Kedves érdeklődők! Vasárnapra, ha minden igaz, befejezem a határidős munkámat, és utána beírom a kandi gyömbért. Majdnem tök ugyanaz, mint a narancs, csak lassabban fő, és be kell sűríteni a szirupot. Magában, citromos kekszbe és házi étcsokiba vagy csokiláva sütibe is remek (receptet is kaptok majd :-). Kalácsba pl. nem próbáltam még, de gondolom, nem lehet rossz.
Most sült ki egy vegyes kenyérkém, gépben készült időhiány miatt, de nagyon kis formás lett. (holnap küldök képet róla, bár már a gépi kenyér nem szám, a sok csoda mellett ami készül) Jó éjt nektek.
Szia Margitka! természetesen, szombaton megcsinálom őket. Irok és fényképezek. Van benne egy túros húsvéti kalács, összehasonlítom majd a tieddel. Jól néz ki. Igaz én a tejtermékekért nem vagyok nagyon oda, nem is igazán eszem, de néha-néha megkostolom. De ezt megsütöm. (a család szereti) és nagyon jó kaják is vannak pl.bárányborda kenyértésztába sütve! (engem mondjuk narancsos feketekagylóhus lazaccal fogott meg leginkább igaz nem épp húsvéti dolog)
Írjál recepteket légyszíves, nagyon örülök neki, már előre. Ha tudsz csinálni fényképet esetleg a képekről, akkor azt is küldjed légyszíves, felteszem a szokásos módon. Előre is köszönöm, üdv, Margit
Igazán aranyos vagy, de szerintem nem állok én ilyen magaslatokon. Igyekszem, sokat sütök és biztos egy kis szerencsém is van. Nagyon szeretem csinálni és főleg nagyon jó közönségem van a sütéseimre :-))
Sziasztok! megvettem a Nők L. külön számát a receptest. Van benne 8 db elég igéretes muffin. (ha kell hétvégén beirom nektek) és több recept Hústvéra. Bár mi sem nagyon husvétolunk, sőt majd mindig elutazunk valahova azért van egy-két dolog amit ki fogok probálni kaja féle, mert jól néznek ki.
Köszönöm mindenkinek a csokimáz recepteket! Aranyosak vagytok!
Ezután csak rajtam múlik! Holnap beszámolok, ha sikerült megsütnöm a sütit!
Majorkaj! Próba szerencse! Majd egyszer biztos sikerülni fog a cserepes kenyér! Én letettem róla egy időre, mert nagyon szeretem a kefírrel készült kenyeret!És hát az ugye nem lesz sose cserepes!Nem baj,majd egyszer!
Szia Szokimoki! Én is sok csokimázt csinálok, nézd meg hétvégén küldött szivtortámat az is azzal van bevonva. Nagyon jó az a reci is amit Majorkaj beirt, én ex. hasra teszem az arányokat, ki mennyire szereti édesen. Én aprodonként teszem a vizet hozzá, hogy sűrű de még szépen kenhető legyen. (megkeményedik rajta) a margarin v. vaj kell hozzá, csak ezek jók, hogy szép fényes is legyen a teteje. Mi nagyon szeretjük úgy, hogy 1 tábla föző fekete csokit olvasztok meg kicsi vizzel (alulra egy kis viz, 1-2 kanál arra a kockára tört csoki. Kevergetni, ha sürü akkor megint egy kis viz, vigyázni ne legyen hig) aztán mikor sürü krémes akkor a vaj bele és lehet ráönteni a süteményre. Ha közben sürüsödne kicsi viz hozzá. (a jó csokimáz, hamar kezd dermedni)
Szia Margitka! Szerintem Neked csak az idő hiány miatt maradt ki a kandírozás, hiszen én úgy látom hogy mindenben túl szárnyalsz bennünket. Más: a hét elején csak rozsos buci készült, aminek a tetejét pehelymix-szel szórtam meg----finom lett és jól is nézett ki, és kipróbáltuk az utóbbi kalácsrecidet(amelyiknek citromlé kell a tésztájába), először a 4-es fonást. A kalács nagyon finom, de a fonást egy kicsit még gyakorolni kell---jó próba volt így húsvét előtt.
Batka! Hú miket mondasz!! Jól értem, gyömbért kandírozni? Írj erről légyszíves! Továbbiakban hogy használod fel?
Jaj bocsi, kihagytam egy kis (kb. 1 evőkanál) margarint keverek bele még melegen. De ne várd meg, hogy teljesen kihűljön mielőtt rántöd a sütire a mázat.Üdv.Julika
Szia Szokimoki ! Én évek óta az alábbi csokimázat használom a tortákra, pl. Sacher torta bevonására és nagyon egyszerű:
3 evőkanál kakaóport, 3 evőkanál kristálycukrot és 3 evőkanál vízet összekeverek egy kis lábasban. Majd felfőzöm egy pár percig állandóan kevergetve kis lángon. Kicsit hagyom kihűlni és ráöntöm a süteményre. Üdv.Julika
Szia Szokomoki ! Köszi a segítséget. Azért merészkedtem várni a kenyeremtől, hogy kicserepesedjen a héja, mert ez a fehér kenyér változat már másoknak kicserepesedett. A lent írt 4 féle lisztből és vízzel készítettem, nem volt benne semmi amit Te írtál. De ez legyen a legkisebb baj. Üdv. Julika
talán még annyi, hogy ha csokiból készíted, nem szabad túlhevíteni. Amint forr a tál alatt a víz, elzárni, addigra már amúgy is átmelegedett a fém, simán felolvad benne a csoki.
Csokimázat én eddig sosem csináltam, csak a muffin kapcsán az elmúlt napokban. A táblás csokit egy nyeles kávékiöntőbe kockáztam, kicsi margarint tettem hozzá és beleállítottam forrásban levő vízbe. Amikor teljesen elolvadt a csoki, akkor forrón csurgatható és kenhető bármire. Nem tudom hogy ilyenre gondoltál-e, biztos más is ír másfélét is.
Sok sikert a Cseh krémeshez, majd mesélj, hogy sikerült, üdv, Margit
Szokimoki, én nemrég vadásztam össze az nlc-ről, de még nem nyílt alkalmam kísérletezni, de a legszimpatikusabb latsiáé. Bemásoltam mindet a receptes fórumba, nézd végig, hátha találsz valami általános szabályt vagy rokonszenves változatot.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit