E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 19:41 - #3055

Köszönöm Julika!Hátha sikerülne szépen kivennem!

Margitka! Olyan szépen feljött a sütőben a kenyérke! Csak majd sajnálni fogom rányitni a sütőajtót, nehogy összeessen. Vagy az inkább a sütőporos dolgokra jellemző? Tehát akkor félsütéskor és a vége előtt kenjem le? Csak úgy mint ahogy a tojással szoktam?Tehát nem kell sokat rátennem? Mármint vizet? Bocsánat a sok értetlenkedésért, a 2.-nál már profi leszek!


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 19:38 - #3054

Szia Julika!

Nem érződött az élsztőíz, nagyon finom volt. Én is majdnem levettem az élesztő adagot, de megfogadtam, hogy végre egyszer megcsinálok egy receptet úgy, ahogy leírta valaki :-))
Állandóan variálok, de most erőt vettem magamon.
Viszont a sütésével, illetve a kelesztésével nagyon vigyázz, mert irgalmatlan tempóban kel. Nekem majdnem túlkelt, pedig alig 15-20 percet hagytam magára. Amikor megláttam, akkor pánikszerűen bedugtam a sütőbe, de még ott is kelt, ezért pottyant le egy darabka belőle.
Nagyon finom volt, ne félj tőle, csak a készítésével vigyázz. Miért nem sütöd meg a felét egy próbának? Azzal jól járnátok :-))

További szép napot üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 19:31 - #3053

Szia Szokimoki!

Remélem nem fog a kenyérkéd beleragadni a jénaiba. Ha mégis, akkor hagyd néhány percet hűlni benne és ha bepárásodik a jénai belseje egy kicsit, akkor könnyebben ki lehet szedni.

Lekenni nem a kvétel után lenne érdemes, hanem a sütési idő felénél illetve inkább utána egy kicsti, mint előbb. Amikor már a héja rendesen megszilnárdilt és kezd színt kapni. Akkor még el tud párologni róla a víz, a további sütés alatt.

A villanytűzhelyhez sajnos nem nagyon értek, meg azt sem tudom, hogy mekkora kenyeret sütsz, de 50 perc körüli idő biztos kell neki.

Majd írjál, drukkolok, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.01.31. 19:30 - #3052

Szia Szokimoki!
Bocsi, hogy én is válaszolok neked, de én rendszeresen vajazott, lisztezett jénai formában szoktam sütni a kenyerekt a villanysütőben. És nem szokott beleragadni. Igen a villanysütőben is kb. annyi idő kell mint a gázsütőben. De azért a hőfoktól függ a sütési idő.A vizezésre nem tudok Neked válaszolni, nincs tapasztalatom. remélem azért valamit tudtam segíteni Neked. Üdv.Julika


majorkaj Előzmény | 2006.01.31. 19:28 - #3051

Margitka ! Nagyon jól néz ki a megszokott kalácstésztádból sütött "nyitott" kalács forma is.De én a Kriszti féle recepttel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy a tésztán nem érződött a sok élesztő? Ugyanis ez min. dupla mennyiség mint amennyit szoktunk a kalácsokba rakni ! Üdv.Julika

szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 19:22 - #3050

Szia Margitka!

Most tettem, be a kenyérkémet  a sütőbe! Nem kentem le semmivel, vajazott, lisztezett jénaiba tettem. Hátha nem ragad bele, a tésztáim így nem szoktak. Ha megsült és kiveszem,egyből kenjem le hideg vízzel és tegyem vissza még egy kicsit a sütőbe? Vagy már ezután nem kell visszatenni? Villanytűzhelyem van vajon kb. ebben is annyi idő kell a sütéshez mint a kenyérsütőben? Köszi: Szokimoki


nogea Előzmény | 2006.01.31. 19:19 - #3049

Nem is nekem kéne, a párom nyúvaszt érte hogy jó lenne az a buci.

EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 19:01 - #3048

Szia Nogea!

Írtam én is ismét :-)
Ha fogyókúrán töröd a fejedet, akkor lehet, hogy nem is kellene most a kukoricaliszt, a kukorica kimondottan hízlal :-(
A hajdina viszont nagyon jó, a lisztek között találsz egy "kis" leírást róla. Kiteszem ide a linkjét, hogy ne kelljen keresned: Hajdina
Bármilyen kenyérbe használhatod, úgy, mint bármelyik sikér nélküli lisztet.

Jó olvasgatást, üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.01.31. 18:41 - #3047

Nagyon szép lett a kalácsod ! Láttam hogy írtál,írtam is rá én is. Kukorica lisztet majd kell beszereznem, de az a baj hogy erre felénk mindenre úgy kell vadászni. Ezért is lett dara mert azt kaptam csak. Hajdina lisztel mit lehet kezdeni ?

EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 17:51 - #3046

Szia Nogea!

Próbáld meg kukoricalisztből, azzal biztos jobb lenne.

Én a napokban mesütöttem Kriszti nyitott kalácsát, ami nagyon finom lett, de túl sokszor cukros dolgot nem süthetek. A formája viszont nagyon megtetszett, így a saját, megszokott kalácstésztámból sütöttem egy ehhez hasonlót.

Íme:

További szép napot, üdv, Margit

Ui.: Elkezdtem a fogyis fórumba írni, majd estefelé folytatom, üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.01.31. 17:29 - #3045

Szia Margitka ! Elkészült a bucim. Nem tudom még mindíg nem az igazi. Nem olyan mint ami a tescoban van.Annak valahogy nem ilyen az íze. Mint ahogy írtam picit turmixoltam hogy lisztesebb legyen a dara+ áztattam.Mégis a dara szemek ropognak benne. Amúgy egész jó.Te ma mit sütsz ? Üdv ! Nogea

szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 17:29 - #3044

Köszönöm Margitka!

Hát ezért nem találtam! Csak írt nekem tegnap az üsttel kapcsolatban, azt keresném!


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 17:26 - #3043

Szia Szokimoki!

Ha kikapcsolod, akkor nem tudja ugyanonnan folytatni. Az áramkimaradás elleni védelem, ami a folytatást biztosítani tudja néhány percig.

Az első 10 perc utáni csipogásra nem tudom a választ, fogalmam sincs, hogy az mit jelenthet. Nem ír róla valamit a használati utasítás?

Kíváncsi vagyok a mai kenyeredre, majd mesélj róla, üdv, Margit

Ui: Kartika az NLC-n martiviki néven szerepel, így megtalálod a hozzászólásait. Nekem itt van, csak nem tudom, hogy milyen választ keresel.


szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 17:18 - #3042

Szia Margitka!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha sütés előtt kikapcsolom a gépet, akkor ha megint bekapcsolom nem fogja onnan folytatni,ahol abbamaradt? Már megy a gép a 2. kenyeremmel, igaz, a férjemet még nem sikerült meggyőznöm hogy ne vegyen boltból kenyeret.Hátha ma a sütőben sült kenyér ízleni fog neki!Ja és tegnap kérdeztem, hogy az a csipogás mit jelent az elején alig 10 perc után?Köszi: Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 17:09 - #3041

Szia Nogea!

Azóta már biztos elkészült a kukoricás bucid, várom a beszámolót róla. Remélem jó lett!

További szép napot, üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.01.31. 13:55 - #3040

Szia Margitka+ mindenki ! Kel a kukoricás bucim. Nem tudom mi lesz belőle.Csak darám volt itthon így turmixon picit finomítottam rajta+ áztattam kb 5 percet. Ma kisütöttem a krumplis pogi maradék tésztáját ami a hűtőben állt,nagyon jó lett így is. Csak ajánlani tudom ! Főleg ha valaki vendégeket vár! További szép napot ! Nogea

EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 13:37 - #3039

Sziasztok!

Megcsináltam éjjel a fogyókúrás fórumot, bal oldalon, ennek a fórumnak a linkje alatt megtaláljátok annak is az elérhetőségét.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 13:35 - #3038

Szia Niki!

Örülök a buci sikerének, azt el tudom képzelni, hogy milyen laktató lehetett.

A sajtosomat nem natur sajtkrémmal töltöttem, de talán ezt is bele lehetne keverni a besamelbe, vagy csak magában azzal meg leeht kenni. Én a besamelt azért találtam ki ehhez a sajtkrémhez, mert tudtam, hogy nyitott lesz a tészta széle és nem akartam, hogy telejsen kifolyjon belőle a sajt. Így a nagyja azért benne maradt.

Kíváncsian várom a aklcásról és a zsömléről is a beszámolót. A keresztes zsömlét megcsnálta valaki már kovász nélkül is, úgy is finomra sikerült. Nézd meg az eredeti receptnél.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 13:31 - #3037

Szia Szokimoki!

Kartika majd, biztos válaszol, hogy hol írt Neked.

Érdemes a nagyobb súlyra állítani a gépet, a sütést hamarabb bármikor le tudod állítani, ha szükséges.
A kenyér tetejét nem minden gép süti meg rendenesen. Érdemes egy-két sütés után az ablakot kívűlről letakarni és, ha ez sem elég, akkor belülről alufóliát tenni a gép ablaka és a belső borítás közé. Nekem egy évig így működött a gépem, amíg egy egyéb szervizelés kapcsán kicserélték a tetejét is.

Én is jénaiban sütöttem eddig, teljesen jó. Én szilikonos sütőpapírt tettem ebbe is, hogy ne ragadjon bele a kenyér.

Kíváncsian várom a következő sütésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 13:25 - #3036

Szia Bundik!

Nekem is tetszik a hurkával töltés ötlete, biztos nagyon finom volt. A sajtosból nekem a kifli tetszik jobban, ez olyasmi lehet, mint a Croissan, bár ezt én csak elbeszélésből ismerem, még sosem vettem. Majd a gyerekeim beszámolnak róla, ha hazajönnek a suliból. 
Sok sikert hozzá, ha megsütöd, majd  mesélj róla.

További szép napot és azért jelentekzzél, ha nem is sütsz, üdv, Margit


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU