E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2006.01.27. 20:13 - #2815

Szia Nelly ! Én is kíváncsi vagyok, hogy sikerült a fasírtos csigád.
Nekem már megsült a csikos kalácskoszúrm. De persze mikor megkelt a tészta nem tudtam lefényképezni, mert mikor merüljön le teljesen az elem, mint amikor használni szeretném. De a végeredményt majd elküldöm Margitkának e-mailben. Az elmúlt napokban is olyan termékenyek voltatok sütés terén, hogy csak úgy kapkodtam a fejem.Üdv. Julika


EmMargit Előzmény | 2006.01.27. 20:03 - #2814

Szia Katyica!

Valószínűleg a folyadék volt sok egy kicsit. A Pana több folyadékkal szeret dolgozni, mint a többi gép, de ez abba is egy kicsit sok. Kicsit csalóka lehet a tészta ebben a gépben, ugyanis nagyon jó minőségű a teflonja, a lágyabb tészta is kevésbé ragad benne, mint a másik gépben. Lehet, hogy ez volt egy kicsit csalóka. amikor dagaszt a gépe, azt figyeld, hogy a tésztagombóc egybe megálljon azokban a pillanatokban amikor éppen leáll a dagasztás. Ha elkezd elterülni ezalatt a néhány pillanat alatt, akkor tegyél hozzá még egy kevés lisztet. Óvatosan, mert lisztfelhőbe fog burkolódni minden, úgy kiveri a gép :-)) és utána a sütésnél az első 1-2 percben füstöl a fűtőszál. Ezt csak azért írtam, hogy ne ijedj meg tőle, ha így jársz, csak a liszt ég le róla.

Kíváncsian várom a következő sütésedről a beszámolót. Majd mesélj, hogy milyen arányban tettél liszteket és hogy sikerül a kenyér. Ja, majd elfelejtettem, a C vitamin porból elég egy késhegynyi, nem kell olyan sok, amit írtál. Üdv, Margit


katyica Előzmény | 2006.01.27. 19:49 - #2813

Teljes kiörlésű program, magos , xl,200ml aludtej,230ml víz 600grm liszt,só, cukor szűk1/4 élesztő,c vitaminpor1/2 kismérő.Nagyon szépen kószónóm a tanácsokat élni fogok vele'

EmMargit Előzmény | 2006.01.27. 19:45 - #2812

Szia Nelly!

Kíváncsian várom a végkifejletről a híreket. Képet csinálj róla feltétlenül :-))

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.27. 19:43 - #2811

Szia Katyica!

Amíg nem lesz sikéred, szerintem a következők szerint variáld a lisztet:

1/4 (maximum 1/3 rész) teljes kiőrlésű búzaliszt
3/4 rész fehér liszt, ami 2/3 rétes+1/3 finomliszt

Ha csak teljeskiőrlésű lisztből próbálkoztál most a kenyérrel, akkor nem csodálom, ha nem sikerült. Elég nehéz ilyet jól sikerültre sütni még sikérrel is. Nem az első időszak kísérletezéseire ajánlanám. Ha minden egyéb már jól megy, akkor lehet vele próbálkozni. Szerintem fokozatosan, apró adagokban emelve a teljes kiőrlésű liszt arányát kellene egyelőre sütögetned.

Sütés közben esett vissza a kenyered teteje?  MIlyen programon, milyen súlyú kenyeret és milyen beállítással próbáltál sütni?

Várom válaszaidat, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.01.27. 19:39 - #2810

Nyugalom, Nogea, nyilván elírtam a beiglit, mert az is élesztős, de ez az alapelven nem változtat, hogy mennyi liszthez mennyi élesztő kell. Mi nem szeretjük a lekvárt, ezért sosem csinálok, de tudom, hogy élesztővel készül, nem sütőporral. Jobb oldalt kattints a morzsálóra a felhasználók kedvenc linkjei között. Ott most a legelső cikk a "2006. január 27. Szilvi szülinapja" című, abban van egy Mari zserbója nevű kipróbált, lefotózott recept. Próbálj szerencsét azzal is.

nelly52 Előzmény | 2006.01.27. 19:37 - #2809

Szép jó estét Nektek! Az én munkám már a tepsiben csücsül. Aztán majd mesélek, hogy milyen lesz. A gyerekeim 5 percenként jönnek le megnézni, hogy kisült-e már a fasírtos csiga. Hát ... még nem... Majd jelentkezem. Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.27. 19:33 - #2808

Szia Nogea!

Bal oldalon, a fórumozók képei között találod ezt a linket: Nogea képei, itt találod majd meg a képeidet mindig.

Üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.01.27. 19:28 - #2807

Holnézzem mert nem látom !

katyica Előzmény | 2006.01.27. 18:53 - #2806

Köszönöm a tanácsokat! Egyhamar nem megyünkj Mo-ra, de ismerőseimet megkérem hozzon majd. A kenyérliszt, hát nem tudom épp most sült ki a teljeskiörlésü kenyér mely még talán épp a felét sem éri el a tálnak és szörnyen beesett.Szóval valószínű kuka lesz a vége. Eddig rétes és fehérliszt keverékét használtam, ahogy javasoltad mivel nálunk a kereskedelemben, hipermarketekben nincs kenyérliszt:-(( , csak bl55, vagy nullas.Elég nehéz így kenyeret sütni, de azért nem tudom hol rontottam el , mivel dagasztásnál a kenyér állaga olyan volt, ahogy azt írtad a kezdőknél.Hát nem tudom:-(((

EmMargit Előzmény | 2006.01.27. 18:49 - #2805

Szia Nogea!

Így már értem, köszönöm szépen. Át is írtam a képeknek a kísérőszövegét eszerint, majd nézd meg, hogy így rendben van-e.

Kíváncsi vagyok Csöpike Zserbójára, ha megsütöd, majd mesélj légyszíves, üdv, Margit


csopike53 Előzmény | 2006.01.27. 18:41 - #2804

Szia Nogea! Csak nyugodtan kérdezzél,nagyon szivesen irok.és ha tudok segitek.ez a mennyiség 1 nagy gáztepsi méretHossza:39 cm,Szélessége:31,5cm,Magassága.6cm.Én ebbe sütöm gáz sütőbe 3-on addig mig a teteje megsül..

nogea Előzmény | 2006.01.27. 18:40 - #2803

Ez az a kifli ami a baguettek mellett van lefényképezve. A nagy kifli az sima vajas kifli reci volt innen az oldaladról

EmMargit Előzmény | 2006.01.27. 18:26 - #2802

Szia Nogea!

Ez az a kifli, aminek a képeit elküldted?

A krumplis pogácsa receptet köszönöm, szépen. Régen volt nekem egy jó kis receptem, de elveszett a költözés során. Azóta is siratom, mert nagyon finom volt és egyáltalán nem emlékszem rá.
Mindjárt átteszem a receptes ABC-be is.

Azt szeretném kérni - de nehogy megharagudjatok érte - hogy a recepteket inkább a receptes fórumba írjátok, mert ott nem tudom szem elől téveszteni, elfelejteni. Itt, ha sok írni és olvasnivaló akad és elfelejtkezem róla, akkor sose kerül a receptek közé és kár lenne, ha elsikkadna egy-egy finomság. Most megyek és a mai két receptet gyorsan be is sorolom az ABC-be. Előre is köszönöm :-)

Várom a kiflivel kapcsolatban a válaszod, üdv, Margit

 

 


nogea Előzmény | 2006.01.27. 18:24 - #2801

Bocs Csöpike ! Nem láttam ! Hú ha ez 5 lapos akkor az nagyon magas lesz mi ! A párom nagyon szereti, szerintem nagyon kiadós a recid. Ki fogom próbálni köszönöm !!!!

csopike53 Előzmény | 2006.01.27. 18:17 - #2800

ebbe is kell 1 cs sütőpor.irtam.

csopike53 Előzmény | 2006.01.27. 18:15 - #2799

Az élesztő amit irtam 5dkg.mi legalább 5 lapból sütjük.Hidd el nagyon finom.Hátha más is leirja és akkor tudsz választani.

EmMargit Előzmény | 2006.01.27. 18:14 - #2798

Szia Gabo!

Az árpamalátát kihagyhatod, ha nincs otthon. Én árpamaláta szirupot szoktam használni, Kenyérke pedig maga készít csíráztatott, pirított árpából malátát. Ízesít és ropogóssá tesz, ennyi a szerepe.

Mi jót sütsz? Majd mesélj, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.27. 18:10 - #2797

Szia Katyca!

Örömmel köszöntelek az oldalunkon.
Épp a napokban nézegettem a Pana programfüzetét, de most ide is hoztam. A normál programon lehet kalácsot sütni benne, bár nekem egy kicsit hosszú a 4 órás program. Igaz az elején elég hosszú a melegítés, de a kelesztési idő, ha a rövidebbet is nézed, akkor is 1 ó 50 perc. Ez tűnik soknak nekem. Szerintem az első alkalommal figyeld a tésztát, azt is hogy mikor ejt/simít a gép a kelesztés közben, és legfeljebb elindítod a csak sütés programot, ha úgy látod, hogy már eléggé megkelt a kalács, de még nem indulna a program szerinti sütés.

A sikér nem helyettesíthető semmivel. Annyit tudsz tenni, hogy jó minőségű kenyérlisztet veszel és abból sütsz. A fehér kenyereknél, kalácsoknál nem lesz problémád. Ha nagy mennyiségű sikér nélküli liszttel (rozs, kukorica, stb.) szeretnél sütni, vagy ugyanígy sok teljes kiőrlésű búzalisztet teszel egy kenyérbe, akkor hiányozhat. Szerintem legalább fele arányban keverd a jó minőségű kenyérlisztet a kenyeredbe és akkor biztos boldogulni fogsz sikér nélkül is.
Nem szoktatok átjönni Mo-ra? Itt minden felé lehet kapni, nem is vészesen drága, mert egy fél kilós csomag sokáig elég és 4-500 forint körül van az ára.

Látom voltál malomban is. Jó kenyérlisztet tudsz venni?

Várom további jelentkezésedet, mesélj a sütéseidről, üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.01.27. 18:07 - #2796

Küldök egy krumplis pogi recit is. Nagyon finom ! Érdemes kipróbálni !Nem tudom honnan szedtem, de ha valaki ráismer hogy az övé attól elnézést ! 30 dkg zsír,50 dkg liszt,50 dkg főtt krumpli,4 dkg élesztő pici tejbe futtatva,2 db tojás,2 dkg só, A tésztát a szokásos módon összeállítjuk,majd fél- napra,éjszakára hűtőbe tesszük.Utána formázzuk,sütjük.A tészta fagyasztható így érdemes nagyobb mennyiségben készíteni.

[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU