E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Kartika Előzmény | 2006.02.05. 00:09 - #3155

Szia Margitka! Én megint a fehérkenyered sütöttem meg, amit katyica, de szuper lett! Aztán csináltam darált husos fűszeres csigát, és muffint, fűszeres-sajtos muffint és kiflit. Gesztenyés csigát és muffint, és túros csigát és muffint. a kétszinű recepted alapján. Nagy sikere volt mindennek a vendégeknél.(én meg hulla vagyok!) de örültem. Egész délelőtt ment a kenyérgép és a gázsütő! Nagy meló volt. A kajákat még tegnap elkészítettem. Volt diós sajtkrémet (kékpenészes sajtból) és őzgerincben hússalátát.

EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 00:06 - #3154

Szia Kati ismét!

No, szóval, csak arra jutottam, amit az előbb leírtam. Az olajos magok nagyon le tudják húzni a tésztát, az ilyen kenyérből érdemes az egyéb zsiradékot kihagyni teljesen. Ez ugye valamelyest a  hozzáadott folyadékot is csökkenti.
Próbáld meg ismét 4 dl-rel, vaj nélkül, jóval kevesebb maggal és egy minimálisan megemelheted a sikér adagját is, talán egy fél kismérővel.

A kelesztésnél pedig figyeld a tésztát, szerintem így nem fog olyan lassan kelni, de mindenképpen a tészta magasságától függően indítsd el a sütést.

Remélem jó lesz így és sikeres lesz. Várom a beszámolódat és drukkolok Neked, üdv, Margit


katyica Előzmény | 2006.02.04. 23:59 - #3153

Igen!

EmMargit Előzmény | 2006.02.04. 23:52 - #3152

Kati! Azt a fehérkenyeret 4 dl folyadékkal csináltad?

Margit


katyica Előzmény | 2006.02.04. 23:50 - #3151

Szióka! Afehér kenyér, a te recepted amit első kenyérnek ajánlasz, első program(basic) és mivel akkor még nem volt kenyérlisztem 1/3. 2/3, finomliszt és rétesliszt keveréke volt.De a mai úgy tünt tényleg hogy nem kezd el kellni,és csak a vége fele mocorgott egy kicsit.Én is azóta is ezen töröm a fejem,de nem tudom mit ronthatok el.

EmMargit Előzmény | 2006.02.04. 23:41 - #3150

Szia Katyica!

Próbáld meg, hogy a vajat teljesen hagyd ki, mert olajos magok vannak a tésztában, de a magokat is csökkentsd le kb. 3 nagymérőre.

A folyadék, akkor tegnap és ma is 4 dl volt, jól értettem ugye?

Nagyon furcsa az, hogy ha nem kel a tészta, akkor az kevés folyadékra, vagy élesztőre utalna, de az, hogy beesik a teteje a sülés közben, az pont az ellenkezőjére. Ezért vagyok elakadva egy kicsit. Két ellenkező probléma tünetét írod le egyszerre.

A kelesztés közben figyeld a tésztát, majd a tészta keltségi foka szerint indítsd el a sütést. Ne a fix program szerint, hanem akkor, amikor elég magasra megnőtt. Lehet, hogy hamarabb, de az is lehet hogy később kell sülnie, mint a program szerint.
Ha sikerül annyit elérni, hogy ne két féle probléma legyen, akkor már könnyebb dolgunk lesz.

A fehér kenyeredről írjál nekem még egy kicsit légyszíves. Azt milyen programon és milyen recept szerint sütötted? Lehet, hogy onnan kellene elindulni újból és több, kisebb változtatás után eljutni egy ilyen "nehéz" kenyérig, mint a mostani kenyered.

Várom válaszod, üdv, Margit


katyica Előzmény | 2006.02.04. 23:23 - #3149

Ja és 1 púpos kismérő síkér.

katyica Előzmény | 2006.02.04. 23:22 - #3148

Nem csökkentettem a folyadékot, annyi hogy vajat teszek és azt szemre.Köszönöm szépen a segítőkészségedet nagyon jól esik! Puszi Kati!

EmMargit Előzmény | 2006.02.04. 23:16 - #3147

Szia Katyica!

Nézegetem a képet, olvasgatom, amiket írtál és még nem jutottam semmire.
Tehát 60 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű), 4 dl folyadék, 1/4 kocka élesztő és 5 nagymérő olajos mag volt benne, valamint 2 dkg margarin?

Ez a tegnapi kenyerednek a képe, és a maihoz tovább csökkentetted a folyadékot?

Meg kell várjam a válaszodat, aztán folyatom, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.04. 22:58 - #3146

Szia Katyica!

Megérkeztek a képek, máris megmutatom őket:

fehér kenyér magos kenyér

Ne keseregj Kati, én sokkal rosszabbra számítottam, amikor a soraidat olvastam!! Ez azért nem olyan, hogy sírni kelljen tőle! Hidd el egy kis gyakorlás mindenkinek kell, ahhoz hogy tökéletes kenyereket süssön sorozatban. Nekem is előfordul a mai napig, hogy valamiért nem kellően figyelek, és valami probléma lesz a tésztámmal. Ha szerencsém van, akkor időben észreveszem. Most visszaolvasok , hogy miket írtál pontosan a kenyereidről, aztán írok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.04. 22:48 - #3145

Szia Julika!

Persze, hogy nem haragszom :-)) Csak azért írtam, hogy kb. mikor várható. Egyébként már megsült, de a formából nem mertem még kivenni, megvárom, hogy kihűljön egy kicsit, mert nagyon lágy.

Jó éjszakát és szép napot holnapra, üdv, Margit


katyica Előzmény | 2006.02.04. 22:24 - #3144

szia Margitka! A képeket elküldtem,mivel a tegnap este már a fáradságtól véletlenül a yahoora küldtem és persze mind várhattam, hogy megérkezzen.Szóval most tuti oda kell érjen mivel,jó e-mail címet adtam neki.A mai sütésem:a pizzáscsiga meseszáp lett,fotó is készült róla,ha a többi elmegy akkor később estleg ezt is elküldöm. A kuglóf, hát nem is tudom....fincsi lett de túl tömör nem kelt meg rendesen,azt sem tudom, hogy dagasztás közben milyen állagú kellene legyen?De a kenyér az megint siralmas,most nem lett homorú,de nem nőtt meg, kb olyan mint ba tegnapi csak nem olyan beesett. A dagasztás közben végig figyeltem gyönyörü rugalmas nem ragacsos buci volt, de viszont kellni nem nagyon akart,még fél órával a sütés előtt alig nőtt valamicskét,tehát azt jelenti hogy a kelés ideje alatt alig kelt valamit.Én feladom,mér komolyan mondom el is bőgtem magam mikor kivettem.A fórumozók közül csak één panaszkodom, már szégyellem leírni, hogy mér megint nem sikerült.De nem szeretném feladni addig próbálkozom míg csak sikerül egyszer!!!!!!!

majorkaj Előzmény | 2006.02.04. 22:22 - #3143

Szia Margitka !

Ha nem haragszol, akkor a képet a mai sütésedről már csak holnap fogom megnézni, mert nyugovóra térek hamarosan. Várom a beszámolódat is. El is köszönök. Jó éjszakát! Julika


EmMargit Előzmény | 2006.02.04. 22:19 - #3142

Szia Julika!

Már sül a mostani kalácsom, rövidesen kész lesz. A mázat most 1 ek gy.cukorból és 3 ek citromléből csináltam meg, a töltelék pedig majdnem teljesen a túrós muffinbatyunak a tölteléke. Ez már bevált és finom volt, remélem ebben is jó lesz. Ha lesz képem róla, akkor jelentkezem vele (kb. 20 perc) és, ha megkóstoltam, akkor is beszámolok.

További szép estét, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.02.04. 21:56 - #3141

Szia Margitka !
Még jó, hogy próbaként megsütöttem és nem rögtön a vendégseregnek próbáltam. Mivel olvastam a korábbi hozzászólásodban én is ugyanígy készítettem a mázat, mint Te. Én sajnos úgy vagyok vele, ha nem sikerül valami elsőre akkor nem igazán kisérletezek vele. Főleg, hogy nagyon édes és tömény számomra.
Szívesen kipróbálnék a te kalácstésztádból valamilyen változatot. Neked is kellemes hétvégét kívánok. Julika

EmMargit Előzmény | 2006.02.04. 21:45 - #3140

Szia Julika!

Nagyon sajnálom, hogy így jártál. Azért szerintem ne add fel, mert nagyon finom az a kalács. Érdemes még egyszer megpróbálni, esetleg kevesebb cukorral a töletléket. A tetejét én 2 kanál cukor és citromlé keverékével kentem le, mert sokalltam a 4 kanál cukrot én is, főleg a gyümölcscukorból. Nekem most készül ennek egy túrós változata (a saját kalácstésztámból), ezt 1 ek gyümölcscukorral és sok citromlével fogom lekenni. Nekem nagyon ízlett rajta az a citromos máz, de még egy kicsit így is édes volt. Én általában kevésbé édesre készítem az édes dolgokat is.

Mesélj majd, hogy kipróbálod-e újból. További kellemes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.04. 21:39 - #3139

Szia Csemi!

Általában a gépekhez adott receptek megbízhatatlanok. Nagyon sok a silány fordítás, lehet, hogy talán ez az oka.

Mesélj majd, hogy sikerült kevesebb folyadékkal, kíváncsi vagyok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.04. 21:36 - #3138

Szia Szokimoki!

A kenyér akkor szokott így kiszáradni, ha a sütés utáni melegentartásban sokáig bent marad. 
Maga az időzítés tudtommal nem szokott problémát okozni. Én sosem sütök így, mert szeretem a tésztát figyelni a dagasztás közben.

További kellemes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.04. 21:33 - #3137

Szia Bundik!

Tényleg régen jelentkeztél, hiányoltalak is. Most örülök, hogy írtál és várom a beszámolódat a holnapi sütésedről is. Kíváncsi vagyok a melegszendvicskrém, hogy válik be, bár biztos finom lesz.

További kellemes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.04. 21:31 - #3136

Szia Katyica!

Örülök a jó hírnek, remélem azóta a többi sütésed is jól sikerült. Várom a beszámolót és a fotókat, ha sikerül elküldeni. Ma még nem néztem az e-mailjeimet, de rövidesen megteszem, és ha megérkeztek a képeid, akkor felteszem őket.

További kellemes hétvégét, üdv, Margit


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU