E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 23:06 - #3375

Sziasztok!

Meghoztam Swell képeit is a múlt heti sütéseiről.

Sajtos rúd, fánk és zöldséges rakottas volt soron. Nagyon szépek lettek, gratulálok hozzá. Esetleg receptet is kaphatunk hozzá Zsuzsi?

FánkSajtos rúd

Zöldséges rakottasZöldséges rakottas

Kellemes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 22:57 - #3374

Sziasztok!

Feltettem Krio képeit egy sültpaprikás kenyérről. A receptjét itt találjátok:
Sültpaprikás/lilahagymás kenyér - Krio

A képeit megnézhetitek ettől a képtől visszafelé léptetve, vagy az eredeti receptnél.

Sült paprikás kenyér - felvágva

Gratulálok hozzá, nagyon szép lett és a hozzávalókat elolvasva, biztos nagyon finom is.

További sok sikert kívánok, üdv, Margit


katyica Előzmény | 2006.02.10. 22:18 - #3373

Szióka! Szóval megsütüttem életem első tökéletes tk lisztből sült kenyerét.Szép lett,nagyon szépen feljött a teteje,foszlós belül.De története van:mielőtt kivittem volna szánkozni a kisfiamat,gyorsan belökdöstem mindent a kenyérsütő gépbe,persze sitty-sutty mivel mér nagyon türelmetlen volt Lackó,és elindítottam.Kint eszembe jutott , hogy hoppá a síkért kifelejtettem belőle(pesze már mindent fejből teszek),no megint lesz egy beesett kenyerem.Hazajövök, mér a kelesztés vége fele jár,mondom nem nyitogatom nehogy baj legyen és láss csodát gyönyörú lett,persze a fényképezőgép aksiai lemerülve(ez a formám),no gondolom sebaj a következő kenyérkét majd lekapjuk, hát természetesn a mai teteje egy kicsit kirepedt, de ez is tökéletes a többiekhez képest, de azért nem egy fotogén kenyérke.Szóval küldöm a képet ha még sikerül egyszer olyan szépet sötni, és ha nem lesz lemerülve a fényképezőgép!!!:-)))Puszi Kati

nelly52 Előzmény | 2006.02.10. 22:11 - #3372

Margitka! Mennyi magra gondoltál, amikor azt írtad, hogy ne sokat? Mintha fáziskésésben lenne a gépem, amikor írok, nálam van a baj, vagy a fórum zsúfolt? Az egerem sem megy úgy, ahogy kellene, na inkább abbahagyom. Fél perc eltelik, míg megjelenik az, amit leütök a billentyűzeten. Aztán fél perc, míg kijavítom. Borzasztó! Na jó éjt, talán holnap jó lesz! Úgyis holnap szeretnék zsemlét sütni. Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 21:56 - #3371

Sziasztok!

Megmutatom Era fehérkenyérkéjét. Gratulálok hozzá, igazán szép lett. Üdv, Margit

Fehér kenyér


Batka Előzmény | 2006.02.10. 21:50 - #3370

nna, kiléptetett ez a nyavalyás. Szóval nálam fél kiló lisztből a gépi kalács úgy fest, hogy először dough programon 20 p dagasztás, aztán kb. 45 perc kelesztés (ez a melegtől függően változó), után 60 p csak sütés (kb. 125 p). A kalácsprogramom pedig 2ó 50p (170 p!) lefutású, más időbeosztással, de úgy túlkel és behorpad.

Batka Előzmény | 2006.02.10. 21:44 - #3369

Kezdő, biztos a nyolcas - a tizeshez pl. a 7. oldalon írja, hogy nem élesztős tésztákhoz való. Annyi sztem, hogy ha a tészta feljön az üst háromnegyedéig, azonnal indítsd rá a csak sütést, mert sütés közben is nő. Az én gépem kalácsprogiján pl. nem lehet szép kalácsot sütni, mert túlkel, aztán a végén beesik a teteje, úgyhogy én csak dagaszt-keleszt, aztán ha feldagadt (általában 10-20 perccel kevesebb, mint a program lefutási ideje!), sütés.

Batka Előzmény | 2006.02.10. 21:41 - #3368

Szia Szokimoki! Én kétszer egymás után sütöttem meg annak idején, és pl. nem vagyok biztos abban, hogy jót tesz neki a kétszeri dagasztás, mert annyira lágy: egyik alkalommal sem dagasztottam kétszer, de mindkétszer jól sikerült, annyi, hogy előszörre körben szétrepedt és a vonal mentén kettévált, de amikor nem fontam, hanem beigliszerűen felcsavartam, még azt sem, egyszerűen tökéletes lett. Egyébként mindkétszer betartottam a receptet, csak az élesztő mennyiségét feleztem meg, hátha ez is segít. ----- Margitka, lassan annyi hozzászólás és recept lesz itt, hogy elkéne egy egyszerű kereső. Ha a gportálnak nincs ilyenje, ingyenes scripteket sok helyről le lehet tölteni, és csak be kell másolni az oldal forráskódjába oda, ahová a keresőablakot el szeretnéd helyezni. Ha kell, én is utánanézek, de biztos Csemi is tud segíteni. Persze nem tudom, engedik-e az ilyesmit (nem látogatok más gportálos oldalt rendszeresen), mert van, amelyik elég szépen leterheli a rendszert.

EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 21:16 - #3367

Szia Kezdő!

De, van Adobe reader a gépemen és így sem nyílik meg, nem tudom miért.

Szerintem a 80-as jó lesz, üdv, Margit


kezdo Előzmény | 2006.02.10. 20:46 - #3366

PDF a formatuma, adobe reader kell hozza, ezekszerint az nalad nincs :(

szoval akkor a 8as programra szavazol?


EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 20:38 - #3365

Szia Kezdő!

Sajnos a link nem jön be. nem látok semmit, csak egy x-t.
Ezzel a hosszúsággal és kelesztési idővel biztos, hogy ez kelttészta és nem sütőporos program. Figyeld a tésztát, ha nagyon kel, akkor érdemes hamarabb elindítani a csak sütést, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 20:33 - #3364

Szia Szokimoki!

A végeredmény sikerének örülök, hát kicsit kalandosan jutottál el idáig, ez kétségtelen. Mindenki azt írja, hogy nagyon lágy lesz, lehet, hogy elég lenne kevesebb élesztő is bele. Régen én úgy tudtam, hogy az 1 kg liszthez való az 5 dkg élesztő. Ma már ennél is jóval kevesebbet szoktunk a kenyerekbe tenni, a gépi sütéshez meg pláne. Sok sikert hozzá, ha legközelebb megsütöd, majd mesélj.

További szép estét, üdv, Margit


kezdo Előzmény | 2006.02.10. 20:30 - #3363

Margit!

raneznel a leirasra (http://www.kenwoodworld.com/datasheets/BM200--56072iss1%20Hungarian.pdf) a 14. oldalon vannak a programok es az idotartamok

a 8as program 3.25 perc, 40+49 perc kelesztes van ben
ez jo akkor?

 


EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 20:28 - #3362

Szia Kezdő!

Az ötlet tökéletes, a cukrot a tejbe tegyed, hogy az összfolyadékot tudjad mérni és valamivel kevesebbet tegyél, mint a receptben megadott, mert a tej hígabb, mint a kefir. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 20:26 - #3361

Szia Kezdő!

A 8-as programod, az édeskenyér, ez lesz a kalácstészta programja.
Egyet nézzél csak meg, hogy van-e kelesztési idő a programban, sokszor a rossz fordításank köszönhetően keveredik a sütőporos és a kalácsprogram.

Sok sikert a kalácshoz, várom jelentekzésedet, majd mesélj, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.10. 20:22 - #3360

Szia Margitka!

Ma megsütöttem az ostoros rétest. Már régóta szemezgetek vele! A végeredménnyel kezdem: nagyon finom lett.Több hibát is elkövettem a készítés közben.Pl. 60dkg liszt+ 1 egész élesztőt ír a recept és én meg is csináltam mindet.Úgy gondoltam, hogy a gépben csinálom a a jól bevált 3x20-as prg-mal. Ezzel nem is lett volna gond, hanem megformáztam és még kb. 40 percre beraktam a kicsit meleg sütőbe kelni.Eredmény: a 2 kalácsom úgy megkelt, hogy szinte lefolyt a tepsi hátuljáról.Na mondom mostmár mindegy, kisütöm, lesz ami lesz.Na egyszer csak füstfelhőben úszott a konyha,(még jó, hogy a pici a másik szobában aludt)ugyanis a lefolyt töltelék elkezdett ráégni a sütő belsejére.Ez ugye nem fordult volna elő rendes tepsibe, csak hát abba meg nem fért bele a kalács.Így kb még 5-8 percet kellett volna sütnöm, de gyorsan kikaptam a sütőből. Szellőztetés stb. De amikor megkóstoltam nagyon finom volt, csak hát a fonásom "kicsit" szétfolyt, Hát ez az ostoros rétesem története.De azért még megsütöm, csak fél adagból. Üdv, Szokimoki


kezdo Előzmény | 2006.02.10. 20:22 - #3359

szia!

koszi, ez alapjan csinalom akkor (nincs kefir es edesitoszer itthon, ez nagy baj? kefir helyett tej? edesito helyett cukor? rossz otlet?)


EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 20:16 - #3358

Szia Kezdő!

Ideteszem a linkjét annak a kalácsreceptemnek, amit alapreceptnek lehet tulajdonképpen tekinteni. Kakaós-csíkos kalács
Ezt kakaó nálkül is természetesen meg lehet csinálni.

Kenyérvarázsos termékeket én nem használok. Sokan szeretik, és jól is lehet sütni velük, de adalékanyagok vannak benne, én pedig ezek nélkül szeretnék sütni. Biztos van hozzá valami leírás, hogy mennyi liszthez, mennyit kell tenni. Ezt a receptemben szereplő lisztmennyiségből levonva és helyette ezt a lisztet téve, megpróbálhatod az én receptemet is ezzel megcsinálni.

Kíváncsi vagyok, majd mesélj, hogy mit sütsz, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 18:01 - #3357

Szia Anyulia!

Nagyon örülök, hogy ízlik a töltött muffin kalács, nekünk is :-))

Nekem gázsütőm van, de azért nagyon figyelmesen olvasom ez ügyben a hozzászólásokat, mert egyszer én is szeretnék ilyen sütőt.
Én annyit szűrtem le, hogy a légkeverés nem nagyon tesz jót a kenyérnek, de a zacskó megvédi ennek hatásától a kenyeret. Úgy tudom, hogy energiatakarékosabb légkeveréssel sütni, tehát, ha mindenképpen zacskóban sütsz, akkor érdemes a légkeverést bekapcsolni.
Remélem segít olyan is akinek saját tapasztalata van ezügyben én, csak az olvasottak alapján írtam az előzőeket.
Képet úgy tudunk feltenni, ha nekem elküldöd e-mailben és én felteszem a neveddel a fórumozók képei között egy képtárban. Amikor valakitől képet kapok, azt itt, a fórumban is mindig meg szoktam mutatni.
NAgyon örülnék, ha küldenél a sütögetéseidről képeket, szívesen közzétenném.

Várom további jelentkezésedet és további sikeres sütögetést kívánok, üdv, Margit


anyulia Előzmény | 2006.02.10. 17:24 - #3356

Kedves Margitka! Megsütöttem az almás-diós muffinkalácskákat.Nagyon-nagyon finom.Képeket még nemtudok küldeni még tanulnom kell a módját. Azt szeretném kérdezni Tőletek hogyha zacsiban sütök kenyeret van-e jelentősége a légkeveréses sütésnek,vagy elég csak simán sütni. Köszönöm:anyulia

[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU