E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 20:59 - #2755

Szia Superkeri!

Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a sütésed. Egyet árulj el nekem légyszíves, hogy melyik recept alapján sütötted meg?
Az itteni - a kipróbálásra váró - receptek közül, vagy amit a napokban sütött valaki és azt hiszem talán az NLC-n tette közzé? Csak azért kérdezem, mert ha az itteni recept alapján, akkor feltenném a véleményedet az eredeti recept mellé.
Megint olyan jól sikerült a leírásod a kenyérről, hogy szinte látom magam előtt :-)) Kíváncsi vagyok, milyen lesz, ha megvágod, de szerintem biztos finom. Várom a Viktória királynő kenyeréről is a beszámolódat, az is sokaknak sikeres, kedvelt kenyerévé vált.

Sok sikert hozzá, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 20:53 - #2754

Szia Zsuzsi!

Épp most írtam, hogy örülök minden képnek. Várom, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 20:52 - #2753

Szia Zsuzsi!

Rád bízom a recept beírását. Van már néhány ilyen recept fent, eddig még nem volt probléma belőle. Ha odaírjuk a recept eredeti szerzőjét, akkor szerintem nem sértünk jogokat.
A sörkiflit hallomásból ismerem, sokan, sokszor megsütötték már, biztos finom.
A fasírtos csigát kiteszem most már ide, hogy könnyebben elérjétek, ne kelljen keresni.

Fasírtos csiga

Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, erről is - de bármiről - szívesen fogadok képeket. További szép estét, üdv, Margit


swell Előzmény | 2006.01.26. 20:48 - #2752

Most látom, hogy Kartikáé a recept (bár én egy másik oldalaról vettem) és Ő is 2 dkg élesztőt tesz bele. És neki takaros kis muffinjai lettek, nekem meg bálnák. ???(Margitka, ha nem gond, elküldeném neked a bálnamuffinjaim fotóit.)

superkeri Előzmény | 2006.01.26. 20:42 - #2751

      Szia Margitka! Köszönöm a tanácsodat, megsütöttem zacskóban az Ír burgonyás kenyeret, nem kentem le semmivel.Dagasztás, kelesztés és sütés során is úgy jártam el, ahogy P.Zsizsu leírta. A tetejét csillag alakban vágtam be, kb. 40 perc alatt készre sült. Most képzelj el egy gömbölyű virágbimbót, amint éppen kifeslik. Hát ilyen gyönyörűséges lett a mi kenyérkénk. Szép piros, ropogós héjú. Remélem a belseje is finom lesz. Erről, majd holnap beszámolok. Kimondhatatlanul örölök, hogy rátaláltam erre a szuper  Társaságra. Azóta gépben nem sült nálunk kenyér, nagyon sokat tanultam Tőletek. Köszönöm!! Ma végre sikerült burg. pelyhet venni, így aztán a következő kenyér Viktória királynő kenyere lesz. Igen nagyon tetszik a formája. Minden jót kívánok

swell Előzmény | 2006.01.26. 20:39 - #2750

Sziasztok. Köszönöm Margitka, hogy feltetted a képet, és köszönöm Batkának a tippet. Olyan rágó-szerű volt a meggymassza, nyúlós-málós, de azért folyt még. Valahogy nem jönnek be ezek az edények, már másodjára, vagy harmadjára járom meg velük. :( Lehet, hogy előveszem a jó öreg fémtortaformát, azzal eddig még minden sikerült. :) Margitka. A kenyér receptje ismert, azt hiszem Lizike nevéhez fűződik, egy másik fórumról vettem. (Vajon szabad feltenni ide, természetesen az Ő nevével?) Mindig beváló néven jegyzi. :) Ma Sörkiflit sütöttem muffin formában (ezt is a netről vettem) nagyon finom lett, csak kicsit sokallottam bele a 2 dkg élesztőt, nekem kiadott volna 20 db muffint is. Irtó nagyra dagadtak a sütőben, kicsit meg is ijedtem. :) A fasírtos csiga engem is érdekelne, nagyon jól hangzik. :)

nelly52 Előzmény | 2006.01.26. 20:33 - #2749

Szokimoki! Köszi szépen az ötletet! Nem gondoltam rá, hogy ott keressem! Egyébként én is elgondolkoztam rajta ezek után. Még sose csináltam a gépben ilyen dolgokat, csak kenyeret és kalácsot, de egyszer ezt is el kell kezdeni. A család meg bizti örülni fog neki. Így aztán a hétvégén lesz egy kis meglepi nekik. A fasírtot egyébként pedig szeretik. Tehát köszi. NElly

szokimoki Előzmény | 2006.01.26. 20:24 - #2748

Szia Nelly52!

Most néztem ki, a Margitka receptjei linkre kattintva a péksütemények között! Elolvasva és látva a képeket fincsi lehet!


EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 20:22 - #2747

Szia Móni!

Semmi baj, semmiről nem késtünk le.
Gondolom a víz, 420 ml akart lenni. Teljesen jónak tűnnek a recept arányai. Egyre tudok gondolni, és ezt meg is kérdezem. Nem vettél másik eresztés lisztet az utóbbi időben? Az előfordul, hogy a liszt más mennyiségű folyadékot tud felvenni. Lehet, hogy egy pici lisztet érdemes lenne megpróbálni még hozzátenni, csak annyit, hogy ne ragacsos legyen a kelesztésre. Ha elterül nagyon, akkor indíts el inkább még egy dagasztást és ekkor tegyél hozzá még egy kevés lisztet.
Következőre pedig a folyadékból visszatarthatsz egy keveset, legfeljebb pótolod, ha mégis szükségesnek látod a dagasztás közben.

Kíváncsi vagyok, majd mesélj, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.26. 20:17 - #2746

Szia Szokimoki! A fasirtos csiga miből áll? Itt van a receptek között, mert nem találom? Tészta közé van dugva a fasírt? Tudom, hogy ez nem a receptes fórum, de azért röviden nem- e lehetne-e? Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 20:08 - #2745

Szia Szokimoki!

Így is van, ne hagyd magad :-))
Örülök, hogy jól sikerültek a kalácskáid és a fonás is, remélem a fasírtos csiga is finom és sikeres lesz.

Várom további jelentkezésedet és beszámolódat, üdv, Margit


Moni Előzmény | 2006.01.26. 20:06 - #2744

Szia Margit!

Bocsi, hogy félreérthető voltam. Te válaszoltál nekem, és kérdeztél egy pár dolgot. Én erre válaszoltam még aznap, de valószínü nem küldtem el, ezért nem jelent meg a fórumon. (egy kicsit most zűrös a családunk) Ezért írtam mégegyszer, de ez sajnos csak ma sikerült.

A fehérkenyér amit sütöttem a következő:

68 dkg liszt - 2/3 rétesliszt, 1/3 bl55

42ml víz

7ml olíva

1tk só

1tk cukor

1/4 élesztő

1ek ecet

Ez az elején sikerült, de most megint ezt csinálom, és már most látom, hogy megint nem kelt meg rendesen. Az elsőket mikor sütöttem,szép magas lett, most meg kb az edény feléig ér. Mikor dagasztja, olyan a kinézete, ahogy írtad, hogy milyen a jó. Szép alaku, ha hozzáérek nem ragad, hanem rugalmas. Mikor elkezd kelni, olyan lesz, mintha lágyabb lenne. Teljesen elterül, és ragacsos lesz egy kicsit.

 

A rozsos kenyérben csak a tk búzalisztet cseréltem ki, a tk tönkölybúzalisztet hagytam. Nekem nagyon izlik a rozs íze, ezért szeretnék sütni tk rozsos kenyeret is. Köszi a tippet, majd kipróbálom. Most egyenlőre a fehérkenyérrel küzdök.

Üdv: Moni


EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 20:06 - #2743

Szia Nelly!

Nekem is szokták mondani a gyerekeim, hogy a fejükre húznak egy monitort, és akkor talán szóba állok velük :-)) De csak és kizárólag akkor, ekkora a szájuk, amikor ők maguk nem éppen a Neten vagy egyáltalán a számítógépen lógnak. Akkor jó vagyok én is :-))
Már töltögetem a képeket, rövidesen felteszem őket, mejd jelentkezem, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.26. 20:06 - #2742

Na azért se! Holnapra a fasírtos csigát néztem ki, arra nem mondhatja , hogy süti!

szokimoki Előzmény | 2006.01.26. 19:56 - #2741

Szia Margitka!

Megcsináltam ma a fonott kalácskákat, nagyon finomak lettek.Igaz, egy kicsit furcsa szaga volt a robotgépnek a dagasztásnál (nem mai csirke, kb. 10 éves) de állta a megpróbáltatást. Még nem próbáltam sose a 4-es fonást, de valahogy sikerült összehozni. A végére szép kis kalács kinézetük lett.Na 1-2 napra leállok a sütögetéssel, mert a párom besokalt a sok sütitől  (más meg örülne), a gyerkőcök meg mép picik hogy mind megegyék.Na nem baj, addig is kinézek valamit! Pá-pá (egyenlőre mint nézelődő maradok)


nelly52 Előzmény | 2006.01.26. 19:54 - #2740

Már meg is jöttem! Jó 1 órát keringtem, hogy töltsön a drágám a lüke gazdija miatt. De most már le tudom állítani az autómat. Je,je,je... Egyébként jól vagyok, csak túl szép lett volna a mai nap, ha nem ügyetlenkedem el. Margitka! Te is kaptál a jóból, rosszból eleget? De azt mondják, hogy ennél már csak jobb lehet! de térjünk a tárgyra: Én nem mertem mokkáskanállal adagolni a fahéjat, így csak 3x csipetnyit raktam bele, de ezek szerint ezért éreztem a hiányát, és rakhatok bele többet is. Az egész házban így is érezni lehetett a fahéj illatát. Azt morogja a fiam, hogy teljesen internet függő lettem, és üdvözöl a táborban. Majd szeretné, ha beszélnék vele a chat-en. Erről ennyit. Az aszalt alma hiánycikk lehet, vagy csak most van kifogyva? Azt hiszem, csinálok magamnak az aszalómmal, ha nem találok sehol, mert így vegyes gyümiként nem olcsó dolog. Üdv.Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 18:55 - #2739

Szia Nelly!

Örülök, hogy a tegnapi után, ma sikerült egy minden tekintetben kifogástalan kalácsot sütnöd. Gratulálok hozzá.
A fahéjat ki kell tapasztalni, én talán egy vagy két mokkáskanálal tettem bele, ez ízlés kérdése. Az aszalt almából szintén ízlés szerint, kitapasztalva lehet többet vagy kevesebbet tenni, biztos ez is finom volt bele.
Az autós kaland akkor Neked is bearanyozta a napodat, remélem feltölt az akksid és holnap már nem lesz problémád.

Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 18:49 - #2738

Szia Móni!

Én valamikor válszoltam is, de nem keresem most vissza.
A második kérdéseddel kezdem. A csak rozslisztből kenyér mindig sűrűbb, azt végképp nem fogod tudni olyan állagúra készíteni, mint a tk búzalisztből készült kenyeret. Ehhez érdemes lenne kovászt csinálnod és Kenyérke receptjei között egy kicsit körülnézni. Ő nagyon profi szinten süt rozskovászos, rozs-, vagy rozsos kenyereket. Ideteszem a linket, ahol megtalálod a receptjeit.
Kenyérke kovászos kenyerei

A fehér, élesztős kenyérrel kapcsolatban, azt írtam, hogy előfordul egyszer-egyszer. hogy az ember rutinból "dobja" össze a kenyér hozzávalóit, és valamiben hibázik. Ez egy sütésre igaz is, de így, hogy már többször nem sikerült, nem valószínű. Az élesztőt nem tudom, mennyire lehet hibáztatni. Milyet használsz? Nyilván már több csomaggal használtál a több kenyérhez, emiatt nem tartom valószínűleg, hogy az lenne a hibás. Írd be a receptet, ami szerint sütöd, akkor talán jobba tudok segíteni.

Várom válaszod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 18:35 - #2737

Sziasztok!

Most értem haza, épp, csak végigolvastam a nap eseményeit, rögtön válaszolok. Hát a tegnapelőtti nap - amire panaszkodtam - kutya füle volt a maihoz képest. Igyekszem hamar vissazépítgetni magamat, bocs, hogy panaszkodtam.

Üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.26. 16:40 - #2736

Na visszajöttem. Rajta hagytam 3 órára a fűthető ülést az aksin, teljesen lemerült. Szegény fiam nem tudta kivinni a menyjelöltemet a buszpályaudvarra, még jó hogy a férjem itt volt, így gyorsan átpakoltunk mindent. Bízom benne, hogy elérte a buszt!! Na mindegy! Szóval most imádkozom, hogy feltöltődjön az aksi. Csak most el kell mennem valahová egy kicsit az autóval, hogy töltődjön. Na majd időnként benézek. Üdv. Nelly

[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU