E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

csopike53 Előzmény | 2006.01.28. 17:34 - #2875

Szia Margit!12dkg vaj,25dkg cukor,1 vaniliáscukor,2db tojás,3o dkg liszt,1 sütőpor,kb 1 dl tej. ezt a www.b2tomi.tar.hu-ról szedtem a muffinoknál van leg alul majdnem az utolsó MUFFIN. EBBE BÁRMIT BELELEHET TENNI.SOK SIKERT HOZZÁ.

Piroska Előzmény | 2006.01.28. 17:27 - #2874

Tartalom: A kenyér története, kézi kenyérsütés, gépi kenyérsütés, a kenyér nyersanyagai, kalória táblázat, receptek. A receptekről elküldöm most a tárgymutatót e-mailben.

Piroska Előzmény | 2006.01.28. 17:23 - #2873

Batka! A gépemben egy keverőlapát és egy dagasztórúd van. A rúd középmagasságnál van belecsavarva egy bajonett zárral. Elég hatékonyan dagaszt.

Piroska Előzmény | 2006.01.28. 17:22 - #2872

Arra gondoltam, ha érdekel apránként beszkennelve elküldök belőle, hátha tudod használni valamire. Bár nekem sok recept nem jött be belőle amikor próbálkoztam.

Batka Előzmény | 2006.01.28. 17:13 - #2871

Sziasztok! Úgy felbuzdultam a saját lelkesedésemen, amikor írtam a kalácskámról, hogy gyorsan bedagasztattam egyet - méghozzá a géppel! Gondoltam, adok neki még egy lehetőséget, és csak annyit változtattam, hogy nem alulra tettem az összes folyadékot, hanem közben adagoltam. Szó (mármint recsegés és erőlködés) nélkül bedagasztotta az én kis Hausmeisterem mind a 90 deka lisztet! Mindjárt be is gépelem a receptes fórumba a megjegyzéseimmel. Ezt a kalácsot nem lehet gépben megsütni, és nem is érdemes. És mi annyira szeretjük, hogy nem is igen próbálkozom azóta más (nem kakaós) kalácsreceptekkel.

Piroska, ha egylapátos a géped, valószínűleg ugyanolyan, mint az összes többi kisebb gép, akár mint az enyém, ami 50-60 deka lisztből süti a kisebbik veknijét, a nagyobbat 75-ből. Vagyis elvileg ekkora a maximális dagasztási kapacitása is.


Piroska Előzmény | 2006.01.28. 17:12 - #2870

Sziasztok! Sütöttem egy kenyeret. Sajtos kenyér, de nem tudom kitől származik a recept. Ennyit írt az illető:"Van egy csúcsszuper sajtos fehérkenyér receptem, már kétszer
megsütöttem kétkaros gépben, kb 1 kg lesz belőle:

250 ml viz, 1 késhegynyi aszkorbinsav, 40 gr olvasztott margarin,
1 tojás, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 150 gr reszelt sajt,
450gr finomliszt, 150 gr rétesliszt, 2 dkg élesztő."

Én a felét sütöttem meg gépben, nagy adagra beállítva. 49 dkg lett a kész kenyér. Bár az egy tojás elfelezésénél kicsit elgondolkodtam, végül villával összekevertem a tojást, kb. a felét beleöntöttem, és készenlétben álltam a többivel, hogy ha kell beleöntöm. Nem kellett. Viszont egy új üstöt valószínűleg megint vennem kell, mert alig tudtam kibányászni, az egyik oldala be is szakadt kicsit. A széle jó ropogós sajt ízű. Ha megkóstoljuk megírom a véleményeket. Küldöm a képeket e-mailben Margitkának.


EmMargit Előzmény | 2006.01.28. 17:08 - #2869

Szia Csöpike!

Melyik ez a muffinalaprecept? Tudom, hogy láttam valahol, de most véletlenül sem találom.
Ma szedtük le a karácsonyfát és van még néhány szem kókuszos szaloncukrom :-))
Még nem találtam, ki hogy mit fogok ma sütni, de ha beleférne, akkor lehet, hogy kipróbálom. Muffint (igazit) még úgysem sütöttem.

Várom válaszod, üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2006.01.28. 17:02 - #2868

Sziasztok!

Meg is hoztam Julika képei, máris megmutatom:

Paprikás kifli - még hűlPaprikás kifli - belülről

Szerintem nagyon szép, duci kiflik lettek, a belseje pedig nagyon jó szerkezetű, szépen látszik még a tekerés is. Biztos foszlós is lett. Gratulálok hozzá, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.28. 16:53 - #2867

Szia Julika!

Köszönöm a szemléletes beszámolódat, megyek máris a képekért, hogy meg tudjuk nézni.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.28. 16:52 - #2866

Szia Piroska!

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre a könyvre, nem ismerem, nem hallottam róla eddig.

A 60 dkg-os kenyered kicsit több, mint 40 dkg lisztből lesz. Ez a gép talán meg tudja dagasztani még az 50-60 dkg lisztből készült tésztát, de figyelni kell, hogy nem nagyon méltatlankodik-e. Mivel a sütőben sült dolgokhoz kicsit keményebb tésztára van szükség, ezért lehet, hogy ezt és ilyen mennyiségben már nem fogja szeretni. Egy óvatos próbát megér.

Ne haragudj, hogy hamarabb nem tudtam válaszolni, de elég későn tudtam a géphez jönni, most meg még a számítógépszerelő is "elvette" egy rövid időre a gépemet.

További szép napot, üdv, Margit


csopike53 Előzmény | 2006.01.28. 16:49 - #2865

Szia Margit! Igen a rendessel is meglehet csinálni ,ahogy széttolvad a csoki benne nagyon finom.Az igazi konyakosmeggyel még finomabb.

EmMargit Előzmény | 2006.01.28. 16:44 - #2864

Szia Gabó!

Sajnálom a kenyeredet, ez a kovászpor nekem sem vált be annak idején. Érdemes házi kovásszal próbálkozni inkább. Ez csak elsőre ijesztő és macerásnak tűnő, de valójában nem az. Én mostanában egyszer megetetem a kovászomat elég alaposan és utána hetekig csak használom  a hűtőből. Ezidő alatt semmi teendő nincs vele.

Kíváncsi vagyok a Joghurtos kenyérre, remélem ez megvígasztal és finomra sikerül. Majd mesélj, üdv, Margit


Piroska Előzmény | 2006.01.28. 16:38 - #2863

Azt a kalácsreceptet én is kérném.

Piroska Előzmény | 2006.01.28. 16:37 - #2862

Szia! Szerintem az a baj, hogy nem olyan receptet követtél, amihez a kenyérvarázsos kovászpor való. Én sokáig használtam azt, és az ő receptjeikkel jó volt. De az itteni receptek nem arról a kovászról szólnak! Nézd meg a kovászról írott részeket. A képeken világosan látszik, hogy ez egy híg nyers kovász, nem olyan por. Ezért másképp is viselkedik.

Piroska Előzmény | 2006.01.28. 16:33 - #2861

Batka! Kösz a választ. Az a baj, hogy a receptek nagyrészt nagyobb adaggal dolgoznak mint az én gépem. Amúgy is elég nehéz néha átlátni, hogy a recept alapján mekkora lesz a kész súly. A gép papírja viszont a kész súlyt írja, hogy a kis adag 40 dkg, a nagy 60. Viszont a gép receptjei nem dkg-ban íródtak, hanem ml-ben. Így elég nehéz összevetni a dolgokat.

majorkaj Előzmény | 2006.01.28. 16:09 - #2860

Sziasztok !

Nellynek én is csak gratulálni tudok, hogy elsőre ilyen szép és ahogy írta finom csigákat sütött.
Ahogy tegnap terveztem ma megsütöttem HPKriszti Paprikás kiflijét. Csak a piros tésztát késíztettem el és annak is csak a felét, így lett 10 db kifli. Tapasztalatom: Nem finomlisztből, hanem BL-80-asból sütöttem.Először is a fél deci víz nagyon kevésnek bizonyult, nem akart összeállni a tészta, így beleöntöttem az 1 dl-t.Nem olvastam végig előre a recit, így a hagymát egy nagyon pici olivaolajon pirítottam meg, így csak nagyon pici margarint adtam még hozzá.20 perc dagasztás, 10 perc kelesztés majd 10 perc dagasztás után vettem ki pihenni a tésztát 1 óra hosszára. Mivel a 2. dagasztásnál nagyon meglágyult a tészta elég sok lisztet kellett pótolni. Sajnos nem mértem de 3-4 evőkanálnyi biztos volt. De 1 óra múlva nagyon szépen megkelt. Kinyújtottam egy hosszú, de nagyon  keskeny formára és feltekertem, majd eloszottam 10 felé. Képeket remélem Margitka megmutatja majd. De sajnos a formázás nem az erősségem. De angyon könnyű és finom, akrakters ízű kifli lett belőle. Aki szereti ajánlom próbálja ki. Üdv.Julika


EmMargit Előzmény | 2006.01.28. 16:00 - #2859

Szia Csöpike!

Hát ez nagyon jó ötlet :-)) Biztos finom is volt, de nekem maga az ötlet teszik nagyon. Feltaláltad a konyakos-meggyes muffint, mert ezt gondolom rendessel is meg lehetne sütni, nem csak a szaloncukorral.

Gratulálok és köszi, hogy elmesélted. További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.28. 15:50 - #2858

Szia Batka!

Kíváncsi vagyok én is Kartika válaszára. Én úgy értettem, hogy  a kész kenyér ekkora, azért lelkesedtem, hogy akkor amit én vettem 2 db-ot, elég lesz egy nagyobb kenyérhez, elfelezve a tésztát.

Megkérdezhetem melyik ez a kalácsrecept, amiről Piroskának írtál?

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.28. 15:41 - #2857

Szia Kati!

Milyen sütőben sütötted? Hőlégkeverés be volt-e kapcsolva, ha villanyban? Milyen hőfokon és mennyi ideig sütötted? Ha ezek mind rendben volnának, akkor majd a receptben kell utánanézni, hogy van-e valami probléma.

Várom válaszod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.28. 15:38 - #2856

Szia Móni!

Igen, biztos vagyok benne, hogy megtaláltad a hiba okát. Mindig szoktam írni, hogy a környezeti hőmérséklet jelentősen befolyasolja a kelesztési időt. Természetesen a hozzávalók hőmérséklete legalább ilyen fontos. A gép általában eléggé megmelegíti a hozzávalókat. Ha túl sok, túl hideg dolog kerül bele, akkor elképzellhető, hogy nem bír vele, és a dagasztás végére is hideg marad a tészta. Ekkor viszont sokkal lassabban kel.
Én nem igazán szoktam megmelegeíteni a hozzávalókat, ha a gépbe pakolok, de ha pl. csak a hűtőből tudok tejet vagy kefirt elővenni, akkor vizet, forrót engedek a csapból, vagy a margarint megolvasztom a mikróban. Arra igyekszem figyelni, hogy ha valami nagyon hideget teszek, akkor legyen valami meleg is a hozzávalók között. (Volt már olyan, hogy nagyon siettem és még a lisztet is megmikróztam egy kicsit :-)) Egyre azonban vigyázni kell, hogy az élesztő ne kerüljön túl meleg közegbe, mert akkor tönkremegy.

Örülök, hogy végre megint jól sikerült a kenyered és rájöttél a hiba okára is. További szép napot, üdv, Margit


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU