E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

kila Előzmény | 2006.02.27. 09:19 - #3796

Szia Margitka!
Olvasom, hogy jártál a kefír gombákkal.
Én már többször, jó pár napra hagytam a gombákat a hűtőben, vízben. Talán 1-2 hét is eltelt már így, de utána tejben helyre rázódtak, jó kefírt csináltak.
Így én már mindig vízben pihentetem őket.
Ha szükséged van gombára, szólj! :-)
kila


EmMargit Előzmény | 2006.02.27. 00:46 - #3795

Sziasztok!

Kiteszem ide a mai receptek linkjét is:

Sárga túró (édes) - Batka

Sárga túró (sós) - Szokimoki

Gesztenyés muffin - Bezsa

Sonkás-ananászos táska - Jégkása

Müzli tallér - Jégkása

Köszönöm szépen a recepteket is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.27. 00:19 - #3794

Sziasztok!

Meghozom lassan a képeket, elnézést hogy csak ilyen későn jutok hozzá :-))

Elsőnek Kartika csokis és túrós kiflijét és születésnapra készült tortáját mutatom meg.

Csokis és túrós kifli Születésnapi torta

Másodiknak Gabó képeit hoztam meg. Kakaós és sajtos csigalegyező:

Csigalegyező, kakaós Csigalegyező, sajtos Csigalegyezők készen

Erezett tészta:

Erezett tészta

Jégkása Biokenyerét is megsütötte Gabó:

Jégkása biokenyere Jégkása biokenyere

Majd Bezsa gesztenyés muffin és kifliképei következnek:

gesztenyés muffin kifli

Jégkása első képsora, a sonkás ananászos táska:

Sonkás-ananászos táska, tészta Sonkás-ananászos táska, töltelékkel Sonkás-ananászos táska, összhajtva Sonkás-ananászos táska, kisülve

A következő a tricolor kalács:

Tricolor kalács fonva Tricolor kalács megkelve Tricolor kalács megsülve Tricolor kalács megvágva

Müzli tallér és a perec képei zárják a sort:

Müzli tallér nyersen Müzli tallér kisülve Perec nyersen Perec kisülve

Nagyon sok szépet sütöttetek, gratulálok mindenkinek, igazán kitettetek magatokért.

Szép napot és jó sütögetést kívánok holnapra is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.26. 23:08 - #3793

Szia Nelly!

Örülök, hogy jelentkeztél, tényleg eltűntél egy kicsit már megint :-))
Miket fogsz sütni a hétvégére? Majd mesélj!

Napsugaras szép hetet kívántál, ennél jobb, most aligha jöhetne :-)) Eltűnhetnének már a hófelhők és a mínusz fokok és jöhetne már a tavasz.

Szép hetet kívánok Neked is, várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.26. 23:05 - #3792

Szia Kati!

A zsömlének 20-25 perc sütési idő kell. A magok részben lepotyognak róla mindenkinek. Apró trükk, talán segíthet ezen, hogy a megformázott zsömle tetejét bevizezed (én a csap alá szoktam dugni hármasával, vagy amennyi egy kezemben elfér) és beleforgatod a magokba vagy pehelybe. Ezzel valamelyest belenyomódnak a magok a tésztába és nagyobb eséllyel maradnak a tésztán sütés után is.

További sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.26. 22:59 - #3791

Szia Andi!

Örülök, hogy sikerült a saját kovászodat ki- illetve megtalálni, és sikeres kenyeret sütni vele. Érdemes élesztő mellé tenni, a csak kovászos kenyér jóval tömörebb lesz, mint az élesztős változat.

Jó éjszakát és szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.02.26. 22:52 - #3790

Sziasztok! Jól el voltam a hétvégén, így most nem győzöm olvasni a történteket. Mit mondjak? Még sosem hallottam a sárga túróról, de bizony felkeltette az érdeklődésemet. Ki is fogom próbálni, mégpedig sós változatban, kíváncsi vagyok, mit szól majd a család. Egyébként nálunk is csak sonka, tojás és kalács van, de most lesz túró is. Aztán elvisszük magunkkal az üdülőnkbe és ott jól elünnepelgetünk. Az idén nálunk is általam sütött kalács lesz és kenyér az asztalon. De most koncentrálnom kell a hétvégére, mert arra fogok most készülni.Oszt majd jelentkezem. Napsugaras jó hetet kívánok minden kis sütötetőnek és nem sütögetőnek, remélem, sikeres lesz az első tavaszi hét.Ja, és gyógyulást, jobbulást a gyengélkedő péktársunknak! Nelly

kati Előzmény | 2006.02.26. 22:01 - #3789

Sziasztok!

Ma graham zsemléket sütöttem. Magokkal szórtam meg a tetejét de a nagyja lepotyogott,a zsemlék sütési idejével is bajban voltam.A zsemle sütésnek van valamilyen fortélya?

Kati


Andi Előzmény | 2006.02.26. 21:55 - #3788

Szia Margitka,

még egy apró öröm, aztán megyek aludni: sikerült kovásszal kenyeret sütnöm, igaz,hogy élesztőt is tettem bele, a kovász ugymont inkább plussz volt. Most már nem próbálkoztam egy hétig etetgetni, szaporítani, hanem péntek esete lisztet és vízet összekevertem, ebből vasárnap reggelre egész bizalomgerjesztő állapotú kovászt kaptam. Amit a receptek között leírt módon használtam fel. Nagyon örülök, hogy nem adtam fel a kovászhoz fűzött reményeimet, mert ténylet más íze van a kenyérnek, ha van benne kovász is.

Szia


EmMargit Előzmény | 2006.02.26. 21:52 - #3787

Szia Julika!

Én is azt javasoltam volna, hogy süssél egy próbakalácsot, abból baj nem lehet :-)) A kefirt persze majd megpróbálom megint, én is remélem hogy sikerülni fog.

Jó éjszakát és kellemes hetet kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.26. 21:50 - #3786

Szia Andi!

Én 60 dkg liszthez a gépben 4 dl folyadékot szoktam tenni, a sütőben sütéshez is kell szerintem 3,5 dl. Szerintem abban a receptben egyszerűen kevés a folyadék. A liszthez szükséges folyadékmennyiséget kisebb mértékben befolyásolja a liszt milyensége (teljes kiőrlésű vagy fehér, búza vagy rozs), a liszt tárolási helye (nem mindegy, hogy menyire nedves vagy száraz a liszt), hogy van-e egyéb mag, pehely, burgony a kenyérben. Ennyi jutott most eszembe, de ez is elég, ahhoz, hogy nyugodtan mondhatjuk: igen sok minden befolyásolhatja a szükséges folyadékmennyiséget, komoly eltérések is lehetnek.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.26. 21:21 - #3785

Szia Szokimoki!

Én azt a harmadikat direkt csináltam :-))
Sajnálom, hogy nem sikerült jól Neked. Azt sokszor leírtam már, hogy egész sűrűre kell a kakaóport keverni, különben elfolyik. A cukorral lehet, hogy csak néhány csepp víz kell hozzá, mert a cukor is folyadékká olvad. Lehet, hogy azt kellene csinálni, hogy a cukrot annyi vízzel, ami éppen csak átáztatja, egy cseppet bemikrózni, hogy megolvadjon és bekeverni a kakaóporral. Ha kell, akkor lehet még ilyenkor egy kicsi vizet hozzátenni.
remélem kipróbálod még és akkor tökéletesre fog sikerülni. Majd mesélj, ha megsütöd megint.
Visszatérve még a sós-édes ízekhez egy pillanatra. A legvadabb ötletem az volt még kamaszkoromban, hogy a megmaradt, szikkadt kalácsból bundás kalácsot csináltam. Nagyon finom volt, többször is csináltam ilyet, bár egy kicsit extrém az ötlet :-))

További szép estét, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.02.26. 21:14 - #3784

Szia Margitka ! Talán az volt a baj, hogy hosszú ideig voltak a hűtőben a gombák anélkül, hogy kefírt gyártottak volna ? Viszont Neked tejben van és ugye abból tudtak táplálkozni.
Nekem sima vízben volt bent a mélyhűtőben már november végétől. És pénteken szabadítottam ki Őket. Kiengedtem a radiátoron és rögtön beletettem 1 l tejbe. 36 óra alatt kész is lett. Igazán sajnálom, hogy így jártál a kefírrel. Reméljük a gombák nem haragszanak meg Rád teljesen és jól fognak működni ezután.
A kalácsot valószínűleg kipróbálom majd a húsvéti sonka előtt. Mert annyira gusztán néznek ki, csak úgy mosolyognak Rám.
Mára elköszönök, mert Nekem már késő van. Reggel korán kell kelnem. Szép estét!Julika


EmMargit Előzmény | 2006.02.26. 21:05 - #3783

Szia Julika!

Ha szeretitek a sósat és az édest együtt, akkor jó. Ha kevésbé édes kalácsot szeretnél, akkor lehet csökkenteni benne egy kicsit az édesítőszert és emelni egy kicsit a sót. Nagyon finom, foszlós kalács, érdemes kipróbálni.

A kefirgombám, nekem a hűtőben volt idáig, váltott tejben. Most beletettem 2 liter tejbe, 24 óra alatt nem történt vele semmi. Úgy döntöttem, hogy tovább hagyom, hisz akár 72 órát is maradhat benne. Na, másnap reggelre, tehát 36 óra után az egész kicsapódott, mint a túró és tiszta savó volt mellette. Nem tudom mi érte, de kidobtam a tejet, a gombát pedig alig bírtam kimosni az összetúrósodott tejből. Most egy kis vízbe betettem a hűtőbe, majd, ha jobb kedvem lesz, akkor kezdek vele valamit. Most mérges vagyok rá :-))

További szép estét, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.26. 20:37 - #3782

Szia Majorkaj!

Köszönöm, aranyos vagy!


majorkaj Előzmény | 2006.02.26. 20:30 - #3781

Jégkásának jobbulást kívánok én is. Remélem most már meggyógyultál ! Üdv. Julika

majorkaj Előzmény | 2006.02.26. 20:28 - #3780

Szia Sokimoki ! Tényleg gyönyörű lett a joghurtos kenyered. Én is gratulálok hozzá. Üdv.Julika

Andi Előzmény | 2006.02.26. 20:27 - #3779

Szia Margitka, sziasztok fórumozók,

szeretném megkérdezni, hogy ki mennyi folyadékot használ a kenyérhez. Azért kérdezem, mert a 3. kenyérsütésemen vagyok túl (az utólsú már nagyon jó lett), de én mindig kevestellem a receptben megadott mennyiséget. Én a sima, egyszerű fehér kenyert sütöttem élesztővel, ott 60 dkg liszthez 3 dl víz van írva, amihez nekem még kellett tenni, mert különben nem tudtam volna dagasztani (kézzel dagasztom, előszőr jó ragacsos, ugymond összekeni, beleragad a tálba, mire végzek a dagasztással, szinte tiszta lesz a tál)

Szerintetek mitől függ a folyadék mennyisége?


majorkaj Előzmény | 2006.02.26. 20:27 - #3778

Sziasztok ! Sajnso én egész héten és hétvégén is lazsáltam sütögetés terén. Tegnap egész nap dolgoztam, ma délelőtt a szokásos aqua-fitness-sel telt el. És inkább főzöcskéltem jövő hétre.
Margitka ! Nagyon szép kalácsokat sütöttél a napokban egymás után. Tényleg úgy néz ki mint a bolti, de gondolom az  íze sokkal finomabb. Ez a fonott kalács nem lenne jó húsvétra a sonka mellé ?
Sajnos nálunk is ugyanaz a helyzet, mint már több hozzászólásban olvastam, hogy nincs nagy vendégeskedés, locsolkodás húsvétkor. Így nagy sütés-főzés sincs, a szokásos főtt sonkán, főtt tojáson kívül. De idén szeretnék én is sütni hozzá saját készítésű kalácsot. Üdv. Julika

majorkaj Előzmény | 2006.02.26. 20:19 - #3777

Köszönöm Superkerinek és Margitkának is a gyors választ Hajdina ügyben. Ahogy lesz egy kis időm elolvasom. Üdv. Julika

[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG