Huhúú, de finom lehet ez a sajtos krumpli. Még, hogy köret? Ez önálló ételként is megállja a helyét szerintem. Most teszem át az ABC-be, de nem álltam, meg, hogy itt ne írjak egy fél mondtot róla. Köszönöm a receptet, üdv, Margit
Kartika! Még egyszer köszi, majd beszámolok róla a hétvégén, ha túl leszek rajta. Kelt tésztát pedig még tényleg soha nem sütöttem. Úgy látszik most jött el az ideje a Ti segítségetekkel.Azt hiszem, ilyenkor örülök csak igazán, hogy rátaláltam erre a fórumra, és rajta keresztül Rátok. Üdv. Nelly
Nagyon köszönöm, akkor nem bánod, ha felteszem a véleményedet, leírásodat a recepthez? Örülök, hogy finom is lett a kenyér, de ez tényleg várahtó, ha ilyen gyönyörűre megkel és megsül.
Összedobtan egy kalácsot, majd leírom a receptjét, amig nem felejtem le. A tésztába tettem Tiramisu port, kávét, tejet, rumot, és majd még mazsolát is teszek bele. Lehet, hogy kap egy kis kakaót is valamilyen formában, de ez még nem biztos. Majd beszámolok hogy sikerült, üdv, Margit
Szia Margitka! Bocsáss meg a pontatlanságért, Az Ír burgonyás kenyeret a "Kipróbálásra váró" receptekből sütöttem. Mégpedig végig követve Kata 25 javaslatát.( ezt sem jól írtam az előbb). Zacskóban sült, kerek jénai tál fedelében. Már írhatom is, hogy gyönyörű a kenyérke belül is. Finom puha, szép lyukacsos.
Szia, akkor csináld úgy (ezt nagykonyhásoktól hallottam) hogy a legkisebbre kapcsolt sütő tetejére teszik és a feljövő melegtől kel meg, vagy a sütő elé teszel egy ülő alkamatosságot (nem túl közel) és arra rá a tepsit. (szépen megkel igy) Én ezeket tudom, de biztos neked is kialakul hogy melyik válik be. Ne izgulj, én is jó egy éve kezdtem a kelt tészták sütésébe intenziven. Azelőtt féltem és is igazán sikerültek, mig most miden félét csinálok. Itt az oldalon profi ötletek és receptek vannak. Csak dicsérni tudom.
Gyönyörű dolgokat sütöttetek ma is. Nagyon sok szép dologról kaptam képet, mindenkinek gratulálok hozzá.
Bundik egy szép kenyérkét sütött ma:
Kartika a Sonkás stanglit sütötte meg, némi módosítással. Szerintem így is nagyon gusztán néz ki:
Krio három sütéséről küldött képeket, egyik szebb, mint a másik:
Nelly az almás fahéjas kalácsról küldött nagyon szép fotókat:
Végre-végre Nogeától is megérkeztek a képek, aminek nagyon örülök:
És csak az ABC sorrend miatt került a végére Swell, aki a Sörkiflit sütötte meg muffinformában (Persze ilyen segítséggel jó dolga van egy házipéknek :-))
Még egyszer gratulálok, többet nem is kell mnodanom, hisz minden kép magáért beszél.
(Én egy kicsit szomorú vagyok, mert még semmit nem sütöttem, de msot lehet, hogy bedobok még a gépbe egy gyors kalácsot.)
Köszi Kartika! Még nem sütöttem, majd a hétvégén, úgy hogy nem késtél el a segítséggel. A konyha nálunk elég nagy, amerikai jellegű, ezért nem tudom bemelegíteni, de a sütőben kikapcsolva bizos jó lesz. Aztán ha lesz gyakorlatom, már ezen sem problémázok. De majd pontosan jegyzetelek, így talán más tanulónak tudok segíteni. Üdv Nelly
Szia Nelly!
Lehet hogy már túl vagy a csigákon, remélem sikerült. Én is csináltam már ilyet és nekem hagyományos gáz sütöm van. Én úgy kelesztem a tésztát, amikor már a tepsibe van, bekapcsolom a gáztűzhelyet 1 fokozatra (legkisebb) és a pulton hagyom a tepsit. Nem tul nagy a konyhánk, az ajtó is nyitva, de gyönyörűen egyenletesen kellnek a dolgok. Ez egyben előmelegítés is. Utána 4-5 percig sütöm a 3 v. 4-es fokozaton és utána veszem le 2-es és azon sütöm végig. Én meg szoktam az üvegen át nézni (illatból is sokszor lehet tudni) hogy kivehetem-e vagy sem.
Sziasztok! szia Margitkám, irtam mailt, küldtem képet az általam félre olvasott sonkás stangliról. De igy is finom lett. Nézd meg képeket és ha gondolod tett fel légyszi. Köszi.
Amit én változtattam: volt otthon még 11 bio graham lisztem, azt is bele tettem ezzel csökkenve a kenyérlisztet. (kicsit keményebb is lett a tészta, de jó) a többi adalékon nem változtattam. Amit véletlen változtattam az az, hogy a sonkát nem bele tettem, hanem bele tekertem.Mikor már a tésztát összekeverte a gép, akkor láttam hogy a sonka is bele kellett volna, amit én a darálógéppel már összetaráltam. Mivel nem akartam mégegyszer elinditani a programot igy rákentem és feltekertem a stangilkat. Jók lettek.
Érdekesen hangzik amit írtál. Nem tudom elképzelni sem , hogy milyen lehet a komlótoboz, még sosem találkoztam vele. Tudsz valamit írni, amihez hasonlít? Lehet, hogy én is kipróbálnám.
Sziasztok! Mára csak egy tippem van: tegnap tönkölykenyeret sütöttem (fele tk tönköly, fele réteslisztből), de nem kefirrel és nem is vízzel, hanem a Házikenyéren olvasottak alapján vettem a Herbáriában komlótobozt (ez tkp. a komló szárított termős virágzata), egy marékkal 3 dl vízzel leforráztam, és folyadék gyanánt ezt tettem hozzá. A kenyérbe direkt nem tettem semmilyen magot vagy ízesítőszert a són kívül. A "komlótea" nagyon kellemes, enyhe plusz ízt adott neki, nagyon jól harmonizál vele. Legközelebb a rozsos változatot is kipróbálom, de csak a következő után (épp kovászt szaporítok a holnapi tiszta rozs-kenyérhez).
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat! A baj csak az, hogy a recept nem ír semmiféle hőfokot. Ilyenkor mi az általános hőfok? És nem ír időtartamot sem a sütéshez. Most légy okos Domonkos! Azt valahol olvastam, hogy a tepsit bemelegítem, kikapcsolom, és ott kelesztek. Ahogy Margitka is írta. Nekem nincs fagyasztott fasírtom, ezért a kelesztésnél ez nem lesz akadály. Nelly
Jaj, de örülök, hogy Julika írt a hőlégkeverésről, köszönöm Neki. Keleszteni kell mindent! A kisebb süteményeket 30-40 percig szoktam általában. A fasírtmasszát óvatosan langyosítsd meg előre, mert ha hűtőhidegen kerül a tésztába, akkor másnapra kel csak meg :-)) Egyszer a virslis bucival jártam így, azóta minden tölteléket csak langyosan teszek a tésztába.
Szoktak előmelegített, majd kikapcsolt sütőben is keleszteni, de erről megint csak nem tudok írni, majd még biztos segít valaki.
Szia Nelly ! A fasírtos csigát még ne msütöttem meg, de szinte mindent szoktunk még a tepsin keleszteni mielőtt bemegy a sütőbe sülni. De ebben majd biztos fog Neked segíteni olyan aki már megsütötte ezt a csigát. Én igazán a hőlégkeveréses sütővel kapcsolatban szeretnék segíteni, emrt Nekem is olyan van. Ha bekapcsolod a hőlégkeverést akkor kisebb hőfokon kell sütni. pl, ha 180 fokot ír a reci, akkor 165 fokon és szinte fele annyi idő alatt megsül. pl. ha 30 percig kell sütni a reci szerint akkor kb. 20 perc alatt így elkészül. Azért kell vigyázni, mert hőlégkeveréssel sokkal hamarabb kiszáradhat amit sütsz. Remélem tudtam egy kicsit segíteni. De én is használom rendszeresen, nincs ezzel semmi baj, csak ki kell tapasztalnod.Üdv.Julika
Miután nekem ez lesz az első alkalom, hogy kimerészkedek a sütőgépből, így bátorkodom megkérdezni: amikor a tepsire teszem a tekercseket, kell keleszteni valamennyit, vagy egyből be a sütőbe, és várom az eredményt? Na meg nekem légkeveréses van, akkor hány fokon? és addig, míg a sajt szép piros nem lesz? vagy ? Bocs a másoknak kicsit egyszerű kérdésekért, de én még nem tom. Azért köszi a türelmet is, na meg a választ is. Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit