E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

szokimoki Előzmény | 2006.02.16. 17:36 - #3516

Szia Nogea!

Közben én is meglógtam itthonról, de osztom Kenyérke véleményét frissföl ügyben.Kb. olyan mint a tej + a reggeli ital.Ezeknek sincs egymáshoz sok köze! De ha nincs más otthon, hát valamire az is jó lehet.


bezsa Előzmény | 2006.02.16. 17:33 - #3515

Sziasztok! Hát ma nekiálltam a pacsni készítéshez, de.... A receptben 0,8 dl tej van megadva. Ezzel a mennyiséggel nem állt össze a tészta. A vajat amit ír én úgy értelmeztem, hogy a nyújtáshoz kell. Hát én raktam a tésztához egy keveset, hogy összeálljon. Ha valaki már kipróbálta a pacsni sütést (Jégkása) recije alapján, elmondaná, hogyan csinálta. Az eredményről azért majd beszámolok. Bedagasztottam Margitka fehér kenyerét. Most minden a sütőben kel.

Era1966 Előzmény | 2006.02.16. 16:46 - #3514

Szia Julika! Nagyon köszi a segítséget, mindjárt áttanulmányozom a gépem programtáblázatát, hogy hogyan tudom megoldani. A gépem egyébként Hausmeister 1300. Remélem sikerülni fog. Majd beszámolok az eredményről. Mégegyszer köszi a segítséget! Era

majorkaj Előzmény | 2006.02.16. 16:39 - #3513

Szia Era !

Úgy látom nincs itt senki, aki segítene, emgpróbálok én. Habár Nekem kicsi a kenyérsütőgépem így én a csíkos kalácskoszorút szoktam sütni a sütőben. Szóval szerintem 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés majd 20 perc dagasztás után átkapcsolod a gépet csak sütés programra. nem ismerem a géped, tehát nem tudom, hogy Te milyen programon tudod a 3*20 percet elérni. Én. pl. elindítom a csak dagasztás programot: 20 percet dagaszt, 20 percet keleszt, majd ejt a gép ekkor én még egyszer elindítom a csak dagasztás programot.  Remélem valamelyest tudtam Neked segíteni. De hátha jön hamarosan nálam okosabb. Üdv.Julika


Era1966 Előzmény | 2006.02.16. 16:03 - #3512

Sziasztok! Egy kis gyors segítségre lenne szükségem! Most készülök megcsinálni Margitka kakaós-csíkos kalácsát, csak azt nem tudom, hogy milyen programon kell csinálni? Alap-program? Mindenféle segítséget előre is köszönök. Era

nogea Előzmény | 2006.02.16. 14:31 - #3511

Szokimoki ! Szerinted mi van ha kefír helyett frissföl megy bele ? nagyon durva ?

szokimoki Előzmény | 2006.02.16. 13:08 - #3510

Ja és akit érdekel a perec recije, az nézze meg Margitka receptjei között, az "egyébnél" van beírva!

szokimoki Előzmény | 2006.02.16. 13:04 - #3509

Sziasztok!

Kisült a perecem! Jaj de finom lett! Ajánlom aki szereti a perecet süsse meg! Jó puha lett, és a só is a tetején,olyan mint a bolti! De örülök magamnak:)Én féladagból csináltam, de így is lett 6 szép kövér perecem. Lefényképeztem a telcsimmel, de meg kell várni a tesómat, mert ő fel tudja "varázsolni" a gépre.

Szóval, az eredeti reci szerint beraktam a gépbe a hozzávalókat, de a dagasztás közben még egy kis liszt kellett hozzá. Aztán jött a bűvös 3x20-as és utána 6 fele osztottam a tésztát, és mind a 6-ot szép hosszúra sodortam, és aztán csináltam perec alakot belőlük.így lett 6 gyönyörű perecke. Még a család véleménye hátra van:)


endzsi Előzmény | 2006.02.16. 09:15 - #3508

........és akkor most leírom mit sütöttem ki tegnap este:))

"löncs-lee" lett a neve mert löncshús került bele és kifli formára alakítottam:))

53 dkg BL55 liszt (finom), 1,5 dkg só, 2,5 dkg élesztő vagy egy csomag por élesztő amelyik 1/2 kg liszthez elegendő), 1 kk. sikér, csipetnyi ascorbin sav, 1,5 kk. cukor, 1 dkg margarin vagy 1-2 ek. oliva, 12 dkg löncshús (apró kockákra vágva, bors, egy kismarék szezámmag, 3 dl víz.

ezekből tésztát dagasztottam: 20 perc dagasztás, 10 perc pihi, 10 perc dagasztás. 12 részre osztottam és kifliket formáltam belőle. (TIPP: most úgy csináltam a kifliket, hogy a tésztát egy kicsit szétlapítottam, egy kicsit háromszög formájúra -én nemrég kaptam száraz tészta gépet aminek a tésztanyújtóján 2-szer áttekertem a tésztalapokat- az így kapott lapokat gyorsan feltekertem. így nagyon hamar és villám gyorsan megvoltak a kiflik). a tetejüket megkenten felvert, sózott tojással amibe még egy kis szezámmagot kevertem. 30-40 perc kelesztés után 230 fokos jó gőzős sütőben 10 percig sütöttem, majd a hőfokot 180 fokra csökkentettem és még 10 percig sütöttem.

isteni íze lett, és nagyon mutatós is:))

képeket ígérem hozok csak nem volt időm este már lemezt írni:))


endzsi Előzmény | 2006.02.16. 08:36 - #3507

üdv mindenkinek:)

akkor a torta recept amivel tartozom:)

a piskótához: tojásonként 2 dkg cukor, 2 dkg liszt 1 púpos kk. sütőpor(5 db tojáshoz)

a krémhez: 2,5 dl tej, 4-5 evőkanál gríz, cukor, vanilia aroma, reszelt citromhéj, 15 dkg margarin 25 dkg túró.

a piskótát elkészítjük: a tojás sárgáját a 2/3 rész cukorral nagyon habosra keverjük, a fehérjét először félig felverjük, majd a mardék cukorral kemény habbá verjük. a sárgájához keverjük a fehérjét és végül a sütőporral elkevert lisztet. ezt már inkább csak forgatjuk óvatosan. vajazott, lisztezett (vagy sütőpapíros) formába úgy kenjük bele a masszát, hogy a szélein magasabb legyen a közepe pedig alacsonyabb. picit megnyitott, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük. amint kész rácsra borítjuk, és gyorsan szellős, hűvös helyen lehűtjük.

a krém: tejbegrízt -jó sűrűt- készítünk és még forrón hozzákeverjük a margarint. jól kidolgozzuk habverővel és amikor langyos, hozzáadjuk a túrót és az ízesítőket. a piskóta lapot felvágjuk és megkenyjük a túrókrémmel, majd kívül is bevonjuk vele.

a torta oldalát csokidarával díszítjük. a tetejét én úgy csináltam meg, hogy egy sütőpapírra a tortaforma kör alapját felrajzoltam, és arra a körre kentem olvasztott csokit (TIPP: a csokiolvasztás macerás mivel ha forróra hevítjük a csokit összeugrik és nem lesz használható. erre találtam ki azt, hogy egy fém tálba teszem a kockára tört csokoládét és a hajszárítóval 1-es fokozaton, folyton kevergetve nagyon szépen fel lehet olvasztani). amikor már jól kihült a csoki melegített késsel cikkekre vágtam és a tortára helyeztem.

a két torta egyforma csak a díszítés más:)


EmMargit Előzmény | 2006.02.15. 22:56 - #3506

Sziasztok!

Endzsi küldött egy nagyon szép, burgonyapelyhes kenyérről képet. Gratulálok hozzá:

Burgonyapelyhes kenyér

Valamint két gyönyörű tortáról is kaptunk képet, ezt is megleshetitek, ha a képről továbbléptek. Ehhez még Endzsi ígért receptet, majd ahhoz tezsem a képeket. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.15. 22:16 - #3505

Sziasztok!

Ma egy nagyon egyszerű kalácskát sütöttem. A felét bekakaóztam, kinyújtottam, feltekertem, félbehajtva a szilikonformába tettem és a két hosszanti szárba egyet - egyet pengével belevágtam. Így kelt meg, lekentem egész tojással és megsütöttem. Ilyen lett:

kalács

Tovább szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.15. 21:10 - #3504

Szia Szokimoki!

Igen, az tényleg az én receptem.
Kicsit elcsodálkoztam, mert én még sosem csináltam perecet, de visszakerestem  a régi receptjeim között és ezt meg is találtam. Tehát, úgy néz ki a helyzet, hogy Perecreceptet már csináltam már, csak perecet nem :-))
Volt egy idő, amikor szerettem volna sütni, de aztán elmaradt a dolog.
Mindjárt felteszem a receptjeim közé.

Nagyon kíváncsi vagyok, ha megsütöd, hogy sikerül, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.15. 21:01 - #3503

Szia Julika!

Örülök :-))
Én sem bírnám ki, hogy ne kóstoljak meg valamit.

További szép estét, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.15. 20:50 - #3502

Szia Margitka!

Az előbb bekukkantottam az nlc-re, és láttam ott egy hozzászólásban a te neveddel egy perec recit. Ha jól emlékszem itt az oldaladon nem láttam ezt a receptet. Engem nagyon érdekelne ha már sütötted, hogy milyen.Va  nálunk egy francia pékség, ott szoktam venni szép nagy kövér és főleg jó puha perecet. Hát én valami hasonló receptet keresek! És még azt is láttam az nlc-n, hogy valakinek gyönyörűen sikerült az ostoros rétese, ilyen sok élesztővel is, lehet, hogy túl sokat kelesztettem.Majd megcsinálom mégegyszer mert az íze nagyon jó volt,csak kinézete....


szokimoki Előzmény | 2006.02.15. 20:29 - #3501

Szia Margitka!

Kenyérvarázsos termék és az van ráírva, hogy világos rozsliszt. Veszem a bátorságot, és a következő kenyérnél kipróbálom,először csak 1 evőkanállal teszek bele!Majd mondom az eredményt.

Piroska! Örülök, hogy jól sikerült a kiflid! Az nálunk is siker volt!További jó sütögetést!

Üdv, Szokimoki


majorkaj Előzmény | 2006.02.15. 20:20 - #3500

Szia Margitka !

Az almás, diós muffinkalács ismét nagyon fincsi lett. Elfeleztünk egyet a párommal, hogy megkóstolhassuk. Üdv.Julika


EmMargit Előzmény | 2006.02.15. 20:16 - #3499

Szia Julika!

Ennyi finomságot csináltál és még nem tudod, hogy sikerült? Kíváncsi vagyok, majd mesélj holnap, hogy milyen sikere volt.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.15. 20:15 - #3498

Szia Bezsa!

Akkor holnap várom a beszámolódat, tényleg kíváncsi vagyok. Sok sikert hozzá, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.15. 20:13 - #3497

Szia Gabi!

Örülök, hogy jól sikerült a kenyérkéd. A vastag héja valószínűleg sütési probléma lehetett. Lehet, hogy kicsit magasabb hőfokon, és rövidebb ideig kellene sütni?

A sikér és az ecet nem ugyanazt csinálja a kenyérben, tehát az egyik nem pótolható a másikkal. Az ecet használható az aszkorbinsav (C vitamin, por formában) helyett. A sikér (gluten) a teljes kiőrlésű lisztekhez valamint a sikér nélküli lisztekhez (rozs-, rizs-, kukorica-, stb.) szükséges. Ez biztosítja, hogy ezekből is jó(laza) állagú kenyeret lehessen sütni.

Várom a kalácsról a beszámolódat, sok sikert hozzá, üdv, Margit


[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG