Szia!
Most nem kapcsoltam be a hőlégkeverést, hanem először 10 percig 200 fokon aztán visszavettem 170 fokra. 20 perc után bespricceltem vizzel, aztán megint 20 perc után spricc.
Az állaga jó lett de kicsit kevés lett benne a só.
Kérdésem: nekem morphy richards kenyérsütőgépem van, de az csak 10 percig dagaszt, aztán keleszt, és dagaszt. Hogyan lehet beállítani, hogy 20 percig dagasszon.
Holnap indul megint a pacsni projekt.
Örülök a sikereidnek. A citromos kalács nekem is nagyon finom lett, lehet, hogy a citromlé tesz jót a tésztának én nem tudom, de mindenestre nagyon finom volt.
Örülök a joghurtos/kefires kenyér sikerének, valamint hogy kipróbáltad a német pacsnit is. Biztos az a tészta is jó kenyérnek, érdemes egy próbára :-))
Jó receptböngészést és jó sütögetést kívánok az új szerzeményeiddel, majd mesélj, üdv, Margit
Bármelyik receptben kicserélheted a kefirt, joghurtot tejre. Kicsit kevesebbet készíts ki, mint a kefir lett volna és ne tedd bele az egészet. Dagasztás közben meglátod, hogy mennyi kell még hozzá.
Többen kérdeztétek a kalácsot, hogy csináltam. A fele tésztát bekakaóztam, kinyújtottam mindkét lapot és egymásra téve feltekertem. Ez eddig tuljadonképpen a szokásos a csíkos kalácsoknál. Ezután kicsit megsodorgattam, ezzel kinyújtottam olyan hosszúra, hogy a szilikonformába félbehajtva tettem bele. Így kelesztettem egy ideig, majd a két hosszú szár közepét végigvágtam pengével. Így kelesztettm tovább, majd lekentem felvert egész tojással éa megsütöttem. A 60 dkg-os kalácstészta adagaból két formára való kalács lett.
Mostanában már a szilikonformából az utolsó 10 percre én is kiveszem a kenyeret vagy kalácsot és így sütöm, hogy egy kicsit a héját megkapja a sütő.
Nos rendületlenül sütöm a csíkos és a kakaóskalácsokat, mindenki nagyon rákapott! :) De azért sütöttem egyebet is. A joghurtos kenyeret kefírrel sütöttem meg, mivel nem volt itthon joghurt és már nagyon ki szerettem volna próbálni. Ma este meg megsütöttem a te pacsnidat Margitka, bár én csak fele adagból csináltam és kb. 15 cm-s rudak lettek belőle és csak 8-at csináltam. Közben azon gondolkoztam, hogy jó lehetne az esetleg kenyérnek is. Legalábbis, ahogyan a gépben kelesztettem, olyan szép formát és állagot öltött, hogy ez jutott eszembe. Lehet, hogy legközelebb megpróbálom kenyérnek sütni.
Végre találtam a közelünkben egy drogériát, ahol amaránt magtól kezdve a kukorica, burgonyalisztig, pehelyig szerintem szinte mindent meg lehet vásárolni, úgyhogy kezdhetem újra átböngészni a recepteket, amikbe ilyen különlegesebb dolgok kerültek, hogy kipróbálhassak egyet s mást. :) De azért nagyon örülök neki! :)
Tetszik ez a perec recept. Valaki tudna abban segíteni mennyi tejjel lehet kiváltani a receptben lévő kefírt? Mert nálunk joghurtot, kefírt nem lehet semmibe tenni.
Szép napot mindenkinek! Sajnos el voltam havazva. A 3 hónapos kutyink hányt, hasmenése volt, most már jobban van, de úgy el voltam kenődve, hogy semmihez sem volt kedvem. De már van!!!! Így aztán nézegetem a recepteket, meg hogy milyen csoda klassz dolgokat műveltetek. Szóval szedem az ötleteket, és majd jelentkezem az eredménnyel. További sok sikert mindenkinek! Üdv Nelly
Sziasztok ! Szia Margitka !!
Tegnap + sütöttem a perecet meg a citromos kalácsot.
A perec jó lett csak szerintem vékonyabbra kellett volna sodornom mert kicsit ufók pufokok lettek, alig lett a végén perec formájuk. De picit+kóstiztam,jó lett.
A kalácsot úgy csináltam, hogy a csipogáskor kandírozott vegyes citrom,narancshéj ment bele.3 fele osztottam majd + kentem olvasztott vajjal, szórtam rá cukros diót.Feltekertem, összefontam. Hatalmas kalács lett belőle, bár középen mintha szétvágták volna szétnyílt. De úgy nézett ki mintha direkt így lett volna.Ebből is csiptam, nagyon fini lett.
Ma mit sütsz Margitka ? Az a kalács nagyon tuti! Hogy lett ilyen szép csíkos ? Nekem soha nem akar ennyire szép lenni :.
Üdv! Nogea
Szép hétvégét és Jó sütögetést Mindenkinek!!
Köszönöm segíteni próbáltatok. Úgy határoztam, hogy a hétvégén addig sütöm a pacsnikat, amíg jó nem lesz. Az ize nagyon hasonlit a régi pacsnira, de nemigazán lehetett nyújtani.
Amint kitapasztaltam a dolgokat, megirom.
Más: miért olyan sápadt az én kenyerem?
Szép pirospozsgásat szeretnék.
Két évig nekem is tele volt a fagyasztom sárgabarack lekvárral. Rengeteget elajándékoztam azzal a felkiáltással, hogy a francia barackfánkon úgyis rogyásig lesz, mint mindig. No szegény fával történt valami baj, mert nyáron ki kellett vágni, mert még levelet sem hajtott. Most fagyasztott málna van a hütőben.
Csatlakozom Szokimokihoz, tényleg szépeket sütöttél. Ezek már profi remekművek. Nem semmi a kalácsod, nagyon érdekes lett tényleg a csikozása. Köszönöm a drukkolásodat, azt hiszem rám fér a holnapi napra. Beszámolót esetleg képeket is küldök, meg eprsze 1-2 recit is.Üdv.Julika
Sziasztok! Köszönöm szépen a jó tanácsokat kalács ügyben, a végén elhalasztottam a sütést a mai napra. Akkor a Dough programon fogom dagasztani, keleszteni, megfonni és ismét keleszteni majd sütni. Már nagyon izgulok, remélem sikerülni fog. Szép napot mindenkinek! Era
Nagyon szép a kenyered, de a kalács, tényleg gyönyörű! Ez a kakaós -csíkos kalács,ugye? Lehet, hogy megcsinálom a hétvégén.
Neked a szilikon formában szépen megsül az oldala és az alja is? Valahol olvastam, hogy a sütés vége felé kiveszik a formából, és tepsire téve egy kicsit még átsütik, hogy az alja és a külseje is szépen átsüljön.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit