Superkeri, ez nagyon jó hír! mármint hogy a citrom is sikerült, mert akkor ráizzítom kedvenc szomszédomat, aki sokat használ teába, hogy ugyan már, gyűjtsön nekem, és mivel a gyömbérem elfogyott, azt is bevásárlok, és egymás után kifőzöm a kettőt (persze előbb a citromot, a gyömbér macerásabb, és hátha belemegy az íze a szirupba).
Holnap, ha összejön, szeretném megsütni Gabo cseh krémesét, De valaki legyen szíves nekem egy tuti csokimáz receptet adni!A tortabevonóval még sosem sikerült! Köszi előre is! Üdv, Szokimoki
Gratulálok, nekem azt hisezm ehhez nem lenne türelmem :-)) Ötletem azonban az elhasználásához van :-)) Most sül a narancsos kalácsom a sütőben, szilikonformában. Ebbe tettem most narancshéjat.
Sok szeretettel köszöntelek, remélem a továbbiakban többször is találkozunk. Örülök, hogy találtál segítséget az oldalon és jó hír nekem, hogy a kedvenc kovászolásomba is belefogtál. Én nagyon megkedveletem a kovászos kenyereket, péksütiket, mindig örülök, ha valaki belefog. Biztos ez is jó fog sikerülni, de ehhez egy kis türelem kell és némi gyakorlatra is szert kell tenni.
A sót kifelejtetted? Hát ez mindenkivel előfordul időnként, sajnos. Én most az előbb jártam úgy, hogy mindent bekészítettem a gépbe és a kovászos kezemet és kanalamat akartam a mosogatóban leöblíteni, amikor észrevettem, hogy a mosogató szélén ott mosolyognak rám szemtelenül a dagasztólapátok Azért már kel a tésztám
A receptet köszönöm szépen, átteszem majd az ABC-s részbe. További jó sütögetést kívánok és várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Én is vártam, hogy kicserepesedjen a kenyerem, aztán Margitka felvilágosított, hogy ez csak akkor történhet meg ha nincs benne tejtermék, és burgonya"származék". Neked ezek voltak benne? Üdv, Szokimoki
Sziasztok ! Megsütöttem ma a fehér kenyér élesztős változatát. Liszt variáció: 40 dkg Bl-80, 5 dkg teljes kiörlésű rozs liszt, 5 dkg tönkölybúza fehér liszt és 10 dkg teljes kiörlésű búzaliszt. Nagyon szépen megkel, szép formája lett, de hiába vittem ki az erkélyre rögtön hűlni nem cserepesedett ki a héja. Szép estét mindenkinek. Üdv.Julika
Valaki nem ismer véletlenül egy jó vajas pogácsa receptet? Olyat ami édes tésztából van. Szoktam venni egy fajtát a boltban, és hasonló ízűt keresek.Se sajt a tetejére, ilyesmi. Köszi Szokimoki
Szia Batka! Tegnap elkészült a nagyon finom kandírozott citrom- és narancshhéj. A leírásod alapján jártam el, a szirupban való főzés nekem nem tartott 1 óráig, hamarabb megpuhultak a héjak. Viszont a cukorban való hempergetés elég macerás volt, azt hiszem nem csepegtettem le eléggé a héjakat. Végül is azért sikerült és a férjemnek jutott eszébe, hogy az aszalógépben szárítsuk ki. Néhány óra alatt kész lett. A citromhéjat is ugyanígy készítettem el, szerintem az szebb lett, mint a narancshéj, mivel azt apróbbra szeltem. Műanyag dobozba csomagoltam mindkettőt, és arra várnak, hogy valami jóféle sütibe kerüljenek. De azt hiszem egy részük nasiként is elfogy. Köszi a receptet. Üdv. Superkeri
Megsütöttem a szaharinos tésztából a kakaós-pizzás csigát.Képeket küldtem e-mailon.Kedvet kaptam a sütésre,mire a fiam hazajött a suliból finom illat várta,mivel ezeket nagyon szereti.
Karácsonykor kaptam kenyérsütőgépet, azóta sütögetem a finomabbnál finomabb kenyereket. Sokat segített ez az oldal, nagyon köszönöm nektek, Margitka szívből gratulálok, nagyon klasz, szinvonalas ez az oldal. most a kovászos kenyerek rejtelmeibe próbálom beásni magamat, hát van még mit fejlődnöm. Tegnap egész szép lett már a kenyér, erre nem kifelejtettem belőle a sót! Ehetetlen volt. Ma a hagymás, szalonnás kenyeret sütöttem meg, gépben, csuda finom lett, de legközelebb ebbe is több só kell, mint amit a recept megad. Sajnos még nem tudok képeket küldeni, de a receptek közé beírom a családunk kedvenc, Hajtovány nevű receptjét. További sok sikert mindenkinek! Marcsi
Szia Margitka!
Bocsi, hogy ritkán, de azért itt vagyok, csak nem jut időm írni, inkább tapasztalatot és recipéket gyüjtök.
Imádom kenyérke rozskenyereit. (No meg gyakran sütök joghurtos zsömlét)
Szép napot Neked: Irén
Henna!
Látom, gondod van a roszlisztekkel.
Ezek mindig sokkal ragacsosabb tésztát eredményeznek, a módszered kiváló, én is így csinálom:)
Kiveszem, átgyúrom, vissza.
Üdv: Irén
Szia henna!
Az Alaskát szervízbe vittem először, ők javíthatatlanná nyilvánították.
Ezután viszavittem a Metróba, de ott nem találtam megfelelő cserekészüléket, ezért levásároltam az árát.
Az új Hausmeister 1300-as gépemet a Médiamarktban vettem. Elégedettebb vagyok vele, bár csak édes kalácsot süt felül is barnára:( Pedig már az ablakát is lefóliáztam.
Tehát arra bíztatlak, ha problémád van az Alaskával, cseréld le bátran, mert nem jó konstrukció. A szilikonos részek problémái most ismeretlenek számomra.
Üdv: Irén
Nagyon örülök a sikerednek. A képeket és a receptet várom szeretettel. Megkérlek, hogy a recepthez feltétlen írd hozzá, hogy a Böbsi receptje, nem szeretném, hogy probléma legyen belőle, valamint a saját elkészítési módodat is.
Szia Margitka! Sikerélményről számolhatok be! Tegnap elkészítettem az Argentin Chilis kenyeret, amit Böbsi oldalán találtam. Ő ugyan sütőben, zacskóban sütötte, én azonban minden hozzávalót csak bedobáltam a gépbe és normál, 1-es programon csináltam meg. Hát isteni finom lett! Magasra feljött, íze finom. Párom este majdnem a felét felfalta és kérte, hogy ilyet máskor is csinálnom kell. Képek is készültek, majd mail-ben elküldöm a recepttel, ha érdekel valakit.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit