E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.02.02. 17:27 - #3095

Szia Superkeri!

Megint nagyon szemléletes volt a leírásod, mindig élvezettel olvasom :-))
Valószínűleg egy kicsit kevesebb folyadék kellett volna hozzá, vagy menet közben, ha látod, hogy ragad a tészta, akkor egy kicsit tehetsz még hozzá.

Kíváncsi vagyok a hétvégi sütéseidre. Azt a túrós zsömlét egyszer én is kipróbálom tehéntúróval. Biztosan finom.
Túrós kalácsot én is terveztem mára, de nem tudom, hogy sikerül-e még megsütnöm, még nem volt időm hozzáfogni.

További szép napot Neked is, várom jelentkezésedet, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.02. 16:29 - #3094

Batka! Köszi a sok hasznos infót áramszámla ügyben.KINYOMTATTAM amit írtál a férjemnek, ha ez nem győzi meg az áramfogyasztásról ,akkor semmi!

superkeri Előzmény | 2006.02.02. 15:32 - #3093

      Szia Margitka! Gratulálok a sok újításhoz, csak kapkodom a fejem, nem is tudom hol kezdjem  az olvasást, annyi a bepótolandó. Jó lesz ha ideér a hétvége, mert ez a hét igen rohangálós volt. Így aztán nem került sor kenyérsütésre, csak a Te Rozsos bucid készült el. Igen finom péksüti, de a "külalak" némi javításra szorul------az én esetemben. Sajnos csak sima rozsliszt van itthon, azzal készítettem, tk. helyett, de a foly.menny-t viszont úgy mértem, azogy Te írtad a receptben. Erre akkor jöttem rá, amikor megláttam kelés után a bucikat. Hát mit mondjak? Mint a jó testvérek, úgy összeölelkeztek. Szerintem a sima liszthez kevesebb foly. kellett volna.? A hét végén el kell használni a hűtőből amár jó ideje ott árválkodó nagy cs. túrót. Terv: Kölni mazs.-túrós kalács és túrószsemle(juhtúró helyett-tehéntúró:egyszer már bejött) Bízom benne, nem kell e tervemet módosítani.   Mindenkinek jó sütögetést és holnapra szép napot kívánok        Superkeri

EmMargit Előzmény | 2006.02.02. 15:00 - #3092

Sziasztok!

Megmutatom HpKriszti legújabb kenyerét. Sonkás kenyér és szerintem nagyon szép lett, gratulálok hozzá-
Szokimoki már úgyis reklamálta, hogy nincsenek éppen friss ötletek, hát íme egy:
Sonkás kenyér - HpKriszti

Sonkás kenyér, kel Sonkás kenyér, megsült Sonkás kenyér, forrón megvágva

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.02.02. 13:47 - #3091

Szia Batka!

Erről még nem is hallottam.
Örülök, hogy megerősítettél ebben a 10 forint környéki emlékemben. Elég régen volt már, hogy ezt olvastam és tényleg csak nagyjából emlékeztem, mert a napi életben ez az összeg nem számottevő, így nem volt fonots, hogy pontosan megjegyezzem. Azért nagyon kíváncsi vagyok, ha a hét végén csinálsz egy ilyen mérést, akkor milyen eredményre jutsz.
Majd meséljél légyszíves.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.02. 13:44 - #3090

Szia Szokimoki!

Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a kenyered. A kalácsot is ezen a programon süssed szerintem, és ha úgy látod, hogy már rendesen megkelt, akkor ne várd meg amíg a program szerintelkezdi a sütést, hanem kspcsold át a sütés programra és süsd meg azzal hamarabb. Az édes tészta valamivel hamarabb kel, mint akár a fehér kenyértészta. Ém ezért furcsállom, hogy az édes programodban minden hosszabb valamivel, mint a normál kenyérnél, és valahol a fehér kenyér is hosszabb. Igazán nem tudom, hogy mi a különbség a normál kenyér és a fehér kenyér között a fordítók szerint??

Kíváncsi vagyok a kalácsodra is és, hogy addig is mit sütsz. További szép napot, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.02.02. 13:30 - #3089

Sziasztok! Az áramszolgáltatótól mindenhol lehet ingyenesen kölcsönözni kézi fogyasztásmérőt. Nálam pont van egy, ha kivárjátok a hétvégét (addig nem sütök kenyeret), pontosan lemérem az én gépem fogyasztását. Addig is megnéztem az indexen , ott a normál programra 0,35 kWh alatti értéket mértek. Nálunk 1 kWh = 33,6 Ft, vagyis egy kenyér áramigénye kb. 12 Ft. Egyébként a saját gépére mindenki kikalkulálhatja mérés nélkül is a pénzfogyasztást: a wattot el kell osztani ezerrel, úgy kapjuk a kWh-t. Vagyis egy 600W-os készülék 0.6 kWh-t fogyasztana egy óra alatt, ha folyamatosan menne. (A túl régi készülékeknél ez az érték nő, mert a hatásfokuk csökken, ezért fordul elő, hogy a haszn. utasításban vagy a gépkönyvben megadott fogyasztás már nem áll.) A kenyérsütőgép viszont nem megy folyamatosan, csak a dagasztólapát mozgatásához és a fűtésnél (melegítés, sütés) használ energiát. Szóval sokkal olcsóbb gépben sütni, mint villanysütőben (az enyém hivatalos fogyasztása légkeverésen 0,8 kWh, alsó-felső sütésen viszont 2 kWh - de ha ez nincs is bent a használati utasításban, a teljesítményt (W) biztos megadják, ebből mindenki kikövetkeztetheti magának. De mondom, ez csak új háztartási készülékeknél igaz, a nagyim húszéves fagyasztóládáját kimértem, és másfélszer annyit fogyaszt, mint ami a leírásában szerepel.)

szokimoki Előzmény | 2006.02.02. 11:53 - #3088

Szia Margitka!

Megsült a sajtos kenyerem, az 1-es prg-on agogy ajánlottad, és nagyon jó lett:)))) Úgy örülök neki, ez pont olyan amilyet eddig szerettem volna sütni!40dkg dundi lisztből meg 10dkg rétes lisztből csináltam, igaz úgy megkelt, hogy majdnem kinyomta az üveget:) de a végére, szépre sült.Na ha ez sem fog ízleni a férjemnek, akkor ....éhen marad! Mégegyszer köszi a segítséget! Holnap megint megsütöm a tiramisus kalácsot, de most élesbe megy mert vendég jön.Majd mindent úgy csinálok ahogy mondtad és hátha most nem lesz olyan sűrű a belseje!Pá-pá Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.02.02. 00:37 - #3087

Szia Szokimoki!

Úgy tűnik visszatértem, majd meglátom, hgy nics-e baj. Remélem nem lesz.

A sajtos kenyérnél is, és szerintem minden kenyérnél csinálhatod így. Hogy melyik programmal? Méretre mindenképpen olyat válasszál, ami 1 órát süt, hamarabb bármikor lekapcsolhatod.

Szerintem az 1-es programmal, mert annak rövidebb az első kelesztése. Akár a kalácsot is sütheted azon. A lényeg az 1 órás sütési idő.

A villanyszámla miatt nyugtasd meg a férjedet, néhány forintba jön ki egy kenyér sütése. A dagasztás és kelesztés alatt minimális az áramfogyasztása a gépnek, a sütés alatt fogyaszt valamennyit. Igaz korábban, de kiszámolta valaki, talán 10 forint lehetett. Pontosan nem emlékszem, de pont ezért mert elenyészően kevés volt.

Kíváncsian várom a fejleményeket, majd mesélj, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.02. 00:12 - #3086

Jó megpróbálom így köszönöm!

Remélem, hogy nincs baja a sz.gépednek!

Holnap megsütöm a sajtos kenyeret. Azt is úgy csináljam, hogy hagyjam ki az utolsó ejtést? És azt a hagyományos kenyérprg-mal vagy a fehérkenyér prg-mal csináljam szerinted?Na jól kihasználtam ezt a mai "pangást" a fórumon, köszönöm a sok segítséget! De a férjem még mindig a villanyszámlán aggódik:(( Jó éjszakát és madárcsicsergős szép reggelt kívánok!Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.02.01. 23:52 - #3085

Szia Szokimoki!

Igen ezekre gondoltam.

Igen, így gondoltam, ahogy írtad. A 3 mp-es ejtést/dagasztást már nem tudja megcsinálni, mert nincs benne a lapát.

Ki kell lépnem, mert valami vírustámadás érte a gépemet, remélem még vissza tudok jönni, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.01. 23:39 - #3084

Szia Margitka!

Szívesen!Te is szántál már rám időt, nem is keveset!

Mostmár csak megnéztem és tényleg van sütési idő írva a kelesztéshez! Ez tényleg furcsa!Már csak azért is mert jobban megnézve csak 8 perc a kelesztés a kelesztő programba.Ez érdekes.  Az ejtésekre a 15 és a3 mp-es "dagasztásokat"(ahogy az utasítás írja) érted?Tehát akkor az első 25 percig dagasztja mondjuk a kalácsot ekkor az utolsó percben beleteszem a kakaóport(tiramisus kalács) aztán 43 percig kelesztem és azután jön a 15mp-es dagasztás és ezután vegyem ki a lapátot?Ezután már csak egy 3 mp-es ejtés van, a többi kelesztés.


EmMargit Előzmény | 2006.02.01. 22:32 - #3083

Szia Szokimoki!

Átnéztem a táblázatot, köszönöm szépen, hogy elküldted. Mindjárt felteszem a gépleírásokhoz is.

Annyit sikerült kiokoskodnom a kelesztési időkből, hogy neked nem az igazi dagasztás után kellene kivenni a dagasztólapátot, hanem az első ejtés után. Fogjuk rá, hogy akkor ez a második dagasztás és ezután még van elég ideje a tésztádnak rendesen megkelni. A jelenlegi, program szerinti 35-40 perc alatt nem fog megkelni rendesen még a kalácstészta sem, nem hogy a kenyér. Ha az első ejtés után kiveszed a lapátot, akkor viszont még van egy órája, az biztos elég lesz neki.

Nagy nehezen felfedeztem a csak sütés és a tészta programodat is. Úgy elbújt a végén, hogy már azt hittem nincs is.
A 10-es, kelesztés nevű program nagyon furcsa, mert a végre sütési idő van írva???
A csak sütés mindenképpen jó, mert ha nagyon hirtelen kelne egy tésztád, vagy pont fordítva, nem akar időre megkelni, akkor ki tudod kapcsolni a gépet és áttenni erre, és akkor süthetsz, amikor a tésztádnak a legoptimálisabb.

Próbáld ki szerintem, hogy kiveszed a lapátot és így kelesztesz, biztos jobban fog sikerülni a sütésed.

Várom véleményedet a dolgoról, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.01. 21:31 - #3082

Szia Julika!

Örülök, hogy jelentkeztél. A magokat a kenyérbe is teszed, vagy csak a tetejére?
A kalácsról természetesen várom a beszámolót, lehet, hogy addig kipróbálok még én is egy túrós változatot is. Talán olvastad az NLC-n Krisztivel beszéltünk róla.

Jó éjszakát kívánok és szép napot holnapra, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.02.01. 21:08 - #3081

Szia Margitka !

Én ma csak egy sima kenyeret sütöttem a kenyérsütőgépben, napraforgómaggal, tökmaggal és lenmaggal.Nem régen lett kész, még forró, ez az a változat ami Nekem szinte mindig sikerülni szokott. Majd hétvégén próbálom ki a fél adag diós nyitott kalácsot. Arról amjd küldök beszámolót és képet is, persze ha érdemlegeset tudok küldeni. Elköszönök, mert megyek aludni(pihenni). Sajnos mi korán fekvők vagyunk, mert a párom hajnalban korán kel.


EmMargit Előzmény | 2006.02.01. 20:57 - #3080

Sziasztok mindannyian!

Miért ez a nagy csönd ma itt. Senki nem süt, vagy csak nem írtok?
Meséljetek kivel mi újság, hiányolom az elmúlt napok nyüzsgését!

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.01. 20:54 - #3079

Szia Szokimoki!

Aszkorbinsavat mindenbe lehet tenni, akár hozzá van írva a recepthez, akár nincs. Ennek a hiánya nem hiszem, hogy a sűrűségét okozná a kalácsnak. Ez a tszta kimondottan nagyon lágy szokott lenni. Sajnos ezek az ejtések a tapasztalatim szerint nem tesznek jót a tésztának és főleg nem ennyi. Melyik a legrövidebb kelesztésed, ha összadod az összes kelesztési időt?

Van olyan programod, ami csak dagaszt? És a programok elején melegíti a gép a tésztádat? Gyorsprogram milyen hosszú, milyen időbeosztással?

Várom  válaszodat, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.01. 19:52 - #3078

Szia Margitka!

Hát ahogy elnézem a 6 fő prg-ot, ez szinte mp-re pontosan ugyanaz.Úgy van, hogy 1. dagasztás 3 perc  2.dagasztás 22 perc   1.kelesztés 37-50 percig prg-ként változó.3. dagasztás 15mp

           2.kelesztés20-28perc

           4.dagasztás 3mp

            3.kelesztés 35-50perc. Tehát egyik prg-ban sem látok másodjára hosszabb dagasztást.

A tiramisus kalácsba nem kell aszkorbinsavat tenni? Most hogy nézem teljesen kihűlve, elég sűrű a belseje.Köszi a segítséget és türelmedet!


EmMargit Előzmény | 2006.02.01. 18:55 - #3077

Szia Szokimoki!

Köszönöm. Olyan programra lenne szükség, ami normál módon kétszer dagaszt, majd a második után kb 1 órás a kelesztés. Az, amit leírtál kelesztési időt az előbb, nagyon hosszú, ha kiveszed a dagasztólapátot és nem tudja ejteni a gép a tésztát. Nézd át, hátha van valami ehhez hasonló program.

Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.01. 18:37 - #3076

Szia Margitka!

Sajnos még nincsenek itthon ilyen technikai szerkentyűim, de majd ha a gyerekek hagyják, akkor táblázatkezelő prg-ba beírom, és az e-mail címedre elküldöm a prg. táblát.


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU