E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Kartika Előzmény | 2006.01.27. 23:20 - #2835

Szia figyeld az áruházakat, nagy üzletláncokat és biztos kapsz! Sajnos csak ők tudják jó áron adni. Én is úgy vettem a Rossmannba, hogy előre megnéztem a prospektusukat és mikor az nap kezdődött a leárazás akkor nyitásra átugrottam a melóból és megvettem. Nem tudom az Ottó katalógus áruházból szoktál-e vásárolni. Én a ruhákat soha, de néha háztartási dolog van jó. Ott is vannak szilikon dolgok sokszor jó áron.

EmMargit Előzmény | 2006.01.27. 23:10 - #2834

Szia Nelly!

Tulajdonképpen én egy alapkalácsreceptből csinálok szinte mindent. A gépihez egy kicsit kevesebb élesztőt teszek, a  sütőben sütötthöz egy kicsit többet. Szerintem valamelyik muffin vagy más sütőben sült kalácsreceptet nézd meg és ennek az arányiaval tudsz tésztát csinálni. A többi már  tulajdonképpen "részletkérdés". Ezt úgy értem, hogy ebből bármilyen formát, töleteléket, fonást kitalálhatsz, maga a jó alaptészta legyen meg. Írtam Neked töltelékeket, ebből hátha megtetszik a családnak valamelyik.

Kötni én is szerettem régen, sok szép pulcsit csináltam, de ma már nincs hozzá időm. Néha sajnálom :-))

Várom, hogy mit találsz ki, majd mesélj, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.27. 22:58 - #2833

Köszi Kartika! A Rossmannt én sajna későn vettem észre, mire elmentem, már mindenütt elfogyott. Azóta most a Metróban és a Corában is a teflonos változat van akcióban 800.-Ft körüli árban. De a barátnőm azt mondja, hogy sokkal nehezebben tudja kivenni belőlük a kész sütit. A szilikonosból pedig, ahogy Te is írod, nagyon egyszerű. Én nem tudom, mert még nem sütöttem, de ami késik, nem siet. A sütőt nem kapcsoltad ki a kelesztéskor? Nelly

jegkasa Előzmény | 2006.01.27. 22:57 - #2832

Szia Margit!

Beírtam a receptes fórumba  Grapefriutos túrótorta receptet, ha van ídőd mellé tennéd a képeket. Köszi.

Holnap megsütöm kenyérke kovászos kenyerét fotósorozat készül.

Látom nagyon megszerettétek a tiramisus kalácsokat, nagyon guszta. :-))Holnap jelentkezem.

További szép estét jégkása


Kartika Előzmény | 2006.01.27. 22:52 - #2831

Szia Nelly! Van sütőforma szilikonosban több féle is! 12, 6-os és sok változat. Van amelyikben nagyobb, van amelyikben egész kicsi és van amiben közepes nagyságú muffinok süthetők. Sokszor van akció, nemrég a Rossmannban volt és 780-Ft-ba kerültek a 6 db-osok. (vettem 3-at kettőt saját célra egyet ajándékba) Néhány helyen horror árban van, érdemes körülnézni. Régebben idegenkedtem tőle, de mivel van teflonos is, látom a különbséget. Ha nem vajazod ki a formát akkor is kiesik belőle a sütemény. Visszaterve a kelesztésérem most is nyitott sütő előtt kell a kenyerem (igaz majd megfövök olyan meleg van) Lassan kerül be sütőbe. Én is szeretem a lapot, sokat tanulok itt, sok klasz ötletet kapok. A kenyérgépemet naponta megdolgoztatom, kihasználom. Az ismeröseim irigykednek a sok finomságra és falnak a kostólóból. A családom öröméről nem is beszélek.Sok sikert. (hétvégén én is szeretnék valamiket alkotni, bár pihenést terveztem volna végre)

Kartika Előzmény | 2006.01.27. 22:47 - #2830

Szia Batka! Nekem is Fakelmann van hosszukás. A pontos méret 25 cm hosszú, belső szélesség 10 cm és 6 cm magas. Mivel én 75 dkg kenyereket sütök azoknak nagyon jó, ha épp hosszúkásra készítem. Igaz kicsit kinyomja az oldalát, de ettől semmi baja.

nelly52 Előzmény | 2006.01.27. 22:44 - #2829

Szia Batka! Nem tudod, muffin sütőformát is lehet kapni szilikonosban? Mert én azt keresnék. Az egyik barátnőmnek kellene, és persze nekem is, végre ki szeretnék próbálni egy muffin sütést is. Nelly

Batka Előzmény | 2006.01.27. 22:43 - #2828

Ezt a szerviz címet monyesz írta be az indexen, azt hiszem, még nem volt: Debrecen, Nagy-Szerviz BT, Kígyó u. 19, T.:52/426-699

Batka Előzmény | 2006.01.27. 22:35 - #2827

Hahó! Ezeket a Fackelmann szilikonos formákat minden Sparban kapni, ez az ún. királyforma. Azért nincsen belőlük sokkal nagyobb, mert a műanyag nem tud megtartani sokkal több tésztát. Én kicsinek találtam, és amikor ajánlottátok a Plusban kapható téglaformát, kapva kaptam az ötleten. Az oldala ennek nagyon picit szétnyomódik, amikor feszíti a kelt tészta, de én is a kovászos rozskenyereknek vettem és a grízes baguette-emnek, amik lágyabb tésztájúak, és a Pluson forma (szélesebb és hosszabb) pont jó a fél kiló-hatvan deka liszthez. Az ilyen kicsikbe (azt hiszem, ez a Fackelmann huszonegykettő centi hosszú, igaz? és úgy 6-7 széles és ugyanolyan magas) 20-30 deka lisztből férnek dolgok - piskóta, püspökkenyér, muffin (kevert tészta), beigli(!), piskótatekercs, charlotte-torta kicsiben, kekszgolyó tésztája (ha szeletelni szeretnénk és nem golyóban enni), gyümölcskocsonya (arra nagyon tuti!), zselatinos túródesszertek (2 túróból), stollen, vagy amit egyébként őzgerincbe tennénk - más most nem jut eszembe.

nelly52 Előzmény | 2006.01.27. 22:30 - #2826

Jó kérdés! A sonkás kenyér és a krumplis kenyér már régóta tervbe van véve, de ez a kalács dolog csigaként most jobban izgat. Tehát melyik kalácsod receptjét javasolod alapnak? A kakós csíkos kalácsét, vagy másikét? Aztán hátha kitalálok valami édes csigát, bár én nem ilyen találgatós fajta vagyok, nincs fantáziám az ilyen dolgokra, de szívesen kipróbálok sok mindent, ami másoknál már bevált. Bezzeg ha kötésről vagy horgolásról van szó, az más. De itt leblokkolok. Lehet, hogy azért mert anyukám nem csapott sosem ilyen nagy sütést, mint amit itt látok. De jó dolog ötleteket szerezni, és kipróbálni. Na, nem elmélkedek tovább.Viszont kíváncsi vagyok Superkeri kenyerére!Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.27. 22:21 - #2825

Szia Superkeri!

Nagyon örülök a kenyér sikerének, megint igen szemléletesen írtad le :-) Biztos nagyon szép lett, és finom is lesz, ha megkóstoljátok. Nagyon örülök a sikereidnek :-))

A Feketeerdei kenyér nagyon finom, sokáig - a koávszos kenyerek előtti időszakban - ez volt az egyik kedvenc kenyere a férjemnek. Nem soknak jegyezte meg a nevét, de ezt név szerint kérte mindig, hogy süssek. Átolvastam a receptet, szerintem elég alaposan leírtam mindent. A mai tapasztalatom szerint a kelesztésre nagyon odafigyelnék, de szerencsére a második kenyérnél már írtam erről is. Az elsőt, biztos nagyon nagy melegben, hőségben csinálhattam, hogy ilyen hamar megkelt. (Megnéztem a gépben a fénykép készítésének a dátumát, 07.08-án készült a pogácsa tetejű és 08.22-én a csigavonalas. Ez utóbbira emlékszem véletlenül, hogy hideg volt és jégeső a Balatonnál ezekben a napokban, mert ekkor mentünk volna nyaralni, ha sikerült volna.)
Tehát biztos, hogy formázva hosszabb ideig kell keleszteni, mint az első leírásnál.
Ha bármi kérédsed adódik, akkor írjál, szívesen válaszolok. Sok sikert kívánok hozzá, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.27. 22:05 - #2824

Szia Nelly!

Köszönöm a képeket, nem sokára hozom őket. Örülök a sikeres sütésednek és hogy belefogtál a sütőben sütésre. Lehet, hogy rövidesen már nem is akarsz másképp sütni, olyan kedvet kapsz hozzá :-))
Legközelebb a fasírt masszát csinálhatod egy kicsit fűszeresebbre és, hogy a mustár és ketchup kívánsgokat is teljesítsd, a tésztát, mielőtt ráteszed a tölteléket, megkenheted ezekkel vékonyan. Biztos finom lenne ez is.

Én az édes dolgokat kalácstésztából csinálom, tehát az összes csigát is. Hogy milyen tölteléket tegyél bele? Túrót, diót, mákot (ez utóbbiakat, mint a beiglibe), bármelyikbe természetesen mazsolát, almás-diót, és.......most nem jut hirtelen több eszembe. Persze a kakaó és a gesztenye is marad, mint ötlet.

A szilikonos formát felakasztva találtam ott, ahol a tepsik vannak.
Én régóta szeretnék sütőformát. Igaz nagyobbat képzeltem el, de ez is jó lesz, ha kétfelé veszem egy nagyobb kenyér tésztáját. Tulajdonképpen azért kellett nekem, hogy, ha ellágyul egy-egy tésztám, akkor legyen mibe megsütni. Mostanában jártam így egyszer-kétszer. Azon kívül szerintem süteményeket, kalácsokat is lehet benne sütni. De majd segítenek biztos, akik már használnak ilyet, nekem még sosem volt, csak szerettem volna :-))

Mit sütsz holnap? Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.27. 21:49 - #2823

Szia Julika!

Nekem is nagyon megtetszett a Kriszti kiflije, szerintem én is rövisen kipróbálom.

Kíváncsi vagyok a Te sütésedre, véleményedre és képeidre, ha készül róla, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.01.27. 21:45 - #2822

            Szia Margitka! Hát elkészült  Viktória királynő kenyere. Ismét  nagyszerű lett. Mindent a recept szerint tettem, egy ovális jénai tálban sült meg, zacskóban. Úgy látom ez a megoldás nekem igen sikeres. Szerintem nem kell annyira figyelni a sütőt. Az enyém is egy hagyományos, nagykorú gáztűzhely. A kenyérke, maga a gyönyörűség. Szép lett a formája is a színe pedig piros- barna. Az "S" egyik kanyarulatánál, enyhe forradás lett, csuda jól néz ki. Hála és köszönet Mindenkinek. Talán most érik be az 1 éves sütögetési kísérlet. Egyre több örömet okoznak a finomságok.---receptek Tőletek. A következő kenyér receptje is igen megtetszett: Fekete erdei kenyér. Ez lesz a köv. Kérlek ha van a sütés során valami, amire különösen figyelni kell, jelezd!  

Egy kicsit irigykedem a mai szerzeményeid miatt, nagyon klasszak, biztos sok finomság kerül beléjük. Nekem is ilyen kuglóf sütőm van, de a sütőlapokat én is nagyon szeretnék.

További szép estét és jó sütögetést           Superkeri


nelly52 Előzmény | 2006.01.27. 21:45 - #2821

Jól el vagyok itt magammal! Szóval tényleg szép Margitka kalácsa, ill volt, de sztem az lenne a csoda, ha nem ilyenek lennének. Ami a szilikonos formát illeti, az kenyérsütésre való forma? És a tepsik felé van a Metróban? Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.01.27. 21:31 - #2820

A fiacskám azt kérdezte tőlem, hogy ezt a csigát milyen édes töltelékkel lehetne megsütni? De ne lekváros legyen, mondta. Kakaósat láttam fenn, meg gesztenyéset. De én valami mást szeretnék. Hátha kiötlök, vagy kiötlünk valamit. Üdv. Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.01.27. 21:25 - #2819

Margitka! Elküldtem a fényképeket, szerintem kinézetre szépek lettek. A gyerekeim szerint a tészta nagyon finom lett. Úgy kelesztettem végül, hogy minimumra kapcsoltam a sütőt, és abban kelesztettem fél óráig, miután kikapcsoltam. Ezután a javasolt 5 perc 180 fok, és utána 25 perc 165-170 fok között. Az az igazság, hogy 150 után 175 és 200 jön nálam, így csak saccoltam. De gyönyörű szépen megkeltek és megsültek. Életem első kelt tésztái!!!!!!!! Nem is gondoltam volna, hogy én ilyet is meg tudok csinálni. Egy szépséghibája azért van a dolognak, mégpedig az íze. Én úgy csináltam a tölteléket, ahogy a fasírtot szoktam, zsemlével, fűszerekkel, tojással. Ez igazi fasírtnak szuper, de itt kicsit ízetlen lett. A lányom kechupot, a fiam mustárt rakott volna még bele. Én talán borsot, sót, és még valamit, de hátha adtok tippet, hogy legközelebb ne csak kinézetre, hanem belülről is szuper legyen. Tehát a segítségetek jó volt, csak a husi ízesítése nem volt az igazi.Ja, és mint a képen is látszódik, két tepsivel lett, több mint 12 összesen. Mert a recipe szerint 1 tekercsből 6 db lesz. Nálam szaporodott. De nem volt baj, mert a két tepsiből összesen 3 db maradt. Szóval azért nem volt ez olyan rossz, csak lehetett volna jobb is. De elsőre nem bánom. És köszi mindenkinek a segítséget, tanácsot. A Ti érdemetek is, hogy én örülök. Köszi, köszi!! Nelly

majorkaj Előzmény | 2006.01.27. 21:21 - #2818

Szia Margitka ! Nagyon szép lett ez az új kalácsod. nem is csodálom, hogy nem maradt egy morzsa sem belőle, biztos nagyon fincsi lehetett.
Holnapra tervezem HPKriszti paprikás kiflijét megsütni.  Úgy gondoltam, hogy csak a piros tésztát sütöm és fele adagból kipróbálom. A párom nagyon szereti a fűszeresebb (hagymás, paprikás) kenyérféléket. Üdv.Julika

EmMargit Előzmény | 2006.01.27. 20:30 - #2817

Sziasztok!

Az éjszakai kalácsomat megmutatom, már egy morzsa sincs belőle. Én meg sem tudta kóstolni, tehát biztos finom volt.

Tiramisus-kakaós-rumos-mazsolás kalács

Picit el kell mennem, csak egy fél órára. Írtam a háztartási fórumba és tettem képet, ha valakit érdekel nézze meg. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.27. 20:27 - #2816

Szia Julika!

Kíváncsian várom a képeket.
Tényleg nagyon sok szép dolog született, nagyon örülök neki :-))

További szép estét, üdv, Margit


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU