Margitka! Olyan szépen feljött a sütőben a kenyérke! Csak majd sajnálni fogom rányitni a sütőajtót, nehogy összeessen. Vagy az inkább a sütőporos dolgokra jellemző? Tehát akkor félsütéskor és a vége előtt kenjem le? Csak úgy mint ahogy a tojással szoktam?Tehát nem kell sokat rátennem? Mármint vizet? Bocsánat a sok értetlenkedésért, a 2.-nál már profi leszek!
Nem érződött az élsztőíz, nagyon finom volt. Én is majdnem levettem az élesztő adagot, de megfogadtam, hogy végre egyszer megcsinálok egy receptet úgy, ahogy leírta valaki :-)) Állandóan variálok, de most erőt vettem magamon. Viszont a sütésével, illetve a kelesztésével nagyon vigyázz, mert irgalmatlan tempóban kel. Nekem majdnem túlkelt, pedig alig 15-20 percet hagytam magára. Amikor megláttam, akkor pánikszerűen bedugtam a sütőbe, de még ott is kelt, ezért pottyant le egy darabka belőle. Nagyon finom volt, ne félj tőle, csak a készítésével vigyázz. Miért nem sütöd meg a felét egy próbának? Azzal jól járnátok :-))
Remélem nem fog a kenyérkéd beleragadni a jénaiba. Ha mégis, akkor hagyd néhány percet hűlni benne és ha bepárásodik a jénai belseje egy kicsit, akkor könnyebben ki lehet szedni.
Lekenni nem a kvétel után lenne érdemes, hanem a sütési idő felénél illetve inkább utána egy kicsti, mint előbb. Amikor már a héja rendesen megszilnárdilt és kezd színt kapni. Akkor még el tud párologni róla a víz, a további sütés alatt.
A villanytűzhelyhez sajnos nem nagyon értek, meg azt sem tudom, hogy mekkora kenyeret sütsz, de 50 perc körüli idő biztos kell neki.
Szia Szokimoki! Bocsi, hogy én is válaszolok neked, de én rendszeresen vajazott, lisztezett jénai formában szoktam sütni a kenyerekt a villanysütőben. És nem szokott beleragadni. Igen a villanysütőben is kb. annyi idő kell mint a gázsütőben. De azért a hőfoktól függ a sütési idő.A vizezésre nem tudok Neked válaszolni, nincs tapasztalatom. remélem azért valamit tudtam segíteni Neked. Üdv.Julika
Margitka ! Nagyon jól néz ki a megszokott kalácstésztádból sütött "nyitott" kalács forma is.De én a Kriszti féle recepttel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy a tésztán nem érződött a sok élesztő? Ugyanis ez min. dupla mennyiség mint amennyit szoktunk a kalácsokba rakni ! Üdv.Julika
Most tettem, be a kenyérkémet a sütőbe! Nem kentem le semmivel, vajazott, lisztezett jénaiba tettem. Hátha nem ragad bele, a tésztáim így nem szoktak. Ha megsült és kiveszem,egyből kenjem le hideg vízzel és tegyem vissza még egy kicsit a sütőbe? Vagy már ezután nem kell visszatenni? Villanytűzhelyem van vajon kb. ebben is annyi idő kell a sütéshez mint a kenyérsütőben? Köszi: Szokimoki
Írtam én is ismét :-) Ha fogyókúrán töröd a fejedet, akkor lehet, hogy nem is kellene most a kukoricaliszt, a kukorica kimondottan hízlal :-( A hajdina viszont nagyon jó, a lisztek között találsz egy "kis" leírást róla. Kiteszem ide a linkjét, hogy ne kelljen keresned: Hajdina Bármilyen kenyérbe használhatod, úgy, mint bármelyik sikér nélküli lisztet.
Nagyon szép lett a kalácsod ! Láttam hogy írtál,írtam is rá én is. Kukorica lisztet majd kell beszereznem, de az a baj hogy erre felénk mindenre úgy kell vadászni. Ezért is lett dara mert azt kaptam csak.
Hajdina lisztel mit lehet kezdeni ?
Próbáld meg kukoricalisztből, azzal biztos jobb lenne.
Én a napokban mesütöttem Kriszti nyitott kalácsát, ami nagyon finom lett, de túl sokszor cukros dolgot nem süthetek. A formája viszont nagyon megtetszett, így a saját, megszokott kalácstésztámból sütöttem egy ehhez hasonlót.
Íme:
További szép napot, üdv, Margit
Ui.: Elkezdtem a fogyis fórumba írni, majd estefelé folytatom, üdv, Margit
Szia Margitka !
Elkészült a bucim. Nem tudom még mindíg nem az igazi. Nem olyan mint ami a tescoban van.Annak valahogy nem ilyen az íze. Mint ahogy írtam picit turmixoltam hogy lisztesebb legyen a dara+ áztattam.Mégis a dara szemek ropognak benne. Amúgy egész jó.Te ma mit sütsz ? Üdv ! Nogea
Azt szeretném kérdezni, hogy ha sütés előtt kikapcsolom a gépet, akkor ha megint bekapcsolom nem fogja onnan folytatni,ahol abbamaradt? Már megy a gép a 2. kenyeremmel, igaz, a férjemet még nem sikerült meggyőznöm hogy ne vegyen boltból kenyeret.Hátha ma a sütőben sült kenyér ízleni fog neki!Ja és tegnap kérdeztem, hogy az a csipogás mit jelent az elején alig 10 perc után?Köszi: Szokimoki
Szia Margitka+ mindenki !
Kel a kukoricás bucim. Nem tudom mi lesz belőle.Csak darám volt itthon így turmixon picit finomítottam rajta+ áztattam kb 5 percet.
Ma kisütöttem a krumplis pogi maradék tésztáját ami a hűtőben állt,nagyon jó lett így is. Csak ajánlani tudom ! Főleg ha valaki vendégeket vár!
További szép napot ! Nogea
Örülök a buci sikerének, azt el tudom képzelni, hogy milyen laktató lehetett.
A sajtosomat nem natur sajtkrémmal töltöttem, de talán ezt is bele lehetne keverni a besamelbe, vagy csak magában azzal meg leeht kenni. Én a besamelt azért találtam ki ehhez a sajtkrémhez, mert tudtam, hogy nyitott lesz a tészta széle és nem akartam, hogy telejsen kifolyjon belőle a sajt. Így a nagyja azért benne maradt.
Kíváncsian várom a aklcásról és a zsömléről is a beszámolót. A keresztes zsömlét megcsnálta valaki már kovász nélkül is, úgy is finomra sikerült. Nézd meg az eredeti receptnél.
Kartika majd, biztos válaszol, hogy hol írt Neked.
Érdemes a nagyobb súlyra állítani a gépet, a sütést hamarabb bármikor le tudod állítani, ha szükséges. A kenyér tetejét nem minden gép süti meg rendenesen. Érdemes egy-két sütés után az ablakot kívűlről letakarni és, ha ez sem elég, akkor belülről alufóliát tenni a gép ablaka és a belső borítás közé. Nekem egy évig így működött a gépem, amíg egy egyéb szervizelés kapcsán kicserélték a tetejét is.
Én is jénaiban sütöttem eddig, teljesen jó. Én szilikonos sütőpapírt tettem ebbe is, hogy ne ragadjon bele a kenyér.
Kíváncsian várom a következő sütésedet, üdv, Margit
Nekem is tetszik a hurkával töltés ötlete, biztos nagyon finom volt. A sajtosból nekem a kifli tetszik jobban, ez olyasmi lehet, mint a Croissan, bár ezt én csak elbeszélésből ismerem, még sosem vettem. Majd a gyerekeim beszámolnak róla, ha hazajönnek a suliból. Sok sikert hozzá, ha megsütöd, majd mesélj róla.
További szép napot és azért jelentekzzél, ha nem is sütsz, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit