Feltettem a tegnapi kalácsom képeit és receptet is írtam hozzá. A legújabb 10 recept közül a legalsó, akit érdekel ott megtalálja. A képeket megmutatom azért itt is.
Most készül a következő adag :-)) További szép estét mindenkinek, üdv, Margit
Szia Batka! Köszönöm a tanácsokat, én is a vastagabb héjú narancsokat gyűjtögetem. Hát a citromé nem eléggé vastag, de remélem azért sikerülni fog. Majd a jövő héten beszámolok róla. Üdv.
Neked is köszönöm a Corás hírt. A kalácsnak akkor megírom a receptjét és felteszem a legújabb 10 recept közé a képekkel együtt. Majd jelzem itt is, ha készen vagyok. A jughurtos kenyérről várom a képeket, nekem most sül a joghurtos zsömlém, de valószínűleg még egy kalácsot is fogok ma sütni :-))
Jól megijedtem, de hálistennek meg van a kép. Remélem legközelebb, ha belépsz, már Te is fogod látni. Köszönöm a Corás hírt Neked is és örülök a jól sikerült kiflidnek.
Gratulálok és nagyon örülök, hogy jól sikerült a második kenyered is. A kaláccsal kapcsolatban idemásolom Neked régebbről Buzablansnak egy beírását, ebből a program is kiderül, valamint az is, hogy tudsz csíkos kalácst csinálni a Panában:
"Sütés: Basic Baking Raisin - L méret - Világos szín.
Kakaó hozzáadása: Ha a dagasztás 3:30-kor indul - akkor 2:59-kor amikor megáll a gép Ha a dagasztás 3:00-kor indul - akkor 2:38-kor amikor megáll a gép
Trükk: 2 helyen bevágom a tésztát (nekem van egy szilikon kenő lapátom, azzal szoktam csinálni) és a keletkezett hasítékokba szóróm a kakaót, a következő dagasztásnál gyönyörű csíkosra dolgozza a gép a tésztát. Bevágásnál vigyázzatok a teflonra, lehetőleg kenőlapátot használjatok és ne kést erre a célra!
Nagyon gusztusos csíkos finom kalács a végeredmény.
Fahéjjal is működik. Mazsolát és citrom vagy narancshéjat is lehet hozzáadni. "
Eddig a másolás. Remélem hasznát tudod majd venni és Buzablans sem haragszik meg, hogy így idéztem Őt.
További sok sikert kívánok és várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Engem nagyon érdekel majd a kalácsodról a kép, azért majd írd már meg légyszives, hogy pontosan melyik recept alapján készült! Nagyon szeretem a kalácsokat. Kisült a joghurtos kenyér a recepted alapján 3 féle lisztből, kép is készült róla, csak még várom hogy kihűljön és felszeletelve is lefényképezem! Ha elküldöm, megírom a társalgóban. Üdv, Szokimoki
Nagyon örülök a sok sikeres sütésről szóló beszámolódnak, gratulálok mindenhez. A Diós kenyérben nem volt túl sok a mag esetleg? Az olajos magok tudnak olyat csinálni, hogy visszahúzzák a tésztát. Kukoricás kenyeret nem szoktam sütni. Elég nehezen kezelhető lisztféle és én inkább csak hízlalónak tartom, mint bármi egészségeset felfedeztem volna benne, így inkább a teljes kiőrlésű gabonaliszteket részesítem előnyben. A receptet köszönöm szépen, majd átteszem az ABC-be is.
Örülök, hogy megtetszett a hajdina, a diétásabb időszakban én is próbálkoztam vele. Most éppen barnarizses időszakunkat éljük :-))
Lehet teljes kiőrlésű lisztből is kalácsot sütni, de sosem lesz olyan az állaga, mint a fehér lisztből készültnek. Erről Móni tudna bővebben mesélni, azt hiszem Ő sütött már ilyen kalácsot. Tegnap sütöttem a szabványos kalácstésztámból nagyon szép, sütőben sült kalácsot. Olyan foszlós lett, mint a bolti. Úgy csináltam, hogy lapokat nyújtottam a tésztából, ezeket feltekertem, kicsit hosszabbra sodorgattam, majd ezekből fontam meg a kalácsot. Nagyon finom lett, már el is fogyott pedig elég sok lett belőle. Majd teszek fel képet róla.
További kellemes hétvégét, várom holnap is a híreket, üdv, Margit
Hm, így utólag még eszembe jutott, hogy szerintem kizárólag a darabonként kapható (nem hálós) narancsokról van szó (egyébként sokszor az almát is viaszolják nálunk is, de azon senki nem akad fent, mert amúgy is megmosná), és ezeken tapintani is lehet ezt a zsíros anyagot - mintha szétmorzsolt-elkent gyertyába nyúlna az ember. Ezek eleve fényesebbek (és persze kívánatosabbak, hisz ez a cél), mint a többi gyümölcs, az almánál nagyon jól látható.
Én is köszönöm a részletes leírást a citrushéjak kezeléséről. Így megnyugtatóbb a helyzet. Megvallom az utóbbi időben megfontoltam, hogy reszeljek-e citromhéjat valamibe, vagy sem. Így már merek tenni :-))
Közben rájöttem, hogy talán nem jól értettem, de csak a hártyát szedem ki belőle, ami közvetlenül a gerezdeket és az egész narancsot burkolja. Ahogy egyébként simán megpucol az ember egy narancsot!
Superkeri, sajna nem tudok képet küldeni, de én legutóbb elég vastaghéjú narancsot kandíroztam, de szerintem tök mindegy, mert a fehér rész is átitatódik cukorral, és cseppet sem lesz keserű. Szerintem dekoratívabb, ha sok fehér van rajta, de kinek hogy. Majd főleg a citromhéjról számolj be! Arra készülj fel, hogy nem olyan lesz, mint a Backmit, abban van valami pótszer, ami nedvesen tartja.
Szia Batka! Köszönöm a részletes tájékoztatást a narancshéjjal kapcsolatban. Ugyanis éppen most gyűlik az áztatóvízben a narancs- és citromhéj. Nekem is az a véleményem, hogy az itthoni alapos"mosogatásnak" (narancshéj) nincs párja. (esetleg újabb vegysz. kez.) Batka! mennyire kell kiszedni a héjakból a fehér részt? Még sosem kandíroztam. szeretném ,ha jól sikerülne, próbálkozom citromhéjjal is. Köszi a válaszodat előre is. Üdv. Superkeri
Szia Margitka! Hova tünt a szép csíkos kalács fényképe a bejelentkezésnél? Légyszi tedd vissza, olyan klassz volt! Ma egyébként sonkás kiflit sütöttem, és böszkén állíthatom, lassan verhetetlen leszek benne! Végre valami, ami szuper jól sikerül mindig. Még sütök egy egyszerűbb kenyeret ma vagy holnap, de semmi komolyabbat nem tervezek, majd a jövő hét végére lesz hajrá. Ja még annyit, hogy szerdától a Corákban több fajta szilikonos sütőt lehet majd kapni, akinek kell, az időben menjen el vásárolni. Általában már sokszor kedden elkezdik feltölteni az árukat, így lehet, hogy már akkor ki lehet csípni a megfelelőt. Nekem is ott lesz a helyem! Nelly
Megsütöttem a második kenyeret tönköly buzalisztből és rozslisztből és kenyérlisztből keverve. Most már médiumra állítottam a gépet. Jó lett és most a formából is kijött könnyen. Beolajoztam használat előtt a lapátot is és kicsit megtekertem a csavart ahogy tanácsoltad. Nagyon köszönöm a segitséget. Most szeretnék kalácsot is sűtni a gépben. Szerinted melyik programra állítsam a Panasonicot hozzá?
Szia Margitka! Ismét nagy-nagy köszönet mondással kell kezdenem az írást. Elmondani sem tudom, milyen hálás vagyok, amiért "elindítottál "Te és a Többiek a helyes étkezés útján. Nagyon sok hasznos dolgot tanultunk Tőletek, gondolok itt azokra, amit itthon el lehet készíteni és nem kell a boltban azt a sok MŰ dolgot megvenni. (tk.lisztek, magok, csíráztatás, kandírozás,sajt készítés....).Igen termékeny volt az elmúlt időszakunk: múlt héten megsütöttük a Svájci paraszt kenyeret, ami rendkívül finom(kellemes rozs ízű) és szép kinézetűre is sikeredett. Köv. egy kukoricás kenyér, ami jó ízű lett, de igen morzsálódós volt. Azt hiszem egy kicsit elsokalltam a kukoricadara mennyiségével. Tegnap pedig P. Zsizsu Diós-tönköly kenyerét sütöttük, amit pörkölt, durvára vágott dióval, napreforgóval és szezámmaggal izesítettem. Nagyon finom ízű kenyérke lett, de valami hibázott, mert szerintem magasabbnak kellett volna lennie. A sütőbe tétel előtt, vízzel kentem le---talán megfázott a tészta? Végre sor került a Túró sütire is, amit korábban említettem(recit írok a receptesbe). A mai ebédünk körete pedig Hajdinából készült, amiről szintén itt az oldaladon olvastam. Ajánlom a Többiek figyelmébe is, rendkívül egyszerű az elkészítése, nagyon egészséges(Majorkaj olv. el!!!---diabeteseseknek is ajánlott). Hétfő ismét sütős nap lesz, a Pereced biztos sorra kerül és valamilyen kalácsra gondoltam. Most jutott eszembe:Margitka! Szerinted a kalács tésztát nem lehet valamilyen tk.liszt hozzáadásával megsütni?(lehet hogy butaság!!).
Köszi a türelmedet, kellemes hétvégét, jó sütést-főzést kívánok Superkeri
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit