A túrós kalács nagyon tetszik, de már máshol is láttam a kandírozott citromhéjat emlegetni, és én azt nem tudom hogy honnan lehet szerezni. Én magam kandírozzak? Én nem vagyok olyan:((
Sziasztok! meg van végre az üstöm és a keverőlapátom. Újra tudok sütni. Ma egy finom óriás pizzával fel is avattam, igaz kép nem készült, mert a vendégeim befalták. Utána egy dán kenyérke sült. Képet küldöm Margitkának. Szisztok, jó éjt mindenkinek. Hétvégén alakitok valamit ha már itt a gépem.
A pacsni egy péksütemény volt, nem is tudom, hogy lehet-e kapni még valahol. Emlékeim szerint - de ezek nagyon halványak - egy vajas és talán egy kicsit édeskés tészta volt, ami olyan formájú volt mint a macskanyelv csoki, vagy a babapiskóta, csak persze nagyobban.
A túrós kalácsnak fergeteges sikere volt. A több, mint 1,5 kilós kalácsból, jó, ha 1/4 kg van még. Biztos, hogy rövidesen megsütöm újra én is.
Sok sikert hozzá, majd mesélj, hogy sikerül, ha megsütöd, üdv, Margit
elárulnátok,hogy mi az a pacsni? Most olvasom az utóbbi két nap írásait,és sokat emlegetitek, de sosem hallottam még. Annyit írtatok róla, hogy kedvet kaptam hozzá, bár a túrós kalács, amit Margitka írt, nagyon guszta, azt mindenképp megsütöm hétvégén.
Hát nem tudom, mitől lett ilyen formatartó a pacsnid. Csak még valamivel lágyabbra kellene a tésztát dagasztani Milyen kiflit sütsz? Sok sikert hozzá, majd mesélj, üdv, Margit
Elég a közepes színbeállítás, így vékonyabb lesz a héja és könyebben fog kicsusszanni a helyéről. Ha nem akar mozdulni a kenyér, akkor alul kell megmozgatni egy kicsit a dagasztólapát tengelyét. Vigyázz, forró!!
Kíávncsian várom mi lesz a következő sütésed és majd az eredményről is szívesen olvasnék. Örülök, hogy elsőre jó lett a kenyérkéd, gratulálok hozzá. Üdv, Margit
Megsütöttem az első kenyeret. Nagyon finom, de nagyon nehezen jött ki a formából és egy kicsit kemény lett az alsó hély. Valószinű azért mert sötétre állítottam be. Talán médiumra kellett volna.Az, hogy nehezen jött ki mitől lehet? Mit rontottam el?
Sziasztok!
Ma megint nekiálltam a pacsninak. Először 1/2 adagból kezdtem el. A géppel összekevertem aztán kivettem nyújtásra. Hát már akkor láttam, hogy kissé kemény, de azt hittem majd lágyul. Hát nem igazán. Megcsináltam a 3 hajtogatást, de mivel láttam, hogy ebből nem lesz nyújtás, hát kockára vágtam és úgy sütöttem meg. Ízre nagyon finom.
Olyan lett mint a réteges vajas pogácsa.
Újra neki álltam 1/4 adagból. Most lágyabbra csináltam a tésztát, aztán stb....
Hát ezt sem lehetett nyújtani. Megformáztam, már amennyire tudtam.
Most úgy döntöttem, hogy pihentetem a pacsni projektet. Lehet, hogy nálam a pacsni már csak ilyen formátumu lesz.
Holnap kifliket sütök.
A kiflit, a virslis buci tésztáját is adó kifliereceptem alapján csináltam. A feléből lettek az iker bucik, a másik feléből egézs kicsike (3-4 dkg-os) kifliket csináltam. Nagyíon egyszerű a kiflit is formázni, majd legközelebb csinálok róla képeket. Sőt, még nem találtam ki, hogy mit süssek ma. Ha rá tudom beszélni magam a kiflire, akkor megcsinálom a képeket is :-))
Szia Margitka ! A vajas kiflit a vajas, mások zsömle reci szerint készítetted ? Mert csak a zsemlés recit találtam. Nekem is kellene már valami kiflit készítenem, de nekem jobban megy a zsömle formázása. Üdv.Julika
Nagyon kíváncsian várom én is az eredményt, drukkolok Neked. Panasonicom nem csak nekem van, most hirtelen Katyica jutott eszembe, Neki is új a Panája. Buzablansnak is ez van, de ő sajnos ritkán jár erre, pedig nagyon sokat tud a kenyérsütésről.
Nyugodtan kérdezzél, igyekszem válszolni és segíteni, bár lehet, hogy mostanában erre csak estefelé kerül sor.
Sok sikert kívánok, és várom a híreket, üdv, Margit
Köszönöm a biztatást. Holnap megyek megvenni a sütéshez a kellékeket. Nagyon izgulok, hogy hogy fog sikerülni az első sütés. Mindent úgy fogok csinálni ahogy mondtad. Fehér kenyérrel kezdek.Már kinyomtattam hozzá receptedet. Azt fogom megcsinálni. Ha nem haragszol a zaklatásért fogok még egy pár dolgot kérdezni, mert azt hiszem csak neked van Panasonicod. Mégegyszer mindent köszi.
Gratulálok a Panasonicodhoz, sok örömet és finom kenyérkéket kívánok.
Első sütésnek mindenképpen egy fehér kenyeret javasolnék, ezzel éredemes legalább egyszer kitapasztalni a gépet. Másodszorra már lecserélheted a liszt egy részsét tk-re és magot is teehszt óvatosan hozzá. A gépi fehér kenyeret javasolom elsőre, ez nagyon jó kezdő/tanulókenyér.
A Pana elég lágy tésztával szeret dolgozni, de óvatosan kell azért bánni vele, mert ebben is vissza tud esni sütés közben a kenyér teteje, ha úl sok volt a tésztában a folyadék.
Várom további jelentlkezésedet, majd mesélj, miket és milyen sikerrel sütsz, üdv, Margit
Megérkeztem ide is. Már sül a mai kalácsom, megint kitaláltam valami új formát, majd jelentkezem vele, ha kész, és megpróbálom az előző napok képeit is feltenni.
Kíváncsi vagyok Nelly mit talál majd ki a hétvégi vendégségre, várom majd a híreket :-))
Zsuzsi! Ezzel a módszerrel lehet kérget sütni a kenyérre és nem tud visszaesni sülés közben a tészta. Én nem tudom ezt alkalmazni, mert én maximumon szoktam sütni, gyakorlatilag végig, mindent.
Sziasztok lányok.
Volna egy kérdésem, lehet, hogy amatőr, bocsi. :) Van valami jelentősége annak, hogy ha egy sütit pl. 180 fokon kell recept szerint sütni, akkor először fel kell vinni a hőfokot 200 fokra, majd percek múlva visszavenni 180 fokra? Több helyen olvastam ilyen praktikát, de nem tudom, hogy mire való. Köszi előre is, Zsuzsi
Köszike! Igen erre gondoltam, majd még egyszer alaposan átolvasom, meg kinyomtatom holnap, és akkor jobban látom. Aztán majd kiderül, az biztos, hogy egy hétvégi vacsorát meg fog érni kipróbálni. A jövő hét végére ebédes vendégeim lesznek, amire őzpörköltet, lasagnet, és töltött dagadót terveztem, valamilyen levessel, csak a sütik lesznek különlegesek. Legalábbis szeretném. Addig pedig figyelem a topicokat, ugyanis a tapasztalat mindennél többet ér. Sziasztok! Nelly
Szia Nelly ! Nem tudom, hogy arra a bacon szalonnás tekercsre gondoltál-e amit én írtam és tegnap tette fel hozzá a képeket Margitka. Erről részletesen írtam a 3648 sz hozzászólásban. Ha erre a fajtára gondoltál és bármilyen kérdésed van ezzel kapcsolatban szívesen segítek. De azért megsúgom Neked, hogy a 3-4 féle sütemény közül ez fogyott el a leggyorsabban és a legjobban. Azóta barátnőm már kérte a recit. Üdv.Julika
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit