E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 23:23 - #2775

Szia Nelly!

Huhúú, de finom lehet ez a sajtos krumpli. Még, hogy köret? Ez önálló ételként is megállja a helyét szerintem. Most teszem át az ABC-be, de nem álltam, meg, hogy itt ne írjak egy fél mondtot róla.
Köszönöm a receptet, üdv, Margit

Visszajöttem és ideteszem a linkjét is:

Sajtos krumpli - Nelly


nelly52 Előzmény | 2006.01.26. 23:13 - #2774

Kartika! Még egyszer köszi, majd beszámolok róla a hétvégén, ha túl leszek rajta. Kelt tésztát pedig még tényleg soha nem sütöttem. Úgy látszik most jött el az ideje a Ti segítségetekkel.Azt hiszem, ilyenkor örülök csak igazán, hogy rátaláltam erre a fórumra, és rajta keresztül Rátok. Üdv. Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 23:12 - #2773

Szia Superkeri!

Nagyon köszönöm, akkor nem bánod, ha felteszem a véleményedet, leírásodat a recepthez?
Örülök, hogy finom is lett a kenyér, de ez tényleg várahtó, ha ilyen gyönyörűre megkel és megsül.

További sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 23:10 - #2772

Sziasztok!

Összedobtan egy kalácsot, majd leírom a  receptjét, amig nem felejtem le. A tésztába tettem Tiramisu port, kávét, tejet, rumot, és majd még mazsolát is teszek bele. Lehet, hogy kap egy kis kakaót is valamilyen formában, de ez még nem biztos. Majd beszámolok hogy sikerült, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.01.26. 23:09 - #2771

    Szia Margitka! Bocsáss meg a pontatlanságért, Az Ír burgonyás kenyeret a "Kipróbálásra váró" receptekből sütöttem. Mégpedig végig követve Kata 25 javaslatát.( ezt sem jól írtam az előbb). Zacskóban sült, kerek jénai tál fedelében. Már írhatom is, hogy gyönyörű a kenyérke belül is. Finom puha, szép lyukacsos.

Jó éjt, holnapra szép napot kívánok       Superkeri


Kartika Előzmény | 2006.01.26. 23:00 - #2770

Szia Margitka! köszönöm. Finom is, egyet befaltam. Megcsinálom a te varriációd is mert az is érdekel és ez is annak indult.

Kartika Előzmény | 2006.01.26. 22:59 - #2769

Szia, akkor csináld úgy (ezt nagykonyhásoktól hallottam) hogy a legkisebbre kapcsolt sütő tetejére teszik és a feljövő melegtől kel meg, vagy a sütő elé teszel egy ülő alkamatosságot (nem túl közel) és arra rá a tepsit. (szépen megkel igy) Én ezeket tudom, de biztos neked is kialakul hogy melyik válik be. Ne izgulj, én is jó egy éve kezdtem a kelt tészták sütésébe intenziven. Azelőtt féltem és is igazán sikerültek, mig most miden félét csinálok. Itt az oldalon profi ötletek és receptek vannak. Csak dicsérni tudom.

EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 22:48 - #2768

Szia Swell!

Ezek nem is bálnák, hanem szép nagyra és könnyűre megkelt muffinkiflik/zsömlék. Nekem nagyon tetszik, pont az, hogy ilyen könnyűre megkelt.

További hasonló sikereket, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 22:45 - #2767

Szia Kartika!

Szerintem kimondottan jópofa így a stangli, már éppen tettem fel a képeket, amikor írtál, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 22:42 - #2766

Sziasztok!

Gyönyörű dolgokat sütöttetek ma is. Nagyon sok szép dologról kaptam képet, mindenkinek gratulálok hozzá.

Bundik egy szép kenyérkét sütött ma:

Búzakorpás, félbarna kenyérBúzakorpás, félbarna kenyér

Kartika a Sonkás stanglit sütötte meg, némi módosítással. Szerintem így is nagyon gusztán néz ki:

Sonkás stangliSonkás stangli

Krio három sütéséről küldött képeket, egyik szebb, mint a másik:

Ét és tejcsokis mazsolás kalácsTök, napraforgó és lenmagos, multikorn kenyérTök és szezámmagos fehérkenyér

Nelly az almás fahéjas kalácsról küldött nagyon szép fotókat:

Fahéjas, almás kalácsFahéjas, almás kalácsFahéjas, almás kalács

Végre-végre Nogeától is megérkeztek a képek, aminek nagyon örülök:

joghurtos zsömlevajas kifli

És csak az ABC sorrend miatt került a végére Swell, aki a Sörkiflit sütötte meg muffinformában (Persze ilyen segítséggel jó dolga van egy házipéknek :-))

Sörkifli muffinformában, segítséggel :-)Sörkifli muffinformában, majdnem önarckép :-)Sörkifli muffinformábanSörkifli muffinformában

Még egyszer gratulálok, többet nem is kell mnodanom, hisz minden kép magáért beszél.

(Én egy kicsit szomorú vagyok, mert még semmit nem sütöttem, de msot lehet, hogy bedobok még a gépbe egy gyors kalácsot.)

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.26. 22:40 - #2765

Köszi Kartika! Még nem sütöttem, majd a hétvégén, úgy hogy nem késtél el a segítséggel. A konyha nálunk elég nagy, amerikai jellegű, ezért nem tudom bemelegíteni, de a sütőben kikapcsolva bizos jó lesz. Aztán ha lesz gyakorlatom, már ezen sem problémázok. De majd pontosan jegyzetelek, így talán más tanulónak tudok segíteni. Üdv Nelly

Kartika Előzmény | 2006.01.26. 22:32 - #2764

Szia Nelly! Lehet hogy már túl vagy a csigákon, remélem sikerült. Én is csináltam már ilyet és nekem hagyományos gáz sütöm van. Én úgy kelesztem a tésztát, amikor már a tepsibe van, bekapcsolom a gáztűzhelyet 1 fokozatra (legkisebb) és a pulton hagyom a tepsit. Nem tul nagy a konyhánk, az ajtó is nyitva, de gyönyörűen egyenletesen kellnek a dolgok. Ez egyben előmelegítés is. Utána 4-5 percig sütöm a 3 v. 4-es fokozaton és utána veszem le 2-es és azon sütöm végig. Én meg szoktam az üvegen át nézni (illatból is sokszor lehet tudni) hogy kivehetem-e vagy sem.

Kartika Előzmény | 2006.01.26. 22:26 - #2763

Sziasztok! szia Margitkám, irtam mailt, küldtem képet az általam félre olvasott sonkás stangliról. De igy is finom lett. Nézd meg képeket és ha gondolod tett fel légyszi. Köszi. Amit én változtattam: volt otthon még 11 bio graham lisztem, azt is bele tettem ezzel csökkenve a kenyérlisztet. (kicsit keményebb is lett a tészta, de jó) a többi adalékon nem változtattam. Amit véletlen változtattam az az, hogy a sonkát nem bele tettem, hanem bele tekertem.Mikor már a tésztát összekeverte a gép, akkor láttam hogy a sonka is bele kellett volna, amit én a darálógéppel már összetaráltam. Mivel nem akartam mégegyszer elinditani a programot igy rákentem és feltekertem a stangilkat. Jók lettek.

EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 22:10 - #2762

Szia Batka!

Érdekesen hangzik amit írtál. Nem tudom elképzelni sem , hogy milyen lehet a komlótoboz, még sosem találkoztam vele. Tudsz valamit írni, amihez hasonlít? Lehet, hogy én is kipróbálnám.

Majd mesélj légyszíves, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 22:03 - #2761

Szia Nelly!

Ezeket a kisebb dolgokat 25 - 30 percig szoktam sütni, de hőfokot változatlanul nem tudok írni.

Üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.01.26. 21:57 - #2760

Sziasztok! Mára csak egy tippem van: tegnap tönkölykenyeret sütöttem (fele tk tönköly, fele réteslisztből), de nem kefirrel és nem is vízzel, hanem a Házikenyéren olvasottak alapján vettem a Herbáriában komlótobozt (ez tkp. a komló szárított termős virágzata), egy marékkal 3 dl vízzel leforráztam, és folyadék gyanánt ezt tettem hozzá. A kenyérbe direkt nem tettem semmilyen magot vagy ízesítőszert a són kívül. A "komlótea" nagyon kellemes, enyhe plusz ízt adott neki, nagyon jól harmonizál vele. Legközelebb a rozsos változatot is kipróbálom, de csak a következő után (épp kovászt szaporítok a holnapi tiszta rozs-kenyérhez).

nelly52 Előzmény | 2006.01.26. 21:56 - #2759

Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat! A baj csak az, hogy a recept nem ír semmiféle hőfokot. Ilyenkor mi az általános hőfok? És nem ír időtartamot sem a sütéshez. Most légy okos Domonkos! Azt valahol olvastam, hogy a tepsit bemelegítem, kikapcsolom, és ott kelesztek. Ahogy Margitka is írta. Nekem nincs fagyasztott fasírtom, ezért a kelesztésnél ez nem lesz akadály. Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 21:43 - #2758

Szia Nelly!

Jaj, de örülök, hogy Julika írt a hőlégkeverésről, köszönöm Neki.
Keleszteni kell mindent! A kisebb süteményeket 30-40 percig szoktam általában. A fasírtmasszát óvatosan langyosítsd meg előre, mert ha hűtőhidegen kerül a tésztába, akkor másnapra kel csak meg :-)) Egyszer a virslis bucival jártam így, azóta minden tölteléket csak langyosan teszek a tésztába.

Szoktak előmelegített, majd kikapcsolt sütőben is keleszteni, de erről megint csak nem tudok írni, majd még biztos segít valaki.

Sok sikert, drukkolok, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.01.26. 21:19 - #2757

Szia Nelly !
A fasírtos csigát még ne msütöttem meg, de szinte mindent szoktunk még a tepsin keleszteni mielőtt bemegy a sütőbe sülni. De ebben majd biztos fog Neked segíteni olyan aki már megsütötte ezt a csigát. Én igazán a hőlégkeveréses sütővel kapcsolatban szeretnék segíteni, emrt Nekem is olyan van. Ha bekapcsolod a hőlégkeverést akkor kisebb hőfokon kell sütni. pl, ha 180 fokot ír a reci, akkor 165 fokon és szinte fele annyi idő alatt megsül. pl. ha 30 percig kell sütni a reci szerint akkor kb. 20 perc alatt így elkészül. Azért kell vigyázni, mert hőlégkeveréssel sokkal hamarabb kiszáradhat amit sütsz. Remélem tudtam egy kicsit segíteni. De én is használom rendszeresen, nincs ezzel semmi baj, csak ki kell tapasztalnod.Üdv.Julika


nelly52 Előzmény | 2006.01.26. 21:07 - #2756

Miután nekem ez lesz az első alkalom, hogy kimerészkedek a sütőgépből, így bátorkodom megkérdezni: amikor a tepsire teszem a tekercseket, kell keleszteni valamennyit, vagy egyből be a sütőbe, és várom az eredményt? Na meg nekem légkeveréses van, akkor hány fokon? és addig, míg a sajt szép piros nem lesz? vagy ? Bocs a másoknak kicsit egyszerű kérdésekért, de én még nem tom. Azért köszi a türelmet is, na meg a választ is. Nelly

[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU