E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2006.02.07. 13:45 - #3255

ja, és az ilyen kalapos kenyereket nehéz szeletelni, mert a teteje külön életet él.

Batka Előzmény | 2006.02.07. 13:45 - #3254

Szia kezdő! Úgy tudsz machinálni a kelesztési idővel, hogy nem egy teljes kenyérkészítési programot futtatsz végig, hanem pl. 1. csak dagaszt-keleszt 2. ha eléggé feljött, ráindítani a csak sütést. Csak vannak ilyen programjaid! Nekem is akkor lesz ilyen kalapja, ha nem kelt meg eléggé, elindul a sütés, és a melegre hirtelen megemelkedik a teteje. Én gyakorlatilag az első dagasztás végéig nyitva tartom a fedelet (addig, amíg úgy látom, jó már a tészta), amíg nem kel, csak dögönyöződik, addig lehet.

endzsi Előzmény | 2006.02.07. 13:26 - #3253

a kalács tetejére gondoltam:))))

endzsi Előzmény | 2006.02.07. 12:33 - #3252

Kedves Margit!!

volna egy kérdésem. hogyan sikerült úgy megsütni a Rácsos kalácsot hogy ennyire jól látszik a kakaós és a fehér tészta különbsége??

én is megcsináltam, de nekem megbarnult és nem látszódott ilyen élesen a két szín:(

köszi Endzsi


kezdo Előzmény | 2006.02.07. 03:32 - #3251

az a baj a gepemmel, hogy nem lehet allitani a kelesztes idejet :(
lehet, hogy a folyadek is keves volt, de tapintasra a kenyer kicsit ragadt a dagasztas vegen, szoval nem biztos, hogy ez volt a gond, de hogy nem hagyja megkelni normalisan az tuti

a megfazas elofordulhat dagasztas kozben is? dagasztas utan mar nem nyitom ki, addig viszont piszkalom :)

majd probalkozom meg :)


EmMargit Előzmény | 2006.02.07. 00:46 - #3250

Sziasztok, szia Kezdő!

Itt is a kép a kenyérkédről:

Hagymás, krumplis kenyér

Nagyon csinos lett, biztos finom is ezzel a pirított hagymával. A kelesztés elején bevághatod a kenyeret a gépben is, de óvatosan, hogy a teflont meg ne sértsed.
Az az igazság, hogy ez a felrepedés is egy tünet, mégpedig az alulkeltséget jelzi. Szerintem - bár sosem mérek dl-ben lisztet - ebben az esetben valószínűleg a folyadék lehetett egy ici-picit kevés. Amit a kelésével-sülésével kapcsolatban leírtál, az is erre mutat.
A kelesztés végén már nem tanácsos a gépben bevágni a kenyeret, mert egy normál keltségű kenyér biztosan összeesik. Meleg van a gépben, már a nyitogatástól is "megfázhat" a kenyér.

Köszönöm a receptet, a képpel együtt átteszem az ABC-s részbe valamint a kenyerek közé is.

További sok sikert kívánok, és várom jelentkezésedet, képeidet, üdv, Margit


kezdo Előzmény | 2006.02.07. 00:10 - #3249

ja meg annyit, hogy sokaig nem kelt meg, aztan sutes elejen egyszercsak ugy megnott 1 perc alatt, hogy szet is repedt, es majdnem az uvegig feljott

ez szamomra nagyon esztetikussa tette

gondolkodom is, hogy mi van akkor ha sutes elott bevagom a tetejet, mint a kenyergyari kenyernek szoktak
mi lesz vele? osszeesik vagy szepen szetnyilik?


kezdo Előzmény | 2006.02.07. 00:07 - #3248

hello

tudom, hogy en nagyon kezdo kis nudli vagyok meg, de megosztanam egy jolsikerult probalkozasom receptjet veletek

szoval ma egy hagymas-krumplis olasz feherkenyeret sutottem, ami feltunoen jol sikerult (a lisztet en deciben merem, bocsika erte elore is)

recept (kismeretu kenyer):

1.3 deci viz
1.4 deci tej (plusz 2 kanal dagasztas kozben ha szukseges)
2 deci "kenyervarazs italo-mix" krumplis sutokeverek
4 deci kenyerliszt BL80
1 csapott evokanal siker
1 kk cukor (fugg a hagymaspiritasnal felhasznalt mennyisegtol is)
1 kk so (fugg a hagymaspiritasnal felhasznalt mennyisegtol is)
1 deka eleszto
1 keshegynyi aszkorbinsav
+1 fel hagyma kozepes meretu kockakra vagva, amit sos cukros vajon megpiritunk, picit jobban, mint uvegesre de ne egessuk meg!

a hagymat a dagasztas vegefele, 2-4 perccel a vege elott adjuk hozza (ha korabban tesszuk, akkor szetkeveri a gep a hagymat teljesen, nekunk viszont az a celunk, hogy a kis hagymadarabok egyben maradjanak)

igy a kenyerunkben finom kis hagymafalatok lesznek, amikre ha raharapunk isteni sos-hagymas izt erzunk, de ez a kenyerren nem lesz erezheto

normal programon sutjuk

joetvagyat :)


EmMargit Előzmény | 2006.02.06. 22:58 - #3247

Szia Kati!

Semmi baj a kérdéseiddel. Azért vagyunk, hogy segítsünk és válaszoljunk egymásnak.

A narancsos kalácshoz én inkább a gyümölcscukrot javasolnám, és talán felesben vond le a tejféléből és a narancsléből. Azt Julikától tudom, hogy a gyümölcscukorból kevesebbet kell tenni 30 %-kal, mint a rendes cukorból. Tehát 10 dkg helyett 7 dkg is elég, ez kb. 0,5 dl folyadéknak felel meg.
A Pana könyve szerint tedd a hozzávalókat, ha egyáltalán tartod magad valamihez. Nekem az első gépemben pont fordított volt a sorrend, majd amikor megkaptam a Panát és nem győztem észben tartani, hogy melyik gépbe, milyen sorrendbe pakoljak, azóta én mindkét gépembe csak beleszórok mindent, ahogy a kezembe kerül. A Pana hosszú előmelegítési ideje miatt az élesztőt úgy teheted, hogy ne érintkezzen mással, csak a liszttel, hogy idő előtt ne induljon be. Hogy ezt alul, vagy felül éred el, az gyakorlatilag mindegy. A tészta állagát figyeld a dagasztás közben. Tudod, nem ragacsos, de nem is száraz gombócnak kell lennie. A kalács kicsit lágyabb lehet, mint a kenyér. Ha megáll a gép a dagasztás közben egy-egy pillanatra, akkor arra figyelj, hogy ne tudjon elfolyni a tészta, mert akkor túl híg. Amikor a dagasztás után leáll, akkor a Panában elterül egy kicsit a kalácstészta, ez nem baj. A Pana sokkal lágyabb tésztával dolgozik mint a többi gép. Egyébként a tészta állagát is nehezebb a Panában megállapítani, mert nagyon jó minőségű a teflonja és a viszonylag lágyabb tészta sem ragad az edény falához, míg a másik gépekben ez már intő jel lehet.

Most jut eszembe, hogy nem legalulra írja a füzet az élesztőt, ez nem is lenne jó ötlet. Alulról melegít a gép, és akkor az élesztő kapja direktben a meleget. Alulra kerül a liszt egy része, bele az élesztő, majd a liszt másik fele és felülre a folyadék. Így írja, nem? Ha a lisztből egy hegyet csinálsz, mellé öntöd a folyadékot és a liszt tetejére teszed az élesztőt az is jó megoldás.

Sok sikert a kalácshoz, majd mesélj, hogy sikerült, üdv, Margit


katyica Előzmény | 2006.02.06. 22:26 - #3246

Köszönöm az ötletet,mindenképp megpróbálom.Még egy kérdésem volna,ha a narancsos kalácsot szeretném megsütni akkor a kefirt helyettesítsem a cukorral, én mindig barna vagy gyümölcs cukorból szoktam sütni, most úgy gondoltam, hogy barna cukor lesz.Úgy olvastam hogy 10 deka cukor-0,7 dl víz, és csak azért kérdezem mert a múlt het tiramisus kalácsom fincsi lett de tömör,mivel nem számítottam le a folyadékból a cukrot., vagy inkább a narancsléből vonjak le.Ja és mégegy kérdés, milyen sorrendbe teszed a hozzévalókat mert úgy emlékszem folyadék, szilárd majd rá az élesztő, a Pana könyve pedig fordítva utasít_élesztő, liszt, folyadék.Elnézést a hülye kérdésért, de tudod olyan vagyok mint az ujszülött akinek minden dolog új.Köszönöm a választ_Kati

jegkasa Előzmény | 2006.02.06. 22:10 - #3245

Szia Szokimoki!

Tulajdonképpen Margitka válaszolt igen a virslisbuci tésztája. Ez egy nagyon jó tészta. Ma ahogy ettük az jutott az eszembe édes változatban is nagyon jó lehet.De a gesztenyés csiga tésztája is nagyon jó alapanyag.

Szép estét Jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.02.06. 22:05 - #3244

Szia Szokimoki!

A fénykép valóban könnyebbség nekem, de, ha nagyon pontos leírást kapok, akkor abból is el tudom általában képzelni, hogy milyen a végeredmény. Lehet, hogy kicsit többet kell kérdeznem, de azért szokott sikerülni. Telefonod sincs olyan, amivel fényképezni tudnál? Nekem azért lett ilyen telefonom, mert akkoriban fényképezőgépet még nem tudtunk venni, olyat amilyet szerettem volna, viszont a régi 3310-es Nokiám már amúgy is cserére szorult szegény. Digitális fényképezőgépem nekem is még csak néhány hónapja (4-5) van, azelőtt mindent a telefonnal fényképeztem.

Holnapra jó nasizást kívánok és szép napot, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.02.06. 22:03 - #3243

Szia Julika!

Margitka módszerét alkalmazom a megformált zsemlét langyos vízbe mártom majd a magos edénybe és a tepsire. Most megpirítottam a magokat. Nagyon finom ez a zsemle.Köszi Margitkának a receptért.

Jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.02.06. 21:59 - #3242

Szia Katyica!

Örülök, hogy alakult e kenyérkéd. Neked a Pana teteje alól nem jön ki gőz, miközben süt? Én letakartam ennek is az egész tetejét egy többrétegű, vastag, flanell ruhával, mert az volt az érzésem, hogy szökik belőle a gőz, a hő.
Megpróbáltam egy olyan képet keresni, amin meg tudom mutatni, hogy miről beszélek, nekem is volt ilyen kenyerem, de a letakarás óta egyenletesre kel és sül ebben is minden. Fotót meg nem találtam ilyet.
Próbéld meg ezt a letakarást, már a kelesztés alatt is, lehet, hogy Neked is segíteni fog.

Várom a további híreket és sok sikert kívánok, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.06. 21:25 - #3241

Szia Margitka!

Kisült a muffin. Jól kiröffentek, és ki is folyt némelyikből a a töltelék. Egyébként vannak benne szép példányok is. A férjem kóstolta, azt mondta: jó.Én majd sajna csak holnap, pedig olyan jó illata van.Mostmár egy digitális fényképező hiányzik, jó lenne lefényképezni, láttam,hogy abból is sokat tudtál már segíteni. Jó éjt!  Üdv,Szokimoki


katyica Előzmény | 2006.02.06. 21:19 - #3240

Szia Margitka! A kenyérkém kezd alakulni,már csak a fele a tetejének nincs megkelve! Nagyon muris volt ma reggel amikor a fele domború volt, a másik fele pedig sima, tudod mintha olyan hálos lenne.No de ez mar legalább1-2 fokkal jobb az előzőeknél,alakul mint púpos gyerek a prés alatt :-))) Amúgy minden utasításodat szorgalmasan betartok(emeltem a síkér adagot,csökkentettem amag adagot és vajat sem tettem hozzá! Köszönöm a segítséget,puszi Kati

majorkaj Előzmény | 2006.02.06. 20:04 - #3239

Szia Margitka ! A muffin formában való sütésben már volt jó tapasztalatom. Korábban már én is megsütöttem az almás, diós muffint, muffin zsömlét  és még valamilyen csigát. Lehet, hogy csak sós lesz a kelt tésztából és már szemezek egy csokitorta recepttel ami egy Stahl-os reci. De azért nagyon köszönöm az ötleteket. Üdv.Julika

EmMargit Előzmény | 2006.02.06. 19:54 - #3238

Szia Szokimoki!

Kíváncsi vagyok a mai sütésedre is, majd mesélj róla, hogy sikerült.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.06. 19:51 - #3237

Szia Julika!

Picit el kellet mennem, de már itt vagyok. A Hot-dog kifli tényleg nagyon finom volt, a legkisebb fiam 4 db-ot evett meg belőle :-))
A muffinformában sütve biztosabb a kinézte a sütiknek. Ez a nyitott kalács nagyon finom volt, de nem igazán vendégeknek való, akiknek az ember nem csak finomat, hanem szépet is szeretne az asztalra tenni. Abban tényleg egy tésztaadagból két félét is meg tudsz csinálni. Pl. egy kakaós, túrósat és a sima feléből pedig diósat.
Na, kíváncsi vagyok, hogy mit fogsz kitalálni és sütni.

További szép napot, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.06. 19:30 - #3236

Szia Julika!

Köszi. Ma már sikerült összevariálnom a programot,  csak az volt a baj, hogy nálam az első kelesztés 37 perc, ezért nagyon figyeltem,hogy összejöjjön a 3x20perc.Én is 2-szer indítottam el a prg-ot. Nem baj, a gyakorlat teszi a mestert,majd lassacskán rájövögetek!Mégegyszer köszi! Üdv, Szokimoki


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU