Szia Margit!
Megfogadtam a teljeskirlésű kenyérrel kapcsolatos tanácsaidat. Eredményesek voltak.
A 3 kiskanál (csapott) só mennyiségét lecsökkentettem 2 kk-ra. Valószínűleg, hamarosan kipróbálom valamelyik burgonyás receptedet is.
További jó munkát és kellemes sütögetést kívánok.
Szia Batka! Megnéztem a gépedet,nagyon ugy látom ugyanz a program ahogy irtad.Láttam ,hogy a kalácsot a DOUGH progin irtad utánna 1 órát a BAKE.Szerinted a sütőbe süthető kenyérhez is a DOUGH progit használjam és utánna még a tepsibe kelesszem és be a sütőbe? Vagy az alap programon és a dagasztás után vegyem ki a tésztát?Mégegyszer köszönöm a kedvességedet.Az én üst méret magassaága:15cm
Szia Csöpike! Megtaláltam a neten a géped használati utasítását, de részben el kell keserítselek: svédül és finnül van. Öröm az ürömben viszont, hogy a programok neveit angolul adták meg, ezek sorrendben a következők: 1. Alap/normál 2. Francia/baguette 3. teljes kiőrlésű kenyér 4. gyorskenyér 5. édes (kalács) 6. ultragyors I., 7. ultragyors II., 8. tészta (csak dagaszt-keleszt), 9. lekvár 10. sütőporos sütemény 11. szendvicskenyér 12. csak sütés. Remélem, már ez is segítség. Viszont kicsit belenézegettem a leírásba, és a kenyérméretek stb. alapján teljesen úgy tűnik, EZ TÖK UGYANAZ, MINT AZ ÉN GÉPEM, de legalábbis egy klón, még a gombkiosztása is hasonló - a gépemről pedig a leírások között a Hausmeisternél találod a részletes ismertetőt, programtáblástul! Ha esetleg más kérdésed is lenne, megpróbálhatom kivadászni a választ.
Köszi a válaszodat! Nekem is megfordult a fejemben, hogy a főtt krumpli is jó lehet, de lehet, hogy megvárom hogy megvegyem a burgonyapelyhet. Más receptekhez is láttam már odaírva, így majd kipróbálom máshoz is.
Megsütöttem a hotdog kiflidet, csak fél adagból, hogy nehogy az legyen ,hogy sokat sütök! De nagyon megbántam, mert elfogyott volna 2-szer ennyi is.NAGYON FINCSI! Pont olyan szépre sikerült a teteje mint a tiednek a képen:))És jó puha is. Még én is megtudtam volna enni akár 3-at is!Viktóriát elhalasztom, ha beszerzem burgonya pelyhet! Biztos csak úgy lesz igazi a kenyér ,ha a recept szerint csinálom!Üdv, Szokimoki
Kedves Margit és Endzsi! Köszönöm szépen a segítséget. Én nagyon tudatlan vagyok és csak ámulva figyellek Benneteket. Hetek óta lelkesen olvasgatlak Titeket.Hát Ti nagyon ügyesek vagytok!Próbálkozok keményen.(Szegény családom még bírja!)Szerintem még fogok zavarkodni. Addig is köszönöm: Landi
Én azt javasolnám, hogy a fehér kenyér receptben próbálj meg elsőre 1/4 rséz lisztet átcserélni teljes kiőrlésű búza vagy tönkölybúza lisztre. Ha a fehér már jól megy, akkor a tészta állagát a dagasztás alatt figyelve, biztos jól fog sikerülni ez is. Ennyitől nem kell még szerintem hosszabb programot keresned és még viszonylag könnyű is marad a kenyered. Egy kávés/teáskanál sikért tehetnél hozzá, ha van otthon. Következő lépésben érdemes tovább emelni a tk liszt arányát a kenyérben. Ha nagyon sok a tk liszt vagy teljesen ilyenből sütsz, akkor mindenképpen sűrűbb, tömörebb kenyeret fogsz kapni, ezen nem igazán lehet változtatni.
A bátorságod éppen most kezd megjönni, ha jól látom :-))
Sok sikert, ha kipróbálod. Ha mást, valami fix receptet szeretnél, akkor változatlanul áll az ajánlatom, hogy bármit szívesen átszámolok kisebbre, ami megtetszik.
Most mennem kell, kb 1,5 óráig nem leszek, de utána jövök, üdv, Margit
Még csak annyit, hogy nagyon hasznos a te weblapod, sok mindent innen tudtam meg! A környékünkön (XIV.ker) mostanában sehol sem tudok BL80-as lisztet beszerezni! A Tesco-ban már hetek óta nincs, Interspar szintén, szóval itt nálad olvastam, hogy használhatok sima- és rétes liszt keveréket is. És innen tudtam meg azt is, hogy a soroksári úti üzletben be tudom szerezni a BL80-as lisztet! Holnap oda vezet majd az első utam.... Mégegyszer köszi a rengeteg segítséget nekünk, kezdőknek! Era
Köszi a gyors választ. Ki szeretnék próbálni egy teljes kiőrlésű kenyeret, mivel a sima fehér kenyér már nagyon megy! A teljes kiőrlésűnél tovább kell keleszteni? Nem tudom pontosan hol, de v.hol olvastam, hogy ennek kicsit tovább kell kelnie... Nem akarok nagyon "tömör" kenyret, állagban v.mi hasonlót szeretnék mint a fehér kenyér, csak teljes kiőrlésűből. És mivel csak ketten vagyunk, így kisebb méret is megfelel, mivel inkább sütnék minden nap, de én annyira szeretem a friss kenyeret! Az a nagy baj, hogy én kenyéren is tudnék élni!!!!! Teljesen mindegy, hogy milyen, csak kenyér legyen! Irigykedve nézem minden nap, hogy milyen "csodákat" csináltok itt, nekem még kell egy kis bátorság... Mégegyszer köszi a segítséget! Era
A szilikonformában és kenyeret és kalácsot sütöttem eddig, utóbbit éppen tegnap. A kenyereim 65 és 68 dkg-osak voltak, a tenapi kalács 55-60 dkg-os lehetett, ezt sajnos nem mértem meg.
A kalács receptjeim általában 1 kg körüliek, ennek a fele biztos, hogy elfér a formádban bármelyik. A kenyerek között pedig nézzél körül bátran, amelyik megtetszik, azt nagyon szívesen segítek kisebbre átszámolni, ha esetleg túl nagy lenne.
Örülök, hogy jó lett a sajtos pogácsád. Én nagyon sízvesen megsütném a Te pogidat, de nagyon ritkán szoktam ilyesmit sütni, pedig a férjem nagyon szereti a krumplis pogácsát. Ezt egy kicsit luxus-kalóriának tartom, és azért oda kell figyelnem a továbbiakban is, hogy mit sütök-főzök. A középső fiam is diétára szorul(na), valamint magunkra is figyelnem kell :-)) Azért csináltam meg kísérleti sütésnek Jégkása zabpelyhes pogácsáját, mert abban legalább részben rostok vannak. Ha egyszer alkalom adódik, akkor emgígérem, hogy kipróbálom :-))
Sziasztok! Már hónapok óta olvasgatlak benneteket rendszeresen, de eddig még nem írtam. Margitka egyszerű fehér kenyere már nagyon megy (persze gépben), imádjuk nagyon, végre "adalékmentes" kenyeret ehetünk! Kalácsot még nem sütöttem, mostanában fogom rászánni magam. Tegnap vásárolni voltam a fóti Corában és láttam ott rengeteg szilikonos sütőformát. Ezek közül megtetszett egy téglalap alakú is, azt hiszem ugyan olyan mint Margité. Kérdésem az lenne, hogy miket lehet ebben sütni, vagyis inkább milyen méretű dolgokat? Esetleg teljes kiőrlésü-, rozs vagy ilyesfajta kenyereket? Kalácsot milyen méretben? Elnézést a sok hülye kérdésért, de még eléggé gyakorlatlan vagyok ebben a kenyér-kalács ügyben. Mindenféle segítséget, receptet, ötletet előre is köszönök! Era
Sziasztok ! Írok ide is 4 Megsütöttem reggel Margitka pogácsáját. A sajtos hajtogatottat. Vendégünk volt, reggel 10-re kész is volt.
Bevallom bűnös vagyok mert egyet muszály volt megkóstolnom,fini volt!!
2 tepsivel még vár sütésre a hidegen.
Nem sütötte még senki a burgonyás pogit , Pedig nagyon várom hogy mi lesz a véleményetek róla.
Üdv! Nogea
A kovászport magában nem tudod használni, mert nincs meg a kellő kelesztő hatása. Élesztő mellé teheted, ízesítésnek jó. Az élesztő menyiségét gyakorlatilag változatlanul hagyhatod.
A Viktória királynő kenyerét már sokan megsütötték sikerrel. A burgonya pehely lágyítja, szaftosabbá teszi a kenyeret. Naturt bioboltban kaphatsz, de amíg ez innics megteszi a pürépor is. Ezt használtam eleinte én is, de ebben egyéb adalékok is vannak, ezért álltam át a natur pehelyre. A feltekerés jót tesz a tésztának akkor is, ha nem tuod "S"alakban meghajtani. Ajénai megfelelő sütőalkalmatosság, ha a mérete jó. Érdemes szilikonos sütőpapírral kibélelni, hogy ne ragadjon bele a kenyér.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit