Sziasztok! Egész nap figyeltelek benneteket, és olvasgattam a beszámolókat. Én még mélyponton vagyok, majd holnap felszáll a fehérfüst, vagy beüt a menykő, mert az autószerelőtől függ most már minden. A család szétszéledt, így nem is lett volna kinek sütnöm, talán a hét elején jön a menyem, s akkor jöhet a kipícézett kenyérke. Majorkaj! Megvallom, én már elhatároztam, hogyha legközelebb vendégek jönnek hozzánk, akkor a már egyszer megsütött fasírtos csigát fogom sütni, egy kicsit ízesebben. De a férjem el volt ájulva tőle, így aztán nem kizárt, hogy fél adaggal elkísérletezgetek, és közben még neki is örömet szerzek vele. Más. Ez a bizonyos oscillococcinum a gyógyszertárban kapható, és 6 db kis henger van 1 dobozban, megelőzésként hetente 1 hengert kell elszopogatni. Ha valaki influenzás, akkor is lehet enni, csak akkor a használati utasítás szerint kell cselekedni. A fiam november óta eszi, és egy nap elkezdett tüsszögni délelőtt, aztán délutánra elmúlt. Azóta hál"Istennek semmi. Szóval férjem kivételével mindenki elszopogat hetente 1 kis hengerkét, melyben homeopátiás apró golyócskák vannak, nagyon finomak. Persze a henger műanyag, csak a benne levő golyókat kell szopogatni, csak egy kicsit félre magyaráztam itt a dolgokat. Én nem vagyok gyógyszerpárti, és így megpróbálok másmódon védekezni vagy gyógyulni betegség esetén.Persze az antibiotikum nem mindig kerülhető el. Uff! Én beszéltem!! Nelly
Szia Majorkaj! Nézd meg a sőrkifli receptet itt a forumon. Nagyon ajánlom, rettentő sikere volt a vendékegnél, már többször kérték. Én csináltam egyszerre kifli formának és feltekertem mint a csigákat szépen felszeleteltem és a muffinformában kisütöttem. Guszta látványos mindkettő ua. és mégis más jó izű, eteti magát. csináltam egyszerre sonkást, sajtost ki milyent szeret. Ha édesen is akarod még akkor ua. a tészta csak a sót csökkentve és gesztenyével, turóval lehet tölteni. Azt is csináltam kifli és muffin formában. Ajánlom.
Tegnap elkészült a kakaós "csikos"kalács.Inkább márványos volt, mint csikos de azért finom volt.
Ma fehér kenyeret sütöttem a recepted alapján.Amikor először sütöttem nagyon szép lett, de az utóbbi kettő, sütés közben lelapult, hullámos a teteje, pedig olyan szépen felpuposodik kelés közben.
Ma kovászos fehér alapkenyeret sütöttem teljes adagon. Finom és szép lett, bár egy picit még mindig tömör a belseje. Lehet, hogy még tovább kellett volna kelesztenem. Most a szobában a radiátor alatt kelesztettem 2és fél órát. Kelesztés előtt 28 x 11 x 6,5 cm volt, kelesztés után 28 x 16 x 9 cm. Nem kellene neki a sütőben még látványosan feljönni? Én valahogy úgy látom a sütőben már nem nő egyáltalán. Egy kis lábas meleg víz az bent volt a sütőben már a melegítéskor is.
Viszont jó hír: a férjem nem kapott frászt a kovásztól, sőt megtűri a hűtőben. A kenyérre pedig azt mondta, egy kicsit még feljöhetne jobban, hogy lazább legyen a tésztája, de nagyon finom. Végül nem vitt el éjszakára kaját, mert 2 szeletet kóstolásként betömött indulás előtt, és közölte, hogy ennyi elég is lesz. Bár azt is megjegyezte most már nem kellen egyenlőre sütni, míg el nem fogy minden. Mondjuk hét közben úgysem érek rá fél napokat.
Nagyon tetszik a szilikon sütőforma! A páromnak is tetszettek a képek róla. Lehet, hogy veszünk napokon belül. Végülis olcsóbb mint újabb üstöt venni a gépbe. Most már úgy elkopott a bevonata megint, hogy a készre sütött kenyeret nehéz belőle kiszedni, meg kitakarítani is. Viszont a nyers tészta sokkal könnyebben kijön és kimosni is egyszerűbb.
További szép estét mindenkinek. Küldök képet a kenyérről, bár szerintem nem világszenzáció. De legalább látszik, hogy csináltam ma valamit. :-)))
A története pedig az, hogy fantasztikusan finom és lágy a tésztája és a sok élesztőtől igen gyorsan és hatalmasra kel. A sütés közben egy darabka önálló életre kelt és leköltözött a tepsire. Ezt persze még forrón megettük. Hát isteni finom, érdemes kipróbálni, ajánlom mindenkinek figyelmébe. Nekem sajnos a vacak sütőm egy kicsit megkapta a tetejét, pedig egy idő után letakartam sütőpapírral. Az az igazság, hoy én nem szoktam cukros dolgokat sütni, így nem tudtam, hogy ez ilyen hamar megbarnul.
Szerintem legközelebb két formában fogom csinálni, mert egybe szerintem sok ez a mennyiség. Majd, ha lesz a megvágott kalácsról képem, akkor azt is megmutatom, de még hűl az ablakban.
Most egy kicsit el kell mennem. Kb 1/2-1 óra múlva itt leszek megint. Üdv, Margit
Szia Margitka! Majdnem! Úgy gondolkoztam, hogy mindegyikből 12 db lesz. Nekünk 6-6 db kell egy napra bevinni. Szerettem volna lefagyasztani belőle. Hát ebből nem lett semmi! Még sült, de már ott legyeskedtek a fiúk. Persze amint kivettem még forrón nekiestek. Talán két napra lesz elég. Legközelebb majd akkor sütök előre, ha nem lesznek itthon :-))
Én is várom a fotóidat, és a történetét is!
Szia Margitka! Sziasztok!
Megsütöttem egy zserbó recit,ebbe nem kellett sütőpor,valamint a burgonyás pogit, talán majd lesznek képek.
A pogit mindenképp ajánlom nagyon finom!
Margitka!Jobbulást a fiadnak!
Szia Kartika ! Nagyon köszön, hogy ilyen hamar beírtad a mandulás recit. Már ki is nyomtattam. Azért is nagyon szimpatikus, mert 3 hét múlva 8-10 fős vendégseregem lesz és ezt el lehet készíteni már 2 nappal előbb. Ezt biztos megsütöm a vendégségnek. Nagy gondban vagyok, mert szeretnék valamilyen kelt tésztát is készíteni számukra, de még nem tudom mi legyen az. Szeretném esetleg a segítségetek kérni, hogy Ti mivel várnátok a vendégeiteket. Gondoltam a sós változatra pl. bolognai raguval csigát. A virslis bucit már korábban ellőttem Náluk, persze az is ízlett nekik. Várom ötleteiteket. Előre is köszönöm. Julika
Szia Margitka! Ma majdnem egész nap a konyhában tevékenykedtem. A vasárnapi húslevesen és pulykatokányon kívül futószalagon gyártottam a finomságokat. Megsütöttem a sonkás-tojásos batyudat, buktát és a fasírtos csiga alapján bolognai csigát. A mártáshoz még raktam egy kis plusz darált húst. Kicsit sok leve lett, de valami isteni illata van! Fiacskádnak jobbulást kívánok. Képeket küldöm. Üdv: Bundik
A sütőben sütés valóban nagyon klassz dolog, borzasztóan rá lehet kapni. Épp ezt mondtam Nellynek, aki most fogott ebbe bele. A szilikonos formának nagyon örülök. Régóta szerettem volna és jó, hogy beválni látszik. Most lehet, hogy még valamit sütök benne, de ezt még meglátom, hogy időm engedi-e.
Szia Margitka ! Már éppen kérdezni akartam a nyitott kalácsodról. De megelőztél. Én nagyon kíváncsi vagyok a beszámolódra és tapasztalatodra. Üdv.Julika
Nagyon örülök a sikereidnek és szívesen megnézném a fotókat róla. Megkérlek, hogy a bal oldalon alul található e-mail címemre küldjétek a képeket, mert itt a G-Portálos oldalon, csak én tudok képet feltenni. Ha megkapom, akkor ugyanúgy közzéteszem, mint a többiekét.
Most tudok talán egy kicsit időzni a gépnél. A háztartásomat kellett egy kicsit ráncba szedni, ma kivételesen nem dolgoztam :-)) Sül a Kriszti féle Nyitott kalács, hatalmasra kelt, majd mutatok képeket róla.
Köszönöm a jókívánságokat és az érdeklődést. A fiam már nem köhög egyfolytában, egy hajszállal jobban van, remélem már valamit aludni is fog éjjel.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit