Az ostoros rétest nem próbáltam még, de néhányan már igen és a véleményeik szerepelnek a receptnél. Anita azt írta, hogy finom lett a kenyérkéje, érdemes kipróbálni, üdv, Margit
Örülök, hogy finom lett a kalácsod. Én is nagyon szeretem, mert nagyon lágy tésztájú és finom ízű tészta lesz belőle.
A tiramisu port én nagyban, 1 kgos kiszerelésben veszem, ennek nincs is márkája. Gondolom nagy differenciák nicsenek közte, ez is hidegen keverős, de a sütéseimet kibírta :-)
Ezek a rövid dagasztások a gépeden az, amit ejtésnek vagy tésztasimításnak is neveznek. Ha márványos vagy csíkos kalácsot szeretnél a gépben sütni, akkor a dagasztólapátot ki kell venni a rendes dagasztás vége után, mert ezek a rövid tésztakeverések elegendőek ahhoz, hogy teljesen belekeveredjena kakaó és nem marad csíkos a tésztád. Viszont enélkül meg nagyon hosszú lesz a kelesztésed. Nem tudsz fotó vagy szkennelés formájában elküldeni nekem egy programlefutási táblázatot? Egyrészt fel is tehetném a gépleírások közé, másrészt megleshetném, hogy milyen programjaid vannak és hogy lehetne variálni vele. Ha márványos kalácsot szeretnél csinálni, akkor a valós dagasztás utolsó 1 - 1,5 percében kell a - vízzel sűrű péppé kevert - kakaót a tésztába tenni.
Még egy kérdés! Az ostoros rétest megsütötted -e már? És ha igen akkor milyen lett?Anita sajtos kenyerét néztem még ki, hogy egyszerű és finom lehet.Lehet kipróbálom!
Megsült a féladag tiramisus- kakaós kalácsom! Hát az valami fantasztikus hogy ez milyen finom! Biztos, hogy többször megfogom sütni, ezért kérdeznék egy pár dolgot.Te milyen tiramisu port szoktál ehhez használni? Én a Corában vettem dr Oetker főzés nélküli tiramisu krémport.Még nem használtam semmihez, azért kérdezem.A másik kérdésem, hogy a kakaóport mikor szoktad beletenni, mert az én prg.-om 25 percet dagaszt az elején utána 43 perc kelesztés aztán15 mp dagasztás,27 perc kelesztés 3mp dagasztás és 40perc kelesztés után süt.Szóval csak az első dagasztásra tudná elkeverni a kakaóport, de én elnéztem, mert azt hittem, hogy lesz még egy hosszabb dagasztás.Így a 2. kelesztésnél kavartam bele a kakaóport robotgéppel.De azért jó lett! Üdv, Szokimoki
Ildikó egy ideje olvasgat minket és sütöget is a receptjeinkből, de nem írt még a fórumban. Küldött két képet a receptjeink alapján sütött sütikről. Íme:
Nagyon szépek lettek, gratulálok Ildikónak és várom jelentkezését, üdv, Margit
Ma utoljára jelentkezem! Megvágtuk a kenyeret. Jó puha lett a külseje is. Nem lett cserepes, de legalább nem lett kemény mint a tegnapi. Én sajnos nem kóstoltam meg (mivel jól elmúlt már 6 óra) De úgy tűnik, hogy ez ízleni fog a páromnak. Csak majd a sütési hőfokot kell még kitapasztalnom, mert így hamar megkapta a tetejét.Hátha szokott valaki villanysütőben fehér kenyeret sütni és segítene nekem azt megköszönném! Holnap a tiramisus- kakós-mazsolás kalácsot fogom megsütni féladagból elsőre. Az nagyon megmaradt bennem!Jó éjszakát mindenkinek!
Sziasztok! Margitka! Gyönyörűek a kalácsok! Lehet, hogy a hétvégén neki látok? De most még a karácsonykor megmérgezett kutyim helyett hozunk 1 kicsi kaut a menhelyről holnapután, s vásárolunk kaját, meg takarítunk, várjuk a nagylányt. De azért itt vagyok, ja és jó az autóm, igaz 60000.-Ft-tal többet ér, de talán vége rossz napoknak?! mint a januárnak is. Majd meglátogatom a másik fórumot is, mert bizony nem vagyok 1 piszkafa, tornázni meg nem merek az ízületeim miatt, csak finoman. További jó sütögetést mindenkinek! Nelly
Gratulálok, ügyes voltál Julika segítségével :-)) Én közben az új fórumunkban írogattam. Cserepesre hűlni szokott a kenyerem, tedd jó hűvös helyre, akkor biztos kicserepesedik.
Kíváncsi vagyok a belsejére, majd mesélj róla, ha megvágtátok, üdv, Margit
Szia Margitka ! Én is arra gondoltam, hogy megsütöm a felét, mert mi csak ketten vagyunk a párommal és Anyukámnak szoktam vinni a sütögetéseimből, de így is bőven elég lesz. Lassan már a gondolataimat is kitaláod !! Valószínűleg szombaton meg is sütöm a fél adag diós változatot. Üdv.Julika
Hát én már kivettem a sütőből 45 perc után, úgy látom kész van. cserepes nem lett a teteje, inkább mattnak mondanám.De a jénaiból szinte kicsusszant! Köszönöm a segítségeket, az íze majd elválik! Sajnos még nincs digitális fényképezőm, pedig jó lett volna megmutatni. Szép estét mindenkinek!
Szokimoki! Ne szalvétával hanem alufóliával takard le, ha úgy látod, hogy nagyon megkapta. Pár perc múlva lekenheted még egyszer vízzel. Úgy látom Margitka Fehér kenyér (variálható) recijét sütheted, ha 2-szer kell lekenni. Én is kb 30-35 percnél kentem le amikor sütöttem. Üdv.Julika
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit