Megsütöttem ma azlmás, diós töltött muffinkalácsot. De még forró, nem tudom az íze milyen lett. Holnap a kollegáimat lepem meg vele. És elkészítettem P.Zsizsu Karácsonyi torta resütikéjét, amit nem kell sütni, hanem bababapiskótával kell összereakni egy nagyon finom gesztenyekrémet. De ez is csak holnap fog kiderülni, hogy milyen, mert a hütőben kell éjszakáznia. Szép estét mindenkinek.Üdv.Julika
Örülök, hogy jól sikerült a joghurtos zsömléd, gratulálok hozzá. Milyen rozslisztet vettél? Teljes kiőrlésűt vagy fehéret? Hogy a kenyér színe változik-e, az ezen múlik. Ha kicsi rozslisztet teszel a kenyérbe, akkor nem nagyon változik az íze a kenyérnek. Erre írtam, nem túl régen, hogy olyasmi lesz, mint régen a félbarna kenyérnek volt az íze. Szerintem finom, de ez nagyon egyedi, hogy kinek, mi ízlik.
Kíváncsian várom a tervedet, hogy mit fogsz sütni a rozslisztből, üdv, Margit
Kösz a kérdést. Nagyon szépek lettek a hot dog kiflik. Majd ha az infra is úgy akarja felteszem a képeket. Ez volt az első, ami osztatlan sikert aratott.
Szia!
Pacsni porejkt holnapra halasztva, mert páromhoz jött két barátja és beültek a konyharészembe. Amúgy is kicsit elcsúsztam a dolgokkal.
Mamámnak emlitettem a pacsnit, nagyon örült mert régen rendszeresen vettünk.
Ma szívpörkölt és tarhonyával a menű.
Nagyon boldog voltam tegnap mert sikerult a kenyerem nagyon finom lett. Egy kis hiba azert akadt. Kisse kemeny kett a kulseje (szikkadt) es szerinetm vastag. Talan tul sokaig sutottem? Pedig locsolgattam becezgettem is. :) Most megprobalom a kakaos kalacsodat is mesutni, de elobb elmegyek lisztnezobe es sikert is megprobalok keriteni, bar tegnap ecetet hasznaltam es az sem volt rossz.
Megsütöttem ma a joghurtos zsömléket! Nagyon fincsi puhák lettek. Vettem rozslisztet, de még nem mertem kipróbálni, nem tudom mennyire változtatja meg a kenyér szinét és ízét.Már örülök, hogy a sima fehér kenyeret itthon mindenki megszokta és szereti, de csak kipróbálnám a rozslisztet is. Üdv, Szokimoki
Kíváncsian várom a pacsniról a híreket, majd mesélj, hogy melyiket csináltad meg és hogy sikerült! A sütőben sült kenyér kelesztése, eleinte, szinte mindenkinek probléma. Eltart egy darabig, mire az ember kitapasztalja, hogy mikor is jó az állaga a tésztának a sütéshez és mik a megfelelő keelsztési körülmények. A túl meleg sem jó, de, ha hideg van, akkor a csak élesztős tészta szinte meg sem mozdul. Maga a tészta állaga is erősen befolyásolja a kelési időt, tehát nem mindegy a liszt-folyadék-élesztő arány sem. Elég összetett dolog, de biztos, hogy sikerül kitapasztalni :-)) Javasolom, hogy nézz körül a receptek között, mind bevált, kipróbált recept és kérdezzél, mielőtt megsütöd, biztos tudunk segíteni, hogy mire és hol kell vigyázni az elkészítése közben.
Köszönöm a kedves fogadtatást. Örömmel olvasgatom az itt hozzászólókat és az egyéb információkat.
A főzős topic a Nök lapja oldalán van. Elég régóta van egy szintén jó kis csapat akikkel recepteket, ötleteket cserélünk.
A tegnapi kenyeremet egy olasz szakácskönyv alapján készítettem. Még mindig van mit javítani rajta, de már jobb lett mint az előzőek. Azok nem keltek meg eléggé, nem volt elég meleg.
A tegnapit a bemelegített sütőben kelesztettem. Szerintem még kellett volna hagyni egy kicsit, de már sokkal jobb lett.
Van kenyérsütőgépem is. Időnként sütök abban is, de a családnak szimpatikusabb a sütőben sült.
Ma pacsnit fogom kipróbálni, pont a napokban emlegettem, hogy gyerekkoromban mennyit ettem és imádtam.
Sziasztok! Szeretném Endzsi alapmuffinját sütni. Biztosan butaság, de nem tudom, hogy 75ml cukor hány dkg-nak felel meg? Hogy kell ezt számolni? Köszönöm előre is.
Mi 9 oraval vagyunk fiatalabbak mint ti. Most 14:03 van pont. Megtalaltam Batka infoit, meg is neztem parat, nagyon orultem nekik. Majd meg irogatok erdekes recepteket, mert azert vannak jok erre is. de pl. van egy sutemenyes konyvem es a dobos torta is benne van. Gyunyoru a kep, de az elkesziteset es az alapanyagokat maskeppen irja, mint a magyar sz.konyvben. Sokkal egyszerubben irja le, meg nem probaltam de sort keritek ra. Itt jut eszembe a ferjemnek a szulinapjara dobos tortat keszitettem, (magyar recept szerint:)) es amint felvagtuk es elkezdtuk enni mindneki arcara rafagyott a mosoly. Kiderult, hogy a kisfiam, (2 eves) lelkesen segedkezett az elokeszuletekben es kisse megsozta a csokikremet. ezt bizonyitotta az ures sos uvegem is. Igy torta nelkul maradtunk de azert a 40 gyertyat meg sikerult elfujni rajta:)
bocsi a hosszu leirasert de eszembe jutott es latni kellett volna a vendegeink arcat.
Koszonom a sok informaciot, neki is allok nezegetni. Altalaban a Robin Hood-ot hasznalom en is. Igazsag szerint eddig nem nagon foglalkoztam a lisztekkel igy nem is tudtam, hogy van pl. "cake" liszt is.:) Jo haziasszony vagyok en is, mindig lekaptam az all-purpose-t es rohantam tovabb. Meg egyszer koszi az infokat
Kíváncsian várom a fehér kenyérnek az eredményét, majd mesélj, ha elkészült. Drukkolok Neked!
Köszönöm a receptet, átteszem a receptes ABC-be is.
Nézd majd meg, amiket Batka írt Neked linkeket, biztos találsz közte olyat, ami segít a lisztek felkutatásában. Én sajnos nem tudok angolul, így nagyon örültem, amikor megláttam Batka segítségét.
Várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Ui.: Most hány óra van nálatok? 8 órával kevesebb, mint itt?
Koszonom a jo tanacsaidat, megfogadom es nekiallok lisztek utan kutatni. Eppen most novesztem (kelesztem) az altalad leirt feher kenyeremet. (igaz sikert-glutent kihagytam mert meg nem talaltam)A te recepted es amit eddig hasznaltam gepi recept kozt oriasi a kulonbseg, mar a dagasztas folyaman is lathato volt, es a kenyerkem gyonyoruen novekszik. ( a gepi recept alapjan a kenyerem amikor megnott utana formazhatatlan volt csak a gepben sult meg szepen es az allaga kisse "vizesnek" tunt, barhogy probalkoztam varialni az adalekokkal, a baratnom kenyere ugyanugy kisse "vizes" pedig o tojast is rak bele) Ha szepen sikerul kiprobalom holnap a kakaos kalacsodat is mert nagyon guszta es a gyerekeim igen regen ettek hasonlot, a legkissebb meg nem is evett.:) Leirnek egy eleg egyszeru receptet ami nagyon hasonlit szerintem a csoroge fankhoz, amiben kulonbozik, hogy mexicoi recept nagyon finom.
osszekeverem a lisztet, a sot es az anizst, hozza adva 2 evokanal porcukrot. Kulon osszekeverem villaval vagy habverovel a tojast (egesz)es a tejet, beleadom a vajat is aprankent. Ezutan a lisztes keverekhez adagolom ovatosan ossze keverem. Majd kb. 10 percig gyurom a tesztat. Altalaban 12 kis fankra osztom fel, es a kozepet atlukasztom egy vastagabb fakanallal. Forro olajban 30-60masodperc alatt szep pirosra sul. A maradek porcukrot osszekeverem a fahejjal es raszorom a fankocskakra. Jo etvagyat!
Megmutatom Jégkása mai sütését, zabkorpás zsömle. Nagyon szép lett, gratulálok hozzá.
Jégkása megtörte a csendet és megkaptuk tőle az első Húsvéti receptet, kihozom a linkjét, hogy meg tudjátok nézni, köszönöm szépen a receptet Jégkásának :-)
Remélem ezzel megjön a többieknek a kedve is recepteket előkereseni és beírni. Kérlek benneteket, akinek vannak jó, bevált , kedvenc Húsvéti receptjei, írjátok be. Előre is köszönöm, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit