E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.02.06. 00:12 - #3215

Sziasztok!

Most Bundik és Kartika képeit mutatom meg.

Bundik már mesélt a mai sütéséról, íme a képek hozzá. Gratulálok, nagyon szépek lettek:

hamburgeres kiflik virslis stanglik

Kartika tegnapi vendégségre készített diós sajkrémet és Orosz hússalátát, ennek a receptjét megtaláljátok a receptes fórumban illetve a megszokott helyeken. Gyönyörűek ezek is, és biztos nagyon finomak voltak :-))

Diós sajtkrém Orosz hússaláta

Még Jégkása és Rózsika képeivel vagyok adós. Ők egy kicsit többet küldtek, ezekkel még most  dolgozom, és hozom, ahogy végzek. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 23:03 - #3214

Szia Kati!

Nincs semmi baj, megértem, hogy ha a család zrikálja az embert, akkor egy kicsit elkeseredik :-)

Szerintem jól gondoltam, próbáld  meg egy kicsit csökkenteni a folyadékot. Lehet, hogy 20-30 ml-rel kevesebbet kellene elsőre hozzátenni és a dagasztás alatt pótolni, ha szükséges. Biztos vagyok benne, hogy csak ez az oka, hoyg visszaesett a teteje a kenyerednek.

További szép estét és mondd meg a családnak, hogy direkt azért sütöttél ilyen formájú kenyeret, hogy ne kelljen sok szendvicset gyártanod, így egyben meg tudod kenni az egészet :-)) Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 22:53 - #3213

Szia Vicus!

Semmi baj, ha gondolod ki tudom törölni, de szerintem senkit nem fog zavarni.

Nagyon kíváncsi vagyok a kenyérkédre, feltétlen meséld majd el, hogy sikerült. Kenyérke nagyon klassz kenyereket csinál, sokszor fáj a szívem, hogy nálunk a családban senki nem eszi ezeket rajtam kívül, így igen ritkán szánom el magam, hogy ilyet süssek.

Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 22:50 - #3212

Sziasztok!

Most a megérkezésük sorrendjénem elkezdem megmutatni a mai képeket. Nagyon örülök, mert sok szép sütést mutathatok meg ma is. Elsőnek Nelly vaníliás kalácsát, ami szerintem tökéletes lett. Gratulálok hozzá!

vaníliás kalács vaníliás kalács

Következőnek Ditta muffinjait mutatom meg, amik szintén magukért beszélnek. Egy gyerekzsúrra készültek, ahol osztatlan sikert arattak. Gratulálok Dittának is.

Csokis, vaníliás muffin Nutellás muffin

Harmadiknak Éva16 sonkás, tojásos muffinját hoztam. Gratulálok ehhez is, nagyon guszta lett.

Sonkás, tojásos muffinSonkás, tojásos muffinSonkás, tojásos muffin

Rövidesen jelentkezem a következő képekkel, üdv, Margit


vicus68 Előzmény | 2006.02.05. 22:45 - #3211

Sikeresen 2szer küldtem el az üzenetet,bocsi.

A másik fórumra is írtam,remélem sok barátotra találok,és sokat csevegünk mindenkivel.

Jelenleg is alkotok,kenyérke ukrán rozs kenyerébe vágtam bele.Most sül.


kati Előzmény | 2006.02.05. 22:43 - #3210

60dkg liszt, 4dl folyadék, dagasztás közben nem tűnik lágynak mégis vissza esik.

Bocs az előbbi depis beszólásért,de nem igazán jönnek össze a dolgok mostanában.A mai kenyér is elterült mint egy lepény,a család viccelődve forgatta, hogy ezt most hogy is kellene szeletelni? Javasoltam nekik, hogy vágják keresztbe félbe mint egy zsemlét.

Kati


vicus68 Előzmény | 2006.02.05. 22:41 - #3209

Üdvözlet mindenkinek!Sziasztok!

Beköszönök hozzátok,hogy részt vegyek köztetek is,és ne csak olvasgassalak titeket.

Mindenki sikeresen sütöget,gratulálok mindenkinek!


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 22:41 - #3208

Szia Vicuska!

Sok szeretettel köszöntelek, a másik fórumon még nem volt időm írni ma, de rövidesen megteszem. Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, remélem a továbbiakban többször is fogunk találkozni Veled és a sütéseiddel. A másik fórumban is sok szerettel látunk.

További szép estét, üdv, Margit


vicus68 Előzmény | 2006.02.05. 22:37 - #3207

Üdvözlet mindenkinek!Sziasztok!

Beköszönök hozzátok,hogy részt vegyek köztetek is,és ne csak olvasgassalak titeket.

Mindenki sikeresen sütöget,gratulálok mindenkinek!


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 22:28 - #3206

Szia Kati!

Most megkaptam a képeket, már meg is hoztam.

Fehér kenyér Fehér kenyér

Ez igazán minimális szépséghiba, egyébként szép a kenyérkéd. Mennyi liszthez, mennyi folyadékot és élesztőt teszel? Valószínűleg a folyadékból lehet egy minimálisat visszavenni és akkor dombrú marad a kenyered teteje. Ha válaszolsz, akkor leszek teljesen biztos a dolgomban.

Várom jelentekzésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 22:18 - #3205

Szia Szokimoki!

Nekem sem így van a program, hogy a leírást megadom. A 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás nem egy fix programom része, hanme én kapcsolom át a gépet. Én a gyorsprogramot indítom el, ezen 5 perc lisztmelegítés után 20 percet dagaszt. Ezután kikapcsolom és átteszem egyből a tészta programra. Ez az elején 20 percig melegíti a lisztet, ezalatt nekem már keleszt, majd 20 percet dagaszt. Ezután vagy a gépben kelesztem a tésztát, ami kb 1 óra, vagy kikapcsolom, kiveszem a tésztát, megformázom és a sütőben sütéshez már így kelesztem.

Nyugodtan kapcsolgasd a gépedet, semmi baja nem lesz tőle. Ha össze tudod hozni, akkor ez a 3x20 perces "program" elég jól bevált, érdemes kipróbálni.

Kíváncsi vagyok mire jutsz, majd mesélj, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 22:07 - #3204

Szia Jégkása!

Tényleg termékeny napod volt, rengeteg mindent sütöttél. Örülök, hogy bevált nálatok is a joghurtos zsömle. Én is nagyon szeretem, sokszor szoktam csinálni. Kíváncsi vagyok a képekre, rövidesen hozom őket.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 21:59 - #3203

Szia Julika!

Pont valami ilyesmit akartam javasolni én is. Kakaós csigát is ebből a tésztából szoktam csinálni. Lehet teljesen édesítés nélkül, de lehet a kakaóba egy kevés édesítőszert keverve is megkenni a kinyújott tésztát. Persze ezt is egy kevés vízzel (esetleg egy kevés rummal), egész sűrű krémmé kell kikeverni. Ha van muffinformád, akkor abban is meg lehet sütni, vagy szabadon a tepsin. Ugyanezt diókrémmel is megcsinálhatod, akkor már két féle sütid van belőle. A diós csiga tetejét is meg lehetne kenni a citromos-gyümölcscukros öntettel, arra biztos finom lenne. Ha gondolod, szívesen töröm még a fejem, biztos akad még ötletem, csak írjál :-))

További szép estét kívánok, üdv, Margit

Ui.: A másik fórumban csak nem szívesen fájdítanám a szívét, annak, aki most éppen még nem teheti ezt meg. Igazán az éjszakában már nekem sem kellene sütizni, de néha becsúszik :-))


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 21:47 - #3202

Szia Piroska!

Lehet, hogy holnapra lesz igazán jó! A nagyobb kenyerek frissen (néhány órán belül) megvágva mindig egy kicsit nyirkosak. Kell egy kis idő, amíg a héján keresztül teljesen át tud szellőzni a kenyér belseje is. Megvágva ez már hamarabb megy. Örülök, hogy jól sikerült, gratulálok hozzá.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 21:44 - #3201

Szia Kati ismét!

A kovászt az etetés után, jócskán kell hagyni szobahőmérsékleten állni. A következő alkalmakkal már nem fog olyan hevesen felhabzani, mint elsőre az élesztőtől.

A kovászport lehet kovásszal helyettesíteni, sőt a sima élesztős recepteket is át lehet részben kovászosra alakítani. Erről olvashatsz bővebben a kezdőknek szóló tanácsok között, itt: a kovászos sütéshez

További szép estét, üdv, Margit

 


szokimoki Előzmény | 2006.02.05. 21:41 - #3200

Szia Margitka!

Délután a Szüleimnél összehasonlítottam az ő Severin k.sütőjük és az én moulinex k.sütőm programtábláját.Ahogy nálad olvastam , és a szüleim gépénél is látom, ugye az a normális ha az első 20 perces dagasztás után kelesztés és azután megint kb 20 perces dagasztás következik és a végén kb 1 órás kelesztés.Mert az enyémből hiányzik a 2. dagasztás ami 20 perces lenne, nálam ez 15mp. Ha én ezt összehoznám kb 3 programból, az nem baj a gépnek? Mert ha nem veszem ki a lapátot az utolsó 50perces kelesztésem előtt, akkor kb 25 percnél ejt egyet, és akkor nem kel meg rendesen semmi.A többi gépnél ,hogy van ez? Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 21:31 - #3199

Szia Kati!

Nem tudom mi lehetett, de nem találok felrakatlan képet. Küldd már el légyszíves újra, valószínűleg nem kaptam meg a leveledet. Nem szoktam elintézetlen levelet kidobni, nem tudok másra gondolni.

A kovász állaga mindig megváltoztathatja a tésztához, a receptben írt folyadékmennyiséget. Én szemre szoktam a kovászomat etetni, így biztos nem lesz teljesen egyforma az állaga, ezért valamelyest eltér a folyadékszükséglet is. Nyilván a Te kovászod is egy kicsit hígabb. Próbáld meg, hogy ne tedd egyszerre a tésztába a teljes folyadékmennyiséget, egy kicsit tartsál vissza belőle, majd a dagasztás alatt figyeld a tésztát és, ha szükséges, akkor még egy keveset pótolj hozzá.

Ha a dagasztás végén is úgy érzed, hogy túl lágy maradt a tésztád, akkor inkább tedd formába, az akkor is megtartja, nem fog ellapulni.

A kenyeret a kelesztés elején, közepén és végén is be lehet vágni. Eleinte próbáld meg talán a kelesztés elején. Óvatosan, ne túl mélyre vágjad, majd a tapasztalatok megmutatják, hogy hogy jó.
Nem vagy béna, ne is írj ilyet!! Nehogy azt gondold, hogy bárki úgy születik, hogy egyből mindent tud a kenyérsütésről :-)) Mindannyian a saját ilyen, olyan tapasztalataink alapján és egymást segítve tanultuk meg a sütögetést. Úgyhogy fel a fejjel, ne csüggedj, biztos, hogy Neked is fog tökéletesre sikerülni!!

További szép estét, üdv, Margit

 


kati Előzmény | 2006.02.05. 21:30 - #3198

Szia Margitka!

Ujabb kérdéseim lennének!A kovászt ujraetetéskor is több órát kell hagyni szobahőmérsékleten, vagy elég megvárni, hogy felhabosodjon?

Annál a receptnél, ahol kovászport ír a recept, élő kovásszal lehet helyetesíteni a port, és ha lehet akkor mennyit kell mérni?

Kati


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 21:11 - #3197

Szia Batka!

Hát, szerintem tényleg olyan minimális összeg, hogy kár lenne kihagyni. Köszönöm a mérésedet és, hogy megosztottad velünk az eredményét.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 21:10 - #3196

Szia Bundik!

Gratulálok a sütéseidhez, hozom rövidesen a képeket hozzá.

További szép estét, üdv, Margit


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU