E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.02.25. 19:49 - #3736

Sziasztok!

Feltettem a tegnapi kalácsom képeit és receptet is írtam hozzá. A legújabb 10 recept közül a legalsó, akit érdekel ott megtalálja. A képeket megmutatom azért itt is.

fonott kalács, szilikonformában sütve fonott kalács, szilikonformában sütve gépben, kakaóval megkenve és feltekerve gépben, kakaóval megkenve és feltekerve

Most készül a következő adag :-)) További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.02.25. 19:27 - #3735

   Szia Batka! Köszönöm a tanácsokat, én is a vastagabb héjú narancsokat gyűjtögetem. Hát a citromé nem eléggé vastag, de remélem azért sikerülni fog. Majd a jövő héten beszámolok róla. Üdv.

EmMargit Előzmény | 2006.02.25. 19:24 - #3734

Szia Judit!

Sok sikert és várom a jelentkezésedet, üdv, Margit


kakuk100 Előzmény | 2006.02.25. 19:23 - #3733

Szia Margitka,

Köszönöm a segítséget és a kalács receptet. Ahogy lesz egy kis időm kipróbálom. Remélem egy héten belül. Az eredményről beszámolok.

Üdv.Judit


EmMargit Előzmény | 2006.02.25. 18:53 - #3732

Szia Szokimoki!

Neked is köszönöm a Corás hírt. A kalácsnak akkor megírom a receptjét és felteszem a legújabb 10 recept közé a képekkel együtt. Majd jelzem itt is, ha készen vagyok.
A jughurtos kenyérről várom a képeket, nekem most sül a joghurtos zsömlém, de valószínűleg még egy kalácsot is fogok ma sütni :-))

További kellemes napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.25. 18:49 - #3731

Szia Nelly!

Jól megijedtem, de hálistennek meg van a kép. Remélem legközelebb, ha belépsz, már Te is fogod látni.
Köszönöm a Corás hírt Neked is és örülök a jól sikerült kiflidnek. 

További kellemes hévégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.25. 18:45 - #3730

Szia Judit!

Gratulálok és nagyon örülök, hogy jól sikerült a második kenyered is. A kaláccsal kapcsolatban idemásolom Neked régebbről Buzablansnak egy beírását, ebből a program is kiderül, valamint az is, hogy tudsz csíkos kalácst csinálni a Panában:

"Sütés:
Basic Baking Raisin - L méret - Világos szín.

Kakaó hozzáadása:
Ha a dagasztás 3:30-kor indul - akkor 2:59-kor amikor megáll a gép
Ha a dagasztás 3:00-kor indul - akkor 2:38-kor amikor megáll a gép

Trükk:
2 helyen bevágom a tésztát (nekem van egy szilikon kenő lapátom, azzal szoktam csinálni) és a keletkezett hasítékokba szóróm a kakaót, a következő dagasztásnál gyönyörű csíkosra dolgozza a gép a tésztát.
Bevágásnál vigyázzatok a teflonra, lehetőleg kenőlapátot használjatok és ne kést erre a célra!

Nagyon gusztusos csíkos finom kalács a végeredmény.

Fahéjjal is működik.
Mazsolát és citrom vagy narancshéjat is lehet hozzáadni. "

Eddig a másolás. Remélem hasznát tudod majd venni és Buzablans sem haragszik meg, hogy így idéztem Őt.

További sok sikert kívánok és várom jelentkezésedet, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.25. 18:36 - #3729

Szia Margitka!

Engem nagyon érdekel majd a kalácsodról a kép, azért majd írd már meg légyszives, hogy pontosan melyik recept alapján készült! Nagyon szeretem a kalácsokat. Kisült a joghurtos kenyér a recepted alapján 3 féle lisztből, kép is készült róla, csak még várom hogy kihűljön és felszeletelve is lefényképezem! Ha elküldöm, megírom a társalgóban. Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.02.25. 18:23 - #3728

Szia Superkeri!

Nagyon örülök a sok sikeres sütésről szóló beszámolódnak, gratulálok mindenhez. A Diós kenyérben nem volt túl sok a mag esetleg? Az olajos magok tudnak olyat csinálni, hogy visszahúzzák a tésztát.
Kukoricás kenyeret nem szoktam sütni. Elég nehezen kezelhető lisztféle és én inkább csak hízlalónak tartom, mint bármi egészségeset felfedeztem volna benne, így inkább a teljes kiőrlésű gabonaliszteket részesítem előnyben.
A receptet köszönöm szépen, majd átteszem az ABC-be is.

Örülök, hogy megtetszett a hajdina, a diétásabb időszakban én is próbálkoztam vele. Most éppen barnarizses időszakunkat éljük :-))

Lehet teljes kiőrlésű lisztből is kalácsot sütni, de sosem lesz olyan az állaga, mint a fehér lisztből készültnek. Erről Móni tudna bővebben mesélni, azt hiszem Ő sütött már ilyen kalácsot.
Tegnap sütöttem a szabványos kalácstésztámból nagyon szép, sütőben sült kalácsot. Olyan foszlós lett, mint a bolti. Úgy csináltam, hogy lapokat nyújtottam a tésztából, ezeket feltekertem, kicsit hosszabbra sodorgattam, majd ezekből fontam meg a kalácsot. Nagyon finom lett, már el is fogyott pedig elég sok lett belőle. Majd teszek fel képet róla.

További kellemes hétvégét, várom holnap is a híreket, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.02.25. 18:16 - #3727

Hm, így utólag még eszembe jutott, hogy szerintem kizárólag a darabonként kapható (nem hálós) narancsokról van szó (egyébként sokszor az almát is viaszolják nálunk is, de azon senki nem akad fent, mert amúgy is megmosná), és ezeken tapintani is lehet ezt a zsíros anyagot - mintha szétmorzsolt-elkent gyertyába nyúlna az ember. Ezek eleve fényesebbek (és persze kívánatosabbak, hisz ez a cél), mint a többi gyümölcs, az almánál nagyon jól látható.

EmMargit Előzmény | 2006.02.25. 18:08 - #3726

Szia Batka!

Én is köszönöm a részletes leírást a citrushéjak kezeléséről. Így megnyugtatóbb a helyzet. Megvallom az utóbbi időben megfontoltam, hogy reszeljek-e citromhéjat valamibe, vagy sem. Így már merek tenni :-))

További szép napot, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.02.25. 16:52 - #3725

Közben rájöttem, hogy talán nem jól értettem, de csak a hártyát szedem ki belőle, ami közvetlenül a gerezdeket és az egész narancsot burkolja. Ahogy egyébként simán megpucol az ember egy narancsot!

Batka Előzmény | 2006.02.25. 16:50 - #3724

Superkeri, sajna nem tudok képet küldeni, de én legutóbb elég vastaghéjú narancsot kandíroztam, de szerintem tök mindegy, mert a fehér rész is átitatódik cukorral, és cseppet sem lesz keserű. Szerintem dekoratívabb, ha sok fehér van rajta, de kinek hogy. Majd főleg a citromhéjról számolj be! Arra készülj fel, hogy nem olyan lesz, mint a Backmit, abban van valami pótszer, ami nedvesen tartja.

szokimoki Előzmény | 2006.02.25. 16:48 - #3723

Nekem még ott van bejelentkezésnél a csíkos kalács! Biztos, hogy jól láttad? Üdv, Szokimoki

Batka Előzmény | 2006.02.25. 16:47 - #3722

Te Nelly, szerintem csak nálad nem jelenik meg a kalács.... lehet, hogy egyszerre két billentyűt nyomtál meg, és valami történt?

szokimoki Előzmény | 2006.02.25. 16:35 - #3721

Szia Nelly!

Látom egyszerre olvastuk a cora katalógust! Nem baj inkább 2-en szóljunk mint senki.


superkeri Előzmény | 2006.02.25. 16:17 - #3720

    Szia Batka! Köszönöm a részletes tájékoztatást a narancshéjjal kapcsolatban. Ugyanis éppen most gyűlik az áztatóvízben a narancs- és citromhéj. Nekem is az a véleményem, hogy az itthoni alapos"mosogatásnak" (narancshéj) nincs párja. (esetleg újabb vegysz. kez.) Batka! mennyire kell kiszedni a héjakból a fehér részt? Még sosem kandíroztam. szeretném ,ha jól sikerülne, próbálkozom citromhéjjal is.  Köszi a válaszodat előre is.   Üdv. Superkeri

nelly52 Előzmény | 2006.02.25. 16:05 - #3719

Szia Margitka! Hova tünt a szép csíkos kalács fényképe a bejelentkezésnél? Légyszi tedd vissza, olyan klassz volt! Ma egyébként sonkás kiflit sütöttem, és böszkén állíthatom, lassan verhetetlen leszek benne! Végre valami, ami szuper jól sikerül mindig. Még sütök egy egyszerűbb kenyeret ma vagy holnap, de semmi komolyabbat nem tervezek, majd a jövő hét végére lesz hajrá. Ja még annyit, hogy szerdától a Corákban több fajta szilikonos sütőt lehet majd kapni, akinek kell, az időben menjen el vásárolni. Általában már sokszor kedden elkezdik feltölteni az árukat, így lehet, hogy már akkor ki lehet csípni a megfelelőt. Nekem is ott lesz a helyem! Nelly

kakuk100 Előzmény | 2006.02.25. 16:03 - #3718

 Szia Margitka!

Megsütöttem a második kenyeret tönköly buzalisztből és rozslisztből és kenyérlisztből keverve. Most már médiumra állítottam a gépet. Jó lett és most a formából is kijött könnyen. Beolajoztam  használat előtt a lapátot is és kicsit megtekertem a csavart ahogy tanácsoltad. Nagyon köszönöm a segitséget. Most szeretnék kalácsot is sűtni a gépben. Szerinted melyik programra állítsam a Panasonicot hozzá?

Üdv. Judit


superkeri Előzmény | 2006.02.25. 15:07 - #3717

   Szia Margitka! Ismét nagy-nagy köszönet mondással kell kezdenem az írást. Elmondani sem tudom, milyen hálás vagyok, amiért "elindítottál "Te és a Többiek a helyes étkezés útján. Nagyon sok hasznos dolgot tanultunk Tőletek, gondolok itt azokra, amit itthon el lehet készíteni és nem kell a boltban azt a sok MŰ dolgot megvenni. (tk.lisztek, magok, csíráztatás, kandírozás,sajt készítés....).Igen termékeny volt az elmúlt időszakunk: múlt héten megsütöttük a Svájci paraszt kenyeret, ami rendkívül finom(kellemes rozs ízű) és szép kinézetűre is sikeredett. Köv. egy kukoricás kenyér, ami jó ízű lett, de igen morzsálódós volt. Azt hiszem egy kicsit elsokalltam a kukoricadara mennyiségével. Tegnap pedig P. Zsizsu Diós-tönköly kenyerét sütöttük, amit pörkölt, durvára vágott dióval, napreforgóval és szezámmaggal izesítettem. Nagyon finom ízű kenyérke lett, de valami hibázott, mert szerintem magasabbnak kellett volna lennie. A sütőbe tétel előtt, vízzel kentem le---talán megfázott a tészta? Végre sor került a Túró sütire is, amit korábban említettem(recit írok a receptesbe). A mai ebédünk körete pedig Hajdinából készült, amiről szintén itt az oldaladon olvastam. Ajánlom a Többiek figyelmébe is, rendkívül egyszerű az elkészítése, nagyon egészséges(Majorkaj olv. el!!!---diabeteseseknek is ajánlott). Hétfő ismét sütős nap lesz, a Pereced biztos sorra kerül és valamilyen kalácsra gondoltam. Most jutott eszembe:Margitka! Szerinted a kalács tésztát nem lehet valamilyen tk.liszt hozzáadásával megsütni?(lehet hogy butaság!!).

Köszi a türelmedet, kellemes hétvégét, jó sütést-főzést kívánok     Superkeri


[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG