E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 17:05 - #3355

Szia Nogea!

Semmi baj a ki "m"-mel, én is számtalan gépelési hibát vétek, gondolom találkoztál már vele :-))

A kalácsreceptet és az elkészítését az előzőekben elmeséltem, két hozzászólással lejjebb az alaprecept linkjét is megtalálod.

Örülök, hogy ízlett a sima kifli csücske is. Megpróbálhatod ám félig tk. liszttel is emgsütni ezt a kiflit, akkor a töltetlenből nyugodtan ehetsz egy kicsikét.

Ma készül a kalácstortám és valami kenyérfélét még ki kell találnom, még nem tudom, hogy mi lesz az.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 17:00 - #3354

Szia Superkeri!

Örülök, hogy jól sikerült a Feketeerdei kenyér, egy időben nálunk is nagyon kedvelt volt, tényleg érdemes akár nagyobbat is sütni belőle.

Örülök a sok sütési tervednek várom a beszámolókat róla és a receptet, ha beválik a túrós-gyümölcsös süti. A túrós dolgoknak nálunk is nagy keletje van, ezt mindenki szereti.

A kovász mennyiségét 10 dkg helyett 1 dkg élesztővel válthatod ki, de azért ez nem teljesen és nem minden esetben igaz. Melyik recepten gondolkozol? Arra kell vigyázni,hogy azért az élesztő összesen ne legyen aránytalanul sok a liszthez képest. Ha gondolod, szívesen segítek.

Várom jelentkezésedet és további jó sütögetést kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 16:51 - #3353

Szia Julika!

Elmentem ma a CBA-ba, de nem kaptam 500 g-os joghurtot. Nem emlékszem pontosan, hogy hol vettem, pedig már többször is kaptam. Lehet, hogy az Auchanban, majd megnézem, ha legközelebb megyek.

A kalács, a szokásos kalácstésztám, majd a gépben a második dagasztásnál beletettem úgy a kakaót, mint ahogy a gépi márványos kalácshoz szoktam. Ezután a félig elkeveredett kakaós tésztát kivettem, 4 felé osztottam, kinyújtottam, feltekertem és 2-2 rúdból (félbehajtva) négyes fonással megfontam. Így az egész kalács márványosan kakaós lett.

Azt írtam, hogy nagyon későn értem haza, sok dolgom volt, és le akartam mindent egyszerűsíteni. Így lett a gyors kenyérkém és a kalácsom is ilyen egyszerű, se mindkettő nagyon finom lett.

Ma a férjem szülinapjára kalácstortát sütök, hónapok óta reklamálja már, hogy miért nem csinálok, pedig kalács minden napra van Neki :-)) (Rettenetesen "kalácsfüggő" lett a férjem.)

További szép napot, üdv, Margit
Majd készítek képeket róla.


EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 16:41 - #3352

Szia Era!

Képet sajnos csak én ntudok feltenni, illetve olyat tudnál Te is, ami valahol a Neten már fent van. Köszönöm, hogy elküldöd e-mailben, ahogy tudom felteszem.

A fehér kenyér sikerének nagyon örülök, vágjál bele bátran a liszt egy részének átcserélésébe. Biztos az is fog sikerülni. Ha véletlen mégsem, akkor sem kell csendben lenni, akkor tudunk segíteni, ha elmondod mi lett a baja. Nem kell ám szégyellni semmit, mindannyian így kezdtük a sütögetést. Nem hiszem, hogy sok olyan kezdő van, akinek egy kenyere sem landolt a kukában :-)) Nekem is volt ilyen.

A tegnapi sütéseimnek nincs külön receptje :-(

A kalács, a szokásos kalács receptem, 60 dkg lisztből. Megtalálod pl. itt:
Kakaós-csíkos kalács
Az elkészítését a következő hozzászólásom ban leírom.

A kenyér is annyira egyszerű bolt és annyira nem volz időm, hogy nem írtam receptet hozzá. Gyorsan megírom Neked itt. 20 dkg BL 80-as, 10 dkg fehér rozsliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1/3 élesztő, 2 kanálka kovász, 1 kk só, pici cukor, 2 dl víz, majd ehhez még annyi dagasztás közben, hogy a tészta összeálljon. Ennyi! Igazán semmi különleges. Ja, a tésztát kicsit lágyabbra csináltam, hogy hamarabb keljen, mert szükség volt a vacsorához a kenyérre.

További sok sikert kívánok, várom jelentkezésedet, üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.02.10. 16:07 - #3351

Megint pici volt a M bocs !!!!!!!!!!!!!!!!!!

nogea Előzmény | 2006.02.10. 16:06 - #3350

Szia margitka ! Ma is kellett lopnom a kifliből csücsköt, a töltetlen is fini lett. Hol van ennek a gyönyörű kalácsnak a recije ? Ma mi lesz a sütés ? Üdv! Nogea

superkeri Előzmény | 2006.02.10. 11:27 - #3349

   Szia Margitka! Tegnap elkészült a várva-várt Feketeerdei kenyér. Hát elmondhatom, hogy csak az volt a hiba, hogy nem fogadtam meg a jav. és csakszimpla adagot sütöttem meg. Rendkívül finom, rozsos ízű kenyérke lett, olyan igazi rpogós héjjal,(zacsiban sült, kisülés után azonnal tiszta  vízzel jój megmosdattam.) Vacsorára el is fogyott a fél kenyér. Ma kalács sütés lesz, a Gyümölcsös fonatra gondoltam. Majd holnap ismét kenyér sütés, keresek  a recepttárból valami jó féle rozsos kenyeret. (Sajnos a kovász készítés nálunk egy kicsit macerásnak tűnik---erről majd egyszer bővebben írok). Vasárnapra egy Túrós-gyümölcsös sütit szeretnék készíteni, ha beválik megosztom Veletek is a receptjét, mert megállná a helyét a fogyis recik között is.

 Szép napot, kellemes hétvégét és jó sütögetést kívánok Mindenkinek     Superkeri

 Margitka! A kovász mennyiségét ( 20-30dkg) mennyi élesztővel válthatom ki?


majorkaj Előzmény | 2006.02.10. 08:51 - #3348

Szia Margitka ! Engem érdekelne a kalács újításod. Elmesélnéd ? Üdv.Julika

majorkaj Előzmény | 2006.02.10. 08:49 - #3347

Szia Jégkása ! Én is csak 450 gr.-os joghurtot találtam és vettem hozzá egy kicsit, abból egészítettem ki. Ezt már én is akartam kérdezni, hogy milyen fajta az 500 gr-os.
Én is gratulákok a sok szép sütésedhez. Üdv.Julika


Era1966 Előzmény | 2006.02.10. 08:42 - #3346

Szia Margitka! Gyönyörűeket alkottál ismételten és látom, abban a szilikon formában készült a kenyér és a kalács is. A pontos recepteket hol találom? Ilyen méretű kalács nekünk tökéletesen megfelelne kettőnknek. Tegnap sajnos nem volt időm netezni, most is csak egy percre ugrottam be. Megmutatom a teljesen egyszerű kis fehér kenyérkémet (már ami maradt belőle), amit a te recepted alapján készítek (gépben) a közepes mérettel (50dkg liszt). Isteni finom, tegnap ez volt vacsorára, alig bírtuk abbahagyni az evést. A hétvégi kenyérkémnél meg fogom próbálni a fehér liszt egy részét teljes kiőrlésűvel helyettesíteni. Majd jövök és beszámolok az eredményről. Ha nagy lesz a csönd, akkor tudni fogod, hogy nem lett teljes a siker... Addig is várom ezeknek a kalácskáknak meg a kenyérkének a recijét. Előre is köszi és szép napot mindenkinek! Era

Nem tudom a képet berakni. Inkább elküldöm neked mail-ben. Bocsi a bénaságért!


EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 01:44 - #3345

Sziasztok!

Ma jó későn értem haza, de valamit muszáj volt sütnöm. Gyorsan egy kis kenyérkét sütöttem és egy adag kalácsot. Mindkettő olyan "összedobott", recept nélküli dolog volt, de azért képet csináltam róluk. A kalácsnak a készítésében újítottam egyet, ha valakit érdekel, elmondom.

kalácskalács

kenyérkenyér

Na, most már tényleg megyek aludni, mert nagyon fáradt vagyok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.10. 01:18 - #3344

Sziasztok!

Meghoztam Jégkása képeit, hát igazán nagyon szépeket sütött megint. Gratulálok hozzá! (Abból a linzerből most megkóstolnék egyet, pedig ilyenkor már gondolni sem szabad ilyenre :-))

joghurtos kifli joghurtos kifli joghurtos zsömle, formázva joghurtos zsömle, kelve

joghurtos zsömle, félbevágva linzer

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.09. 22:35 - #3343

Szia Andi!

A csak kovásszal készült kenyereknek jóval hosszabb az elkészítési ideje és az állaga is valamelyest eltér a mai megszokott kenyerektől. Aki szereti, annak nagyon finom, tehát nem lebeszélni szeretnélek róla. A diétás receptek között találod Kenyérkének azokat a receptjeit, amik élesztő nélkül, hosszas és alapos kísérletezés után születtek.
Én a családom miatt az élesztős-kovászos változatot részesítem előnyben, de csak élesztővel ma már ritkábban sütök.
A kenyérsütőgép nagyon jó dolog, sok segítség még akkor is, ha jobbára dagasztásra használja az ember. Mindig adott a lehetőség, hogy egy-egy kenyeret, kalácsot meg lehet bene sütni, ha sürgős, valamint nagyon szépen kidolgozza a tésztát kézi erőfeszítés nélkül.

Szerintem - ha javasolhatom - próbálj meg egy teljesen egyszerű fehér kenyeret megsütni élesztővel, addig is, amíg a kovászod elkészül. Érdemes nekifogni :-)

Minden jót kívánok, sikeres sütést és várom további jelentkezésedet. Szívesen segítek, ha bármiben tudok és a beszámolóidra is kíváncsi lennék, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.09. 22:20 - #3342

Szia Jégkása!

Azt a receptet én is nagyon szeretem, főleg zsömlének. Tényleg nagyon egyszerű és alig kell bele valami.
Hogy milyen joghurtot szoktam venni, azt nem tudom :-)), de legközelebb, ha veszek, akkor megnézem. Az biztos, hogy 500 g-os.
A képeket áthozom, köszönöm azt is és a beírt recepteket is, rögtön elolvasom, kíváncsi vagyok rájuk.
Gnodolom, hogy a hétvégi születésnapra sokat fogsz sütni, kíváncsian várom majd a beszámolókat.

Jó pihenést a szabid hátralévő részére, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.09. 22:01 - #3341

Szia Nelly!

Tegnap nem volt már időm visszakeresni, hogy mikorra is írtad a kutyust, ma akartam megnézni:-))
Örülök, hogy jelentkeztél és szerencseséen megérkezett a kutyátok. Mesélj mad róla, hogy van, miket csinál?

Jó egészséget kívánok én is, és várom jelentkezésedet a kutyussal és a sütéseiddel is, üdv, Margit


Andi Előzmény | 2006.02.09. 21:59 - #3340

Szia Margit,

köszönöm az együttérzést, bár igazából nem szeretem, ha sajnálnak, azt szoktam mondani, hogy van ettől sokkal roszabb nyavaja is az életben, meg ezzel együtt lehet élni, bár néha tényleg nagyon nehéz.

Sütni, főzni imádok, régebben olyan fánkokat, kalácsokat, réteseket stb sütöttem, hogy senki nem tudta abbahagyni, míg el nem fogyott. Most már lényegesen kevesebbet sütök, mert azért önkinzást inkább kerülöm.

Kenyérfélét még nem sütöttem, inkább kalácsokat szoktam, a hagyományos eljárásokkal, leginkább a nagymamám ősrégi szakácskönyve alapján. Nagyon jó receptek vannak benne.

Kenyérsütő gépet addig nem akarok venni, míg ki nem próbálom a kizárólag csak kovásszal készült saját kenyeret. Ha nem leszek ettől rosszul, akkor mindenképp veszek egyet, aztán jöhetnek az édesítőszeres kalácsok is.De most első lépésként nekiállok ismét kovászt csinálni (mérgemben kidobtam a maradékot). Bár igazából régen kerültem a pékárut, de mióta sem gyümölcsöt, sem zöldséget, sem felvágottakat nem ehete, maradna a pékáru.

Kovász, erről jut eszembe, csak kovász használatánál tovább tart a kelesztés?


EmMargit Előzmény | 2006.02.09. 21:50 - #3339

Szia Nogea!

Örülök, hogy így megtetszett a kifli, hogy egyből meg is sütötted.
A csücsök még bocsánatos :-))

Majd válaszolok a másik fórumban is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.09. 21:49 - #3338

Szia Julika!

Sajnálom, hogy nem tudtam válaszolni, de örülök, hogy megtaláltad a választ :-)

Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.09. 21:47 - #3337

Szia Andi!

Sajnállak a problémádért, de úgy gondolom, hogy tudunk segíteni Neked.

Nyugodtan kipróbálhatod cukor nélkül a kenyérsütést. Olvastam már, aki így sütött, csak én még nem mertem kipróbálni.
Annyit talán megtennék, hogy langyos tejben kicsit megfuttatnám az élesztőt, akár csak a liszt közepében egy kis mélyedésben. Egyébként én sosem futtatom fel az élesztőt, a cukor aktiválni tudja így is a kenyérben.
Édesítőszereket hasznélhatsz? Gondolom, hogy igen, de azért megkérdezem, mert akkor süthetsz mindnféle kalácsot. A kovász nagyon finom ízt és állagot ad a kenyérnek, tehát mindenképpen érdemes lesz próbálkoznod vele, de, ha még nem sütöttél kenyeret, akkor inkább az élesztőssel próbálkozzál inkább elsőre.

Kenyérsütőgéped van?

Mesélj egy kicsit magadról, hogy sütöttél-e már kenyérfélét, ha igen milyet, miben, milyen sikerrel?

Várom jelentkezésedet üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.02.09. 21:21 - #3336

Szia Margit!

Megsütöttem a joghurtos zsemlédet BL80-as liszt és rétesliszt keverékéből, formáztam belőle kiflit is. Na ez végre izlett a páromnak is. Ez valami nagyon eltalált recepted nincs vele sok macera hozzávaló sem. Te milyen joghurtot veszel ami 500g mert ilyet én még nem találtam 400g vagy attól kisebb.? Linzert sütöttem még. Képeket találsz az NLC-n , ha van időd bemutatni.Itthon vagyok szabin, de nem sok mindent sütöttem. A hétvégém megint születésnapi bulis lesz, készül torta, pogácsa, meg kenyér is. Majd beszámolok. Irtam a receptes fórumba két zabpelyhes receptet nem sütöttem még meg az egyik gyümölcscukorral van a másikba nem is kell cukor. A citromos kalácsod nagyon guszta és a hotdog kifli is nagyon jó ötlet.

További szép estét. Jó sütögetést.  Jégkása


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU