E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2006.02.17. 21:34 - #3556

Szia! Most nem kapcsoltam be a hőlégkeverést, hanem először 10 percig 200 fokon aztán visszavettem 170 fokra. 20 perc után bespricceltem vizzel, aztán megint 20 perc után spricc. Az állaga jó lett de kicsit kevés lett benne a só. Kérdésem: nekem morphy richards kenyérsütőgépem van, de az csak 10 percig dagaszt, aztán keleszt, és dagaszt. Hogyan lehet beállítani, hogy 20 percig dagasszon. Holnap indul megint a pacsni projekt.

EmMargit Előzmény | 2006.02.17. 21:23 - #3555

Szia Era!

Mi újság a kalácsoddal, hogy sikerült? Meséljél róla, légyszíves! Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.17. 21:22 - #3554

Szia Julika!

Várom a képes beszámolókat és a recepteket. Sok sikert, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.17. 21:21 - #3553

Szia Bezsa!

Kíváncsian várom a pacsniról a híreket.

Írd meg, hogy sütötted a kenyeredet, milyen sütőben, milyen hőfokon és milyen módon (Hőlégkeverés?), akkor biztos tud valaki segíteni.

Kellemes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.17. 21:19 - #3552

Szia Nelly!

Örülök, hogy jobban van a kiskutyád :-))
Várom a híreket, hogy mit találsz ki, miket fogsz sütni.

Kellemes hétvégét és jó sütögetést, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.17. 21:18 - #3551

Szia Nogea!

Örülök a sikereidnek. A citromos kalács nekem is nagyon finom lett, lehet, hogy a citromlé tesz jót a tésztának én nem tudom, de mindenestre nagyon finom volt.

Kellmes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.17. 21:16 - #3550

Szia Niki!

Örülök a joghurtos/kefires kenyér sikerének, valamint hogy kipróbáltad a német pacsnit is. Biztos az a tészta is jó kenyérnek, érdemes egy próbára :-))

Jó receptböngészést és jó sütögetést kívánok az új szerzeményeiddel, majd mesélj, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.17. 21:13 - #3549

Szia Piroska!

Bármelyik receptben kicserélheted a kefirt, joghurtot tejre. Kicsit kevesebbet készíts ki, mint a kefir lett volna és ne tedd bele az egészet. Dagasztás közben meglátod, hogy mennyi kell még hozzá.

Sok sikert a pacsnihoz, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.17. 20:41 - #3548

Sziasztok!

Megérkeztem, bár jó késő van megint :-))

Többen kérdeztétek a kalácsot, hogy csináltam. A fele tésztát bekakaóztam, kinyújtottam mindkét lapot és egymásra téve feltekertem. Ez eddig tuljadonképpen a szokásos a csíkos kalácsoknál. Ezután kicsit megsodorgattam, ezzel kinyújtottam olyan hosszúra, hogy a szilikonformába félbehajtva tettem bele. Így kelesztettem egy ideig, majd a két hosszú szár közepét végigvágtam pengével. Így kelesztettm tovább, majd lekentem felvert egész tojással éa megsütöttem. A 60 dkg-os kalácstészta adagaból két formára való kalács lett.

Mostanában már a szilikonformából az utolsó 10 percre én is kiveszem a kenyeret vagy kalácsot és így sütöm, hogy egy kicsit a héját megkapja a sütő.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


tnikita Előzmény | 2006.02.17. 20:37 - #3547

Szia Margit!

Sziasztok!

Nos rendületlenül sütöm a csíkos és a kakaóskalácsokat, mindenki nagyon rákapott! :)
De azért sütöttem egyebet is. A joghurtos kenyeret kefírrel sütöttem meg, mivel nem volt itthon joghurt és már nagyon ki szerettem volna próbálni. Ma este meg megsütöttem a te pacsnidat Margitka, bár én csak fele adagból csináltam és kb. 15 cm-s rudak lettek belőle és csak 8-at csináltam. Közben azon gondolkoztam, hogy jó lehetne az esetleg kenyérnek is. Legalábbis, ahogyan a gépben kelesztettem, olyan szép formát és állagot öltött, hogy ez jutott eszembe. Lehet, hogy legközelebb megpróbálom kenyérnek sütni.

Végre találtam a közelünkben egy drogériát, ahol amaránt magtól kezdve a kukorica, burgonyalisztig, pehelyig szerintem szinte mindent meg lehet vásárolni, úgyhogy kezdhetem újra átböngészni a recepteket, amikbe ilyen különlegesebb dolgok kerültek, hogy kipróbálhassak egyet s mást. :) De azért nagyon örülök neki! :)

Szép estét kívánok! Üdv Niki


Piroska Előzmény | 2006.02.17. 17:33 - #3546

Nem számít, hogy az ízén érzik-e, mert odáig el sem jut. Nem hajlandó olyasmit megkóstolni sem.

nogea Előzmény | 2006.02.17. 17:28 - #3545

Miért is nem lehet ? mert ha csak az íze miatt az ebben nem érezhető az biztos !

Piroska Előzmény | 2006.02.17. 17:08 - #3544

Sok boldog névnapot kívánok Neked.
Tudom, hogy tegnap volt, de tegnap nem voltam gépközelben.
Piroska


Piroska Előzmény | 2006.02.17. 17:04 - #3543

Sziasztok!

Tetszik ez a perec recept. Valaki tudna abban segíteni mennyi tejjel lehet kiváltani a receptben lévő kefírt? Mert nálunk joghurtot, kefírt nem lehet semmibe tenni.

Piroska


nelly52 Előzmény | 2006.02.17. 13:26 - #3542

Szép napot mindenkinek! Sajnos el voltam havazva. A 3 hónapos kutyink hányt, hasmenése volt, most már jobban van, de úgy el voltam kenődve, hogy semmihez sem volt kedvem. De már van!!!! Így aztán nézegetem a recepteket, meg hogy milyen csoda klassz dolgokat műveltetek. Szóval szedem az ötleteket, és majd jelentkezem az eredménnyel. További sok sikert mindenkinek! Üdv Nelly

nogea Előzmény | 2006.02.17. 13:08 - #3541

Sziasztok ! Szia Margitka !! Tegnap + sütöttem a perecet meg a citromos kalácsot. A perec jó lett csak szerintem vékonyabbra kellett volna sodornom mert kicsit ufók pufokok lettek, alig lett a végén perec formájuk. De picit+kóstiztam,jó lett. A kalácsot úgy csináltam, hogy a csipogáskor kandírozott vegyes citrom,narancshéj ment bele.3 fele osztottam majd + kentem olvasztott vajjal, szórtam rá cukros diót.Feltekertem, összefontam. Hatalmas kalács lett belőle, bár középen mintha szétvágták volna szétnyílt. De úgy nézett ki mintha direkt így lett volna.Ebből is csiptam, nagyon fini lett. Ma mit sütsz Margitka ? Az a kalács nagyon tuti! Hogy lett ilyen szép csíkos ? Nekem soha nem akar ennyire szép lenni :. Üdv! Nogea Szép hétvégét és Jó sütögetést Mindenkinek!!

bezsa Előzmény | 2006.02.17. 13:02 - #3540

Sziasztok!

Köszönöm segíteni próbáltatok. Úgy határoztam, hogy a hétvégén addig sütöm a pacsnikat, amíg jó nem lesz. Az ize nagyon hasonlit a régi pacsnira, de nemigazán lehetett nyújtani.

Amint kitapasztaltam a dolgokat, megirom.

Más: miért olyan sápadt az én kenyerem?

Szép pirospozsgásat szeretnék.

Két évig nekem is tele volt a fagyasztom sárgabarack lekvárral. Rengeteget elajándékoztam azzal a felkiáltással, hogy a francia barackfánkon úgyis rogyásig lesz, mint mindig. No szegény fával történt valami baj, mert nyáron ki kellett vágni, mert még levelet sem hajtott. Most fagyasztott málna van a hütőben.


majorkaj Előzmény | 2006.02.17. 11:36 - #3539

Szia Margitka !

Csatlakozom Szokimokihoz, tényleg szépeket sütöttél. Ezek már profi remekművek. Nem semmi a kalácsod, nagyon érdekes lett tényleg a csikozása. Köszönöm a drukkolásodat, azt hiszem rám fér a holnapi napra. Beszámolót esetleg képeket is küldök, meg eprsze 1-2 recit is.Üdv.Julika

 


Era1966 Előzmény | 2006.02.17. 09:13 - #3538

Sziasztok! Köszönöm szépen a jó tanácsokat kalács ügyben, a végén elhalasztottam a sütést a mai napra. Akkor a Dough programon fogom dagasztani, keleszteni, megfonni és ismét keleszteni majd sütni. Már nagyon izgulok, remélem sikerülni fog. Szép napot mindenkinek! Era


szokimoki Előzmény | 2006.02.17. 09:12 - #3537

Szia Margitka!

Nagyon szép a kenyered, de a kalács, tényleg gyönyörű! Ez a kakaós -csíkos kalács,ugye? Lehet, hogy megcsinálom a hétvégén.

Neked a szilikon formában szépen megsül az oldala és az alja is? Valahol olvastam, hogy a sütés vége felé kiveszik a formából, és tepsire téve egy kicsit még átsütik, hogy az alja és a külseje is szépen átsüljön.

Szép napot mindenkinek: Szokimoki


[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG