E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.03.02. 22:49 - #3897

Szia Kartika!

Előre is köszönöm és várom majd a kipróbált recepteket is. A kenyérképnek is örülök, egy szép és finom gépi kenyér egyáltalán nem lebecsülendő dolog. Sőt!!

Szép napot holnapra, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.03.02. 22:24 - #3896

Kedves érdeklődők! Vasárnapra, ha minden igaz, befejezem a határidős munkámat, és utána beírom a kandi gyömbért. Majdnem tök ugyanaz, mint a narancs, csak lassabban fő, és be kell sűríteni a szirupot. Magában, citromos kekszbe és házi étcsokiba vagy csokiláva sütibe is remek (receptet is kaptok majd :-). Kalácsba pl. nem próbáltam még, de gondolom, nem lehet rossz.

Kartika Előzmény | 2006.03.02. 22:19 - #3895

Most sült ki egy vegyes kenyérkém, gépben készült időhiány miatt, de nagyon kis formás lett. (holnap küldök képet róla, bár már a gépi kenyér nem szám, a sok csoda mellett ami készül) Jó éjt nektek.

Kartika Előzmény | 2006.03.02. 22:14 - #3894

Szia Margitka! természetesen, szombaton megcsinálom őket. Irok és fényképezek. Van benne egy túros húsvéti kalács, összehasonlítom majd a tieddel. Jól néz ki. Igaz én a tejtermékekért nem vagyok nagyon oda, nem is igazán eszem, de néha-néha megkostolom. De ezt megsütöm. (a család szereti) és nagyon jó kaják is vannak pl.bárányborda kenyértésztába sütve! (engem mondjuk narancsos feketekagylóhus lazaccal fogott meg leginkább igaz nem épp húsvéti dolog)

EmMargit Előzmény | 2006.03.02. 22:06 - #3893

Szia Kartika!

Írjál recepteket légyszíves, nagyon örülök neki, már előre. Ha tudsz csinálni fényképet esetleg a képekről, akkor azt is küldjed légyszíves, felteszem a szokásos módon. Előre is köszönöm, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.02. 22:04 - #3892

Szia Superkeri!

Igazán aranyos vagy, de szerintem nem állok én ilyen magaslatokon. Igyekszem, sokat sütök és biztos egy kis szerencsém is van. Nagyon szeretem csinálni és főleg nagyon jó közönségem van a sütéseimre :-))

További kellemes estét Neked is, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.03.02. 21:55 - #3891

Sziasztok! megvettem a Nők L. külön számát a receptest. Van benne 8 db elég igéretes muffin. (ha kell hétvégén beirom nektek) és több recept Hústvéra. Bár mi sem nagyon husvétolunk, sőt majd mindig elutazunk valahova azért van egy-két dolog amit ki fogok probálni kaja féle, mert jól néznek ki.

Kartika Előzmény | 2006.03.02. 21:52 - #3890

Heló Batka! engem is felizgatott a kandirozott gyömbér! én imádom, sokféle kajában is használom. kérlek irj róla!! kösz,kösz!

szokimoki Előzmény | 2006.03.02. 21:42 - #3889

Köszönöm mindenkinek a csokimáz recepteket! Aranyosak vagytok!

Ezután csak rajtam múlik! Holnap beszámolok, ha sikerült megsütnöm a sütit!

Majorkaj! Próba szerencse! Majd egyszer biztos sikerülni fog a cserepes kenyér! Én letettem róla egy időre, mert nagyon szeretem a kefírrel készült kenyeret!És hát az ugye nem lesz sose cserepes!Nem baj,majd egyszer!

Üdv mindenkinek: Szokimoki


Kartika Előzmény | 2006.03.02. 21:39 - #3888

Szia Szokimoki! Én is sok csokimázt csinálok, nézd meg hétvégén küldött szivtortámat az is azzal van bevonva. Nagyon jó az a reci is amit Majorkaj beirt, én ex. hasra teszem az arányokat, ki mennyire szereti édesen. Én aprodonként teszem a vizet hozzá, hogy sűrű de még szépen kenhető legyen. (megkeményedik rajta) a margarin v. vaj kell hozzá, csak ezek jók, hogy szép fényes is legyen a teteje. Mi nagyon szeretjük úgy, hogy 1 tábla föző fekete csokit olvasztok meg kicsi vizzel (alulra egy kis viz, 1-2 kanál arra a kockára tört csoki. Kevergetni, ha sürü akkor megint egy kis viz, vigyázni ne legyen hig) aztán mikor sürü krémes akkor a vaj bele és lehet ráönteni a süteményre. Ha közben sürüsödne kicsi viz hozzá. (a jó csokimáz, hamar kezd dermedni)

superkeri Előzmény | 2006.03.02. 21:32 - #3887

   Szia Margitka! Szerintem Neked csak az idő hiány miatt maradt ki a kandírozás, hiszen én úgy látom hogy mindenben túl szárnyalsz bennünket. Más: a hét elején csak rozsos buci készült, aminek a tetejét pehelymix-szel szórtam meg----finom lett és jól is nézett ki, és kipróbáltuk az utóbbi kalácsrecidet(amelyiknek citromlé kell a tésztájába), először a 4-es fonást. A kalács nagyon finom, de a fonást egy kicsit még gyakorolni kell---jó próba volt így húsvét előtt.

   Batka! Hú miket mondasz!! Jól értem, gyömbért kandírozni? Írj erről légyszíves! Továbbiakban hogy használod fel?

Kellemes estét Mindannyiótoknak, üdv. Superkeri


majorkaj Előzmény | 2006.03.02. 21:24 - #3886

Jaj bocsi, kihagytam egy kis (kb. 1 evőkanál)  margarint keverek bele még melegen. De ne várd meg, hogy teljesen kihűljön mielőtt rántöd a sütire  a mázat.Üdv.Julika

majorkaj Előzmény | 2006.03.02. 21:22 - #3885

Szia Szokimoki ! Én évek óta az alábbi csokimázat használom a tortákra, pl. Sacher torta bevonására és nagyon egyszerű:

3 evőkanál kakaóport,
3 evőkanál kristálycukrot
és 3 evőkanál vízet összekeverek egy kis lábasban. Majd felfőzöm egy pár percig állandóan kevergetve kis lángon. Kicsit hagyom kihűlni és ráöntöm a süteményre. Üdv.Julika


EmMargit Előzmény | 2006.03.02. 21:22 - #3884

Szia Batka!

Köszönöm én is a csokimázakat, majd megnézem és átteszem az ABC-s részbe is.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.02. 21:19 - #3883

Szia Julika!

Lehet, hogy már nincs elég hideg hozzá? Majd kipróbálom én is megint és beszámolok róla.

Remélem azért finom lesz a kenyér, majd mesélj róla, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.03.02. 21:17 - #3882

hihi, nagyon egyszerre jártunk erre!

majorkaj Előzmény | 2006.03.02. 21:17 - #3881

Szia Szokomoki ! Köszi a segítséget. Azért merészkedtem várni a kenyeremtől, hogy kicserepesedjen a héja, mert ez a fehér kenyér változat már másoknak kicserepesedett. A lent írt 4 féle lisztből és vízzel készítettem, nem volt benne semmi amit Te írtál. De ez legyen a  legkisebb baj. Üdv. Julika


Batka Előzmény | 2006.03.02. 21:16 - #3880

talán még annyi, hogy ha csokiból készíted, nem szabad túlhevíteni. Amint forr a tál alatt a víz, elzárni, addigra már amúgy is átmelegedett a fém, simán felolvad benne a csoki.

EmMargit Előzmény | 2006.03.02. 21:15 - #3879

Szia Szokimoki!

Olyan tésztát sajnos nem ismerek, amit kérdeztél.

Csokimázat én eddig sosem csináltam, csak a muffin kapcsán az elmúlt napokban. A táblás csokit egy nyeles kávékiöntőbe kockáztam, kicsi margarint tettem hozzá és beleállítottam forrásban levő vízbe. Amikor teljesen elolvadt a csoki, akkor forrón csurgatható és kenhető bármire.
Nem tudom hogy ilyenre gondoltál-e, biztos más is ír másfélét is.

Sok sikert a Cseh krémeshez, majd mesélj, hogy sikerült, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.03.02. 21:14 - #3878

Köszi Batka, utánanézek!

[Későbbi] [4397-4378] [4377-4358] [4357-4338] [4337-4318] [4317-4298] [4297-4278] [4277-4258] [4257-4238] [4237-4218] [4217-4198] [4197-4178] [4177-4158] [4157-4138] [4137-4118] [4117-4098] [4097-4078] [4077-4058] [4057-4038] [4037-4018] [4017-3998] [3997-3978] [3977-3958] [3957-3938] [3937-3918] [3917-3898] [3897-3878] [3877-3858] [3857-3838] [3837-3818] [3817-3798] [3797-3778] [3777-3758] [3757-3738] [3737-3718] [3717-3698] [3697-3678] [3677-3658] [3657-3638] [3637-3618] [3617-3598] [3597-3578] [3577-3558] [3557-3538] [3537-3518] [3517-3498] [3497-3478] [3477-3458] [3457-3438] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség