E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2006.02.04. 21:05 - #3135

Sziasztok !

Sajnos a mai sütésemmel nem dicsekedhetek Nektek. A nyitott diós kalácsom végeredménye nem igazán lett jó.
Mindent úgy csináltam ahogy a receptben le van írva, csak fél adaggal kisérleteztem(még jó!). 20 perc dagasztás után 50 percet kelesztettem ejtés nélkül a gépben. Ahogy kell szépen elkészítettem, bele a kuglóf formába, 30 percet hagytam kelni, szépen feljött, majd az előmelegített sütőben is nőtt a tészta.  Boldogan toltam sütőbe, emrt nagyon tetszett. A reci 35-40 perc sütést ír, mivel ez fél adag volt, gondoltam elég lesz a 30 perc. Kivettem a sütőből majd szinte azonnal még a formában lekentem a mázzal. Egy kis várakozás után kiborítottam a formából, na ekkor ütött meg a guta, mert a tészta közepe szinte teljesen nyers volt. Alig bírtam visszavarázsolni a  formába, miközben persze teljesen összeesett. Visszatettem gyorsan a sütőbe és kb. még fél órát kellett sütnöm, ekkor már persze használtam a tűpróbát. Szóval most nem küldök képeket róla, mert nem egy gyönyörű látvány. nem tudom mi lehetett a baj, hogy nem sült át.
Egyébként nemek nagyon édes, a tölteléke is és a tészta is a máztól.Üdv.Julika


Csemi Előzmény | 2006.02.04. 20:38 - #3134

Ez a gépünk egyik receptje, 525 ml vizet ír. Igazából sót is 1,5 ek-val írja, de azt én is sokalltam. Hajdinából 7 gr darát ír, de én szemes hajdinát kaptam és kávédarálón liszt sikerült belőle :-)
Én is köszi a tanácsot, megpróbálom a kevesebb vízzel, sikérrel.
Üdv: Csemi

szokimoki Előzmény | 2006.02.04. 20:13 - #3133

Szia Margitka!

Ma reggelre időzitve bállítottam egy sajtos kenyeret, nem sokkal, kb. 5 órával előtte a kész kenyérhez képest. Amikor reggel kivettem, elég száraz, kemény lett a külseje.Ez lehet az időzítés miatt van? Amiért nem vettem ki egyből a gépből?Mert a múltkor olyan jó lett ugyanez a kenyér. Neked mi a véleményed az időzített sütésről? Nem szívja meg a liszt magát nagyon a folyadékkal? Vagy ez hülyeség? Üdv, Szokimoki


Bundik Előzmény | 2006.02.04. 17:24 - #3132

Sziasztok! jó sokáig távol voltam, de minden nap elolvastam a hozzászólásokat. A héten nem sütöttem semmit, nem volt rá időm. Ma is csak egy rozsos kenyérre futotta. Holnap szeretnék valamit alkotni, még nem tudom, hogy mi lesz. A szekrényemben elég régóta porosodik egy hamburgeres melegszendvicskrém-konzerv, azt akarom felhasználni. Vagy csiga, vagy buci lesz belőle. Még virslis bucit is kell készítenem, mert amióta megcsináltam, a fiam ezért szekál állandóan. Ti mi finomat süttök? Bundik

katyica Előzmény | 2006.02.04. 11:04 - #3131

Szia Margitka! No végre egy sikerről is beszámolhatok! A pizzás csigáim meseszépek lettek!Köszi a recit, még ma sütök egy kuglófot és egy kenyérkét is, remélem az is szép lesz! Puszika !

EmMargit Előzmény | 2006.02.04. 01:04 - #3130

Szia Katyica!

Hát hiába várom, nem akar megérkezni a képed. Az e-mail címemet jól írtad, de eddig működött, nem volt rá különösebb panasz. Olyan már volt, hogy csak később kaptam meg, lehet, hogy a tied is csak holnap érkezik meg???

Addig is megpróbáltam kitalálni valamit, hogy mi lehet a baj. Nem nagyon sokra jutok, de előbb-utóbb, biztos sikerül kideríteni. A folyadékot még mindig csökkentheetd, ha bírta a géped a tészta dagasztását, de a Pana lágy tésztával dolgozik, valahogy nem hiszem, hogy ez lenne a baj. A sütés elején nem szabad nyitogatni a tetőt, ez egyszer biztos, ez az egy, amit még én is betartok, pedig állandóan leselkedem, még a kelesztés közben is.

Ami még eszembe jutott, hogy lehet, hogy túlkelt a tészta. Azt írtam, hogy, ha elég magasnak ítéled, akkor indítsd el a csak sütés programot, mert elég hosszú az összkelesztési idő. Amikor a kenyér eléri az üst peremét, akkor ne várj tovább, hanem indítsd el. Akkor kell indítani, amikor a kenyér búbja már kikandikál az üstből. A Pana üstje elég magas, tehát addigra már szerintem egy ilyen jellegű kenyér biztosan kellően megkelt.

Várom jelentkezésedet, ha megjönnek a képek, akkor  mindenképpen írok. Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.03. 23:37 - #3129

Sziasztok!

Endzsi küldött egy kenyérkéről képet. A receptjéről nem tudok még semmit, de megmutatom, mert nagyon szépre sikerült.

kenyér

És egy csokis muffin, aminek szintén nem tudom a receptjét, de guszta:

csokis muffin

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.03. 22:57 - #3128

Szia Csemi!

Ha nem írtad el, akkor rengeteg benne a folyadék.

Gyakorlatilag 60 dkg a szárazanyag, bár a 7 g hajdinalisztet kicsit furcsállom, ehhez teszel 575 ml folyadékot?

A 60 dkg liszthez kb 4 dl folyadékkal számolhatsz. Ez kicsit eltérhet a lisztektől függően, de ennyire biztos, hogy nem. Mondjuk az egy ek sót is sokallom ehhez, de ez nem a kérdésedhez tartozik. A sikér mindenképpen jó ebbe a kenyérbe, de ebből is sok a 2 ek. Ezt alaposan át kell variálnod. A porélesztő attól függ, hogy milyen volt, ahány féle, annyi frissnek fele meg.

Várom jelentkezésedet, és köszönöm a segítő fórumban a munkádat, üdv, Margit


Csemi Előzmény | 2006.02.03. 22:12 - #3127

Én is üdvözöllek Kezdő, látom mégis sikerült belépned. ;-)

Margitka! El sem küldöm a képet, de az utolsó 3 kenyeremnek "homorú" lett a teteje. A recept a következő volt: fél deci olaj, 525 ml víz, 1,5 tk cukor, 1 ek só, 150 gr tk rozslist, 450 gr tk tönkölybúza liszt, 3 ek tejpor, 11 gr porélesztő (eredetileg 10 gr kéne de most ilyen zacsit kaptam), 7 gr hajdina liszt. A recept nem írja, de tettem bele 2 ek sikért is. Tk program 3 ó 45 p, közepes méret, világos szín.
Lehet, hogy attól a + 1 gr porélesztőtől túlkelt? Vagy a sikér miatt?
Üdv: Csemi


EmMargit Előzmény | 2006.02.03. 21:57 - #3126

Sziasztok! Szia Kezdő!

Megmutatom Kezdő mai kenyerét. Kicsit valóban alacsonynak tűnik, de, ha finom, akkor semmi baj vele :-)) Jó nagy pogácsa lett :-)

Várom további jelentkezésedet, és tényleg nagyon örülök, hogy végre sikerült itt írnod.

További szép estét, üdv, Margit

Krumplis kenyér


EmMargit Előzmény | 2006.02.03. 21:45 - #3125

Szia Kezdő!

Jaj, de örülök, hogy itt látlak!!
Most kaptam meg a képedet, rögtön teszem fel, üdv, Margit


kezdo Előzmény | 2006.02.03. 21:44 - #3124

hello mindenki!

blog:
krumpliskenyerem nem lett magas, de nagyon finom
nagyjabol 10-12 evokanal krumplipehely van benne :)
(a receptben 4 volt, egy 2x ekkora kenyerhez)

kuldtem rola kepet margitnak
(tulajdonkeppen egy nagyra sikerult krumplispogacsa van a kepen)
:)))


katyica Előzmény | 2006.02.03. 21:30 - #3123

Elküldtem még egyszer, most is semmi?e-mail címed e_margit@freemail.hu?, mivel nem latszik nalam az alahuzott vonal miatt.

EmMargit Előzmény | 2006.02.03. 21:12 - #3122

Szia Katyica!

Nem érkezett meg a kép, küldjétek el újra légyszíves, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.03. 21:01 - #3121

Szia Katyica!

Most értem ide,  rögtön nézem a képeket és jelentkezem, üdv, Margit


katyica Előzmény | 2006.02.03. 18:53 - #3120

Elküldtem a képeket is,hátha így hamarabb rájössz a bibire...Köszönöm Kati

katyica Előzmény | 2006.02.03. 18:35 - #3119

Szia Margitka! Nos a mai sütésem tragédia lett, mindent úgy csináltam ahogy leírtad,de hiába a végeredmény elkeserítő, a kenyér tetején egy nagy U betűtátong nagyon besüpedt a teteje, pedig a kelés végén(mert végig figyeltem)teljesen kinőtt az edényből,és a sütés végére pedig ősszeesett.A mérlegem jó, a liszt kiváló, a folyadékmennyiség pedig ősszesen4 deci volt.Lehet, hogy a sütés közbeni nyitogatás ártott neki(2-3 szor megnéztem elején,majd 2 szer a vége felé), nem tudom!!!!A párom most fényképezi és elküldöm levélben mindjárt, és az első sütésemet is ami egy fehér kenyér volt,Szerintem szép és finom.Köszönöm válaszodat Kati

EmMargit Előzmény | 2006.02.03. 15:58 - #3118

Szia Nelly!

Örülök, hogy jelentkeztél, már hiányoltalak. Azt hittem az új kiskutyával vagy elfoglalva, és ezért kevesebb az időd. Mikor lesz kutyusotok?
Bármelyik kalácsot megcsinálhatod cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítve. Várom a beszomlódat és a további sütéseidről a terveket.

További szép napot, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.02.03. 14:45 - #3117

Sziasztok! Dolgos munkálkodást mindenkinek! Azt hiszem, lesz mit bepótoljak az elmúlt pár napból! De sebaj! Tegnap előtt sütöttem egy kalács szerű kenyeret. A barátnőm adta a receptet, hát, a teteje leesett, amikor kiráztam az üstből, a széle. alja leragadt, liszt ízű volt. Szóval nem dicsekszem vele. Nem az itteni recept kategória volt. Viszont megpróbálom áthozni valamelyiek egyszerűbb kalács receptre, mert édes, illatos volt a cukortól, meg a vaníliás cukortól. A gyerekeim szerint majdnem jó volt. Majd mesélek róla, meg egyébként is sütögetnékem van. Szóval először elolvasom a történéseket, aztán alkotok. Kutyim még nincs, mert köldöksérve volt, és kisebb varráson esett át, így most várunk. Szóval jó sütögetést. Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.02.03. 01:31 - #3116

Sziasztok!

Megmutatom Vicus képeit. Megsütötte a Svájci parasztkenyérnek egy kovászos verzióját, méghozzá kétszer is. Nagyon jó véleménnyel van róla, azt írta, nagyon finom lett. Gratulálok hozzá, üdv, Margit

Svájci parasztkenyér - kovászos verzió, 1.         Svájci parasztkenyér - kovászos verzió, 2.

Ui.: A képek a két sütésről készültek, visszafelé lépkedve mindkettőről a többi képet is meg tudjátok nézni. 


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU