Akkor egyformán gondolkoztunk, mert nemrég már megsütöttem az almás diós muffint.Nagyon finom volt. De most olyan sül ,amit egyszer Jégkásánál láttam. A te gesztenyés muffinod tésztájába, a Jégkása töltelékével (gesztenyemassza, porcukor, rum,margarin, meggy) batyuknak csináltam meg,mint az almás-dióst. Most kel, egyébként összevariáltam a programokat, hogy kijöjjön a 3 x20-as.A végeredmény egy jó félóra mulva lesz meg.Az ilyen töltelékesek azért jobban mennek nálunk.Majd kiderül! Üdv, Szokimoki
Szia Szokimoki ! Én is két programból rakom össze a 20 perc dagasztást, 20 perc kelesztést és 20 perc dagasztást. Én a csak kelesztés progit indítom el, ez nekem először 20 percet dagaszt, majd 20 percet keleszt, utána nekem is 15-20 mp-et dagaszt, ezután fogom és még egyszer elindítom a dagasztás programot, de ekkor már csak a 20 perc dagasztást várom meg.Üdv.Julika
Szia Margitka ! Van muffinforma sütőm, persze én is rögtön 2 db-ot vettem belőle anno, Mivel láttam, hogy itt a társaságban szinte mindekinek 2 db van. Igazán ne törd a fejed a kalács variációkon, mert úgyis annyiféle reci van itt amit ki lehet próbálni. Csak úgy megtetszett ez a nyitott kalács forma.Én meg úgyis ritkábban sütögetek, mert csak ketten vagyunk a párommal és én nem ehetek belőle mindig a páromnak meg a kilói miatt nem is hiányozna. De mindig öszötnöztök engem a sok szép finomsággal. Persze élvezem is a sütögetést és persze ha valami sikerül és nem úgy mint most hétvégén. Szép estét!Julika
Sziasztok ! Csak kapkodom a fejem, hogy mi minden történt tegnap estétől.Pedig én olvasgattalak Titeket egy kicsit tegnap este is. Milyen sokan és milyen sokfélét sütöttetek. Igazán szebbnél, szebb alkotások születtek ezen a hétvégén is. Margitka ! Nem csodálom, hogy a hot-dogból finomat vacsiztatok és már el is fogyott. Most én is megennék belőle egyet, olyan guszták,csak úgy mosolyognak. Üdv.Julika
Köszönöm Piroskának a választ. Én ennél egy kicsit többért vettem, közel 5.000 forint volt és a Metróban vettem. Virslin kívül még tojást is lehet benne főzni. A gőzölő része nagyon hatékony, gyors, a melegítőrúd nekem egy kicsit lassú, de lehet, hogy ezt csak a kamasz fiaim evéstempója miatt érzem így.
A kiflik elfogytak még este :-(, szerintem rövidesen újra sorra kerülnek.
Szia Eva16! Bocs, hogy Margitka helyett válaszolok. Az a másik része a virslik főzésére vagy melegítésére szolgál. A gép maga olcsó volt, kb. 3000 Ft volt. Ha jól emlékszem a Corából vagy a Metróból vettünk mi ugyanilyet.
Hú, a hotdog kiflik valami fantasztikusak! Áruld el nekem, hogy a sütőn mi az a valami a sütőrúd mellett? Még soha nem láttam ilyesmit. Hol lehet venni és kb mennyiért? Most hirtelen megennék a kiflieidből 2-3 darabot!
Köszönöm a dícséretet Jégkása kalácsa nekem is nagyon tetszik, de most kicsit kihagyom a cukros dolgokat, mert sok lenne a jóból :-))
Nyugodtan próbáld ki szerintem is ezeket a tésztákat, biztos ízleni fog. Ha akarsz kedvezni a férjednek, akkor ideteszem egy nagyon finom kalácsnak a linkjét, ezt is érdemes kipróbálni. Almás, diós töltött muffinkalács
További szép napot és jó sütögetést, üdv, Margit
Ui.: Nem tudom Jégkása mikor jár erre, hogy válaszoljon. Eredetileg ugyanaz a tészta volt a virslis bucinak a tésztája, mint a tegnapi hot-dogé, ami sütöttem.
A kosárka tésztája egy minimális módosítással a kiflié, ebből rengeteg mindent csináltam már az idők során. Most a hot-dog kifli is ebből készült. Nagyon szeretem ezt a tésztát én is, örülök, hogy neked is bevált. Ez az egyik legelső saját receptem volt :-)) A lisztfélét bárhogy lehet variálni ebben a receptben is, csináltam már én is korpásan.
Nekem a gázsütőm felül égetett, bármilyen furcsa is. Azért kellett leszigetelnem alulról, így valahogy egyenletesebben oszlik el benne a hő. A vizezett tojássárgájától nagyon szép színe lesz mindennek, de puha lesz a héj. Kimondottan finom, puha. Most volt annyi tojásom (kevesebb kiflit csináltam a tésztából), hogy kétszer tudtam lekenni. Előre láttam, így a kelesztés félidejében, majd a maradékkal a sütés előtt még egyszer lekentem a kifliket. Talán ezért lett ennyire szép fényes. Más trükköm nics, ha lenne nagyon szívesen elmondanám.
Nagyon kíváncsi vagyok az új villanysütődre, megkérlek, hogy majd mesélj róla. Nagyon szeretnék majd egyszer én is egyet, de egy kicsit félek is tőle :-) Félek, hogy hogy tanulnék meg sütni benne, milyen "áldozatok" árán??? Na, egyelőre még nem fenyeget ez a veszély, de a beszámolódat kíváncsian várom.
Kíváncsian várom a képeket a Hot-dog sütődről. A gázos változat lehet, hogy még jobb, mit az enyém, mert ennek a rúdja egy kicsit lassan melegszik. Azért jó és nagyon finomat vacsoráztunk tegnap :-))
Várom este a jelentkezésedet, addig jó munkát kívánok, üdv, Margit
A gyorskovász eredeti mennyisége kb 20 dkg, a tegnapi kenyeremhez ennyit tettem. Jó szívvel rábeszéllek a kovászolásra, mert nagyon finom dolgokat lehet vele sütni és igaziból nem macerás a kovásszal való törődés. Én 2-3 hetente etetem meg a kovászaimat, addig csak használok belőle és a hűtőben áll. A etetésnél egy minimális odafigyelést, törődést igényel. Mondjuk 2 napig néha meg kell keverni. Ennyi :-)) Ha elszánod magad egy gyorskovász készítésére, akkor érdemes két kanál liszttel és pici vízzel többet tenni, akkor, ha 20 dkg-ot elhasználsz, marad annyi, amit még meg tudsz etetni, hogy maradjon is a kovászból.
A dícséretet köszönöm, sok sikert kívánok, ha belevágsz, üdv, Margit
Most elnézve Jégkása és Margitka képeit, komolyan mondom, hogy pékséget kellene nyitnotok és igen szépen megélnétek belőle!Hát ez a kürtőskalács meg az a hotdog is valami nyálcsorgatóan gyönyörű.Én csak ábrándozok róla mert tegnap közölte a férjem, hogy neki ne süssek ilyesmit mert nem szereti, csak a jó kis almás tésztát.De lehet, hogy egy fél adag kaláccsal meg hotdoggal majd megpróbálkozom.Hátha megkóstólja, és olyan fincsi lesz, hogy nem tudja letenni.Szóval kinézve a következő sütnivaló áldozatok! Köszi nektek! További sok ilyen finomságot süssetek! üdv, Szokimoki
Margitka! Ez a szép sárga szín a vizezett tojássárgája miatt van csak, vagy van más trükköd is? Nekem, ha a teteje ilyen, az alja már majdnem égett. :-(( De ha minden igaz, néhány hét múlva beüzemelhetem az új villany sütőm :-)
Szia Margitka! Nagyon finom lett a tojásos kosárka, kifolyás ide vagy oda :-) A tésztája nagyon jó. Annyit módosítottam rajta, hogy volt elől egy kis korpám, ami nem fért bele a műanyag tartóba és tettem bele abból egy kicsit. De hihetetlenül jól kezelhető és finom tészta. Legközelebb teszek a tojásba reszelt sajtot. Köszönöm az ötletet. Gyönyörű a hot dog kiflid!!! :-) Teljesen úgy néznek ki (és nem csak ezek, hanem a többi péksüteményed is)minta villanysütőd lenne, ami felül is süt. Nagyon szép színük van!
Szia Margitka!
Te egy csodálatos aszony vagyól,csodálatos
péksüteményeket tudol sütni ,én is meg fogom
csinálni a hod-dogot és még mást is .
Hod-dog sütöm az van,de csak gázlángon kel melegiteni,el küldhetem a képet róla hátha
valakinek meg tetszuk és kivitelezi magának.
Este tudom elküldeni mikor Ági segit!
Ma nem kel főzni van maradék,azért vagyok itt a
fórumba.Megyek délre dolgozni nagyon szalad az idö,este jövök hazza 20ó-kb.Akkor már hulla fáradt vagyok!!!A fórumos pékek is dolgoznak déllelőt,
nagy acsend itt a fórumon!
Jó megyek is !!
Jó munkálkodást mindenkinek aki süt,aki meg dolgozik annak is .
További jó hetet mindenkinek!
Üdv:Rózsika
Szia Margitka! Én még nem csináltam kovászt,de ez a gyors kovász nem hangzik rosszul.Ha megcsinálom azt mindet tegyem a rozsos kenyérhez? Nagyon -nagyon szépeket sütöttél/mint mindig/.
Sikerült a mai képeimet feltennem. Sütöttem egy Hot-dog kiflit és a Kiadós rozsos kenyérnek egy új változatát. Mindkettőnek a receptjét megtaláljátok a legújabb 10 recept között.
A kiflik már el is fogytak vacsorára, nagyon jól sikerült. A képek között találtok egy-két újabb konyhai szerzeményemről is fotót, de a konyahi fórumba már végképp nincs időm most feltenni ezeket. A sütőtálat és a Hot-dog készítőt is most vettem, valamint egy harmadik szilikonos sütőlapot, amit félbevágtam és a két tepsimre tudtam pótlásnak tenni. Így pont a teljes tepsi alja fedve van a lappal.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek és jó sütögetést, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit