E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

szokimoki Előzmény | 2006.02.06. 19:25 - #3235

Szia Margitka!

Akkor egyformán gondolkoztunk, mert nemrég már megsütöttem az almás diós muffint.Nagyon finom volt. De most olyan sül ,amit egyszer Jégkásánál láttam. A te gesztenyés muffinod tésztájába, a Jégkása töltelékével (gesztenyemassza, porcukor, rum,margarin, meggy) batyuknak csináltam meg,mint az almás-dióst. Most kel, egyébként összevariáltam a programokat, hogy kijöjjön a 3 x20-as.A végeredmény egy jó félóra mulva lesz meg.Az ilyen töltelékesek azért jobban mennek nálunk.Majd kiderül! Üdv, Szokimoki


majorkaj Előzmény | 2006.02.06. 19:22 - #3234

Szia Jégkása ! A joghurtos zsemléket lekened valamivel mielőtt beleforgatod a magokba ? Üdv.Julika

majorkaj Előzmény | 2006.02.06. 19:20 - #3233

Szia Szokimoki ! Én is két programból rakom össze a 20 perc dagasztást, 20 perc kelesztést és 20 perc dagasztást. Én a csak kelesztés progit indítom el, ez nekem először 20 percet dagaszt, majd 20 percet keleszt, utána nekem is 15-20 mp-et dagaszt, ezután fogom és még egyszer elindítom a dagasztás programot, de ekkor már csak a 20 perc dagasztást várom meg.Üdv.Julika

majorkaj Előzmény | 2006.02.06. 19:17 - #3232

Szia Margitka ! Van muffinforma sütőm, persze én is rögtön 2 db-ot vettem belőle anno, Mivel láttam, hogy itt a társaságban szinte mindekinek 2 db van.
Igazán ne törd a fejed a kalács variációkon, mert úgyis annyiféle reci van itt amit ki lehet próbálni. Csak úgy megtetszett ez a nyitott kalács forma.Én meg úgyis ritkábban sütögetek, mert csak ketten vagyunk a párommal és én nem ehetek belőle mindig a páromnak meg a kilói miatt nem is hiányozna. De mindig öszötnöztök engem  a sok szép finomsággal. Persze élvezem is a sütögetést és persze ha valami sikerül és nem úgy mint most hétvégén. Szép estét!Julika 

majorkaj Előzmény | 2006.02.06. 19:08 - #3231

Sziasztok ! Csak kapkodom a fejem, hogy mi minden történt tegnap estétől.Pedig én olvasgattalak Titeket egy kicsit tegnap este is. Milyen sokan és milyen sokfélét sütöttetek. Igazán szebbnél, szebb alkotások születtek ezen a hétvégén is.
Margitka ! Nem csodálom, hogy a hot-dogból finomat vacsiztatok és már el is fogyott. Most én is megennék belőle egyet, olyan guszták,csak úgy mosolyognak. Üdv.Julika


EmMargit Előzmény | 2006.02.06. 18:49 - #3230

Szia Éva!

Köszönöm Piroskának a választ. Én ennél egy kicsit többért vettem, közel 5.000 forint volt és a Metróban vettem. Virslin kívül még tojást is lehet benne főzni. A gőzölő része nagyon hatékony, gyors, a melegítőrúd nekem egy kicsit lassú, de lehet, hogy ezt csak a kamasz fiaim evéstempója miatt érzem így.

A kiflik elfogytak még este :-(, szerintem rövidesen újra sorra kerülnek.

További szép napot, üdv, Margit


Piroska Előzmény | 2006.02.06. 18:26 - #3229

Szia Eva16!
Bocs, hogy Margitka helyett válaszolok. Az a másik része a virslik főzésére vagy melegítésére szolgál. A gép maga olcsó volt, kb. 3000 Ft volt. Ha jól emlékszem a Corából vagy a Metróból vettünk mi ugyanilyet.

Egyszerű, de jó.

Piroska


eva16 Előzmény | 2006.02.06. 15:56 - #3228

Szia Margit!

Hú, a hotdog kiflik valami fantasztikusak! Áruld el nekem, hogy a sütőn mi az a valami a sütőrúd mellett? Még soha nem láttam ilyesmit. Hol lehet venni és kb mennyiért? Most hirtelen megennék a kiflieidből 2-3 darabot!

Éva


EmMargit Előzmény | 2006.02.06. 15:45 - #3227

Szia Szokimoki!

Köszönöm a dícséretet Jégkása kalácsa nekem is nagyon tetszik, de most kicsit kihagyom a cukros dolgokat, mert sok lenne a jóból :-))

Nyugodtan próbáld ki szerintem is ezeket a tésztákat, biztos ízleni fog.
Ha akarsz kedvezni a férjednek, akkor ideteszem egy nagyon finom kalácsnak a linkjét, ezt is érdemes kipróbálni.
Almás, diós töltött muffinkalács

További szép napot és jó sütögetést, üdv, Margit

Ui.: Nem tudom Jégkása mikor jár erre, hogy válaszoljon. Eredetileg ugyanaz a tészta volt a virslis bucinak a tésztája, mint a tegnapi hot-dogé, ami sütöttem.


EmMargit Előzmény | 2006.02.06. 15:37 - #3226

Szia Kila!

A kosárka tésztája egy minimális módosítással a kiflié, ebből rengeteg mindent csináltam már az idők során. Most a hot-dog kifli is ebből készült. Nagyon szeretem ezt a tésztát én is, örülök, hogy neked is bevált. Ez az egyik legelső saját receptem volt :-))
A lisztfélét bárhogy lehet variálni ebben a receptben is, csináltam már én is korpásan.

Nekem a gázsütőm felül égetett, bármilyen furcsa is. Azért kellett leszigetelnem alulról, így valahogy egyenletesebben oszlik el benne a hő.
A vizezett tojássárgájától nagyon szép színe lesz mindennek, de puha lesz a héj. Kimondottan finom, puha. Most volt annyi tojásom (kevesebb kiflit csináltam a tésztából), hogy kétszer tudtam lekenni. Előre láttam, így a kelesztés félidejében, majd a maradékkal a sütés előtt még egyszer lekentem a kifliket. Talán ezért lett ennyire szép fényes. Más trükköm nics, ha lenne nagyon szívesen elmondanám.

Nagyon kíváncsi vagyok az új villanysütődre, megkérlek, hogy majd mesélj róla. Nagyon szeretnék majd egyszer én is egyet, de egy kicsit félek is tőle :-) Félek, hogy hogy tanulnék meg sütni benne, milyen "áldozatok" árán??? Na, egyelőre még nem fenyeget ez a veszély, de a beszámolódat kíváncsian várom.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.06. 15:20 - #3225

Szia Rózsika!

Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy.

Kíváncsian várom a képeket a Hot-dog sütődről. A gázos változat lehet, hogy még jobb, mit az enyém, mert ennek a rúdja egy kicsit lassan melegszik. Azért jó és nagyon finomat vacsoráztunk tegnap :-))

Várom este a jelentkezésedet, addig jó munkát kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.06. 15:15 - #3224

Szia Csöpike!

A gyorskovász eredeti mennyisége kb 20 dkg, a tegnapi kenyeremhez ennyit tettem.
Jó szívvel rábeszéllek a kovászolásra, mert nagyon finom dolgokat lehet vele sütni és igaziból nem macerás a kovásszal való törődés. Én 2-3 hetente etetem meg a kovászaimat, addig csak használok belőle és a hűtőben áll. A etetésnél egy minimális odafigyelést, törődést igényel. Mondjuk 2 napig néha meg kell keverni. Ennyi :-))
Ha elszánod magad egy gyorskovász készítésére, akkor érdemes két kanál liszttel és pici vízzel többet tenni, akkor, ha 20 dkg-ot elhasználsz, marad annyi, amit még meg tudsz etetni, hogy maradjon is a kovászból.

A dícséretet köszönöm, sok sikert kívánok, ha belevágsz, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.06. 12:04 - #3223

Szia Jégkása!

A virslis muffinodhoz aza alaptésztát milyen recept szerint csináltad? Köszi: Szokimoki


szokimoki Előzmény | 2006.02.06. 11:56 - #3222

Szia Margitka és minden ügyes kis pékecske!

Most elnézve Jégkása és Margitka képeit, komolyan mondom, hogy pékséget kellene nyitnotok és igen szépen megélnétek belőle!Hát ez a kürtőskalács meg az a hotdog is valami nyálcsorgatóan gyönyörű.Én csak ábrándozok róla mert tegnap közölte a férjem, hogy neki ne süssek ilyesmit mert nem szereti, csak a jó kis almás tésztát.De lehet, hogy egy fél adag kaláccsal meg hotdoggal majd megpróbálkozom.Hátha megkóstólja, és olyan fincsi lesz, hogy nem tudja letenni.Szóval kinézve a következő sütnivaló áldozatok! Köszi nektek! További sok ilyen finomságot süssetek! üdv, Szokimoki


kila Előzmény | 2006.02.06. 09:57 - #3221

Margitka!
Ez a szép sárga szín a vizezett tojássárgája miatt van csak, vagy van más trükköd is? Nekem, ha a teteje ilyen, az alja már majdnem égett. :-((
De ha minden igaz, néhány hét múlva beüzemelhetem az új villany sütőm :-)

kila Előzmény | 2006.02.06. 09:53 - #3220

Szia Margitka!
Nagyon finom lett a tojásos kosárka, kifolyás ide vagy oda :-) A tésztája nagyon jó. Annyit módosítottam rajta, hogy volt elől egy kis korpám, ami nem fért bele a műanyag tartóba és tettem bele abból egy kicsit. De hihetetlenül jól kezelhető és finom tészta. Legközelebb teszek a tojásba reszelt sajtot. Köszönöm az ötletet.
Gyönyörű a hot dog kiflid!!! :-) Teljesen úgy néznek ki (és nem csak ezek, hanem a többi péksüteményed is)minta villanysütőd lenne, ami felül is süt. Nagyon szép színük van!

Rozsika50 Előzmény | 2006.02.06. 09:44 - #3219

Szia Margitka! Te egy csodálatos aszony vagyól,csodálatos péksüteményeket tudol sütni ,én is meg fogom csinálni a hod-dogot és még mást is . Hod-dog sütöm az van,de csak gázlángon kel melegiteni,el küldhetem a képet róla hátha valakinek meg tetszuk és kivitelezi magának. Este tudom elküldeni mikor Ági segit! Ma nem kel főzni van maradék,azért vagyok itt a fórumba.Megyek délre dolgozni nagyon szalad az idö,este jövök hazza 20ó-kb.Akkor már hulla fáradt vagyok!!!A fórumos pékek is dolgoznak déllelőt, nagy acsend itt a fórumon! Jó megyek is !! Jó munkálkodást mindenkinek aki süt,aki meg dolgozik annak is . További jó hetet mindenkinek! Üdv:Rózsika

csopike53 Előzmény | 2006.02.06. 06:47 - #3218

Szia Margitka! Én még nem csináltam kovászt,de ez a gyors kovász nem hangzik rosszul.Ha megcsinálom azt mindet tegyem a rozsos kenyérhez? Nagyon -nagyon szépeket sütöttél/mint mindig/.

EmMargit Előzmény | 2006.02.06. 02:20 - #3217

Sziasztok!

Sikerült a mai képeimet feltennem. Sütöttem egy Hot-dog kiflit és a Kiadós rozsos kenyérnek egy új változatát. Mindkettőnek a receptjét megtaláljátok a legújabb 10 recept között.

megsültegy szelet

A kiflik már el is fogytak vacsorára, nagyon jól sikerült. A képek között találtok egy-két újabb konyhai szerzeményemről is fotót, de a konyahi fórumba már végképp nincs időm most feltenni ezeket. A sütőtálat és a Hot-dog készítőt is most vettem, valamint egy harmadik szilikonos sütőlapot, amit félbevágtam és a két tepsimre tudtam pótlásnak tenni. Így pont a teljes tepsi alja fedve van a lappal.

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek és jó sütögetést, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.06. 01:04 - #3216

Sziasztok!

Meghoztam Rózsika és Jégkása képeit: Sokat és nagyon szépeket, különlegeseket is sütöttek és nagyon sok szép fázisképet is kaptam.

Gratulálok Nektek is!!

A képektől léptetve a fázisfotókat is el tudjátok érni.

Jégkása kürtöskalácsa (receptet is kaptunk):

 kürtös kalács - készen a tepsiben

Virslis muffinja:

Virslis muffin

és jughurtos zsömléje

Joghurtos zsemle felvégva

Rózsika túrós pogácsája:

Túrós pogácsa Túrós pogácsa

és a Pávaszem sütemény:

Pávaszem sütemény

Ezeknek is beírta Rózsika a receptjét  a fórumba és pedig áttettem az Abc-s részbe is.

Köszönöm a recepteket is.

Még a saját mai sütésemet is szeretném megmutatni, rövidesen ezzel is jelentkezem, üdv, Margit


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU