E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Kartika Előzmény | 2006.01.29. 16:16 - #2935

Szia Nelly! irj erről a megelöző "gyógyszerről" mi ez? hol lehet venni? köszi

Kartika Előzmény | 2006.01.29. 16:13 - #2934

Szia Majorkaj! itt küldöm a receptet, hozzá valót képet találsz itt a forumon a nevem alatt a képek között. (2 gyümölcskenyér forma egymás mellett még a tepsiben, utána már felszeletelve) Én a barátnőm mamájától tanultam, aki ezer éve süti és náluk Majomkenyér a neve! :):) Alaprecept :(a tojásfehérje mennyiségétől függően lehet variálni én 2 adagot sütők egyszerre) 4 tojásfehérje 14 dkg porcukot (lehet kicsit kevesebb ki mennyire szereti édesen) 14 dkg liszt 8 dkg mandula egészben (rajta a barna héj, az adja a szép diszitést benne) Tojásfehérjét felverjük habnak, belekeverni a porcukrot lassan eddig dolgozunk a habverővel. Utána lassan belekeverjük apródonként a liszttel összekevert mandulát. Lisztezett-zsirozott őzgerinc formában megsütjük.(kb 25-30 perc, tűpróba) Ha kihült kiborítjuk egy deszkára. letakarjuk 2 napig szikad, szárad. ekkor felszeleteljük nagyon vékonyan. Majd rácsra, vagy tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé és másodszor is "megsütjük" előmelegített sütőben 5-6 perc csak éppen szint kapjon és kicsit kiszáradjon. Megéri a munkát nagyon finom. Ha kész akkor dobozban tárolom és mindig van vendégváró rágcsa! (már ha marad a vendégnek :):) irj ha valami kell még ezzel kapcsolatban.

Kartika Előzmény | 2006.01.29. 15:57 - #2933

Szia Piroska! ime a recept! Igazán ez egy ajánlott alaprecept, de nekem magában kicsit folytos (száraznak érzem) ezért teszek bele különféle töltelékeket. 12 db-hoz (én 24-et csináltam és igy lett egyik vaniliás a másik csokis és két kanállal ügyeskedtem hogy egyik fele ilyen a másik olyan legyen! Alaprecepte 12 muffinhoz. 3 tojás 150 g kristálycukor 1 csom. vaniliás cukor (én 2-öt tettem bele) 75 ml olaj 250 gr. félzsiros joghurt 300 gr rétesliszt 1/2 csom. sütőpor A másik adaghoz tettem 1 vaniliás cukrot és 3 kanál sötét kakaót Félig tettem a tartokat, utána rárétegeztem a rumban áztatot áfonyát és befedtem a másik adaggal. Diszíteni lehet bármivel. Előmelegített sütőben kell sütni. Én sima gáztüzhely 2-es fokozat kb. 15-25 percig (nézem a kémlelőn, ha szépen feljött tűprobát csinálok) (ma hallottam a Sthal konyhájában, hogyha joghurt is van benne, akkor kellene hozzá kávés kanál szodabikarbona, nem tudom, de biztos nem árt, mert sok receptbe is szerepel, van egy nagyon jó muffinreceptes anyagom kinyomtatva azokban is sokban szerepel.) Ha valami érdekel irjál! Margitka kérlek másold be a receptek közé és tedd mellé a képet. Nagyon szépen köszönöm.

gabo Előzmény | 2006.01.29. 14:05 - #2932

Szia Margitka!

Nagyon finom lett a joghurtos kenyered.Laza szerkezetű,a héja ropogós.A kudarc után jól jött a siker.Mostanában leszoktam a kenyérsütőben sütésről helyette inkább a gázsütőben sütök.Eleinte idegenkedtem tőle,de most már jobban izlik igy a kenyér az egész családnak.Én is csatlakozom az előttem szólokhoz,tetszik a szilikonos forma,formát ad a kenyérnek.

További jó hétvégét!Gabo


katyica Előzmény | 2006.01.29. 13:01 - #2931

Szia Margitka! köszönöm a tanacsokat, nagyon bevált! Igy sütöttem ategnapi és mai kenyerünket és nagyon szép lett'(majd megkérem a párom hogy tegyen fel néhány képet, ugyanis az első sütésem is meg lett örökítve)Most sült meg életem első kalácsa amit innen vettem le, egy tiramisu,rumos mazsis kalács,ami szintén nagyon jól sikerült, most hűl !Jó egészséget a kisfiadnak,és mindenkinek egy nagyon szép Vasárnap délutánt kívánok !

Piroska Előzmény | 2006.01.29. 12:48 - #2930

Szia Margitka!

Hol és mennyiért vetted a szilikonformákat? Hány cm hosszúak és hány cm szélesek?

Üdv

Piroska


majorkaj Előzmény | 2006.01.29. 11:56 - #2929

Sziasztok ! Én is csak gratulálni tudok Kartika muffinjaihoz és Margitka új szilikon formában sült kenyereihez. csodálatosan néznek ki és persze biztos nagyon finomak. Üdv.Julika

majorkaj Előzmény | 2006.01.29. 11:48 - #2928

Szia Kartika ! A tojásfehérjés mandulás receptet elkérhetném Tőled, mert az NLC-n a Stahl-os fórumban olvatam róla, de az a topic nagyon haldoklik és hiába kértem nem kaptam meg a recit.  előre is köszönöm, ha beírod. Köszi:Julika

csopike53 Előzmény | 2006.01.29. 10:53 - #2927

Szia Margit!Most olvasom,hogy a fiad beteg,remélem már jobban van .Csak gratulálni tudok a sok finomságokhoz.

jegkasa Előzmény | 2006.01.29. 09:21 - #2926

Szia Margit!

Köszönöm a képek és a recept közzétételét.
Ma egy gesztenyés kalács fog készülni, majd beszámolok róla.

Fiadnak jobbulást, Neked szép napot !

Jégkása


jegkasa Előzmény | 2006.01.29. 09:20 - #2925

Szia Piroska!

Oetker joghurtos epres müzli volt itthon ami senkinek nem kellett már
ezért ezt tettem bele. A recept sem írt többet.

Szia Jégkása

 


Piroska Előzmény | 2006.01.29. 09:09 - #2924

Sziasztok!

Pontosan milyen müzlivel készült Jégkása müzlis kiflije?

Nagyon szeretném elkérni Kartika muffinjainak receptjét, amit az éjjel láttam itt.

Szép napot mindenkinek.

Piroska


EmMargit Előzmény | 2006.01.29. 00:49 - #2923

Sziasztok!

Megmutatom a mai kenyeremet, illetve mindjárt kettőt is sütöttem belőle.

Az új szilikonformákban sütöttem meg a Formakenyeret. Kicsit változtattam a recepten, de csak a lisztek összetételén.

65 és 68 dkg-os kenyérkék lettek és nagyon finom, egy kicsit megkóstoltam belőle.

Formakenyér szilikonformában Formakenyér szilikonformában Formakenyér szilikonformában Formakenyér szilikonformában

Formakenyér szilikonformában Formakenyér szilikonformában Formakenyér szilikonformában

További kellemes hétvégét és jó sütögetést mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.29. 00:43 - #2922

Sziasztok!

Íme Jégkása mai sütései:

Kovászos fehérkenyér - Kenyérke receptje alapján

Kovászos fehérkenyér, kisülve Kovászos fehérkenyér, szelet

Müzli kifli

Müzli kifli, kisülve

A képektől visszafelé haladva a fázisképeket is meg tudjátok nézni, de a recepteknél minden kép egyben megtalálható.

Gratulálok Jégkása, megint nagyon szépeket sütöttél, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.29. 00:33 - #2921

Sziasztok!

4 receptet kaptunk ma, ideteszem a linkeket, hogy könnyen meg tudjátok nézni, de természetesen az összes helyükön is megtalálhatók.

Grapefruitos túrótorta - Jégkása

Foszlós kalács - Batka

Müzli kifli - Jégkása

Kovászos fehérkenyér - Jégkása

Köszönöm szépen a recepteket, Jégkása képeit külön is megmutatom rögtön. Üdv, Margit


Rozsika50 Előzmény | 2006.01.29. 00:12 - #2920

Szia Margitka ! Gyogyulást kivánok a fiunak.én Ágim is beteg a héten össze szedet valami bacilust. Margitka holnap be gépelem a receptet. Az én kenyeremnek a gázsütöm a hibás ,nagyon meg sütötte,és még lehet hogy sokáig hagytam kelni is !!!! JÓ ÉJSZAKÁT MINDENKINEK !!!!! Üdv:Rózsika

nelly52 Előzmény | 2006.01.28. 23:52 - #2919

Hát gyönyörűek Kartika kenyerei!Különösen a krumplis tetszik nekem. Margitka! Én is jobbulást kívánok a fiadnak! Én egyébként a homeopátiás gyógyszerre esküszöm, így influenza esetén oscillococcinum-ot eszek, de megelőzésként is. Nem tudom hallottatok-e róla, érdemes kipróbálni. Nagyon finom szopogatós kis golyócskák, nálunk a gyerekeim ezt eszik folyamatosan a télen. Most pedig elköszönök, jó éjt mindenkinek, szép napot holnapra. Gyorsan megnéztem az órám a holnapot illetően, de még aktuális. Szóval legyetek jók! Üdv mindenkinek Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.28. 23:40 - #2918

Szia Rózsika!

Megkönnyítenéd a dolgomat, ha begépelnéd a receptekhez, akkor nem kellene keresgélnem, előre is köszönöm. Az idővel állandó versenyfutásban vagyok.

Mi baj lett a mai kenyérkéddel? Örülök, hogy a zsömléid jól sikerülnek és kíváncsian várom a holnapi Batyus fasírt és a gépi fehér kenyérről a beszámolót és, ha képet csináltok, akkor azt is.

Neked is sok sikert kívánok, várom jelentekzésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.28. 23:29 - #2917

Szia Kartika, köszönöm a fiam nevében, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.28. 23:25 - #2916

Sziasztok!

Megérkeztem Kartika következő képeivel. Az első egy krumplis, magos kenyér, szerintem gyönyörű lett:

Krumplis, magos kenyér

A következő a variálható fehér kenyérnek egy élesztős változata, idemásolom, hogy Kartika mit írt hozzá:

".... én úgy variáltam hogy a fehérkenyér élesztővel receptet csináltam meg, mindent ugyanannyit és ugyanugy csak a lisztből tettem máskép 35 dkg BL 80, 10 dkg vitalmil graham liszt és 15 dkg teljes kiörlésű buzaliszt.

Először lágy volt, még kellett tenni hozzá lisztet, aztán alig akart megkellni. Kitettem a rácsra, de "elmászott" láttam hogy lelapul. Átgyurtam és beletettem ebbe a sütőtálba. Még majd másfél órát kelt, utána megsütöttem és ilyen tömör lett. "
 
Íme a képek róla:
 
Fehér kenyér, variálhatóFehér kenyér, variálhatóFehér kenyér, variálható
Fehér kenyér, variálhatóFehér kenyér, variálható
 
Kartika azt mondta, hogy nyugodtan beszéljük meg itt a fórumon, hogy vajon mi okozta a tömörségét a kenyérnek, hátha másnak is hasznára válhat.
 
Nos, a külseje nagyon szép lett a kenyérnek, de a belseje valóban kicsit tömör.
A harmadik kelesztés nem szokott jót tenni a kenyérnek, ezt én is a saját bőrömön tapasztaltam meg. Megértem, hogy ha elmászott oldalra, akkor áttette formába és inkább még egyszer kelesztette, de ez már hibaforrás lehet. Én egyszer csináltam olyat, hogy a sütőpapírral együtt felemeltem a kenyeret és átemeltem egy jénaiba, igaz nagyon rövid ideig kelt előtte, nem törte meg a kelést ez az átemelés. Az élesztős változatnak elméletileg elég a kb. 1,5 órás kelesztés, az elején hozzáadott lisztet sem gondolom problémának.
Csak a fent leírtakhoz lyukadok ki újra.
 
Kíváncsi vagyok ki mit szól hozzá, hátha van másnak még ötlete.
 
Kartika! Köszönöm a képeket és a lehetőséget, hogy megmutathattam és átbeszélhettük itt a kenyérkédet, üdv, Margit

[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU