli Tonhalas brokkoli tálalva

Ma kaptam meg Era Argentin Chilis kenyeréről a képeket és a receptet is, nagyon szép gépi kenyér lett ez is:

Argentin chilis kenyérArgentin chilis kenyérArgentin chilis kenyérArgentin chilis kenyér

Argentin Chilis kenyér - Era1966 (Böbsi)

Gabo képei a szacharinos csigákról készültek, ennek édes és egy pizzás változata is látható, mindkettő igen gusztusos lett:

Szacharinos csiga kész Szacharinos csiga kész

A receptjét a diétás receptek közé tettem, hiszen ebben nincsen cukor, de itt is megmutatom: Szacharinos kalács (cukormentes) - Gabo

A következő recepteket kaptuk még:

Csokimáz-variációk - Batka gyűjtése

Hajtovány - Limara

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


henna Előzmény | 2006.03.02. 22:51 - #3898

Szia Irén!

Az én gépen egyébként TechnoStar BM2000, de a leírásból rögtön ráismertem. Ezeknék a "marha nagy" márkáknál jellemző, hogy ugyanazt dobják piacra, csak más néven.

Tulajdonképpen eddig minden "ehetőre" sült benne, nekem a konyharuhás dolog bevált. De ma amikor a rozsos "trutyi" még a lapát alatt is állt nagyon ideges lettem, és az üstre is ráragadt?!

Végül is nagyon finom lett, igaz nem lett olyan magas, de már el is fogyott.

A helyzeten nem javítana, ha sikért tennék bele?  

Ez a Mediamarkt -ba lett véve, majd a hétvégén előállok a problémával, kíváncsi leszek mit szólnak.

A Húgomnak is Hausmeister 1300-a van és nagyon meg van elégedve vele, sokkal kevesebbet "bénázik", mint én.Szerintem jól választottál.

Köszi a jelenkezést. henna


EmMargit Előzmény | 2006.03.02. 22:49 - #3897

Szia Kartika!

Előre is köszönöm és várom majd a kipróbált recepteket is. A kenyérképnek is örülök, egy szép és finom gépi kenyér egyáltalán nem lebecsülendő dolog. Sőt!!

Szép napot holnapra, üdv, Margit


[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG