Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Huu, VIKIM, Te aztan termeltel! Levagtam 2 orias karimat a kenyeredbol es tok vastagon megkentem a lekvarral.Csak UUUGY cuppogtam kozben.Nagyon finom volt.!
No, sikerult a "manusomat "meghatni es berakta a fotoimat az albumomba.
almás rétes
hajtovány
hot-dog kifli
Almas kroko
pityokas torta ajandekba keszult
Hat, ezek keszultek.Keszitettem meg 1 Vakondturas tortat a lakojaval, de elfelejtettem lencsevegre kapni. Holnapra 1 diotortat tervezekk, ajandekba megy az egyik kicsi, a masikat mi villazzuk a hegyre.
No de Emes miféle molnárlegényről fantáziálsz te? Mondjuk engem is gondolkodóba ejtett ez a házi őrlés, de azt hiszem ez már kiverné a családnál a biztosítékot.
Bezsa hol veszel megbízhatóan tiszta gabonát? Olyat ami biztos nem vegyszeres és nem is gombás?
És a következő kérdés,mivel őrölöd? Milyen malmod van és mennyibe került, és elégedett vagy vele teljesen?
Ti most tényleg arról beszéltek, hogy búzát kéne venni, és otthon, vagy egy közeli malomban megőrölni/tetni? Én elhiszem, hogy sokkal finomabb úgy a kenyér, de hogy lehet ezt kivitelezni???
Limarám! Ehhez nem csak malom kell, hanem egy hektár búzaföld is, meg egy molnár, ha lehet,valami vállas, jóképű legény! (Megkaptad a képes emilemet? Mert nem jött róla visszaigazolás.)
Haboskaves jo reggelt! VIKIM, meg a tegnapihoz: Az otthoni tejszinek amikor felvered kemeny de konnyuek maradnak, az itteni nem tudom miert, de vhogy nagyon tomott lesz foleg ha a tejszinrogzitot is beleteszed. NEM verem tul, nem azert van hogy megvajasodik, Ha nem vered fel tisztessegesen osszeesik ill VISSZA eseik, ha meg tulvered hamar vaj lesz belole. JO lenne HA itt is lehetne kapni azt a HULALA tejszint. Amugy jo az itteni tejszin es finom csak hat az allaga vegett zsortolodok. Johet a magyar tehen! En a magyar tejet is jobban szeretem. Edesebb!
No, megyek is mert robot van. Mindenkinek kellemes szep napot! Az eleszto szelleme......../hihi/
Moha úgy látom kicsit belekavarodtál a friss liszt jelentésébe :) Amit belinkeltem, az konkrétan az új gabonából, tehát közvetlen az aratás utáni gabonából őrölt lisztre vonatkozott, és csak a kenyér- és finomlisztekre.
A teljes kiőrlésúekről, mint Bezsa, én is úgy tudom, hogy frissen őrölve az igazi.
Fantasztikus finomságokat sütöttetek egytől-egyig. Mindenkinek szívből gratulálok hozzá !
Bocsi Ildikó, azt hittem, hogy keményebb állagot akarsz --- hát akkor cseréljünk tehenet
Szerintem meg akkor egy kanál tejföllel többet tegyél bele, és akkor lágyabb lesz, csak legalább 20 %-os legyen a tejföl, ha van Nektek ilyen. Puszi Neked és aludj jól !! Jaaaaaa --- már régen akartam valamit Neked mondani. Férjem kérdezte, hogy mennyiért vagy eladó az áruházban ????? ---- hi hi hi hi -.-.- humoros a csávó !!!!
ILDIKÓM ! a kicsi szalalkáli 1 kávéskanál és csak annyi tejet tettem rá, hogy éppen el tudjam keverni, mondjuk egy teáskanálnyi, Csak tényleg arra figyelj, hogy nagyon kevés ideig kell sütni. Én nem hittem volna el. Sok sikert hozzá.
NAGYON ! - koszonom az infot!! Kifogom probalni majd. Aruld meg el legyszi hogy mennyi az a kicsi SZALAKALI es mennyi tejet teszel hozza, mert en meg eeeeletemben nem sutottem vele, mivel az illatat utanlom.Ez meg gyerekkorombol maradt ram amikor anyukam sutotte a 6 lapost akkor en mentem..... DEEEE a 6 lapost imadtam mindig. Aposomtol kertem csomagban , igy van itthon mert a 6 lapost megszeretnem varazsolni vele. Majd joool kinyitom az ajtot ablakot aztan nem lesz buuuuz.
JA! es itt meg nem fedeztem fel a HULALA megfelelojet SAJNA!!! CSAK allati /tehentejes/ tejszinem van. Ezek a Sz@rok, meg nem ugy verodnek fel ahogy EN akarom mert nem lesz olyan konnyu-konnyed a tejszinhab mint EN akarom.Vhogy az otthonihoz nagyon tomornek erzem az allagat. Rigojancsi is regota betervezve, dehat nem tudom milyen lenne ezzel az itteni tejszinnel.
VIKIM, elnyalakodtam a fagyidat! Ezer bocs de mire eszrevettem hogy nincs mar keso volt.!hihi
ILDIKÓM ! A "Boldogság Hormon"-hoz elfelejtettem odairni, hogy mindezt habverővel kell felverni. Először a hulalát, utána sorban hozzáadni a többieket. kb mindösszesen szók 10 perc az egész
ILDIKÓM ! a számból vetted ki a szót, akarom mondani vala, hogy amikor készitettem, már akkor az állagát látva el is döntöttem, hogy ebből legközelebb egy süti vagy torta töltelék lesz. Irom, ahogyan én állitottam össze (abból ami itthon volt)
Itt a boldogsághormon :) :)
1 dboboz (fél liter) hulala
10 dkg porcukor
2 dl 20 %-os tejföl
jó két evőkanál olvasztott csoki (ebből csak ennyi volt itthon)
2-2,5 kanál nutella (ebből is csak ennyi volt)
fél adag (Amit a dobozon látsz) LIDL-s darabolt pörkölt mogyoró
Ize isteni, állaga szuper,
Ajánlot hozzá egy receptet is ha sütinek akarod, mert én ezzel fogom elkésziteni.
20 dkg liszt,
3 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
2 ev. kanál olv. méz,
1 egész tojás,
kicsi szalakáli tejben feloldva.
ezt mindössze 6 percig sütöttem sütőben.
Rákened a masszát és már kész is. Most fogom megnézni a fagyasztóban, de szerintem már tul is fagyasztottam.
Az én tapasztalatom, hogy amikor bekevertem a krémet, azonnal kenhető volt, tehát mehet sütikére.
ILDIKÓM és mindenki, ajánlom melegen. Megyek nyalakodni :) hi hi hi ---- remélem jól kukkoltok,
Lenne 1 NAGY kerdesem: Ebbol a Nutellas-tejszines egyvelegbol lehetne tortat IS tolteni???? At tudnatok "szerelni "nekem egy tortakrem recire?? Orok halam uldozni fog bennetek!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit