E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Piroska Előzmény | 2006.02.05. 13:35 - #3175

Szia Nelly!

Örülök, hogy szép lett a kalács. Az én kenyerem is sül. Nem lett volna jó az egész adag a jénaiba mint kiderült, mert így csak szolidan dagadt ki belőle a teteje, úgy biztos, hogy nem fért volna el. Majd ha kisül jelentkezem. Kíváncsi leszek a belsejére, meg, hogy a családom megeszi-e. Mondjuk választhatnak ez vagy a tegnapi maradék (ami ugyebár túlkelt és lapos). :-))) Igazából ez az első kenyér amibe tönkölylisztet is tettem, a család pedig egyértelműen fehérkenyér párti. Ez olyan félbarna féle. Na, majd meglátjuk.Remélem ehetőnek találtatik.

Margitka! Milyen reszelőn kellett volna lereszelni?

További szép napot mindenkinek.
Piroska


nelly52 Előzmény | 2006.02.05. 13:13 - #3174

Hát itt vagyok! Elküldtem a vaniliás kalácsom fényképeit. Margitka receptjén annyit változtattam, hogy mint már lejjebb írtam, kb 8 dkg cukrot tettem a mérőmbe, beletettem a 2 dl kefirt, és felöntöttem annyi tejjel,hogy az össz folyadék így 2,7 dl lett. Nem tettem bele külön még cukrot, folyékony édesítőszert, hanem 2 cs vaniliás cukrot. A dagasztásnál épp hogy csak kellett bele egy kis liszt, a kelesztést 7 perccel a vége előtt leállítottam, és 1 óráig sütöttem gépben. Még annyit javasoltnék, hogy elég a világos színt választani a sütéshez, mert én a közepeset választottam, és majdnem barna lett, gondolom a cukor miatt. Egyébként nagyon szép lett. Üdv Nelly

superkeri Előzmény | 2006.02.05. 11:16 - #3173

  Szia Margitka! Most van időm beszámolni a pénteki sütésről. Elsőnek Kenyérke receptje alapján, Túrós batyu készült. A hozzávalókon nem vált., csak a készítés során annyit, hogy Ő végig a gépben dagasztott, én pedig a Te jav-ra a 3×20 perces tésztakészítést választottam, mert ez nekem igen bevált. A végeredmény: nagyon finom, könnyű tésztájú és SZÉP süti lett. A köv. a Kipróbálásra váró recik közül a Kölni mazsolás-túrós kalács. A hozzávalók során e receptben leírtakat követtem, de az elkészítésekor (sokat akar a szarka..) jól meg variáltam. Ugyanis a 2.dag.-kor elfeleztem a tésztát, felét kakaóval megszíneztettem (géppel!), és úgy készítettem el, mint Nálad láttam a kalácskoszorút, sőt  a tészta összesodrása után még "nyitottá" is vágtam. Mindezt azért követtem el, mert nem fogy olyan ütemben a süti, mint amilyen sok szép dolog van, amit szeretnék kipróbálni. És hogy kenyér féle is kerüljön az asztalra, Sajtos zsemle is készült. Ezt a receptet a Mindmegettéről választottam. Finom, ropogós kérgű, fűszeres zsemlék lettek. Ezek után sajnos jó néhány sütés mentes nap köv.  

Margitka! A búzakorpát milyen liszhez keverhetem és milyen mennyiségben? Köszönöm, hogy meghallgattál, nagyon szép napot kívánok     Superkeri


nelly52 Előzmény | 2006.02.05. 10:50 - #3172

Jelentem, szépen kel a kalácskám, a háromból még idáig ez lett a legszebb, de még a java hátra van. Majd meglátjuk a sütés után. Piroska! Én még csak 1x sütöttem sütőben kelt tésztát, akkor kb 30 percig kelesztettem,de gondolom, a kenyérnél más lehet az ideális idő. Így sajnos nincs ötletem. Nekem fasírtos csigám készült akkor, nagyon szép lett, de hát ez, mint mondtam vala, nem kenyér. Üdv Nelly

Piroska Előzmény | 2006.02.05. 10:29 - #3171

Szia Nelly!
Végülis az én gépemnek a kis adag 40 dekás kenyér, a nyagy adag pedig 60 dekás. Szerintem akkor ez így is nagy adagnak számít nálunk. A stütőben sütve hátha el tudom dönteni mi legyen. Csak a kelesztés miatt aggódok, mert a tegnapi kenyerem is túlkelt, és leeresztett mint a lufi. Majd tudósítok.

Piroska

 


kila Előzmény | 2006.02.05. 10:23 - #3170

Szia Margitka!
Hogy jártam a tojásos-sonkás kosárkákkal...
Ma reggel nekiálltam . Csak fél adagot dagasztottam (30 dkg lisztből), mert nekünk elég a 12 db is. Már mondtam Neked, hogy felvert tojással fogom megcsinálni. Mindent úgy csináltam, ahogy Te, kivéve, hogy nem egész, hanem felvert tojást tettem bele. Mindegyik kosárka kb. félig volt a masszával. Kelesztettem, majd betettem a sütőbe. Egyszercsak iszonyatos égett szag kezdett el terjengeni a lakásban. A kosárkák a sütőben kelésnek indultak, és ahogy emelkedtek felfelé, kinyomták magukból a tojás egy részét. Az meg odaégett a sütő aljára.
Arra gondoltam, az lehetett a baj, hogy nem előmelegített, forró sütőbe tettem. Talán a forróban már nem kel annyira, hanem sül, míg a langyosban még inkább dolgozik az élesztő.
Más ötletem legalábbis nincs. Szerinted mi lehetett a baj?
A végeredmény most lett kész, elég guszta, tojás is maradt bennük :-) Csak a szagokat alig tudom kiszellőztetni :-))

Szép vasárnapot, jó pihenést mindenkinek! Sziasztok. Kila


nelly52 Előzmény | 2006.02.05. 09:46 - #3169

Én a fél adagot is ugyanannyi ideig kelesztem. Margitka azt szokta mondani, hogyha már szépen megkel, és az ideje szerint még folytatná, akkor ki kell kapcsolni, és elindítani a sütést, mert az sem jó, ha túl kel, mert akkor sütésnél behorpad a teteje. Szóval nekem még nem nagyon kellett hamarabb leállítanom. Csak a súlyt ne felejtsd el kisebbre állítani, ha már a géped olyan. Persze, ha tepsiben keleszted, akkor... Nem tudom. Bocs! Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.02.05. 09:42 - #3168

Megvallom, sokszor én is így gondolom, de aztán rájövök, hogy ez nagyon önző lenne részemről, hiszen neki is van magánélete. Más részről meg nagyon elkényeztetett bennünket, és hozzá szoktunk a gyors segítséghez. Most én is magamban kísérletezgetek, bár mit nem adtam volna egy kis jó ötlethez. De ha egyszer sikerül ez a hőn áhított cukros kalács, legalább másnak nem kell ennyit kínlódnia vele, mert én is tudok segíteni. Nelly

Piroska Előzmény | 2006.02.05. 09:32 - #3167

Szia Nelly!

Köszönöm szépen. Akkor elvileg beleférhet az egész adag is. Azért jó lenne, ha valaki olyan is jelentkezne, aki ezt a nyers krumplis kenyeret jénaiban már megsütötte. Mondjuk Margitka. Néha már ott tartok, hogy Margitka a mentőangyal, akinek mindig a forró drót túlsó oldalán kellene csücsülni, mert én mindig akkor kínlódok valamit amikor Ő pont nincs itt.

Piroska


nelly52 Előzmény | 2006.02.05. 09:26 - #3166

Szia Piroska! Nekem Clatronic kenyérsütőm van, és csak kíváncsiságból megmértem, hogy milyen hosszú, kb 20 cm, mert most kelesztek, de nem több. Magasságra kicsit több, mint 14 cm, de én ebben 75 dkg-os és k kg-os kenyeret is süthetek. Szóval nem tudom mennyire segítség ez Neked, de hátha. Tudom, hogy Te jénaiban akarod, de ha az üstöm méreteihez hasonlítod, akkor talán ez is segít, ha addig nem jelentkezne Margitka. Nelly

Piroska Előzmény | 2006.02.05. 09:15 - #3165

Szia Margitka!

Sürgős segítségre van szükségem. Van egy ovális jénaim. A tetejének ezek a méretei: 23,8 cm hosszú, 14 cm széles, 7 cm magas. Nyers krumplis kenyeret szeretnék sütni. Ebben jó lenne? Mekkora adag férne el benne? Ha ebben a formában kelesztem és sütöm sütőpapírral béleljem ki előtte?

Előre is köszönöm a választ.

Piroska


nelly52 Előzmény | 2006.02.05. 08:49 - #3164

Na szóval összepakolgattam a belevalókat. Közben azt vettem észre, hogy az én mércémen 10 kdg cukor majdnem 1 dl folyadéknak felel meg. Viszont ha öntök bele tejet, akkor kisebb lesz a mennyiség, így aztán beletettem a 2 dl kefirt, és felöntöttem annyi tejjel, hogy 2,7 dl folyadék legyen. Aztán összekevertem a cukros folyadékot, mikróban meglangyosítottam, mert a múltkor ezt nem tettem. Most várok.. Pedig valamit biztos,hogy nem jól csinálok, ha kétszer is kudarcot vallottam. Talán most harmadszorra. Jól el vagyok ugye? Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.02.05. 08:23 - #3163

Szép jó reggelt mindenkinek! Margitka! Tegnap ismét megpróbáltam a vaniliás cukros kalácsot, mégpedig a csíkos kakaós kalácsnak a 60 dkg-os változatát feleztem. A folyadékot pedig úgy állítottam be, hogy először beletettem a mérőkébe a kb 13 dkg cukrot, aztán kis tejet, és végül kefirt tettem hozzá, mig meg nem lett a 1,5 dl folyadék. Bizony még így is kellett bele a dagasztásnál liszt, kétszer kelesztettem, gyúrtam, tovább kelesztettem, és végül 7-8 cm magas kis szörmedvény lett, mára nagyon klasszul kiszáradt, így aztán a kukában landolt. Már pedig nekem akkor is cukros kalács kell!!! Ma harmadszor is megpróbálom. Most egy általános kalácsod receptjét próbálom, mégpedig azt, amit 3 méretre adtál. Én az 50 dkg-os változatot próbálom meg cukorra variálva. Egyszer majd csak sikerül! Tessék mondani nincs a csapatban valaki, aki olyan édes szájú lenne mint az én családom? Hátha lenne tippje, a cukor variálásában! Most mindenesetre nekivágok, oszt majd mesélek. Üdv Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 02:16 - #3162

Sziasztok!

Nos, megérkeztem a saját képeimmel és híreimmal a mai kalácsomról. Tehát a Kriszti ötlete és receptje alapján sütötem meg ma a saját, szokásos kalácstésztámból a Nyitott kalácsnak egy túrós változatát. Nagyon finom lett.

Julikának is mesélem, hogy nem lett nagyon édes. Ez a cukros máz, már szinte nem is érződik rajta. Egy baja azonban van, legalábbis most, frissen elkészülve. Rettenetesen potyog, tehát ezt most vendégeknek nem lehetne odaadni. Azt majd még elmesélem, hogy holnap mennyire lesz szeletelhető. Azért érdemes kipróbálni, mert nagyon finom, nekem sajnos meg kellett kóstolnom :-)) Ezt a másik fórumba be sem merem írni :-)

Szép napot holnapra mindenkinek sok pihenéssel és finom sütésekkel, üdv, Margit

túrós változattúrós változattúrós változattúrós változat


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 01:46 - #3161

Sziasztok!

Meghoztam Kartika képeit is, kalapot le a mennyiség és a minőség előtt is.

fehér kenyér fűszeres, sajtos kiflik gesztenyés és túrós muffincsigák

húsos csigák húsos csigák túrós csigák

Persze a segítség mindig jól jön:

könnyebb a dolog, ha ilyen segítsége van az embernek :-)

Jó pihenést kívánok Kartika a nagy munka után és szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 01:19 - #3160

Sziasztok!

Jágkása is nagyon szép dolgokat csinált, máris megmutatom a végeredményeket. A képektől visszafelé lptetve a fázisfotókat is láthatjátok.
Fehérkenyér, kovászos:

Fehér kenyér, kovászos - kisülve

Kakaós, foszlós kalács - Jégkása

Kakaós, foszlós kalács, oldalról

Együtt:

Fehér kenyér, kovászos és kalács

Zabpelyhes keksz - Jégkása

Zabpelyhes keksz tálcán

És minden együtt:

Zabkeksz, kenyér, kalács

Gratulálok, nagyon szép lett minden. További kellemes hétvégét és kellemes szabadságot a jövő hétre, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.02.05. 00:42 - #3159

Szia! Átküldtem a képek egy részét. Csináltam kelés közben és készen. A készekből küldtem egy párat. Lett 4 muffin formás, és 4 tepsis adag. Szegény kenyérgépem nem tudta először a dupla adagot keleszteni, félbe kellett vennem, és mikor már kicsit összekeverte, akkor tettem hozzá a másik felet. Hát 4-re jöttek a vendégek, fél 4-re lettem készen. Még jó hogy a hideg dolgokat megcsináltam tegnap éjjel.Jó éjt neked is.

EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 00:38 - #3158

Szia Katyica!

Jó éjszakát, várom a fejleményeket és sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 00:37 - #3157

Szia Kartika!

Jézusom, ezt elolvasni sem volt egyszerű. Hogy tudtad ezt egy délelőtt mindet megcsinálni, gratulálok mindenestre és várom a képeket róla. Azt nem csodálom, hogy elfáradtál.

Szép napot kívánok holnapra és pihenj egy nagyot, üdv, Margit


katyica Előzmény | 2006.02.05. 00:15 - #3156

Köszönöm a tanácsokat,jó éjszakát, mivel nálunk már negyed kettő is elmúlt,és a kisfiam nemsokára ébresztőt fúj.További jó sütögetést.Puszi Kati

[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU