Igaz, még nem csináltam, de úgy gondolom, hogy hasonlatos lehet a tésztája a fasírtos csigához, csak nem fasíre masszával, hanem baconnel (sonkával) van feltekerve a tészta.Szerintem. De majd bizos ír olyan is aki megcsinálta!
Üdv mindenkinek! Nagyon elfoglalt lettem mostanában, így aztán nem győzök vissza olvasni, annyi mindent alkottatok! Jövő hét végén vendégeink lesznek ebédre, és bevallom, el akarom őket kápráztatni ezekkel a sok finom ujdonságokkal, amiket látok, olvasok. Úgy terveztem, hogy síma fehér kenyeret sütök, ők még soha nem ettek ilyet, aztán sütiket néztem már ki egy párat, majd ha lesz kérdésem, felteszem, mert a család nő tagjai elszánt süti sütők, és mindig írígykedem, ha náluk valami újat látok, hogy én soha nem tudom őket meglepni. Talán most sikerül. Margitka citromos sütijét néztem ki, aztán a cseh kérmessel is szemezgettem, meg a gesztenyés babapiskótás tortán is gondolkodom. Sós sütinek pedig a mandulás vagy sajtos tallért skubiztam ki. Majd még alakul, ván rá még kb 1 hetem. Addig valószínű, hogy jön ismétlésnek a sonkás kifli a hétvégére.. Tessék mondani, az a bizonyos baconos tekercs micsoda? Hiába olvasgattam vissza, néztem a recipék között, nem leltem. El kerülte a figyelmemet? Nelly
Örülök, hogy így már jó lett a kalácsod kívülről is. Tegnap én is virslis bucit sütöttem, de most iker-bucikat csináltam. A tészta mindkét oldaláról feltekertem egy-egy virslire a széleit, egy kis mustárt is kentem a virslikre. Jól sikerült, majd felteszek képeket róla, ha egyszer hozzájutok :-))
További sikeres sütögetést, várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Meghoztam Swell képét a Mogyorós kifliről, amit Jégkása receptje alapján készített. Ez is kóstolásra késztetne :-))
Felteszem Bezsa tegnapi krumplis kenyerének a képeit, amire azt írta, hogy érdekes formája lett. Nos ez igaz, az oka, hogy szerintem kicsi volt a forma, amibe a tészta került. Egyébként ez is nagyon szépre sikerült, ez egy kis szépséghiba lett :-)), biztos vagyok a kép alapján, hogy a tésztája finom, könnyű és puha lett.
Köszönöm a türelmet és gratulálok minden szép alkotáshoz, üdv, Margit
A tegnapi tartozásaimet kezdtem pótolgatni. Elsőre Julika képeit hoztam meg a szombati sütögetéseiről. Minden gyönyörű és ínycsiklandozó lett. Gratulálok hozzájuk, üdv, Margit
A pogácsa receptet szó szerint másoltam be a könyvből ahonnan használjuk. A fánknak a receptjét még nem volt időm feltenni. Remélem ma este eljutok odáig. :-)
Kedves Margitka!Fáradhatatlan vagy.-Megsütöttem a virslis bucikat és egy újabb kakaós csíkos kalácsot.Most nem a kakaós tésztát tettem kívülre és így nem lett olyan barna a külső része.Küldöm a képeket.Üdv:anyulia
Én is kerestem "igazi" pacsni receptet.Igen, olyat ahogy írtad amit a pékségben csinálnak. Köszönöm! Amint időm lesz, ki is próbálom!
Szia Nogea!
Először is jobbulást a kislányodnak, vagy már remélem ,mire olvasod, már meg is gyógyult!:)
Most olyan sokmindent sütöttem a múlt héten, hogy egy időre leállok. Csak kenyeret sütök.Bár nagyon tetszik a cseh krémes, és valószínüleg a pacsni után azt sütöm meg.Meg hát kihasználtuk a jó időt és csavarogtunk a gyerkőcökkel, legalább lejártam az eddigi sütögetéseket:)))
Szia!
én voltam aki keresi a pacsni receptjét. Nagyon szépen köszönöm. Holnap elutaznak a páromék és nyugiban tudok kisérletezni. Te egy tündér vagy. Amint elkészül küldöm róla az információt.
Ma elmentem a Soroksári úti boltba és jól bevásároltam. Vettem 6 kg lisztet (BL80) Amaránt magot, kukorica lisztet, kukoricás tésztákat, mert megszeretném kóstolni, hogy milyen.
üdv Vali
Kedves Bunny! Nagyon sok függ szerintem a liszt minőségétől is.Nem mindeggy hogy milyen lisztet használsz.Nagyon jó a BL 80-as kenyérlisz,vagy keverd a sima és a rétesliszet megfelelő arányban.Margitkánál nagyon sok jó receptet találsz.Nekünk a Viktória királynő kenyér nagyon bevált.Üdv.anyulia
megszereztem a pacsni receptjét, ez úgy van leírva ahogy a pékségekben csinálják:)
50 db 40 g-os pacsnihoz kell:
1,1 kg liszt (BL55), 5 dkg élesztő, 1 dkg só, 17 dkg margarin, 11 dkg cukor, 4,5 dl tej, ascorbin sav
a margarint a hűtőben jól kifagyasztjuk. a többi hozzávalóból kelt tésztát készítünk, (tehát margarin nélkül!) lágy, de még nyújtható tészta legyen. a hideg margarint a kinyújtott tésztalapra reszeljük, majd 2-3-szor hajtogatjuk. hajtogatás közben 20 percet pihentetjük. adagokra osszuk, és 10-15 percig hagyjuk megint pihenni. ezután kézzel hosszúkás formára alakítjuk és sütőlapon kb 40 percig kelesztjük. gőzös, 220-230 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
próbálni még nem próbáltam, de valaki itt közülünk nagyon kereste a pacsnit és azt mondta nem adja fel:)))
Hát, sajnos semmit nem tudtam a helyére tenni. Éjfél körül a férjemnek felrémlett valami, hogy a kollegák lehet, hogy nem csináltak meg valamit úgy, ahogy kellene, így lementünk az üzletbe. Hát igaza volt, most értem vissza, de most már megyek aludni, mert mindjárt reggel és kelnem kell.
Elnézést kérek mindenkitől, holnap igyekszem pótolni a dolgokat. Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Sajnálom, hogy nem tudtam itt lenni, amikor írtál, de nagyon örülök a részletes beszámolódnak és a sok jó hírnek, amiket leírtál. Nagyon ügyes voltál és igen kreatív, mint azt Kartika is írta a társalgóban :-)) Ne kissebítsd, az érdem 100 %-ban a Tied. Gratulálok!!! Nagyon klassz minden, amiket írtál, szinte látom magam előtt, pl a Baconos tekercset. Ki fogom próbálni én is, biztos nagyon finom, de ez mindenre igaz, amiket írtál :-)) A recepteket köszönöm szépen, rövidesen összeszedem és a képekkel együtt elrakom a helyére. Remélem, hogy ma mindennel végezni tudok, de nem vagyok biztos benne. Elég késő van már és én nekem még rengeteg dolgom van sajnos.
Örülök és köszönöm, hogy az oldalunkat ajánlottad a barátnődnek is, remélem sikeresen fog nekiállni a fogyókúrának, ha elszánja magát rá. Sok sikert kívánok hozzá!
Szép napot kívánok holnapra, minden jót, üdv, Margit
A gyümölcscukor nagyon jó, de rengeteg benne a kalória, ugyanúgy, mint a cukorban és sajnos a Glukononban is (!!). A Süssina édesítőben pedig majdnem 0 kalória van. Én csak olyan édesítőszert tudok használni, amiben nincs kalória. Ha nekiállnék magas kalóriatartalmú dolgokat enni, akkor biztos megint felszednék néhány kilót, ezt pedig nem szeretném. És hagyján, hogy én, de a családom több tagjával is ez a helyzet. A férjem és a középső fiam is ebben a cipőben jár.
Todod min gondolkoztam? Ha a tojásnak csak a sárgáját keverném a masszába és a fehérjét habnak felverve az utolsó pillanatban, akkor az nem lazítana rajta? Bár ehhez már nem sok kedvem lenne szerintem főleg, hogy két tepsivel ez különösen macerás. Ma megsütöttem egyébként ugyanezt nagyobb adagban. Most 2/3 - 3/4-ig töltöttem a lukakat, amiben több volt, az szépen kipúposodott a tepsi széle fölé. Majd felteszem a képet amit csináltam róla. Egyébként osztatlan sikert aratott a tegnapi is, reggelre az egész elfogyott :-)) A férjem azt modta, hogy ha ez nem jó, akkor mindig csak ilyen "rosszakat" csináljak.
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni. Megkérlek, ha valami jó, könnyű receptbe akadsz, akkor gondolj rám légyszíves. Szép napot holnapra, üdv, Margit
Jó a kicsi is, van annak a receptnek kisebb változata is. A friss élesztő szerintem sokkal jobb, de kétségtelen, hogy van aki a szárítottal is sikeresen süt. Kíváncsi vagyok, hogy sikerül az a kenyér, pontosan jegyezzél meg mindent, ha korrigálni kell a tésztát, vagy bármit, ami említésre méltó lehet. Ha rendben lesz a kenyér, akkor is fontos lehet, ha véletlenül mégsem, akkor a továbbiakban lesz jelentősége. A tészta állagára nagyon figyelj, ne legyen se ragadós, se száraz. Tudom, hogy ez eleinte nehéz, de meg kell és lehet is tanulni, hogy mikor jó. A fehér lisztből teljesen sima felszínű gombócnak kell a gépben forgolódni.
Sok sikert kívánok és feltétlenül várom a beszámolódat, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit