E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2006.02.15. 20:10 - #3496

Sziasztok !

Megsütöttem ma azlmás, diós töltött muffinkalácsot. De még forró, nem tudom az íze milyen lett. Holnap a kollegáimat lepem meg vele. És elkészítettem P.Zsizsu Karácsonyi torta resütikéjét, amit nem kell sütni, hanem bababapiskótával kell összereakni egy nagyon finom gesztenyekrémet. De ez is csak holnap fog kiderülni, hogy milyen, mert a hütőben kell éjszakáznia. Szép estét mindenkinek.Üdv.Julika


EmMargit Előzmény | 2006.02.15. 20:04 - #3495

Szia Szokimoki!

Örülök, hogy jól sikerült a joghurtos zsömléd, gratulálok hozzá. Milyen rozslisztet vettél? Teljes kiőrlésűt vagy fehéret? Hogy a kenyér színe változik-e, az ezen múlik. Ha kicsi rozslisztet teszel a kenyérbe, akkor nem nagyon változik az íze a kenyérnek. Erre írtam, nem túl régen, hogy olyasmi lesz, mint régen a félbarna kenyérnek volt az íze. Szerintem finom, de ez nagyon egyedi, hogy kinek, mi ízlik.

Kíváncsian várom a tervedet, hogy mit fogsz sütni a rozslisztből, üdv, Margit


Piroska Előzmény | 2006.02.15. 19:27 - #3494

Szia Szokimoki!

Kösz a kérdést. Nagyon szépek lettek a hot dog kiflik. Majd ha az infra is úgy akarja felteszem a képeket. Ez volt az első, ami osztatlan sikert aratott.

Piroska


bezsa Előzmény | 2006.02.15. 18:52 - #3493

Szia! Pacsni porejkt holnapra halasztva, mert páromhoz jött két barátja és beültek a konyharészembe. Amúgy is kicsit elcsúsztam a dolgokkal. Mamámnak emlitettem a pacsnit, nagyon örült mert régen rendszeresen vettünk. Ma szívpörkölt és tarhonyával a menű.

shanegabi Előzmény | 2006.02.15. 17:59 - #3492

Kedves Margit!

Nagyon boldog voltam tegnap mert sikerult a kenyerem nagyon finom lett. Egy kis hiba azert akadt. Kisse kemeny kett a kulseje (szikkadt) es szerinetm vastag. Talan tul sokaig sutottem? Pedig locsolgattam becezgettem is. :) Most megprobalom a kakaos kalacsodat is mesutni, de elobb elmegyek lisztnezobe es sikert is megprobalok keriteni, bar tegnap ecetet hasznaltam es az sem volt rossz.

szep estet minenkinek Gabi


szokimoki Előzmény | 2006.02.15. 17:55 - #3491

Szia Margitka!

Megsütöttem ma a joghurtos zsömléket! Nagyon fincsi puhák lettek. Vettem rozslisztet, de még nem mertem kipróbálni, nem tudom mennyire változtatja meg a kenyér szinét és ízét.Már örülök, hogy a sima fehér kenyeret itthon mindenki megszokta és szereti, de csak kipróbálnám a rozslisztet is. Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.02.15. 13:06 - #3490

Szia Bezsa!

Kíváncsian várom a pacsniról a híreket, majd mesélj, hogy melyiket csináltad meg és hogy sikerült!
A sütőben sült kenyér kelesztése, eleinte, szinte mindenkinek probléma. Eltart egy darabig, mire az ember kitapasztalja, hogy mikor is jó az állaga a tésztának a sütéshez és mik a megfelelő keelsztési körülmények. A túl meleg sem jó, de, ha hideg van, akkor a csak élesztős tészta szinte meg sem mozdul. Maga a tészta állaga is erősen befolyásolja a kelési időt, tehát nem mindegy a liszt-folyadék-élesztő arány sem. Elég összetett dolog, de biztos, hogy sikerül kitapasztalni :-)) Javasolom, hogy nézz körül a receptek között, mind bevált, kipróbált recept és kérdezzél, mielőtt megsütöd, biztos tudunk segíteni, hogy mire és hol kell vigyázni az elkészítése közben.

Sok sikert kívánok, üdv, Margit


endzsi Előzmény | 2006.02.15. 12:54 - #3489

biztosan sikerülni fog!!

sok sikert hozzá !!:)

egyébként mekkorák a gyermekek?? fiú, lány??


bezsa Előzmény | 2006.02.15. 12:39 - #3488

Szia Margit!

Köszönöm a kedves fogadtatást. Örömmel olvasgatom az itt hozzászólókat és az egyéb információkat.

A főzős topic a Nök lapja oldalán van. Elég régóta van egy szintén jó kis csapat akikkel recepteket, ötleteket cserélünk.

A tegnapi kenyeremet egy olasz szakácskönyv alapján készítettem. Még mindig van mit javítani rajta, de már jobb lett mint az előzőek. Azok nem keltek meg eléggé, nem volt elég meleg.

A tegnapit a bemelegített sütőben kelesztettem. Szerintem még kellett volna hagyni egy kicsit, de már sokkal jobb lett.

Van kenyérsütőgépem is. Időnként sütök abban is, de a családnak szimpatikusabb a sütőben sült.

Ma pacsnit fogom kipróbálni, pont a napokban emlegettem, hogy gyerekkoromban mennyit ettem és imádtam.

Örömmel fedeztem fel a receptjét.

Szerbusztok.


landi Előzmény | 2006.02.15. 12:24 - #3487

Szia Endzsi! Köszönöm máris méregetem. Olyan szépek a képen, hogy a gyerekek teljesen ráizgultak.

endzsi Előzmény | 2006.02.15. 12:19 - #3486

Szia Landi!!

van otthon valamilyen mércés edényed? vagy egy fél decis poharad? feles pohár biztosan van akkor abból 1,5 pohár a 75 ml :))


landi Előzmény | 2006.02.15. 11:59 - #3485

Sziasztok! Szeretném Endzsi alapmuffinját sütni. Biztosan butaság, de nem tudom, hogy 75ml cukor hány dkg-nak felel meg? Hogy kell ezt számolni? Köszönöm előre is.

EmMargit Előzmény | 2006.02.15. 00:36 - #3484

Sziasztok!

Ma megsütöttem a Juhtúrós muffinzsömléket, de nem formában hanem szabadon és megvariáltam a receptet is.

következő alkalommal

Szép napot holnapra, mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.15. 00:20 - #3483

Szia Gabi!

El tudom kézelni, milyen "kellemes" meglepetés lehetett 8|

Örülök, ha küldesz majd kipróbált recepteket. Kíváncsi vagyok hogy sikerült a fehér kenyered, majd mesélj róla légyszíves.

További szép napot és jó lisztvásárlást, üdv, Margit


shanegabi Előzmény | 2006.02.14. 23:09 - #3482

Szai Margit!

Mi 9 oraval vagyunk fiatalabbak mint ti. Most 14:03 van pont. Megtalaltam Batka infoit, meg is neztem parat, nagyon orultem nekik. Majd meg irogatok erdekes recepteket, mert azert vannak jok erre is. de pl. van egy sutemenyes konyvem es a dobos torta is benne van. Gyunyoru a kep, de az elkesziteset es az alapanyagokat maskeppen irja, mint a magyar sz.konyvben. Sokkal egyszerubben irja le, meg nem probaltam de sort keritek ra. Itt jut eszembe a ferjemnek a szulinapjara dobos tortat keszitettem, (magyar recept szerint:)) es amint felvagtuk es elkezdtuk enni mindneki arcara rafagyott a mosoly. Kiderult, hogy a kisfiam, (2 eves) lelkesen segedkezett az elokeszuletekben es  kisse megsozta a csokikremet. ezt bizonyitotta az ures sos uvegem is. Igy torta nelkul maradtunk de azert a 40 gyertyat meg sikerult elfujni rajta:)

bocsi a hosszu leirasert de eszembe jutott es latni kellett volna a vendegeink arcat.

Udv. Gabi


shanegabi Előzmény | 2006.02.14. 22:40 - #3481

Kedves Batka!

Koszonom a sok informaciot, neki is allok nezegetni. Altalaban a Robin Hood-ot hasznalom en is. Igazsag szerint eddig nem nagon foglalkoztam a lisztekkel igy nem is tudtam, hogy van pl. "cake" liszt is.:) Jo haziasszony vagyok en is, mindig lekaptam az all-purpose-t es rohantam tovabb. Meg egyszer koszi az infokat

minden jot Gabi


EmMargit Előzmény | 2006.02.14. 22:33 - #3480

Szia Gabi!

Kíváncsian várom a fehér kenyérnek az eredményét, majd mesélj, ha elkészült. Drukkolok Neked!

Köszönöm a receptet, átteszem a receptes ABC-be is.

Nézd majd meg, amiket Batka írt Neked  linkeket, biztos találsz közte olyat, ami segít a lisztek felkutatásában. Én sajnos nem tudok angolul, így nagyon örültem, amikor megláttam Batka segítségét.

Várom jelentkezésedet, üdv, Margit

Ui.: Most hány óra van nálatok? 8 órával kevesebb, mint itt?


shanegabi Előzmény | 2006.02.14. 22:12 - #3479

Kedves Margit!

Koszonom a jo tanacsaidat, megfogadom es nekiallok lisztek utan kutatni. Eppen most novesztem (kelesztem) az altalad leirt feher kenyeremet. (igaz sikert-glutent kihagytam mert meg nem talaltam)A te recepted es amit eddig hasznaltam gepi recept kozt oriasi a kulonbseg, mar a dagasztas folyaman is lathato volt, es a kenyerkem gyonyoruen novekszik. ( a gepi recept alapjan a kenyerem amikor megnott utana formazhatatlan volt csak a gepben sult meg szepen es az allaga kisse "vizesnek" tunt, barhogy probalkoztam varialni az adalekokkal, a baratnom kenyere ugyanugy kisse "vizes" pedig o tojast is rak bele) Ha szepen sikerul kiprobalom holnap a kakaos kalacsodat is mert nagyon guszta es a gyerekeim igen regen ettek hasonlot, a legkissebb meg nem is evett.:) Leirnek egy eleg egyszeru receptet ami nagyon hasonlit szerintem a csoroge fankhoz, amiben kulonbozik, hogy mexicoi recept nagyon finom.

"Bunuelos" (a neve nem tudom mit takar)

225g sima liszt, 1 evokanal sutopor, csipet so, 1/2 evokanal anizspor, 115g porcukor, 1 nagy tojas, 120ml tej, 50g olvasztott vaj, 2 evokanal orolt fahej.

osszekeverem a lisztet, a sot es az anizst, hozza adva 2 evokanal porcukrot. Kulon osszekeverem villaval vagy habverovel a tojast (egesz)es a tejet, beleadom a vajat is aprankent. Ezutan a lisztes keverekhez adagolom ovatosan ossze keverem. Majd kb. 10 percig gyurom a tesztat. Altalaban 12 kis fankra osztom fel, es a kozepet atlukasztom egy vastagabb fakanallal. Forro olajban 30-60masodperc alatt szep pirosra sul. A maradek porcukrot osszekeverem a fahejjal es raszorom a fankocskakra. Jo etvagyat!

 


EmMargit Előzmény | 2006.02.14. 21:58 - #3478

Sziasztok!

Megmutatom Jégkása mai sütését, zabkorpás zsömle. Nagyon szép lett, gratulálok hozzá.

Zabkorpás zsemle megdagasztva Zabkorpás zsemle megkelve Zabkorpás zsemle formázva Zabkorpás zsemle kisülve

Jégkása megtörte a csendet és megkaptuk tőle az első Húsvéti receptet, kihozom a linkjét, hogy meg tudjátok nézni, köszönöm szépen a receptet Jégkásának :-)

Csibék piskótatallérból - Jégkása

Remélem ezzel megjön a többieknek a kedve is recepteket előkereseni és beírni. Kérlek benneteket, akinek vannak jó, bevált , kedvenc Húsvéti receptjei, írjátok be. Előre is köszönöm, üdv, Margit


anyulia Előzmény | 2006.02.14. 20:35 - #3477

Margitka! Köszönöm,még jó hogy megkérdeztelek mer lehet hogy holnap mesütöttem volna az Alföld kenyér változatát.Üdv:anyulia.

[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG