Nagyon örülök, hogy belevágtál. Ha kimondottan cukormentes diétát kell tartanod, akkor az élesztő remélem nem fog problémát okozni. Az élesztőnek a cukorhoz annyi köze van, hogy a cukor segíti az élesztő munkáját, miközben valamennyi elbomlik belőle, ezt tulajdonképpen "megeszi" az élesztő. Az élesztő nem termel semmi cukorféle dologot. Örülök, annak is hogy hasznosítni tudtad az összefoglalóban leírtakat, remélem nagyon jól sikerül az első kísérleted. A továbbiakban - ha tényleg nem okoz gondot az élesztő - akkor bármelyik receptet kipróbálhatod, csak a cukrot kell kihagyni mindenből. Ha gondolod, akkor nagyon szívesen segítek néhány egyszerűbb receptet kikeresni eleinte.
További kellemes hétvégét, várom a beszámolódat, üdv, Margit
Sziasztok ! Úgy látom én ma sikeresebben sütöttem meg a joghurto zsömléket, mint Nelly. Felére szórtam egy csomó magot, másik felét simán sütöttem. Az eredeti beírt reci alapján sütöttem most. Nagyon szép, óriás zsömik lettek. Tényleg nagyon finom Nelly, legközelebb joghurttal próbáld ki. Ma Intersparban vásároltam, de ott is csak 450 gr-os joghurtot kaptam. Így vettem hozzá egy kicsit és kipótoltam 500 gr-ra. Üdv.Julika
Maga a tönkölybúza szerintem nem más ízű, mint a sima búza. A fehér lisztjéből ugyanolyan kenyeret tudsz sütni, mint a BL 80-asból. A teljes kiőrlésű liszteknek van egy kicsit más íze, de ez is mindegy, hogy sima vagy tönköly búzából készült. Szerintem érdemes kipróbálni. Én általában egy keveset szoktam a kenyereimbe tenni, mert ez jóval drágább, mint a sima búzaliszt.
További kellemes hétvégét, majd mesélj mit sütöttél, üdv, Margit
Sajnálom, hogy nem sikerült a zsömléd olyanra, mint szeretted volna. Ha javasolhatom, ne add fel, mert ez egy nagyon jó tészta. Ha legközelebb joghurttal csinálnád meg, vagy kevesebb kefírrel, akor biztos jól sikerülne.
További kellemes hétvégét, majd mesélj, mit sütsz még üdv, Margit
Azt sütöttem meg én is ma :-) Szerintem az eredeti lisztmennyiséghez tehetsz 3 dkg körüli élesztőt. Kívűncsi vagyok, hogy sikerül, ha mesütöd, várom a bezsámolót róla.
A gyümölcsös kalácsodhoz gratulálok, ha szépen fogyogat, akkor biztos finom lett.
További kellemes hétvégét, várom jelentkezésedet, üdv, Margit
most sül az első kenyerem, csak élesztővel cukor nélkül, ahogy ajánlottad. Sima egyszerű fehér kenyeret akartam, hát elég nehéz volt hozzá receptet találnom, de sikerült, a honlapodon találam egy Zsúrkenyér néven. Ahogy a "kezdőknek" címszó alatt ajánlod, 2/3 rész rétesliszt és 1/3 rész rendes fehér lisztet használtam. A gyúrás végén és kicsit keménynek találtam a tésztát, ezért raktam bele egy kis kefirt. Gyönyörűen megkelt, jó nézni, ahogy sül a sütőben. Nagyon jó, hogy még a sütési hőfokra (légkeveréses villanysütő) is találtam info-t, most már csak az a kérdés, hogy a belsőm mit szól hozzá. Ha erre is nemet mond bellül valami, akkor marad a kovász, ez majd holnap kiderül.
Ma nézegettem a Spárban a a teljes kiörlésű liszteket.A kérdésem az lenne, mivel mi csak a hagyományos lisztből készült dolgokat esszük, hogy pl. a teljes kiörlésű fehér tönkölybúza lisztből készült kenyérnek miben tér el az íze a hagyományoshoz képest?
Helló mindenki! Mit mondjak? Nem dicsekszem, hogy joghurtos zsömlét sütöttem!Amikor elkezdtem dagasztani, akkor jöttem rá, hogy nem joghurttal, hanem kefírrel csináltam, így aztán még nyelte a lisztet, mire jó lett. Szépen kelt, aztán formáztam, be a sütőbe, tovább kelt, aztán sütés közben a tepsin elnyúlt, mint a nagy Alföld. A lányomtól kaptam valamilyen sütő alkalmatosságot, ami olasz és a mufffinhoz hasonlít, csak tégla lap alakú lukak vannak benne, na ebben nem nagyon kelt, de a tepsiben sem. Aztán olyan kis vérszegény lapos akármik lettek. A lányomnak adtam belőle útra és kukába valónak, mert már alig várta a magos zsemlét. Aztán Veszprém felé félúton felhívott, hogy nagyon finom a zsemle, bár formára nem mutat, de az íze jó. Ám legyen, de hát nem vagyok vele elégedett, így aztán fénykép sem lett, mert még megijedtetek volna tőle. Legközelebb az egyszerű zsömlével próbálkozom.Üdv Nelly
A Kenyérvarázs termékek csomagolásán mindig van teljes recept, és a honlapjukon további receptek is vannak. Onnan érdemes válogatni. Más recepteket átalakítani nem szerencsés szerintem, mert azokban a keverékekben nem egyszerűen liszt van, hanem sok más anyag is. Egyébként én több terméküket próbáltam, vannak nagyon jól sikerültek is.
Szia Margitka! Míg el nem felejtem, megkérdezem,hogy a Kiadós rozsos kenyérbe mennyi élesztőt tehetnék a kovvász helyett? és még arra lennék kíváncsi, hogy pl. kalácstésztákba a cukrot mennyi mézzel válthatnám fel? Egyébként tegnap elkészült a Gyümölcsös fonat, szép mutatós süti, az én esetemben annyi hibával, hogy nem lett elég foszlós(kalácsos) a tésztája, sajnos nagyon szorított az idő és megrövidítettem az utolsó kelési időt. Hát megbosszulta ! Pedig minden finomságot beletettem:a tésztát reszelt narancshéjjal és mézes sütikhez való fűszerrel izesítettem, a töltelék a köv. volt:kevés darált dió van. cukorral, erre vékony szelet alma, erre pedig mazsola és kevés kandírozott gyüm. De azért úgy látom szépen fogyogat a tálcáról.
Előre is köszi a segítségedet, jó pihenést, üdv. Superkeri
Sziasztok! Nem vesztem el, csak hétközben nagyon be vagyok táblázva, csak arra van időm, hogy elolvassalak Benneteket. Zsuzsi zöldséges rakottasa nagyon guszta lett! A receptjére én is kíváncsi vagyok. Ma virslis és sonkás buci, meg valamilyen egyszerű gépi kenyér van betervezve, és ha még látok valami új finomságot, akkor az is belefér. Üdv: Bundik
Batka: koszi a valaszt a baj az, hogy ezen a gepen csak akkor tudok "csak sutni", ha lefutott egy program es kiirja hogy END, ha kelesztes kozben megszakitom, mondjuk ki-be kapcs, akkor csak uj, teljes programot tudok inditani, de csak sutni nem (tudod, volt errol szo, a 9-es programmal kombinalva jo is volt)
ez a nagy bajom (legalabbis az egyik, a masikat mar megoldottad)
nekem kegyetlenul eszi a procit ez az oldal mostanaban :(
Megmutatom a kalácstortáról a képeket (cukormentes):
Visszafelé megtaláljátok a készítésének a képeit is, ha valakit érdekel, bár nem nagyon izgalmas :-) Finom lett, majd a túrókrémet megnézem az eredeti receptnél, mert most lehet, hogy másképp csináltam, mint tavaly. A férjem teljesen elégedett volt és nagyon örült. Azért van ám nálunk kalácsból még a torta is, mert rendes torta nem igazán kell a férjemnek, azt nem szereti. A kalács viszont a mindennapjai részévé vált, nem győzök eleget sütni belőle.
Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek és szép napot holnapra, üdv, Margit
Kár, hogy nem sikerült fotóznod, de azért nem ez a lényeg, hanem, hogy jól sikerült a tk. lisztes kenyered. Nagyon örülök :-)) Azért legközelebb nyugodtan tedd bele a sikért, biztos, hogy az nem bántotta eddig a tésztáidat. A leírásod alapján - felrepedt a kenyér teteje sülés közben - arra gondolok, hogy kevesebb folyadékot tettél bele, mint szoktál. Lehet, hogy ezt is a sietség okozta és észre sem vetted, de valószínűnek tartom, hogy így lehetett.
Kellemes hétvégét kívánok és további jó sütögetést. Várom beszámolóidat, üdv, Margit
Nekem is az idegeimre megy ma a G-Portál, borzalmasan lassú és biztos még én is rontok valamennyit a helyzeten, hogy most pakolásztam néhány dolgot. Nálam is ugyanaz van, amit Te is írtál, hogy fáziskéséssel jelennek meg amiket írtam és nagyon vigyázok, hogy ne rontsak, mert javítani szinte lehetetlen. Első alkalommal ne tegyél sok magot a zsömlédbe, majd kitapasztalod, hogy mennyit bír el. Mennyi legyen az a nem sok? Hát nem is tudom, mondjuk 2 csapott evőkanálnyi. Nem nagyon sok tapasztalatom van ezzel, mert az olajos magokat szándékosan elkerülöm, illetve a gyerekeim sem mindent eszenek meg. Gabona pelyheket szoktam használni és ezek is eléggé lehúzzák a tésztát, pedig ebben nincs is olaj. Nagyon kíváncsi vagyok a holnapi zsömlesütésedre, majd mesélj és a kutyusról is várnék egy kis beszámolót, ha lesz időd írni. Kellemes hétvégét, üdv, Margit
Jó ötletet mondtál, már nekem is eszembe jutott valami hasonló, amikor megpróbálok valamit visszakeresni. A G-Portálnak nincs ilyenje, de persze scripteket tudok szerezni. Az a baj, hogy én nem értek a számítógépes dolgokhoz igazán és egy kicsit félek is tőlük. Túl azon, hogy egy egérkövető is annyira lassított mindent, hogy le kellett vennem mindjárt az elején, én félek is ezekbe a dolgokba belenyúlni. Olvastam valamiről, hogy elég egy apró dolgot kitörölni vagy rossz helyre tenni, már nem is tudom, de az egész oldalt le lehet úgy fagyasztani, hogy nem biztos, hogy a Webmester is vissza tudja állítani eredeti formájába. Nem tudom, hogy mit tegyek, egy kicsit tanácstalan vegyok ezügyben. Örülnék ha Ti akik értetek hozzá, segítenétek nekem, megköszönném. Rengeteg portálépítő, scriptes oldal van, a G-Portál főoldaláról el lehet érni őket. Ha van egy kis időd, nézd meg légyszíves, hogy mit lehetne, vagy mit lenne érdemes keríteni. Én is körülnézek ha lesz egy kis időm, de én még azt sem tudom, hogy mit keressek :-))
Előre is köszönöm a segítségedet, kellemes hétvégét, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit