Szia Nelly ! Én is kíváncsi vagyok, hogy sikerült a fasírtos csigád. Nekem már megsült a csikos kalácskoszúrm. De persze mikor megkelt a tészta nem tudtam lefényképezni, mert mikor merüljön le teljesen az elem, mint amikor használni szeretném. De a végeredményt majd elküldöm Margitkának e-mailben. Az elmúlt napokban is olyan termékenyek voltatok sütés terén, hogy csak úgy kapkodtam a fejem.Üdv. Julika
Valószínűleg a folyadék volt sok egy kicsit. A Pana több folyadékkal szeret dolgozni, mint a többi gép, de ez abba is egy kicsit sok. Kicsit csalóka lehet a tészta ebben a gépben, ugyanis nagyon jó minőségű a teflonja, a lágyabb tészta is kevésbé ragad benne, mint a másik gépben. Lehet, hogy ez volt egy kicsit csalóka. amikor dagaszt a gépe, azt figyeld, hogy a tésztagombóc egybe megálljon azokban a pillanatokban amikor éppen leáll a dagasztás. Ha elkezd elterülni ezalatt a néhány pillanat alatt, akkor tegyél hozzá még egy kevés lisztet. Óvatosan, mert lisztfelhőbe fog burkolódni minden, úgy kiveri a gép :-)) és utána a sütésnél az első 1-2 percben füstöl a fűtőszál. Ezt csak azért írtam, hogy ne ijedj meg tőle, ha így jársz, csak a liszt ég le róla.
Kíváncsian várom a következő sütésedről a beszámolót. Majd mesélj, hogy milyen arányban tettél liszteket és hogy sikerül a kenyér. Ja, majd elfelejtettem, a C vitamin porból elég egy késhegynyi, nem kell olyan sok, amit írtál. Üdv, Margit
Amíg nem lesz sikéred, szerintem a következők szerint variáld a lisztet:
1/4 (maximum 1/3 rész) teljes kiőrlésű búzaliszt 3/4 rész fehér liszt, ami 2/3 rétes+1/3 finomliszt
Ha csak teljeskiőrlésű lisztből próbálkoztál most a kenyérrel, akkor nem csodálom, ha nem sikerült. Elég nehéz ilyet jól sikerültre sütni még sikérrel is. Nem az első időszak kísérletezéseire ajánlanám. Ha minden egyéb már jól megy, akkor lehet vele próbálkozni. Szerintem fokozatosan, apró adagokban emelve a teljes kiőrlésű liszt arányát kellene egyelőre sütögetned.
Sütés közben esett vissza a kenyered teteje? MIlyen programon, milyen súlyú kenyeret és milyen beállítással próbáltál sütni?
Nyugalom, Nogea, nyilván elírtam a beiglit, mert az is élesztős, de ez az alapelven nem változtat, hogy mennyi liszthez mennyi élesztő kell. Mi nem szeretjük a lekvárt, ezért sosem csinálok, de tudom, hogy élesztővel készül, nem sütőporral. Jobb oldalt kattints a morzsálóra a felhasználók kedvenc linkjei között. Ott most a legelső cikk a "2006. január 27. Szilvi szülinapja" című, abban van egy Mari zserbója nevű kipróbált, lefotózott recept. Próbálj szerencsét azzal is.
Szép jó estét Nektek! Az én munkám már a tepsiben csücsül. Aztán majd mesélek, hogy milyen lesz. A gyerekeim 5 percenként jönnek le megnézni, hogy kisült-e már a fasírtos csiga. Hát ... még nem...
Majd jelentkezem. Nelly
Köszönöm a tanácsokat! Egyhamar nem megyünkj Mo-ra, de ismerőseimet megkérem hozzon majd. A kenyérliszt, hát nem tudom épp most sült ki a teljeskiörlésü kenyér mely még talán épp a felét sem éri el a tálnak és szörnyen beesett.Szóval valószínű kuka lesz a vége. Eddig rétes és fehérliszt keverékét használtam, ahogy javasoltad mivel nálunk a kereskedelemben, hipermarketekben nincs kenyérliszt:-(( , csak bl55, vagy nullas.Elég nehéz így kenyeret sütni, de azért nem tudom hol rontottam el , mivel dagasztásnál a kenyér állaga olyan volt, ahogy azt írtad a kezdőknél.Hát nem tudom:-(((
Szia Nogea! Csak nyugodtan kérdezzél,nagyon szivesen irok.és ha tudok segitek.ez a mennyiség 1 nagy gáztepsi méretHossza:39 cm,Szélessége:31,5cm,Magassága.6cm.Én ebbe sütöm gáz sütőbe 3-on addig mig a teteje megsül..
A krumplis pogácsa receptet köszönöm, szépen. Régen volt nekem egy jó kis receptem, de elveszett a költözés során. Azóta is siratom, mert nagyon finom volt és egyáltalán nem emlékszem rá. Mindjárt átteszem a receptes ABC-be is.
Azt szeretném kérni - de nehogy megharagudjatok érte - hogy a recepteket inkább a receptes fórumba írjátok, mert ott nem tudom szem elől téveszteni, elfelejteni. Itt, ha sok írni és olvasnivaló akad és elfelejtkezem róla, akkor sose kerül a receptek közé és kár lenne, ha elsikkadna egy-egy finomság. Most megyek és a mai két receptet gyorsan be is sorolom az ABC-be. Előre is köszönöm :-)
Várom a kiflivel kapcsolatban a válaszod, üdv, Margit
Bocs Csöpike ! Nem láttam ! Hú ha ez 5 lapos akkor az nagyon magas lesz mi ! A párom nagyon szereti, szerintem nagyon kiadós a recid. Ki fogom próbálni köszönöm !!!!
Az árpamalátát kihagyhatod, ha nincs otthon. Én árpamaláta szirupot szoktam használni, Kenyérke pedig maga készít csíráztatott, pirított árpából malátát. Ízesít és ropogóssá tesz, ennyi a szerepe.
Örömmel köszöntelek az oldalunkon. Épp a napokban nézegettem a Pana programfüzetét, de most ide is hoztam. A normál programon lehet kalácsot sütni benne, bár nekem egy kicsit hosszú a 4 órás program. Igaz az elején elég hosszú a melegítés, de a kelesztési idő, ha a rövidebbet is nézed, akkor is 1 ó 50 perc. Ez tűnik soknak nekem. Szerintem az első alkalommal figyeld a tésztát, azt is hogy mikor ejt/simít a gép a kelesztés közben, és legfeljebb elindítod a csak sütés programot, ha úgy látod, hogy már eléggé megkelt a kalács, de még nem indulna a program szerinti sütés.
A sikér nem helyettesíthető semmivel. Annyit tudsz tenni, hogy jó minőségű kenyérlisztet veszel és abból sütsz. A fehér kenyereknél, kalácsoknál nem lesz problémád. Ha nagy mennyiségű sikér nélküli liszttel (rozs, kukorica, stb.) szeretnél sütni, vagy ugyanígy sok teljes kiőrlésű búzalisztet teszel egy kenyérbe, akkor hiányozhat. Szerintem legalább fele arányban keverd a jó minőségű kenyérlisztet a kenyeredbe és akkor biztos boldogulni fogsz sikér nélkül is. Nem szoktatok átjönni Mo-ra? Itt minden felé lehet kapni, nem is vészesen drága, mert egy fél kilós csomag sokáig elég és 4-500 forint körül van az ára.
Látom voltál malomban is. Jó kenyérlisztet tudsz venni?
Várom további jelentkezésedet, mesélj a sütéseidről, üdv, Margit
Küldök egy krumplis pogi recit is. Nagyon finom ! Érdemes kipróbálni !Nem tudom honnan szedtem, de ha valaki ráismer hogy az övé attól elnézést !
30 dkg zsír,50 dkg liszt,50 dkg főtt krumpli,4 dkg élesztő pici tejbe futtatva,2 db tojás,2 dkg só,
A tésztát a szokásos módon összeállítjuk,majd fél- napra,éjszakára hűtőbe tesszük.Utána formázzuk,sütjük.A tészta fagyasztható így érdemes nagyobb mennyiségben készíteni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit