E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

szokimoki Előzmény | 2006.02.26. 19:55 - #3776

Margitka!

Megsütöttem ma a kalácsodat, azt amelyik neked a véletlen 3.lett. Nem dicsekszem vele,le sem fényképeztem, mert úgy jártam vele, hogy amikor lappá kinyújtottam és beletettem a kakaós cukrot, kifolyt belőle. Valószínű, hogy túl sok víz került a kakaóporhoz.Legközelebb, lehet, hogy vajjal kellene összekevernem víz helyett?Az íze jó lett, csak az összes kakaókrém az aljába került.Így jártam.Üdv, Szokimoki


Kartika Előzmény | 2006.02.26. 19:48 - #3775

Szia Margitka! Köszi a jótanácsot, már aztán én is rájöttem. Elég nehéz volt nyujtani, de mikor már betettem a jénayba rájöttem, hogy talán magában is meglenne, de már nem akartam kiszedni. Mindig tanul az ember valamit. Jó nagy volt a jénay volt helye terülni! de azért nem az igazi, de finom és ez a lényege. (legközelebb már lesz tapasztalatom ebben is9

szokimoki Előzmény | 2006.02.26. 19:47 - #3774

Szia Batka! Szia Margitka!

Én nem mondtam,hogy nem szeretem együtt az édest meg a sóst, csak azt, hogy Anyukáméknál ez olyan régi hagyományos recept,szokás, mint pl. az elmaradhatatlan vasárnapi húsleves.Persze, hogy ahány ember annyiféle ízlés. Ez a jó! Mi lenne, ha mindenki csak 1 fajta kenyeret sütne?! Én pl. nagyon szeretem az édes vajas kalácsot megsózni.Vagy a kínai édes-savanyú mártást.Amit pedig igazán életemben nem ettem, (talán 1-szer megkóstoltam) az a sárga túró. Felőlem lehet sós vagy édes....De tőlem függetlenül minden húsvétkor az asztalon van, mert mindenki más szereti!


superkeri Előzmény | 2006.02.26. 19:44 - #3773

    Szia Julika! Igen itt, Margitka oldalán fedeztük fel a hajdinát. A lisztekről és magokról való leírásnál megtalálod. Mivel nekünk is teljesen imeretlen volt, hogy mit is lehet kezdeni ezzel a kemény magocskával, hát este beáztattuk tiszta vízbe, gondoltuk majd reggel elkészítjük úgy, mint a rizst. De erre nem került sor, mert teljesen megpuhult. Tulajdonképpen jellegteleh ízű, de élvezhető. Mi köretként fogyasztottuk. nagyon finom köret mártásos ételek mellé:pl. gombás hús. Szerintem a lisztjét sütéshez is tudjuk használni. Azért jutottál eszembe, mert majd olvasni fogod, hogy jav. az elhúzódó CH felszívódás miatt a diabeteseseknek. Nagyon örülnék, ha tudnék ezzel egy kicsit is segíteni. Nekem más jellegű problémám van azért érdekelnek a természetes dolgok. Kíváncsian várom a véleményedet. Üdv.  Superkeri

EmMargit Előzmény | 2006.02.26. 19:34 - #3772

Szia Kartika!

Megyek a képekért rövidesen, köszönöm szépen.
Ha a kalácsnak elég kemény, ruganyos a tésztája, akkor nem feltétlen szükséges formában sütni, elég jól megtartja a formáját. Igaz, ha ilyen a tészta, akkor a nyújtása egy kicsit nehezebb, de azért ez sem vészes.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.26. 19:25 - #3771

Szia Julika!

Nem tudom Superkeri mikor jár erre, hogy válaszoljon, ezért ideteszem a linkjét a hajdinának: Hajdina
A "Lisztekről, magokról" című részben található eredetileg.

További szép estét, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.02.26. 19:22 - #3770

Szia Margitka! Láttam feltetted a kalácsot. Lehet hogy igazad van, hogy a forma szorította össze, de szép nagy lett (nagy volt a forma) inkább talán hamar sült az elején és utána néztem tűprobával és még többször is nyers volt a közepe.Ma sütöttem túros és csokis kifliket, egy szüli napi szívtortát. Elküdöm a képeket Margitkának.

majorkaj Előzmény | 2006.02.26. 18:31 - #3769

Szia Superkeri !
Köszönöm, hogy felhívtad figyelmemet a hajdinára. Hol olvastál róla  itt az oldalon ? Valószínűleg elkerülte a figyelmemet. Üdv. Julika


majorkaj Előzmény | 2006.02.26. 18:30 - #3768

Szia Batka !
Megnéztem ma a Tescoban a Backmit márkájú kandírozott citromhéjat. Teljesen igazad volt, zöld citrom héj van benne. Én eddig csak a feliratot néztem, hgoy narancs, citrom és vegyes. Nem vizsgáltam meg közelebbről. Bocsi. Julika

EmMargit Előzmény | 2006.02.26. 17:39 - #3767

Szia Gabo!

A képeket kíváncsian várom. Kicsit nekem is vesztettek a formájukból a csigák, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy nagyon finomak :-))

A receptet örömmel várom, kíváncsi vagyok rá. További szép napot kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.26. 17:29 - #3766

Szia Szokimoki! Szia Batka!

Köszönöm a receptet, így egyszerre két Sárga-túró receptünk is lesz.
Nagyon érdekes, én pont azon gondolkoztam, hogy egy sós változatot is ki lehetne esetleg próbálni, még csak nem is magam miatt, hanem a családom miatt. Én - ahogy Batka is írta - nagyon szeretem az édes kalácsot a sós sonkával és sós keménytojással. A családomban azonban senki nem eszi ezt meg. A sós dolgokat csak kenyérrel, a kalácsot pedig margarinnal és kakaóval. Úgyhogy dilemmában leszek, melyiket is próbáljam ki.

Máris teszem a recepteket a helyére. További szép napot, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.02.26. 15:01 - #3765

Szokimoki, ez érdekes! mi éppen, hogy azt szeretjük, ha kellemesen ütköznek az ízek (pl. édes-sós, édes-savanyú), pl. a receptes fórumba beírt "édes" kalácsomat (egyáltalán nem az, de nem is sós) sonkával is jó enni, de persze Nutellával vagy magában is. Egyébként szerintem egy liter tejbe összesen 3 ek cukor gyakorlatilag árnyalatnyi édességet eredményez. Úgyhogy egyezzünk meg, én megcsinálom az "édes" változatot, és beszámolok!

gabo Előzmény | 2006.02.26. 14:58 - #3764

Sziasztok!Szia Margitka!

Ma megsütöttam a csiga legyezőt.A tepsin szépen "álltak",de sütéskor elborultak,ez miért van?Margitkának a képein szépek.Különben nagyon finomak lettek.Én is csináltam sajtosat is.Képeket majd küldöm,csak megvárom,hogy kisüljön Jégkásának a bio tönköny kenyere,és azzal eggyüt küldöm át,ha nem baj.

A sok kalács receptről jutott eszembe egy régi recept édesitőszeres kalács.Az előnye az hogy nem kell dagasztani,csak a tepsiben keleszteni,ebből csináltam régen husvétra kalácsot is,de lehet belőle kakaós csigát is.Ha valakit érdekel,majd beirom a recepjét.Jővő héten zűrös hetem lesz,lehet hogy nem kerülök gép közelbe,de majd pótolm.

További szép napot Gabo


szokimoki Előzmény | 2006.02.26. 10:50 - #3763

Szia Margitka!

Beszéltem Anyukámmal SÁRGA TÚRÓ ügyben, és a következőket mondta:Nálunk a sárga túrót nem édesen, hanem sósan csinálják, mert így jobban illik a sonka sós ízéhez. (eszembe is voltál Margitka, hogy így biztosan szívesebben kipróbálod, mert ebbe nem kell egyáltalán cukor) azért jó hogy Batka talált édes recit is mert lehet, hogy valaki így jobban szereti! A recept a következő:

Sárga túró (sósan)

2 l tej

20 tojás

egy jó csipet só

fahéj 2 db ( az őrölt fahéj nem jó, mert akkor a kész túró "szemcsés" lesz-már kinézetre-)

Elkészítése:

A tejet felforraljuk. A tojásokat felverjük (sárgájával-fehérjével együtt). A felforralt tejbe belecsorgatjuk a tojást, óvatosan kavarjuk, amíg összeáll. Aztán egy vászonkendőbe gombóccá formázzuk. Anyukám ezután úgy szokta, hogy a nyújtófára teszi mint egy batyut, és a mosogató felé teszi, ahol kb 4-5 órát csepegni hagyja.Ezután hűtőbe teszi. Szeletelve, sonkával, főtt tojással, főtt kolbásszal tálalja.


EmMargit Előzmény | 2006.02.26. 01:53 - #3762

Sziasztok!

Több receptet is kaptunk ma:

Fahéjas csokoládés fánk - Piroska

Foszlós kalács (mindmegettés) - Szokimoki

Túrós-gyümölcsös süti - Superkeri

A Húsvéti receptesbe is  - nagy örömömre - kaptunk recepteket:

Cipóban sült sonka - Jégkása

Fagyi - Vajaiildi

Rozmaringos ünnepi kenyér - Jégkása

Nagyon köszönöm mindenkinek a receptet és nagyon várom a továbbiakat is. Holnap, vasárnap, talán még lesz egy kis idő előszedegetni a Húsvéti recepteket :-))

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek és jó sütögetést, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.26. 00:53 - #3761

Sziasztok!

Kartika megsütötte a Csíkos kalácskoszorút, íme a képek róla:

Csíkos kalácskoszorúCsíkos kalácskoszorúCsíkos kalácskoszorú

Én ezt forma nélkül szoktam sütni, szerintem ez "szorította" össze egy kicsit a koszorú formát. Azt írta Kartika, hogy nagyon finom lett, végül is ez a lényeg. Gratulálok hozzá, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.25. 23:56 - #3760

Sziasztok!

Meghoztam Jégkása mai sütéséről a képet, megmutatom:

Sonkás, ananászos táska

Gratulálok hozzá, nagyon gusztusos lett. Várom hozzá a receptet is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.25. 23:52 - #3759

Szia Kartika!

Elkérhetném én is ezt a programtáblát? Feltenném a gépleírásod mellé.

Előre is köszönöm, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.25. 23:47 - #3758

Szia Jégkása!

Köszönöm, a képet lementem máris, majd a recept mellé beteszem. Nagyon klasszul néz ki, ügyes voltál megint, mint mindig :-))

Itt a Perec, az egyebek között található a receptjeimen belül.

További jobbulást kívánok és szép napot holnapra, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.02.25. 23:42 - #3757

Szia Beauly! (András?) nekem is bomann gépem van ua. mint neked. Nagyon szuper kis gép, nagyon jól müködik. Ha küldesz egy fax számot elfaxolok neked egy programtáblát. Ugyan nem a bomanné, de egy bomann kloné és hajszálra ugyanaz. Akkor nem kezdi neked ott ahol abbahagyta, ha a bekapcsoló gombot erősen lenyomod. Akkor leállítja azt a programot amit elkezdtél. és utána újra beprogramozhatod valami másra, amire akarod. (lehet hogy már rájöttél, akkor bocs)

[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG