Biztos már kicsit késő a válasz, de most jutottam hozzá, hogy írjak. Szerintem a bucik tésztája alkalmas arra a Bacon szalonnás tekercsre is, de tulajdonképpen bármelyik zsömle tésztája is jó. Sőt akár tehetsz bele egy kis fűszert, mint a pizza vagy pizzáscsiga tésztájába.
További szép napot, majd mesélj, hogy mit találtál ki végül, üdv, Margit
A joghurtos zsömlének sosem lesz olyan a teteje, mint a boltinak. Amiben nincsen tejtermék és nem kened le semmivel vagy csak sütés közben egy kis tiszta vízzel, attól várható, hogy ropogósabb lesz a héja. Ezt is lekenheted egy kis vízzel, ez elveszi a lisztességét.
Margitka!Küldtem emailben fényképet a sütimről,bocs hogy nem írtam semmit de a fiam segített mikor 3x sem sikerült elküldenem.Remélem megkaptad.Az almás diós muffinkalácsod receptje szerint csináltam, csak átformáztam és lekvárral és mákkal töltöttem.Üdv:anyulia
Ma megsütöttem a vaníliás - kakaós áfonyás muffint. A joghurt helyett próbáltam megsaccolni mennyi tej kell bele. Remélem sikerült. Vörösáfonya volt itthon, ezért az került bele. Nem sikerült pontosan eltalálnom a tészta felét ezért csak a teteje lett kakaós. Még nem kóstoltuk, de eddig egynek sem lett ilyen szép a formája. Lehet, hogy tényleg jobb neki ha az ember nem kevergeti halálra robotgéppel, mert ezt most csak villával kevergettem. A képeket majd Margitka ideteszi, gondolom.
Sziasztok! Szia Margitka! Tegnap megsütöttem a virslis bucit, és egy mezei kenyeret. Ezekről nincs képem, mert ugyanolyanok lettek, mint amelyek már fennt vannak a fórumozók képeinél. Ma a sonkás bucit készítettem el. Délutánra pedig megpróbálok szeletelt baconszalonnás csigát csinálni. Azt még nem tudom, hogy melyik tésztát használjam hozza. Ti mit javasoltok? Ha kész lesz, akkor küldöm a képeket egyszerre. Üdv: Bundik
Szia Nelly ! Én most pontosan a leírt reci alapjáncsináltam és nem kellett hozzá liszt. Nekem is villanysütőm és légkeveréses van, de nem kapcsoltam be csal alsó-felső sütésen sütöttem 170 fokon 30 percig, de egy pár percet kellett volna még szerintem sütni vagy pár percet rákapcsolni a végén a légkeverést.Nem ragacsos a tésztája, de elbírt volna még pár perc sütést.
Azért a páromtól volt egy kis reklamáció,azt mondta hogy olyan"lisztes" a teteje,. Nem kentem le semmivel. gondolom kereste a bolti ropogós héjat. Legközelebb mivel kenjem le, hogy ropogós héja legyen ? Aki tud segítsen Nekem. Üdv.Julika
Örülök, hogy jól sikerült a zsömléd, úgy látszik ma egy joghurtos-zsömlés nap volt :-)) Majdnem én is ezt sütöttem (tegnap vettem joghurtot), de aztán inkább kenyeret csináltam mégis.
Kíváncsian várom a képeket a zsömléről és a holnapi kalácsodról is. További szép hétvégét, üdv, Margit
Örülök, hogy meséltél végre a kutyusról. Hogyne tartozna ide, itt mindenről lehet beszélgetni, szerintem ez a legjobb benne :-)) Vártam már - és biztos más is - hogy mesélj, nagyon sajnáltam annak idején az előző kutyádat. Biztos a lábtörlőn érzi jól magát, azért nem megy be a kutyaházba. Az én kiskutyám is csinált magának egy elcsórt pokrócból, a lépcső alatt egy helyet, neki sem az tetszett, amit és ahol mi kitaláltunk neki.
További jó kutyázást is kívánok és kellemes hétvégét, üdv, Margit
Szia Margitka!
Én is itt vagyok már a kis pékek közzöt.
Ma sütöttem a te joghurtos zsömlédet ,BL80-lisztből
és teljes kiőrlésű búzaliszből.
nagyon jól sikerült.
le van fényképezve ,majd küldjük.
Holnap kalácsot sütök.
Nem irok többet mert Ági kéri a gépet .
Üdv:Rózsika!
Igaz, nem ide tartozik, de jól meg van a kis kutyusunk, egyedül az a bajom, hogy nem megy be a kutyaházba, hanem a lábtörlőn alszik minden éjjel. Én meg hülyére aggódom magam, hogy nehogy megfázzon, bár tudom, hogy a kaukázusiaknak nagy szőrük van, de hát ő még kicsike, csak 3 hónapos. Így aztán babázom unoka helyett, mert ő még nincs. Szép napot holnapra mindenkinek? Jó éjt. Szaisztok! Nelly
Szia Julika! Gratulálok Neked! A liszt egyébként elég volt, nem kellett kipótolnod? És a sütési időd mennyi volt? Igaz, nekem légkeveréses van, de tudom, hogy nekem 1 kicsit alacsonyabban kell sütnöm.Hát majd próbálkozom még vele, csak az a gond, hogy a családom most megfogyatkozott, és nem fogy a süti, nem fogy a kenyér, így nem tudok kinek gyakorolni. Amit pedig Jégkása produkált! Hát le a kalappal előtte. Lassan cukrászdát nyithat. Üdv. Nelly
Ma nagyon sokmindent sikerült sütnöm, pedig a nap felénél kidőltem de aztán 5 útán újult erővel fogtam neki a dolgoknak most lettem készen.Sorolom: Rozsos kovászos kenyér, Csigalegyező sósan édesen, Joghurtos zsemle rozsosan, Ananász torta és a végén Joli napocskájából rozsosan két kenyérke sült ki. Képeket is készítettem majd holnap este ha jut időm a vendégség után akkor elküldöm. Margitka E-mailt megkaptad?
Szokimoki!
A szirup nem más mint 2 evőkanál cukor pici vizzel felfőzve és ezt kell a végén rákenni én ezt nem így csináltam azért nem lett olyan igazi.
Mindenképpen érdemes kipróbálni. Én is azért használom, hogy legyen egészségesebb liszt is a kenyerünkben, ugyanezért teszek teljes kiőrlésű liszteket is. A kevéske rozsliszt finom ízt ad a kenyérnek, nem rozsos, hanem igazi kenyéríze lesz. Ezt ennél jobban nem tudom elmondani. Aki hasonló korosztály, mint én, talán emlékszik a gyerekkorunkban kapható félbarna kenyérre, szerintem arra hasonlít. (Akkor nem lehetett ennyi féle kenyeret kapni, volt fehér, félbarna és néha talán barna kenyér, más semmi. Ja, de még zsúrkenyér is volt.) A Grahamliszt tulajdonképpen teljeskiőrlésű liszt, csak a búza csíráját hagyják ki belőle, valamilyen eljárással. Megpróbáltam utánakeresni a Neten, de most nem volt több időm és nem jutottam vele semmire egyelőre.
Jaj, de örülök a sikerednek, most talán duplán, mint máskor. Mindig elszomorít, ha valakinek nem sikerül tökéletesre valami, ezért vígasztal, hogy Neked ugyanez ma ilyen jól sikerült. Ha kapok megint 500 g-os joghurtot, akkor le fogom fényképezni és megmondom, hogy ki gyártja. Most én is csak 400 g-osat kaptam, ebből vettem többet.
Igen láttam, hogy drágább, nem is kevéssel.Kb 4-szerese a dundi lisztemnek (75ft). Csak próbálnám egészségesebb irányba terelni, legalább a kenyérsütést. De a rozs, graham tuti, hogy nem lenne nyerő, ezért gondoltam valami hasonlóra az eredetihez.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit