A Joghurtos kenyeret sütöttem meg, ma szilikonformában. Íme:
Nagyon finom lett, egy szeletkét megkóstoltam belőle, a nyáron készített, diétás, tartósító nélküli baracklekvárommal, amit most vettem elő a fagyasztóból.
A tegnapi kalácsomat reggel vágtam meg, nekem úgy teszik a belseje, hogy csináltam egy képet róla, hogy megmutathassam.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Megmutatom Jégkása mai alkotásait, hmmm, biztos nagyon finom.
A narancsdzsem elékészítéséről küldött képeket és leírást az eredeti receptnél találjátok, ennek is ideteszem a linkjét, egyébként a Karácsonyi receptek között található. NARANCSDZSEM - Jégkása
Sajnos ilyen visszakeresésre nincsen mód a G-Portálon. Néhány napja Batkával beszéltünk erről, és a Webmester is megerősítette ezt. Ha lesz valami megoldás, akkor Batka jelentkezik vele.
Nagyon örülök a citromos kalácsnak, nálunk is sikere volt. A képeket hozom rögtön és természetesen a helyére is eltszem őket.
Nagyon köszönöm, hogy szóltál a "sajtóhibáról". Kérek is mindenkit, ha ilyen elírásba akad, akkor szóljon, ne maradjon hibás recept fent. Előre is köszönöm.
Az én pacsnim német recept alapján készült és a tésztája nem hasonlít a régi magyar pacsnira. A formája alapján neveztem el ennek, bár voltak aggályaim emiatt annak idején. (A régi fórumosok talán emlékeznek rá.) Az eredeti neve Seelen, ami annyit jelent hogy: lélek. Ilyen néven csak nem tehettem fel egy péksüteményt :-)) Az én receptemből készült 10 db kb. 30 cm hosszú és elég vaskos tészták lesznek. Azért az is nagyon finom, érdemes kiprbálni, de ne a magyar pacsnira számítson, aki megsüti :-))
Bocsánat, de most nézegetem a Margitka meg a Jégkása receptjét, és mindketten 10 pacsnihoz írtátok a receptet, de Margitka 1kg lisztet ír összesen, Jégkása pedig összesen 20dkg-t.Melyik a jó? Vagy jobb?Köszi : Szokimoki
A pacsni receptnél lemaradt egy d betű a lisztnél,bár nem hiszem, hogy valaki is megcsinálná 80 kg lisztből:)))) Én is szeretném megcsinálni, de csak féladagot. De én úy emlékszem, hogy a bolti pacsni az inkább édes mint sós.
Bezsa kért segítsek Pacsni ügyben sajnos az írásos receptjeim között nem találom melyik pacsnit sütöttem meg.A hozzászólások között nem lehet csak mondjuk az én hozzászólásaimat megnézni? Vissza kéne keresnem azt a beszámolót amikor megsütöttem, az a "baj" hogy annyi mindent sütöttem és ami csak egyszer arra már olyan jól nem emlékszem, pedig ugy segítenék.
Ma megsütöttem a citromos kalácsodat, és készítettem narancsdzsemet kevés grapefruitos beütéssel, mindkettő nagyon finom lett. Küldök róla képeket oda tudod tenni a dzemhez a képeket és a kiegészítést? Köszi. :-))
Mutatok könnyű kenyér receptet is, de szerintem érdemes körülnézni, mert többet is találsz: Tejes fehérkenyér Aludttejes (kefires) kenyér Ebben, de bármelyik receptben átcsrélheted a teljes kiőrlésű lisztet fehérre. Ebbe az irányba minden kövezkezmény nálkül lehet cserélni, visszafelé rizikósabb a dolog.
Várom a további süéseidről a híreket és a recepteket is, üdv, Margit
Megkaptam Bezsa képeit a Pacsniról és a Fehér kenyérről. Íme:
A kenyér gyönyörű lett szerintem, a pacsnihoz segítséget kér Bezsa, ha valaki már megcsinálta. Elolvastam a receptet, és én is úgy értelmeztem, hogy a vaj nem bele, hanem a széthúzáshoz kell. Azért azok is aranyosak lettek :-))
Sziasztok.
Sajnos nagyon el vagyok havazva (átvitt és normál értelemben is :) ) viszont szükségem lenne egy jó kis könnyű, puha, mondhatni "habos" fehérkenyér receptre. Anyósom tejfölös kenyere, amit a héten sütöttem olyan "pattogós" lett, pedig neki mindig szupin sikerül. :(
A képekhez legyártom majd a recepteket, ígérem, csak annyit áruljatok fel, hogy hová kerüljenek. Bár a fánkra nem vagyok büszke, de a zöldséges rakottas nagyon jó lett, azt szívesen megosztom veletek, bár maradékokból összeállított étel volt. Lehet, hogy pont ezért volt jó? :)
Üdv mindenkinek, jó sütögetést.
Ja! És készülök az "elrontott" zabpelyhes süti fiaskójának a kiköszörülésére!!!! :)
Üdv: Zsuzsi
Sziasztok ! Teljes siker volt a kollegáimnál az almás, diós muffinkalács. Mondhatom pár perc alatt elkapkodták, pedig nem keveset vittem be. És finom volt a P.Zsizsu Karácsonyi tortája. Nagyon könnyű gesztenyés sütike. Szóval el voltak ájulva a kollegák.Üdv.Julika
szia Era! Nekem a kisebb fajta Hausmeisterem van, és ez csak magánvélemény, de kalácstésztát soha nem dagasztok kétszer, annyival nem lesz jobb, és amíg nem volt gépem, addig kézi robottal dagasztattam vagy kézzel, de akkor is csak egyszer. A géppel elégnek tűnik a dough program a maga húszperces dagasztásával, aztán kel, megfonom, kel, sül. A gépem ismertetőjénél egyébként leírtam, én hogy csinálom benne a kalácsot (nem fix programon).
Sajnos csak mostanában értem haza és tudtam a géphez jönni. Nagyon örülök, hogy ilyen élnék beszélgetés volt ma. Köszönöm, hogy segítettetek egymásnak a táesalgóban és itt is. Örülök a jól sikerült sütéseknek, gratulálok hozzá, Endzsinek köszönöm a recepteket.
A frissfölhöz még annyit én is hozzáfűznék, hogy bár olyan, amilyen, de teljes mértékben használható tejföl és kefir helyett a sütésekhez.
Gabi! A kalácsodat sajnálom, bátrabban tekerd fel a sütőt szerintem, a aklácstésztának főleg nem kell olyan hosszú sütési idő, mint a kenyérnek. Azért, ha éget, az sem jó!! 1 kocka friss élesztő itthon 5 dkg. Képet az e-mail címemre küldjél légyszíves, de a receptet inkább receptes fórumba írd be, onnan már tovább tudom szerkeszteni.
Remélem nem haragszik meg senki, hogy most így egyben válaszoltam. Most már itthon és a gépnél is leszek, csak rövid időre tűnök el egy kis vacsoragyártás és kenyérsütés ügyben.
Tegnap megsutottem a kakaos kalacsot, de sajnos nem sikerult. A teszta szepen megnott, de azt hiszem megint a sutessel volt baj, mert jo kemeny lett kivul, belul meg lukacsos. Sikerult vennem friss elesztot. De azt hiszem a kalacsnal elszamitottam magam. Mivel kb. 25dk elesztott vettem, sacperkabera raktam a kalacsba. Elfelejtettem mennyi a sulya, az elesztonek amit a boltban lehet venni. Kerlek ird meg az segitene legkozelebb.Ez az en szerencsem. A kenyerem viszont jobb lett, magasabb hofokon sutottem, de talan meg egy kicsit megemelem ma. Ja es kerdeznem ha kepet szeretnek kuldeni, gondolom az e-mail cimedre kuldjem. A receptet is konnyebb atrakni ha levelben kuldom?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit