E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.02.01. 14:58 - #3075

Szia Szokimoki!

Az ostoros rétest nem próbáltam még, de néhányan már igen és a véleményeik szerepelnek a receptnél.
Anita azt írta, hogy finom lett a kenyérkéje, érdemes kipróbálni, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.01. 14:55 - #3074

Szia Szokimoki!

Örülök, hogy finom lett a kalácsod. Én is nagyon szeretem, mert nagyon lágy tésztájú és finom ízű tészta lesz belőle.

A tiramisu port én nagyban, 1 kgos kiszerelésben veszem, ennek nincs is márkája. Gondolom nagy differenciák nicsenek közte, ez is hidegen keverős, de a sütéseimet kibírta :-)

Ezek a rövid dagasztások a gépeden az, amit ejtésnek vagy tésztasimításnak is neveznek. Ha márványos vagy csíkos kalácsot szeretnél a gépben sütni, akkor a dagasztólapátot ki kell venni a rendes dagasztás vége után, mert ezek a rövid tésztakeverések elegendőek ahhoz, hogy teljesen belekeveredjena  kakaó és nem marad csíkos a tésztád.  Viszont enélkül meg nagyon hosszú lesz a kelesztésed. Nem tudsz fotó vagy szkennelés formájában elküldeni nekem egy programlefutási táblázatot? Egyrészt fel is tehetném a gépleírások közé, másrészt megleshetném, hogy milyen programjaid vannak és hogy lehetne variálni vele. Ha márványos kalácsot szeretnél csinálni, akkor a valós dagasztás utolsó 1 - 1,5 percében kell a  - vízzel sűrű péppé kevert  - kakaót a tésztába tenni.

Várom válaszod, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.01. 14:43 - #3073

Még egy kérdés! Az ostoros rétest megsütötted -e már? És ha igen akkor milyen lett?Anita sajtos kenyerét néztem még ki, hogy egyszerű és finom lehet.Lehet kipróbálom!

szokimoki Előzmény | 2006.02.01. 14:12 - #3072

Szia Margitka!

Megsült a féladag tiramisus- kakaós kalácsom! Hát az valami fantasztikus hogy ez milyen finom! Biztos, hogy többször megfogom sütni, ezért kérdeznék egy pár dolgot.Te milyen tiramisu port szoktál ehhez használni? Én  a Corában vettem dr Oetker főzés nélküli tiramisu krémport.Még nem használtam semmihez, azért kérdezem.A másik kérdésem, hogy a kakaóport mikor szoktad beletenni, mert az én prg.-om 25 percet dagaszt az elején utána 43 perc kelesztés aztán15 mp dagasztás,27 perc kelesztés 3mp dagasztás és 40perc kelesztés után süt.Szóval csak az első dagasztásra tudná elkeverni a kakaóport, de én elnéztem, mert azt hittem, hogy lesz még egy hosszabb dagasztás.Így a 2. kelesztésnél kavartam bele a kakaóport robotgéppel.De azért jó lett! Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.02.01. 00:10 - #3071

Sziasztok!

Ildikó egy ideje olvasgat minket és sütöget is a receptjeinkből, de nem írt még a fórumban. Küldött két képet a receptjeink alapján sütött sütikről. Íme:
diós, vajas kifli kakaós csiga

Nagyon szépek lettek, gratulálok Ildikónak és várom jelentkezését, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 23:45 - #3070

Sziasztok!

Még megmutatok egy képet a kalács belsejéről:

Ilyen lett, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 23:21 - #3069

Szia Bundik!

Örülök, hogy tetszik a kalács és megtaláltad a receptet.
Kíváncsian várom sütésedről a híreket. Jó éjszakát és szép napot holnapra, üdv, Margit


Bundik Előzmény | 2006.01.31. 23:00 - #3068

Közben megtaláltam a recit. Hát ezt is kiírom, biztos meg fogom sütni. Mára elbúcsúzom, megyek aludni, reggel korán kelek. Üdv mindenkinek: Bundi

Bundik Előzmény | 2006.01.31. 22:53 - #3067

Sziasztok! Szia Margitka! Hát a kalácsod valami fantasztikus!!!!!!!!! Fennt van valahol a recije? Üdv: Bundik

EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 22:19 - #3066

Szia Szokimoki!

Örülök, ha úgy gondolod, hogy jó lett a kenyér. Biztos úgy is van, majd holnap megkóstolod Te is. Kíváncsian várom a holnapi kalácsodról a beszámolót.

Jó éjszakát és szép napot holnapra, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 21:40 - #3065

Szia Margitka!

Ma utoljára jelentkezem! Megvágtuk a kenyeret. Jó puha lett  a külseje is. Nem lett cserepes, de legalább nem lett kemény mint a tegnapi. Én sajnos nem kóstoltam meg (mivel jól elmúlt már 6 óra) De úgy tűnik, hogy ez ízleni fog a páromnak. Csak majd a sütési hőfokot kell még kitapasztalnom, mert így hamar megkapta a tetejét.Hátha szokott valaki villanysütőben fehér kenyeret sütni és segítene nekem azt megköszönném! Holnap a tiramisus- kakós-mazsolás kalácsot fogom megsütni féladagból elsőre. Az nagyon megmaradt bennem!Jó éjszakát mindenkinek! 


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 21:14 - #3064

Szia Nelly!

Nagyon örülök, hogy lesz újra kutyátok, biztos jó sora lesz és szeretni fogjátok.
Milyen kutya lesz pontosan? Majd mesélj róla, ha megérkezik.

Süssél kalácsot, nagyon finom a Krisztié is, érdemes kipróbálni. A másik fórumban is várlak, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.31. 20:49 - #3063

Sziasztok! Margitka! Gyönyörűek a kalácsok! Lehet, hogy a hétvégén neki látok? De most még a karácsonykor megmérgezett kutyim helyett hozunk 1 kicsi kaut a menhelyről holnapután, s vásárolunk kaját, meg takarítunk, várjuk a nagylányt. De azért itt vagyok, ja és jó az autóm, igaz 60000.-Ft-tal többet ér, de talán vége rossz napoknak?! mint a januárnak is. Majd meglátogatom a másik fórumot is, mert bizony nem vagyok 1 piszkafa, tornázni meg nem merek az ízületeim miatt, csak finoman. További jó sütögetést mindenkinek! Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 20:24 - #3062

Szia Julika!

Örülök, ha sikerült hasonlóan gondolkoznunk :-)

Kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni és sikerülni. Feltétlenül csinálj róla képeket is légyszíves, hogy láthassuk majd.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 20:22 - #3061

Szia Szokimoki!

Gratulálok, ügyes voltál Julika segítségével :-))
Én közben az új fórumunkban írogattam. Cserepesre hűlni szokott a kenyerem, tedd jó hűvös helyre, akkor biztos kicserepesedik.

Kíváncsi vagyok a belsejére, majd mesélj róla, ha megvágtátok, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.01.31. 20:17 - #3060

Szia Margitka ! Én is arra gondoltam, hogy megsütöm a felét, mert mi csak ketten vagyunk a párommal és Anyukámnak szoktam vinni a sütögetéseimből, de így is bőven elég lesz. Lassan már a gondolataimat is kitaláod !!
Valószínűleg szombaton meg is sütöm a fél adag diós változatot. Üdv.Julika

szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 20:14 - #3059

Hát én már kivettem a sütőből 45 perc után, úgy látom kész van. cserepes nem lett a teteje, inkább mattnak mondanám.De a jénaiból szinte kicsusszant! Köszönöm a segítségeket, az íze majd elválik! Sajnos még nincs digitális fényképezőm, pedig jó lett volna megmutatni. Szép estét mindenkinek!

szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 20:05 - #3058

Köszi Julika! Kicseréltem alufóliára.Már meg nehéz lesz meglátnom, hogy mikor sül meg teljesen, így hogy a teteje már kész van.

majorkaj Előzmény | 2006.01.31. 19:59 - #3057

Szokimoki! Ne szalvétával hanem alufóliával takard le, ha úgy látod, hogy nagyon megkapta. Pár perc múlva lekenheted még egyszer vízzel. Úgy látom Margitka Fehér kenyér (variálható) recijét sütheted, ha 2-szer kell lekenni. Én is kb 30-35 percnél kentem le amikor sütöttem. Üdv.Julika

szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 19:55 - #3056

Alig sül még 20 perce, de már a tetejét megkapta jól, és még csak most kentem le vízzel! Takarjam le szalvétával?

[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU