E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.02.08. 18:53 - #3315

Szia Landi!

Üdvözöllek, örülök, hogy írtál is az olvasgatás után.

Mesélj miket és milyen erdménnyel sütsz, miket szeretnél sütni. Szívesen segítünk, ha bármi kérdésed problémád adódik.

Várom további jelentkezésedet, üdv, Margit


zck Előzmény | 2006.02.08. 18:50 - #3314

Szia Margit! Megfogadtam a teljeskirlésű kenyérrel kapcsolatos tanácsaidat. Eredményesek voltak. A 3 kiskanál (csapott) só mennyiségét lecsökkentettem 2 kk-ra. Valószínűleg, hamarosan kipróbálom valamelyik burgonyás receptedet is. További jó munkát és kellemes sütögetést kívánok.

csopike53 Előzmény | 2006.02.08. 18:24 - #3313

Szia Batka! Megnéztem a gépedet,nagyon ugy látom ugyanz a program ahogy irtad.Láttam ,hogy a kalácsot a DOUGH progin irtad utánna 1 órát a BAKE.Szerinted a sütőbe süthető kenyérhez is a DOUGH progit használjam és utánna még a tepsibe kelesszem és be a sütőbe? Vagy az alap programon és a dagasztás után vegyem ki a tésztát?Mégegyszer köszönöm a kedvességedet.Az én üst méret magassaága:15cm

csopike53 Előzmény | 2006.02.08. 17:45 - #3312

Szia Batka!Nagyon szépen köszönöm a segitségedet.Rögtön nézem a Te gépedet.

Batka Előzmény | 2006.02.08. 17:14 - #3311

Szia Csöpike! Megtaláltam a neten a géped használati utasítását, de részben el kell keserítselek: svédül és finnül van. Öröm az ürömben viszont, hogy a programok neveit angolul adták meg, ezek sorrendben a következők: 1. Alap/normál 2. Francia/baguette 3. teljes kiőrlésű kenyér 4. gyorskenyér 5. édes (kalács) 6. ultragyors I., 7. ultragyors II., 8. tészta (csak dagaszt-keleszt), 9. lekvár 10. sütőporos sütemény 11. szendvicskenyér 12. csak sütés. Remélem, már ez is segítség. Viszont kicsit belenézegettem a leírásba, és a kenyérméretek stb. alapján teljesen úgy tűnik, EZ TÖK UGYANAZ, MINT AZ ÉN GÉPEM, de legalábbis egy klón, még a gombkiosztása is hasonló - a gépemről pedig a leírások között a Hausmeisternél találod a részletes ismertetőt, programtáblástul! Ha esetleg más kérdésed is lenne, megpróbálhatom kivadászni a választ.

szokimoki Előzmény | 2006.02.08. 17:12 - #3310

Szia Endzsi!

Köszi a válaszodat! Nekem is megfordult a fejemben, hogy a főtt krumpli is jó lehet, de lehet, hogy megvárom hogy megvegyem a burgonyapelyhet. Más receptekhez is láttam már odaírva, így majd kipróbálom máshoz is.

Üdv, Szokimoki


szokimoki Előzmény | 2006.02.08. 17:08 - #3309

Szia Margitka!

Megsütöttem a hotdog kiflidet, csak fél adagból, hogy nehogy az legyen ,hogy sokat sütök! De nagyon megbántam, mert elfogyott volna 2-szer ennyi is.NAGYON FINCSI! Pont olyan szépre sikerült a teteje mint a tiednek a képen:))És jó puha is. Még én is megtudtam volna enni akár 3-at is!Viktóriát elhalasztom, ha beszerzem burgonya pelyhet! Biztos csak úgy lesz igazi  a kenyér ,ha a recept szerint csinálom!Üdv, Szokimoki


landi Előzmény | 2006.02.08. 16:33 - #3308

Kedves Margit és Endzsi! Köszönöm szépen a segítséget. Én nagyon tudatlan vagyok és csak ámulva figyellek Benneteket. Hetek óta lelkesen olvasgatlak Titeket.Hát Ti nagyon ügyesek vagytok!Próbálkozok keményen.(Szegény családom még bírja!)Szerintem még fogok zavarkodni. Addig is köszönöm: Landi

EmMargit Előzmény | 2006.02.08. 16:25 - #3307

Szia Era!

Én azt javasolnám, hogy a fehér kenyér receptben próbálj meg elsőre 1/4 rséz lisztet átcserélni teljes kiőrlésű búza vagy tönkölybúza lisztre. Ha a fehér már jól megy, akkor a tészta állagát a dagasztás alatt figyelve, biztos jól fog sikerülni ez is. Ennyitől nem kell még szerintem hosszabb programot keresned és még viszonylag könnyű is marad a kenyered. Egy kávés/teáskanál sikért tehetnél hozzá, ha van otthon. Következő lépésben érdemes tovább emelni a tk liszt arányát a kenyérben. Ha nagyon sok a tk liszt vagy teljesen ilyenből sütsz, akkor mindenképpen sűrűbb, tömörebb kenyeret fogsz kapni, ezen nem igazán lehet változtatni.  

A bátorságod éppen most kezd megjönni, ha jól látom :-))

Sok sikert, ha kipróbálod. Ha mást, valami fix receptet szeretnél, akkor változatlanul áll az ajánlatom, hogy bármit szívesen átszámolok kisebbre, ami megtetszik.

Most mennem kell, kb 1,5 óráig nem leszek, de utána jövök, üdv, Margit


Era1966 Előzmény | 2006.02.08. 16:21 - #3306

Még csak annyit, hogy nagyon hasznos a te weblapod, sok mindent innen tudtam meg! A környékünkön (XIV.ker) mostanában sehol sem tudok BL80-as lisztet beszerezni! A Tesco-ban már hetek óta nincs, Interspar szintén, szóval itt nálad olvastam, hogy használhatok sima- és rétes liszt keveréket is. És innen tudtam meg azt is, hogy a soroksári úti üzletben be tudom szerezni a BL80-as lisztet! Holnap oda vezet majd az első utam.... Mégegyszer köszi a rengeteg segítséget nekünk, kezdőknek! Era


Era1966 Előzmény | 2006.02.08. 16:12 - #3305

Szia Margit!

Köszi a gyors választ. Ki szeretnék próbálni egy teljes kiőrlésű kenyeret, mivel a sima fehér kenyér már nagyon megy! A teljes kiőrlésűnél tovább kell keleszteni? Nem tudom pontosan hol, de v.hol olvastam, hogy ennek kicsit tovább kell kelnie... Nem akarok nagyon "tömör" kenyret, állagban v.mi hasonlót szeretnék mint a fehér kenyér, csak teljes kiőrlésűből. És mivel csak ketten vagyunk, így kisebb méret is megfelel, mivel inkább sütnék minden nap, de én annyira szeretem a friss kenyeret! Az a nagy baj, hogy én kenyéren is tudnék élni!!!!! Teljesen mindegy, hogy milyen, csak kenyér legyen! Irigykedve nézem minden nap, hogy milyen "csodákat" csináltok itt, nekem még kell egy kis bátorság... Mégegyszer köszi a segítséget! Era


EmMargit Előzmény | 2006.02.08. 16:01 - #3304

Szia Era!

Üdvözöllek, örülök, hogy jelentkeztél :-)

A szilikonformában és kenyeret és kalácsot sütöttem eddig, utóbbit éppen tegnap. A kenyereim 65 és 68 dkg-osak voltak, a tenapi kalács 55-60 dkg-os lehetett, ezt sajnos nem mértem meg.

A kalács receptjeim általában 1 kg körüliek, ennek a fele biztos, hogy elfér a formádban bármelyik. A kenyerek között pedig nézzél körül bátran, amelyik megtetszik, azt nagyon szívesen segítek kisebbre átszámolni, ha esetleg túl nagy lenne.

Várom jelentekzésedet, írjál, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.08. 15:46 - #3303

Szia Nogea!

Örülök, hogy jó lett a sajtos pogácsád. Én nagyon sízvesen megsütném a Te pogidat, de nagyon ritkán szoktam ilyesmit sütni, pedig a férjem nagyon szereti a krumplis pogácsát. Ezt egy kicsit luxus-kalóriának tartom, és azért oda kell figyelnem a továbbiakban is, hogy mit sütök-főzök. A középső fiam is diétára szorul(na), valamint magunkra is figyelnem kell :-)) Azért csináltam meg kísérleti sütésnek Jégkása zabpelyhes pogácsáját, mert abban legalább részben rostok vannak.
Ha egyszer alkalom adódik, akkor emgígérem, hogy kipróbálom :-))

További szép napot, üdv, Margit


Era1966 Előzmény | 2006.02.08. 15:30 - #3302

Sziasztok! Már hónapok óta olvasgatlak benneteket rendszeresen, de eddig még nem írtam. Margitka egyszerű fehér kenyere már nagyon megy (persze gépben), imádjuk nagyon, végre "adalékmentes" kenyeret ehetünk! Kalácsot még nem sütöttem, mostanában fogom rászánni magam. Tegnap vásárolni voltam a fóti Corában és láttam ott rengeteg szilikonos sütőformát. Ezek közül megtetszett egy téglalap alakú is, azt hiszem ugyan olyan mint Margité. Kérdésem az lenne, hogy miket lehet ebben sütni, vagyis inkább milyen méretű dolgokat? Esetleg teljes kiőrlésü-, rozs vagy ilyesfajta kenyereket? Kalácsot milyen méretben? Elnézést a sok hülye kérdésért, de még eléggé gyakorlatlan vagyok ebben a kenyér-kalács ügyben. Mindenféle segítséget, receptet, ötletet előre is köszönök! Era

nogea Előzmény | 2006.02.08. 15:14 - #3301

Sziasztok ! Írok ide is 4 Megsütöttem reggel Margitka pogácsáját. A sajtos hajtogatottat. Vendégünk volt, reggel 10-re kész is volt. Bevallom bűnös vagyok mert egyet muszály volt megkóstolnom,fini volt!! 2 tepsivel még vár sütésre a hidegen. Nem sütötte még senki a burgonyás pogit , Pedig nagyon várom hogy mi lesz a véleményetek róla. Üdv! Nogea

EmMargit Előzmény | 2006.02.08. 13:53 - #3300

Szia Endzsi!

Tényleg örülök, mert nap közben én sokszor nem tudok itt lenni, és, ha valaki gyors válaszra vár, akkor nem kell csalódnia :-))

Köszi még egyszer, most megyek, szia, Margit


endzsi Előzmény | 2006.02.08. 13:47 - #3299

köszike nagyon !!

ha tudok segítek olyan vagyok mint az úttörők:)))


EmMargit Előzmény | 2006.02.08. 13:41 - #3298

Szia Landi!

A kovászport magában nem tudod használni, mert nincs meg a kellő kelesztő hatása. Élesztő mellé teheted, ízesítésnek jó. Az élesztő menyiségét gyakorlatilag változatlanul hagyhatod.

Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.08. 13:36 - #3297

Szia Endzsi!

Egyáltalán nem, nagyon jókat írtál :-), és köszönöm, hogy segítesz, amiben csak tudsz.

Most egy kicsit még itt vagyok, de aztán mennem kell egy kicsit megint, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.08. 13:34 - #3296

Szia Szokimoki!

A Viktória királynő kenyerét már sokan megsütötték sikerrel.
A burgonya pehely lágyítja, szaftosabbá teszi a kenyeret. Naturt bioboltban kaphatsz, de amíg ez innics megteszi a pürépor is. Ezt használtam eleinte én is, de ebben egyéb adalékok is vannak, ezért álltam át a  natur pehelyre.
A feltekerés jót tesz a tésztának akkor is, ha nem tuod "S"alakban meghajtani.  Ajénai megfelelő sütőalkalmatosság, ha a mérete jó. Érdemes szilikonos sütőpapírral kibélelni, hogy ne ragadjon bele a kenyér.

Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, üdv, Margit


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU