E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

eva16 Előzmény | 2006.02.23. 23:40 - #3696

Szia Margit!

A túrós kalács nagyon tetszik, de már máshol is láttam a kandírozott citromhéjat emlegetni, és én azt nem tudom hogy honnan lehet szerezni. Én magam kandírozzak? Én nem vagyok olyan:((

Hilfe!

Éva

 

 


Kartika Előzmény | 2006.02.23. 22:53 - #3695

Sziasztok! meg van végre az üstöm és a keverőlapátom. Újra tudok sütni. Ma egy finom óriás pizzával fel is avattam, igaz kép nem készült, mert a vendégeim befalták. Utána egy dán kenyérke sült. Képet küldöm Margitkának. Szisztok, jó éjt mindenkinek. Hétvégén alakitok valamit ha már itt a gépem.

EmMargit Előzmény | 2006.02.23. 22:48 - #3694

Szia Andi!

A pacsni egy péksütemény volt, nem is tudom, hogy lehet-e kapni még valahol.
Emlékeim szerint - de ezek nagyon halványak - egy vajas és talán egy kicsit édeskés tészta volt, ami olyan formájú volt mint a macskanyelv csoki, vagy a babapiskóta, csak persze nagyobban.

A túrós kalácsnak fergeteges sikere volt. A több, mint 1,5 kilós kalácsból, jó, ha 1/4 kg van még. Biztos, hogy rövidesen megsütöm újra én is.

Sok sikert hozzá, majd mesélj, hogy sikerül, ha megsütöd, üdv, Margit


Andi Előzmény | 2006.02.23. 22:41 - #3693

Sziasztok,

elárulnátok,hogy mi az a pacsni? Most olvasom az utóbbi két nap írásait,és sokat emlegetitek, de sosem hallottam még. Annyit írtatok róla, hogy kedvet kaptam hozzá, bár a túrós kalács, amit Margitka írt, nagyon guszta, azt mindenképp megsütöm hétvégén.

Sziasztok


szokimoki Előzmény | 2006.02.23. 21:44 - #3692

Szia Bezsa!

Most elvetted a kedvemet a pacsni sütéstől, pedig úgy szeretnék igazi bolti pacsnit sütni!


EmMargit Előzmény | 2006.02.23. 21:39 - #3691

Szia Bezsa!

Hát nem tudom, mitől lett ilyen formatartó a pacsnid. Csak még valamivel lágyabbra kellene a tésztát dagasztani
Milyen kiflit sütsz? Sok sikert hozzá, majd mesélj, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.23. 21:37 - #3690

Szia Judit!

Elég a közepes színbeállítás, így vékonyabb lesz a héja és könyebben fog kicsusszanni a helyéről. Ha nem akar mozdulni a kenyér, akkor alul kell megmozgatni egy kicsit a dagasztólapát tengelyét. Vigyázz, forró!!

Kíávncsian várom mi lesz a következő sütésed és majd az eredményről is szívesen olvasnék. Örülök, hogy elsőre jó lett a kenyérkéd, gratulálok hozzá. Üdv, Margit


kakuk100 Előzmény | 2006.02.23. 21:31 - #3689

Szia Margit!

Megsütöttem az első kenyeret. Nagyon finom, de nagyon nehezen jött ki a formából és egy kicsit kemény lett az alsó hély. Valószinű azért mert sötétre állítottam be. Talán médiumra kellett volna.Az, hogy nehezen jött ki mitől lehet? Mit rontottam el?

Köszi

Judit


bezsa Előzmény | 2006.02.23. 19:30 - #3688

Sziasztok! Ma megint nekiálltam a pacsninak. Először 1/2 adagból kezdtem el. A géppel összekevertem aztán kivettem nyújtásra. Hát már akkor láttam, hogy kissé kemény, de azt hittem majd lágyul. Hát nem igazán. Megcsináltam a 3 hajtogatást, de mivel láttam, hogy ebből nem lesz nyújtás, hát kockára vágtam és úgy sütöttem meg. Ízre nagyon finom. Olyan lett mint a réteges vajas pogácsa. Újra neki álltam 1/4 adagból. Most lágyabbra csináltam a tésztát, aztán stb.... Hát ezt sem lehetett nyújtani. Megformáztam, már amennyire tudtam. Most úgy döntöttem, hogy pihentetem a pacsni projektet. Lehet, hogy nálam a pacsni már csak ilyen formátumu lesz. Holnap kifliket sütök.

EmMargit Előzmény | 2006.02.23. 19:03 - #3687

Szia Julika!

A kiflit, a virslis buci tésztáját is adó kifliereceptem alapján csináltam. A feléből lettek az iker bucik, a másik feléből egézs kicsike (3-4 dkg-os) kifliket csináltam. Nagyíon egyszerű a kiflit is formázni, majd legközelebb csinálok róla képeket. Sőt, még nem találtam ki, hogy mit süssek ma. Ha rá tudom beszélni magam a kiflire, akkor megcsinálom a képeket is :-))

További szép napot, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.02.23. 11:25 - #3686

Szia Margitka ! A vajas kiflit a vajas, mások zsömle reci szerint készítetted ? Mert csak a zsemlés recit találtam. Nekem is kellene már valami kiflit készítenem, de nekem jobban megy a zsömle formázása. Üdv.Julika

majorkaj Előzmény | 2006.02.23. 08:14 - #3685

Szia Margitka !

Igazán szépeket sütöttél ismételten. Látom már a muffin sütés is nagyon megy Neked. Szép napot kívánok ! Üdv.Julika


EmMargit Előzmény | 2006.02.23. 01:25 - #3684

Sziasztok!

Az elmúlt napok sütésének képeit szeretném megmutatni. Sütöttem iker virsli bucikat és kicsike vajas kifliket:

iker bucikiker bucik

vajas kiflivajas kifli

Megsütöttem megint a muffint, most nagyobb adag tésztából:

második próba második próba második próba

Aztán a kovászolóknak gondoltam egy kis segítséget adni, azzal a képsorral, amit a kovász etetéséről csináltam. Innen kezdve lehet megnézni a képeket.

etetés (bal-rozs, jobb-búza)

Írtam egy kis kiegészítést a kovászleíráshoz, ideteszem a linket, ha valakit érdekel olvassa el: Kovász készítése - Margit módszere

Még a mai kalácsom képeit ígértem. Két kép ízelítőnek, a többit a receptnél megtaláljátok. Túrós formakalács

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.22. 23:18 - #3683

Szia Judit!

Nagyon kíváncsian várom én is az eredményt, drukkolok Neked.
Panasonicom nem csak nekem van, most hirtelen Katyica jutott eszembe, Neki is új a Panája.
Buzablansnak is ez van, de ő sajnos ritkán jár erre, pedig nagyon sokat tud a kenyérsütésről.

Nyugodtan kérdezzél, igyekszem válszolni és segíteni, bár lehet, hogy mostanában erre csak estefelé kerül sor.

Sok sikert kívánok, és várom a híreket, üdv, Margit 


kakuk100 Előzmény | 2006.02.22. 22:30 - #3682

Szia Margit!

Köszönöm a biztatást. Holnap megyek megvenni a sütéshez a kellékeket. Nagyon izgulok, hogy hogy fog sikerülni az első sütés. Mindent úgy fogok csinálni ahogy mondtad. Fehér kenyérrel kezdek.Már kinyomtattam hozzá receptedet. Azt fogom megcsinálni. Ha nem haragszol a zaklatásért fogok még egy pár dolgot kérdezni, mert azt hiszem csak neked van Panasonicod. Mégegyszer mindent köszi.

   Judit

 


EmMargit Előzmény | 2006.02.22. 22:13 - #3681

Szia Judit!

Gratulálok a Panasonicodhoz, sok örömet és finom kenyérkéket kívánok.

Első sütésnek mindenképpen egy fehér kenyeret javasolnék, ezzel éredemes legalább egyszer kitapasztalni a gépet. Másodszorra már lecserélheted a liszt egy részsét tk-re és magot is teehszt óvatosan hozzá. A gépi fehér kenyeret javasolom elsőre, ez nagyon jó kezdő/tanulókenyér.

A Pana elég lágy tésztával szeret dolgozni, de óvatosan kell azért bánni vele, mert ebben is vissza tud esni sütés közben a kenyér teteje, ha úl sok volt a tésztában a folyadék.

Várom további jelentlkezésedet, majd mesélj, miket és milyen sikerrel sütsz, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.22. 21:40 - #3680

Sziasztok!

Megérkeztem ide is. Már sül a mai kalácsom, megint kitaláltam valami új formát, majd jelentkezem vele, ha kész, és megpróbálom az előző napok képeit is feltenni.

Kíváncsi vagyok Nelly mit talál majd ki a hétvégi vendégségre, várom majd a híreket :-))

Zsuzsi! Ezzel a módszerrel lehet kérget sütni a kenyérre és nem tud visszaesni sülés közben a tészta. Én nem tudom ezt alkalmazni, mert én maximumon szoktam sütni, gyakorlatilag végig, mindent.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


swell Előzmény | 2006.02.22. 21:15 - #3679

Sziasztok lányok. Volna egy kérdésem, lehet, hogy amatőr, bocsi. :) Van valami jelentősége annak, hogy ha egy sütit pl. 180 fokon kell recept szerint sütni, akkor először fel kell vinni a hőfokot 200 fokra, majd percek múlva visszavenni 180 fokra? Több helyen olvastam ilyen praktikát, de nem tudom, hogy mire való. Köszi előre is, Zsuzsi

nelly52 Előzmény | 2006.02.22. 20:58 - #3678

Köszike! Igen erre gondoltam, majd még egyszer alaposan átolvasom, meg kinyomtatom holnap, és akkor jobban látom. Aztán majd kiderül, az biztos, hogy egy hétvégi vacsorát meg fog érni kipróbálni. A jövő hét végére ebédes vendégeim lesznek, amire őzpörköltet, lasagnet, és töltött dagadót terveztem, valamilyen levessel, csak a sütik lesznek különlegesek. Legalábbis szeretném. Addig pedig figyelem a topicokat, ugyanis a tapasztalat mindennél többet ér. Sziasztok! Nelly

majorkaj Előzmény | 2006.02.22. 16:39 - #3677

Szia Nelly ! Nem tudom, hogy arra a bacon szalonnás tekercsre gondoltál-e amit én írtam és tegnap tette fel hozzá a képeket Margitka. Erről részletesen írtam a 3648 sz hozzászólásban. Ha erre a fajtára gondoltál és bármilyen kérdésed van ezzel kapcsolatban szívesen segítek. De azért megsúgom Neked, hogy a 3-4 féle sütemény közül ez fogyott el a leggyorsabban és a legjobban. Azóta barátnőm már kérte a recit. Üdv.Julika

[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG