Szia Margitka!
A kifli a te csiga legyező recid alapján készült.Amikor feltekertem beigli formára, elvagdostam azt hiszem 12 felé. Utána ezeket a csigákat oválos formára igazítottam. A szélére csokit tettem majd feltekertem kifli formára, a tobbi megint ugyanúgy készül mint a te csiga legyeződ.Szerintem teljesen olyan mint a croissan.
Ez nem beigli hanem zserbó. Bár nem tudom. Most sütöttem egy félét de ez nem tetszett.Volt egy régi szakács könyvem de eltünt valahová. Abba sütőpor is kellet.Ezért nem tudom melyik vagy mi lenne a jó.
Köszönöm, kezdek egy kicsit helyrerázódni, remélem a hétvégén már nem történik semmi különös.
Örülök, hogy sikereket aratsz a sütéseiddel és, hogy jól érzed magad itt. Remélem ez a továbbiakban is így marad és sokat beszálgethetünk és süthetünk még együtt. Várlak holnap délután és a beszámolókat a hétvégi sütéseidről, üdv, Margit
Szia! Az élesztő mennyisége mindig a liszttől függ. 1 kocka friss (5 dkg) élesztő 1 kg liszthez való, fél kilóhoz a fele, stb. Ritkán szoktak ennél többet is tenni (pl. panettone), de úgy tűnik, ez a beigli is olyan: szerintem Csöpike 1 kockára gondolt, vagyis 5 dekára, de annyi liszthez alapból a kétharmada is elég lenne.
Hát, ha minden frissítéssel együtt így működik a legújabb IE változat, akkor fogalmam sincs sajnos. Majd ha kimostad egyszer a kenyérzsákot, mesélj róla, légy szíves!
Szia nogea! Irom a zserbót:tészta 7odkg liszt,ebbe elmorzsolni 1 rama margarint,3 egéssz tojás,1 citrom reszelt haja,1 sütőpor,pici só,vaniliás cukor,Ezeket összekevered 1 élesztőt felfuttazni kis tejbe,pici cukorba.jól összegyurod a tésztát és 5 fele veszed.kinyujtassz 1 gombócot amekkora a tepsid beleteszed/én a nyujtófán hagyompcitromhéjibe/TÖLTELÉK:fél kiló darált dió,citrom héj,rum ezt összekevered.a tepsibe tett lapot megkened baracklekvárral és megszórod a doós keverékkel. Kinyutod a mási gombócot és ráteszed a tepsibe lévóre megkened,szórod és igy tovább.az utolsógombóctésztával befeded.Villával megszurkálod a tészta tetejét.előmelegitett sütöbe sütöd mig a tésztatteje nem sül meg. Ha kész csoki mázt főzöl és leöntöd az egésszet a tepsibe.
Sziasztok! Én most csatlakozom, mivel párom meglepett a múlt héten egy Panasonic kenyérsütő géppel.Kipróbáltam 1-2 receptet, nagyon szépen sikerültek, persze sikerüt 1-2 lapos beesett kenyeret is gyártanom:-( Két kérdésem lenne: Mivel helyettesíthető a síker mivel (Nagyváradon-Erdélyben) nem lehet egy bioboltban sem kapni, voltam mar malomban, ott sem:-(( és a kalácsot milyen programon sütóm , fehér kenyeér progi..
Köszönöm a válaszokat!
Szia Batka.
Pedig Explorerem van, mégse töri a sort. :( ???
A kenyereszsák kívül textil, belül pedig nylon. 30 fokon mosható (erről még nem tudok nyilatkozni, mert még nem mostam ki) de strapabírónak látszik, ráadásul jó nagy, szerintem nagyobb, sütőben sült kenyerek is vidáman elférnek benne. Egy próbát megér szerintem. :) Üdv, Zsuzsi
Szia Zsuzsi! Ha Internet Explorert használsz, egyszerűen üss entereket oda, ahol új sort szeretnél kezdeni. Ha más böngészőt, akkor nem fog sikerülni, Operával és Firefoxszal már próbáltam. Én ha tudom, hogy receptet szeretnék beírni, explorerben jelentkezem be, ha csak rövidebb hozzászólást, akkor Operát használok.
Ez a kenyérzsák egyébként érdekelne: ez az, ami nylon belül? Hogyan lehet tiszítani?
Sziasztok. Ma vettem kenyérzsákot egy 100 Ft-os boltban, nem is volt drága, 550 Ft. Remélem jól fog "működni". :) Ma nem sütöttem semmit, viszont a bálnamuffinokat reggel mikróztam 20 mp-ig, vajjal megkentem és viharos gyorsasággal el is fogytak. Holnapra viszont sütni fogok, mert vendégeim érkeznek. Szét is nézek gyorsan a receptek között. Szép napot mindenkinek, Zsuzsi (Apropó. Hogyan lehet sort törni, hogy ne csússzon egybe minden?)
Szia Margitka!
Megsütöttem a túrós muffinbatyukat. Nagyon klasszak lettek! Úgy megkeltek, hogy csak na! Ma másra már sajnos nincs időm, nemsokára megyek melózni. Hétvégén tervezek jó sokat sütni, köztük a bolognai csigát, és valamilyen húsos batyut. Van itthon egy fél rúd párizsim, valószínűleg azt fogom belekockázni.
Minden remekművemből viszek át kóstolót az szomszédasszonyomnak, mivel ő is állandóan hoz a süteményeiből. Óriási sikert aratott a recepted! Azt hiszem, ha rászánnád magad egy szakácskönyv írására, hamar bestseller lenne! Nagyon örülök, hogy rátaláltam a honlapodra. Szavakban nem lehet kifejezni, hogy milyen szuper, ahogy Te magad is!!!
Legközelebb csak valamikor holnap délután tudok újra felnézni. További szép napot! Remélem a mai napod már sokkal jobb volt, mint az elmúlt egy-két nap.
Üdv: Bundik
Szia Nelly ! ahogy Kartika írta én is egy ülő alkalmatosságot teszek a radiátor elé és ott szoktam keleszteni a tepsin lévő dolgokat. Én ezt a fasirtos csigát hőlégkeveréssel 180 fokon sütném kb. 5 percig majd levenném 165 fokra. Kb. 20 perc alatt szerintem megsül.Üdv. Julika
Jó éjszakát mindenkinek! A sajtos krumplit én sült húsokhoz szoktam adni, de a maradékot a gyerekeim tényleg csak magában eszik meg. Szép napot mindenkinek! Nelly
Köszönöm, hogy megkönnyítetted a dolgomat, gondoltam, hogy utánanézek a Neten és most, így nem kell keresélnem. Megspóroltál nekem egy kis időt, abból pedig mindig túl kevés van.
Szia Margit! Találtam neked képet. Szerintem biztos láttál ilyet, közönséges gaz az árokpartokon, dekoratív kúszónövény. A Herbária barna papírzacskójában persze már nem így néz ki :-)
Ha pedig itt lejjebb görgetsz, találsz róla bővebb infot és néhány érdekességet.
A Házikenyér oldalán egyébként komlóskorpa készítését javasolja Petike, a honlap gazdája, de a búzakorpát önmagában én sosem használom kenyérben (elég a tk lisztben lévő), mert azt tanították az egyetemen, hogy ha nem kovászosat készítünk, megmaradnak benne azok az anyagok, amelyek gátolják az ásványi anyagok felszívódását és hasznosulását. Úgyhogy maradt a komlólé. Meg is lepődtem, hogy nem lett sörfőzde szaga az egész lakásnak :-)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit