E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

kezdo Előzmény | 2006.02.07. 23:14 - #3275

margit!

most bogarat ultettel a fulembe es elkezdtem olvasni kinti review-kat a geprol, es sehol nem panaszkodnak, hogy nincs "csak sutes"
viszont a 4. "legnepszerubb" es "legjobb" ertekelest kapott gep a ciao.co.uk The Best Bread Makers listajan... ezen kiszedultem (elso a pana, masodik egy hilari nevu gep, 3. a murphy richards 48280)

keresek tovabb...


EmMargit Előzmény | 2006.02.07. 22:29 - #3274

Szia Andi!

Igen, akkor Te a klasszikus kovászt csináltad meg. Az üveget szellősen le lehet takarni. A radiátor nem tudom mennyire meleg, de az sem jó neki, ha túl melegen van. Amit leírtál róla, annak alapján jónak tűnik, de szerintem azért a radiátorról inkább vedd le, elég, ha a  környékén találsz helyet neki.
Ha jó savanykás az illata a kovászodnak, de azt írod folyik, akkor tegyél bele annyi lisztet, hogy galuskatészta sűrűségű legyen, hagyd így még egyszer beérni, majd elteheted a hűtőbe illetve süthetsz vele. A továbbiakban az etetéseknél is ilyen állag elérésére kell törekedni, az érés során valamelyest elfolyósodik úgyis.

Miket szeretnél sütni? Cukor vagy élesztőmentes diétához sütnél?
Írjál egy picit bővebben, akkor tudunk segíteni. Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


Andi Előzmény | 2006.02.07. 21:49 - #3273

Szia Margit,

azt hiszem, hogy a "lassu" kovászt csináltam, mert egy hétig állt az üveg a radiátoron, és kb 2 naponta raktam bele a lisztet és a melegvizet. A hét végére folyékony, savanyú és folyós lett. Soha nem csináltam ilyet, nem tudom, hogy milyen állag a jó. Le lehet pl az üveget takarni? vagy lehet, hogy ez is probléma volt? Teljesen kezdő vagyok, de muszáj lenne megtanulni, mert teljesen cukormentes pékárut kellene sütnöm.

Köszi a segítséget


EmMargit Előzmény | 2006.02.07. 21:32 - #3272

Szia Andi!

Ha a gyorskovászt csináltad meg, akkor a következő etetések után, már nem lesz olyan heves a mozgása, mint elsőre volt. Sütni már most is lehet vele, de, ha a hűtőbe szeretnéd eltenni, akkor várd meg, amíg teljesen elcsendesedik. Mit fogsz sütni vele?

Sok sikert, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.07. 21:28 - #3271

Szia Kezdő!

Kipróbáltad a 12-es programot?
Nagyon rossz fordítások vannak, lehet, hogy csak hibás a leírásod. Próbáld ki, hogy tészta nélkül elindítod, akkor meglátod, hogy tényleg dagaszt-e. Én úgy remélem, hogy Neked is van csak sütés programod :-)), csak meg kellene találni.

Várom válaszod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.07. 21:24 - #3270

Sziasztok!

Megsült az új kalácsom, Citromos kalács névre hallgat. Ez most egy kicsit eltér a szokásos tésztámtól. Majd, ha megvágtam, akkor megmutatom és elmesélem, hogy milyen lett az íze.


kezdo Előzmény | 2006.02.07. 21:22 - #3269

sajnos nincs "csak sutes" funkcio

a 0-as program "sutesi ido meghosszabitasa", ez csak akkor erheto el ha egy program epp lejart, onalloan nem indithato

a 12-es pedig tartalmaz 11+17 perc dagasztast, szoval ez se lenne szerencses kelesztes utan :)


EmMargit Előzmény | 2006.02.07. 21:01 - #3268

Szia Piroska!

Köszönöm, küldd el légyszíves, vagy, ha van időd, akkor gépeld be a receptes fórumba. Ahogy Neked könnyebb, aztán közzéteszem, ha nekem küldöd.
Előre is köszönöm, kíváncsian várom, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.02.07. 20:37 - #3267

Szia Jégkása ! Köszi a választ. A joghurtos zsömlét már én is megsütöttem kétszer, de úgy tetszett ez a sok mag rajta. Kipróbálom hamarosan. Üdv.Julika

Piroska Előzmény | 2006.02.07. 19:32 - #3266

Szia Margitka!

Adtak a 2 formához pár receptet: csokoládés sütemény, Tatin torta, almapástétom, sajttorta Auvergne-i módra, muffin csokoládé darabokkal. Elküldjem őket szkennelve, megnézed?

Üdv
Piroska


EmMargit Előzmény | 2006.02.07. 19:24 - #3265

Szia Nogea!

Köszönöm, hogy elmesélted. Látod, azt hittem, hogy ez nem tetszett meg, nem volt sikeres ötlet. És lám, mégis :-)) Örülök neki.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.07. 19:11 - #3264

Szia Piroska!

Ez olyasmi méret, mint amit én vettem. Nekem 65 és 68 dkg-os kenyerek fértek el benne. A formakenyérnek a fél adagja ez.
Megnéztem a nyers krumplis kenyeret, szeritnem ezt is elfelezheted és annak megfelelő lesz a forma.
NAgyon kicsiek tűnik az enyém is, azért is vettem kettőt belőle, de még így is féltem, hogy mi fér el benne :-)) Aztán kipróbáltam és bevált. Nyugodtan próbáld ki, biztos Neked is jó lesz.
Mivel kisebb kenyereket sütsz benne, ezért valamelyest csökken a sütési idő, de kb 3/4 óra azért ezeknek is kell.

Nagyon kíváncsi vagyok, majd mesélj, hogy mit sütsz benne. Sok sikert hozzá, üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.02.07. 18:51 - #3263

Szia margitka ! Én a rácsos kalácsodat már 2x is sütöttem. Nekünk nagyon bejött. Szép érdekes. Nekem rendesen látszottak a rácsok. Csak nem írtam róla.Ajánlom mindenkinek! Üdv!Nogea

Piroska Előzmény | 2006.02.07. 18:42 - #3262

Szia Margitka!

Me vettem szilikon sütőformát a Metróban. Tefal márkájú, akciósan össze volt csomagolva egy kerek tortaformával. Bár azt írják 26 cm, a belső hossza csak 24,3 cm, a szélessége 9 cm, a magassága kb. 7 cm. Én elég kicsinek látom. Ebbe mekkora adag kenyér fér pl. a formakenyérből, vagy a nyers krumplis kenyérből? Azt meddig kell sütni?

Szép estét.

Piroska


EmMargit Előzmény | 2006.02.07. 17:16 - #3261

Szia Endzsi!

Örülök, hogy megsütötted ezt a kalácsot, még senki nem jelzett vissza eddig, hogy elkészítette volna. Nekem nagyon tetszett, gondolom a rácsozás ijesztő első látásra, pedig igaziból nem nehéz.
Gondolom, hogy a sütőd kapta meg egy kicsit a tetejét, lehet, hogy alacsonyabb hőfokon kellene megpróbálni, akkor jobban megmarad a színkülönbség.

Remélem legközelebb jobban sikerül, ha még megpróbálod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.07. 17:09 - #3260

Szia Kezdő!

Nos, az a helyzet, hogy ha kevés a folyadék, akkor hosszabb kelesztési időre van szükség, ha kicsit több a folyadék, akkor csökken a kelesztési idő. Ha még több a folyadék, akkor nagyon hamar kel a tészta. Ha ez utóbbi esetben megvárjuk a normál kelesztési időt, akkor esik vissza a kenyér teteje sütés közben. Ezzel, tehát a "folyadék-kelesztési idő" párossal lehet egy szűk határon belül variálni.
Megnéztem a gépleírásodat, ebben azt írod, hogy nics csak sütésed. A 0-ás vagy a 12-es program nem az véletlenül? Nekem a 12-es tűnik gyanúsabbnak. Ha van ilyen, csak sütés programod, akkor nincs probléma, mert a kelesztési idő lejárta előtt le tudod állítani a gépet, majd, amikor kellően megkelt  a kenyered, akkor ezzel a programmal meg tudod sütni.

Dagasztás közben nyugodtan piszkálhatod, nyitogathatod a gépet, sőt még a keelsztés legelején is. A végén és a sütés első felében nem nagyon illik már.

Várom jelentkezésedet, kíváncsi vagyok, hogy találsz-e csak sütés programot. (Üresen bármelyik programot elindíthatod néhány piilanatra, próbaképp.) Üdv, Margit


kezdo Előzmény | 2006.02.07. 17:01 - #3259

sajna az en gepem (kenwood bm200) nem tud onallo sutes programot, onallo dagasztas van de sutes az nincs

es program is keves van, szoval vagy azt hasznalom ami van vagy eszem nyersen :)


superkeri Előzmény | 2006.02.07. 16:29 - #3258

     Szia Zsebenci! Bocs, hogy én válaszolok, de hátha tudok segíteni. Az én gépem több mint 1 éves, de vízben csak az első sütés előtt volt. Azóta csak konyhai papírtörlővel "takarítottam". Sütés előtt a recepthez adott vaj,v.margarin menny-ből annyit kilopok, hogy vastagon bekenem a dag.lapátot. Legtöbbször szépen kicsúszik pl. a kenyérből a lapát, tehát nem kell "kibányászni. A kenyeret, én sütés után rögtön kiveszem az üstből, mert különben a gőztől megnedvesedik. De azért várd meg Mások tapasztalatait is. Üdv. Superkeri

EmMargit Előzmény | 2006.02.07. 16:28 - #3257

Szia Zsebenci!

Így nem jártam még, tehát saját tapasztalatról nem tudok beszámolni. A lapát kivétle szokott ezen segíteni, valamint érdemes 5-10 percig a kész kenyeret az üstben hagyni, mert így egy kicsit bepárásodik a kenyér és könnyebben kijön. Persze úgy, hogy az üsöt a gépből kivetted. Ennyi az amit ezzel kapcsolatban olvastam mások leírásából. Ha végképp beleragad a kenyér, akkor viszont érdemes szerintem garanciában az üstöt kicseréltetni, hosszú távon ez a megoldás.
Az üstöt én be szoktam áztatni a sütés után, majd amikor felpuhult a benne maradt kanyérhéj darab, akkor kiöblítem. Nagy mosogatást nem szoktam csapni vele.

További szép napot, üdv, Margit


zsebenci Előzmény | 2006.02.07. 16:10 - #3256

Kedves kenyeres-pajtások!

 

Kérlek segítsetek! Az utóbbi időben a gépben sütött kenyereimet szinte lehetetlen kivenni az üstből, inkább csak kirobbantani tudom őket, és így szinte a teljes alja „leszakad”, és bennmarad a tálban. Tüzetesen átvizsgáltam az üstöt, a teflonbevonat egy gombostűfejnyi lepattogzás kivételével teljesen ép, úgyhogy inkább a dagasztólapátokat forgató keverőcsonkokra gyanakszom, hogy azok a ludasak a dologban. Kihűlés után a héjat kisebb-nagyobb darabokban elég simán ki lehet emelni, a rudacskákon viszont mindig marad egy kis tésztabuci. Ez akkor is így van, ha a dagasztólapátot kiveszem a sütés előtt, és akkor is, ha nem.

Mit lehet ilyenkor csinálni? A gép maga alig fél éves, lehet, hogy a sütés utáni mosogatásokkal ilyen rövid idő alatt tönkretettem? (Valaki azt javasolta ugyanis, hogy ne nagyon mosogassam, a tészta magától is „lepattogzik” az üst faláról. Az biztos, hogy eleinte nem volt ilyen gond vele.) Vagy az a baj, hogy a kenyeret rögtön az elkészülte után próbálom kivenni? Hagyni kéne egy kicsit? Tanácstalan vagyok, kérlek, osszátok meg velem a tapasztalataitokat!

 

Előre is köszönöm!

 

Zsebenci


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU