E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.02.17. 00:29 - #3536

Sziasztok!

A Joghurtos kenyeret sütöttem meg, ma szilikonformában.
Íme:
Most szilikonformában sütve szeletelve

Nagyon finom lett, egy szeletkét megkóstoltam belőle, a nyáron készített, diétás, tartósító nélküli baracklekvárommal, amit most vettem elő a fagyasztóból.

A tegnapi kalácsomat reggel vágtam meg, nekem úgy teszik a belseje, hogy csináltam egy képet róla, hogy megmutathassam.

kalács szeletelve

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.16. 23:31 - #3535

Szia Jégkása!

Nem baj, megsütöm azt amelyiket Bezsa is megcsinált, a te recid szerint.

Nagyon gusztákat sütöttél (már megint).

Nagyon profin fonod a kalácsot, tiszta olyan mint ha igazi pék csinálta volna!

Jó éjt! Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.02.16. 22:50 - #3534

Sziasztok!

Megmutatom Jégkása mai alkotásait, hmmm, biztos nagyon finom.

Citromos kalács megkelve Citromos kalács megsülve Citromos kalács szeletelve, friss narancsdzsemmel Citromos kalács szeletelve, friss narancsdzsemmel

A narancsdzsem elékészítéséről küldött képeket és leírást az eredeti receptnél találjátok, ennek is ideteszem a linkjét, egyébként a Karácsonyi receptek között található.
NARANCSDZSEM - Jégkása

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.16. 22:28 - #3533

Szia Jégkása!

Sajnos ilyen visszakeresésre nincsen mód a G-Portálon. Néhány napja Batkával beszéltünk erről, és a Webmester is megerősítette ezt. Ha lesz valami megoldás, akkor Batka jelentkezik vele.

Nagyon örülök a citromos kalácsnak, nálunk is sikere volt. A képeket hozom rögtön és természetesen a helyére is eltszem őket.

További szép estét, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.02.16. 22:27 - #3532

Szia Szokimoki!

Sajnos én nem ismerem az eredeti pacsnit mint írtam nem tudom melyiket sütöttem meg.

Jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.02.16. 22:18 - #3531

Szia Szokimoki!

Nagyon köszönöm, hogy szóltál a "sajtóhibáról". Kérek is mindenkit, ha ilyen elírásba akad, akkor szóljon, ne maradjon hibás recept fent. Előre is köszönöm.

Az én pacsnim német recept alapján készült és a tésztája nem hasonlít a régi magyar pacsnira. A formája alapján neveztem el ennek, bár voltak aggályaim emiatt annak idején. (A régi fórumosok talán emlékeznek rá.) Az eredeti neve Seelen, ami annyit jelent hogy: lélek. Ilyen néven csak nem tehettem fel egy péksüteményt :-))
Az én receptemből készült 10 db kb. 30 cm hosszú és elég vaskos tészták lesznek. Azért az is nagyon finom, érdemes kiprbálni, de ne a magyar pacsnira számítson, aki megsüti :-))

További szép estét, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.16. 22:05 - #3530

Bocsánat, de most nézegetem a Margitka meg a Jégkása receptjét, és mindketten 10 pacsnihoz írtátok a receptet, de Margitka 1kg lisztet ír összesen, Jégkása pedig összesen 20dkg-t.Melyik a jó? Vagy jobb?Köszi : Szokimoki

szokimoki Előzmény | 2006.02.16. 21:59 - #3529

Szia Jégkása!

Találtam  ate neveddel egy pacsnit a fórumozók receptjei között. Azt szeretném kérdezni,hogy a tied mennyire hasonlít a boltihoz? (olyat keresnék)

Köszi: Szokimoki


szokimoki Előzmény | 2006.02.16. 21:51 - #3528

Szia Margitka!

A pacsni receptnél lemaradt egy d betű a lisztnél,bár nem hiszem, hogy valaki is megcsinálná 80 kg lisztből:)))) Én is szeretném megcsinálni, de csak féladagot. De én úy emlékszem, hogy a bolti pacsni az inkább édes mint sós.

Üdv, Szokimoki


jegkasa Előzmény | 2006.02.16. 21:50 - #3527

Szia Margitka!

Bezsa kért segítsek Pacsni ügyben sajnos az írásos receptjeim között nem találom melyik pacsnit sütöttem meg.A hozzászólások között nem lehet csak mondjuk az én hozzászólásaimat megnézni?
Vissza kéne keresnem azt a beszámolót amikor megsütöttem, az a "baj" hogy annyi mindent sütöttem és ami csak egyszer arra már olyan jól nem emlékszem, pedig ugy segítenék.

Ma megsütöttem a citromos kalácsodat, és készítettem narancsdzsemet kevés grapefruitos beütéssel, mindkettő nagyon finom lett. Küldök róla képeket oda tudod tenni a dzemhez a képeket és a kiegészítést? Köszi. :-))

További szép estét   jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.02.16. 21:36 - #3526

Szia Zsuzsi!

A recepteket ebbe fórumba írd légyszíves, innen tovább tudom tenni az ABC-s részbe:
Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni :-)

Mutatok könnyű kenyér receptet is, de szerintem érdemes körülnézni, mert többet is találsz:
Tejes fehérkenyér
Aludttejes (kefires) kenyér 
Ebben, de bármelyik receptben átcsrélheted a teljes kiőrlésű lisztet fehérre. Ebbe az irányba minden kövezkezmény nálkül lehet cserélni, visszafelé rizikósabb a dolog.

Várom a további süéseidről a híreket és a recepteket is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.16. 21:25 - #3525

Sziasztok!

Megkaptam Bezsa képeit a Pacsniról és a Fehér kenyérről. Íme:

Fehér kenyér Pacsni

A kenyér gyönyörű lett szerintem, a pacsnihoz segítséget kér Bezsa, ha valaki már megcsinálta. Elolvastam a receptet, és én is úgy értelmeztem, hogy a vaj nem bele, hanem a széthúzáshoz kell. Azért azok is aranyosak lettek :-))

További sok sikert kívánok, üdv, Margit


swell Előzmény | 2006.02.16. 21:03 - #3524

Sajnos nekem nem töri a sort a program ..... :(

swell Előzmény | 2006.02.16. 21:02 - #3523

Sziasztok. Sajnos nagyon el vagyok havazva (átvitt és normál értelemben is :) ) viszont szükségem lenne egy jó kis könnyű, puha, mondhatni "habos" fehérkenyér receptre. Anyósom tejfölös kenyere, amit a héten sütöttem olyan "pattogós" lett, pedig neki mindig szupin sikerül. :( A képekhez legyártom majd a recepteket, ígérem, csak annyit áruljatok fel, hogy hová kerüljenek. Bár a fánkra nem vagyok büszke, de a zöldséges rakottas nagyon jó lett, azt szívesen megosztom veletek, bár maradékokból összeállított étel volt. Lehet, hogy pont ezért volt jó? :) Üdv mindenkinek, jó sütögetést. Ja! És készülök az "elrontott" zabpelyhes süti fiaskójának a kiköszörülésére!!!! :) Üdv: Zsuzsi

EmMargit Előzmény | 2006.02.16. 20:55 - #3522

Szia Julika!

Nagyon örülök a sikerednek, remélem a hétvégén is hasonlót fogsz aratni. Drukkolok, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.02.16. 20:39 - #3521

Szia Era ! Kiváncsi vagyok hogy sikerült a kalácsod. Várom a beszámolódat. Üdv.Julika

majorkaj Előzmény | 2006.02.16. 20:38 - #3520

Sziasztok ! Teljes siker volt a kollegáimnál az almás, diós muffinkalács. Mondhatom pár perc alatt elkapkodták, pedig nem keveset vittem be. És finom volt a P.Zsizsu Karácsonyi tortája. Nagyon könnyű gesztenyés sütike. Szóval el voltak ájulva a kollegák.Üdv.Julika

Batka Előzmény | 2006.02.16. 20:30 - #3519

szia Era! Nekem a kisebb fajta Hausmeisterem van, és ez csak magánvélemény, de kalácstésztát soha nem dagasztok kétszer, annyival nem lesz jobb, és amíg nem volt gépem, addig kézi robottal dagasztattam vagy kézzel, de akkor is csak egyszer. A géppel elégnek tűnik a dough program a maga húszperces dagasztásával, aztán kel, megfonom, kel, sül. A gépem ismertetőjénél egyébként leírtam, én hogy csinálom benne a kalácsot (nem fix programon).

EmMargit Előzmény | 2006.02.16. 19:57 - #3518

Sziasztok!

Sajnos csak mostanában értem haza és tudtam a géphez jönni. Nagyon örülök, hogy ilyen élnék beszélgetés volt ma. Köszönöm, hogy segítettetek egymásnak a táesalgóban és itt is. Örülök a jól sikerült sütéseknek, gratulálok hozzá, Endzsinek köszönöm a recepteket.

A frissfölhöz még annyit én is hozzáfűznék, hogy bár olyan, amilyen, de teljes mértékben használható tejföl és kefir helyett a sütésekhez.

Gabi! A kalácsodat sajnálom, bátrabban tekerd fel a sütőt szerintem, a aklácstésztának főleg nem kell olyan hosszú sütési idő, mint a kenyérnek. Azért, ha éget, az sem jó!!
1 kocka friss élesztő itthon 5 dkg.
Képet az e-mail címemre küldjél légyszíves, de a receptet inkább  receptes fórumba írd be, onnan már tovább tudom szerkeszteni.

Remélem nem haragszik meg senki, hogy most így egyben válaszoltam. Most már itthon és a gépnél is leszek, csak rövid időre tűnök el egy kis vacsoragyártás  és kenyérsütés ügyben.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


shanegabi Előzmény | 2006.02.16. 18:49 - #3517

Szia Margit!

Tegnap megsutottem a kakaos kalacsot, de sajnos nem sikerult. A teszta szepen megnott, de azt hiszem megint a sutessel volt baj, mert jo kemeny lett kivul, belul meg lukacsos.  Sikerult vennem friss elesztot. De azt hiszem a kalacsnal elszamitottam magam. Mivel kb. 25dk elesztott vettem, sacperkabera raktam a kalacsba. Elfelejtettem mennyi a sulya, az elesztonek amit a boltban lehet venni. Kerlek ird meg az segitene legkozelebb.Ez az en szerencsem. A kenyerem viszont jobb lett, magasabb hofokon sutottem, de talan meg egy kicsit megemelem ma. Ja es kerdeznem ha kepet szeretnek kuldeni, gondolom az e-mail cimedre kuldjem. A receptet is konnyebb atrakni ha levelben kuldom?

Minden jot Gabi


[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG