E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly52 Előzmény | 2006.01.26. 16:15 - #2735

Szia Margitka! Megsütöttem a fahéjas, almás kalácsot. Nagyon szépen sikerült, igaz, a fahéj és az aszalt alma arányát nem tudtam, de legközelebb a fahéjból többet fogok beletenni. Az aszalt almából kb 8 karikát raktam bele apró kockákra vágva. Nem tom, hogy így kellett volna-e. Mindegy. Az íze valami csodálatos lett, és nagyon szépen megsült, foszlós, omlós lett. Na nem dícsérem tovább, már ideje volt a tegnapi banános kísérlet után. Bár az is elfogyott, de arra nem vagyok büszke. Holnap valami sós lesz, persze ha ez elfogyott. A fiam csak csodálkozik,. Bocs, most szólt a fiam, hogy nem megy a kocsim, jön a szerelő. Nelly

Moni Előzmény | 2006.01.26. 08:17 - #2734

Szia kedves Margit!

Régen nem voltam, mert el vagyok havazva a munkámmal, és beteg is voltam. A multkori kérdéseidre válaszoltam , el is küldtem, de most nem találom, lehet hogy nem ment el?

Akkor most újra leírom.

Azt a fajta fehér kenyeret sokszor megsütöttem, és mindíg sikerült. Azóta megint megsütöttem 2*. Ugyanúgy nem kelt meg, és tömör maradt. A második alkalommal másfajta lisztet használtam, és vettem egy digitális mérleget, és mindent pontosan kimértem. Most már csak az élesztőre gyanakodhatom. Te mit gondolsz?

Írtam azt is hogy a tk. kenyér receptjét átalakítottam úgy, hogy a tk búzalisztet kicseréltem tk rozslisztre, a sikérből egy kicsit többet raktam bele, és tömör lett. Lehet hogy itt is az élesztő a hibás? Ugyanabból a csomagból használtam.

Moni


Bundik Előzmény | 2006.01.26. 07:18 - #2733

Szia Margitka! Kész lett a korpás kenyér. Elég jó lett. Küldöm a képeket is róla. A pizzás csigáid olyan guszták lettek, hogy legközelebb azt fogok sütni. Az én fiam is imádja a bolognait, így biztos siker lesz! Hétvégén még a sonkás stanglit is meg fogom sütni. Amiket sütöttem a héten, és nem fogyott el frissiben, azt lefagyasztottam annyi adagra, amennyit egy nap hárman elviszünk. Így reggel csak kikapon a fagyasztóból, mire odakerül a sor, hogy megegyük, addigra kiolvad. Hétvégén lesz több időm sütni, így majd előre sütögetek a jövő hétre. Ma már sajnos nem tudok felnézni, de holnap reggel újból jövök. Holnap délelőtt talán lesz időm újból sütni valamit, akkor majd jelentkezem. További szép napot mindenkinek! Üdv: Bundik

EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 02:15 - #2732

Sziasztok!

Napok óta el voltak már nekem mentve HpKriszti kalácsának a képei, csak a receptet vártam hozzá, hogy közzétegyem. Ma megkaptam, így feltettem a helyére és most megmutatom a képeket is. Szerintem fantasztikusan szép, mutatós kalács, érdemes kipróbálni.

Nyitott diós /mákos kalács - HpKriszti

 Nyitott diós, mákos kalács, formábanNyitott diós, mákos kalács, mázzal megöntözveNyitott diós, mákos kalács, szeletelve

 

Holnap, hasonlóan, mint ma, 1 óra után egy kicsit benézek, aztán 3 után valamikor jövök, akkor már maradok is.

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.26. 01:52 - #2731

Szia Zck!

A hozzávalók hőfoka nagyban befolyásolja a kelés sebességét. A kenyérsütőgépek általában eléggé melegítenek, így a tészta egész langyos tud lenni pl. a második dagasztás végére. A gépben ez nem is probléma, viszont időnként kevésbé jó, ha az ember sütőben szeretne sütni. Pont az ilyen nehezebben kelő tésztákra és a kovászosokra gondolok, tehát olyanokra, amiknek idő kell, ahhoz, hogy rendesen megkeljen.
Küldtél képet esetleg? Még nem kaptam meg, ha igen.
Só. Érdekes dolog. Nem is olyan régen írta itt valaki, hogy több sóval süt, mint én, és nem jelent problémát. Nekem - bár mi is elég sósan eszünk - elég sós a kenyér 60 dkg liszthez 1,5 kk sóval. A 3 kk sót, az 50 dkg liszthez azonban sokallom.
Mielőtt folytattam az írást, kiballagtam a konyhába és egy gyógyszeres mércével megmértem a 1,5 kk sót, amit én teszek a tésztába. Ez szűk 10 ml :-)) Tehát kanál és kanál között nagy differenciák vannak. Így már nem annyira sok a 3 kk, de azért sok. Igazán az sem mindegy, hogy mennyire sós sóval sóz valaki. (Na ez úgy hangzik, mint egy nyelvtörő :-)) Én teljesen finom sót használok. Hát ennyi a sóról. szeirntem kipróbálhatod egy kicsit kevesebbel, legalább egyszer, akkor meglátjátok, hogy hiányzik-e és változik-e a kenyér valamit.

Kíváncsi lennék a laza kenyérkétekre, remélem jól értettem és küldtél képet róla, csak még nem érkezett meg. Várom a további híreket, üdv, Margit


zck Előzmény | 2006.01.26. 00:10 - #2730

Sziasztok! Szia Margit! Viszzatérve a legutóbbi e-mailedben tanácsolt tippekre amelybe leírtad, hogy mit lehet tenni az olyan teljeskiörlésű kenyérrel amelyik nem jön fel, nem kell meg rendesen. Szóval kipróbáltam és arra jöttem rá, hogy az egyik lehetséges ok szerint a lisztek és az élesztő hidegen kerültek bele a gépbe és szerintem igy nem tudott rendesen megkelni. Most sütöttem egyet, a vágás után biztos látszik mennyire laza a kenyér. Viszont felmerült bennem 1 kérdés: Mennyi só javasolt maximum a kenyérbe? Ugyanis olvastam itt nálad, hogy a só és az élesztő nem jóbarátok és mivel mi egy picit sósan szeretjük a kenyeret, lehet ez is akadályozza a megkelést. Én 50 dkg liszthez 3 csapott kk sót adagolok, ami kb. 15 ml. Sok ez vagy sem?

EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 23:47 - #2729

Szia Kati!

Örülök és várom a beszámolódat, jó éjt üdv, Margit


kati Előzmény | 2006.01.25. 23:25 - #2728

Margitka! Köszönöm a tippeket, én is ezekre gondoltam.Az eredményről minden képpen beszámolok.

Jó éjszakát kívánok! Kati


EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 23:15 - #2727

Szia Jégkása!

Hát persze, hogy van! Persze Kenyérke receptjét próbáld ki először, ha azt nézted ki, de nagyon örülnék, ha a variálható Fehér kenyér receptemet esetleg egyszer kipróbálnád. Ezt most már 4-szer sütöttem meg, és minden alkalommal nagyon jó eredménnyel. Kíváncsi lennék, Neked hogy válik be. Most láttam az Index fórumon valakinek egy nagyon jól sikerült kenyerét, ebből a receptből.

A képeket hozom az NLC-ről és várom a receptet és a véleményedet hozzá holnap.

További szép estét Neked is, írok e-mailt, üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 23:08 - #2726

Szia Kati!

Nagyon örülök, hogy ezt válaszoltad, ugyanis pont ilyen recepteket néztem ki. Még a kovász is egy kicsit benne van a dologban, de ez amolyan este készítendő gyorskovász, tehát nem olyan nagyon macerás. A rozsos kenyerehez igen jól illik a kovász, ha el tudod magad szánni erre a gyorskovászolásra, akkor érdemes kipróbálni.

Kiteszek ide egy-két linket Neked:

Francia rozsos kenyér

Feketeerdei kenyér

Kiadós rozsos kenyér

Talán többet most nem is teszek ide, szerintem nézegesd meg ezeket. Persze, ha nem tetszik egyik sem, akkor szóljál, majd nézünk valami mást.

Majd mesélj, hogy döntesz, kíváncsi vagyok, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.01.25. 23:06 - #2725

Szia Margitka!

Megsütöttem egy grapefruitos-túrótorta nevű sütemény az új szilikon formámba. Jól néz ki, de nem kóstoltam meg csak nyersen kicsit kesernyés volt.Holnap megmondom milyen készen. Képeket találsz az NLC-n.
A kovászom szépen alakul. Van egy fehérkenyeres kovászos recepted?Ha nincs kenyérkénél találtam egyet.

Szia További szép estét! jégkása


kati Előzmény | 2006.01.25. 22:51 - #2724

Szia Margitka! Eddig gépi kenyerekekkel próbálkoztam,és élesztővel.Most már esetleg megpróbálnám akár sütőben is a sütést. A kovász készítéssel sem próbálkoztam még, kicsit macerásnak tűnik, és időm is elég kevés így csak a hétvegeken sütögetek de akkor több kenyeret is csinálok.Rákészülök a sütésre , már minden félét vásároltam / magokat,sikért, ....../.

Kati


EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 22:31 - #2723

Szia Kati!

Örülök, hogy jelentkeztél ismét. A kakaós kalács nagyon finom, nem is kell azt tudni, hogy nem direkt lett olyan :-))

Teljes kiőrlésű roszliszttel nézek neked kenyeret. Milyen kenyeret szeretnél? Gépi, sütős, élesztős, kovászos és kb. mekkora? Remélem itt vagy még és tudsz váalszolni, addig körülnézek. Üdv, Margit


kati Előzmény | 2006.01.25. 22:23 - #2722

Szia Margitka!

Utolsó jelentkezésem óta már jó pár kenyeret megsütöttem, és még a csíkos kakaós kaláccsal is megpróbálkoztam, de túl hamar tettem bele a kakaót és az egészet bekeverte a gép.Ettől még nagyon finom lett,a család előtt elhallgattam, hogy egy kis gixer történt,jó ízüen megették.Most tk rozslisztet is vettem és szeretnék tanácsot kérni,hogy melyik receptet ajánlanád belőle megsütni.

Kati


EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 21:53 - #2721

Sziasztok!

Íme a képek:

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 21:52 - #2720

Szia Szokimoki!

Igen, ezt az érzést én is ismerem, de hálistennek nálam már csitulóban van :-))

A fonott kalácskáidra nagyon kíváncsi vagyok, reméljük a robotgéped bírja majd a gyűrődést. Nekem az első kenyérsütőgépem előtt tönkrement egy, de az nagyon régen volt, lehet, hogy ma már strapabíróbbakat lehet kapni.

Most csinálok megint egy kis kedvet Neked - és remélem másnak is - felteszem mindjárt a mai sütésem képeit :-))

Jó éjszakát és szép napot holnapra, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.25. 21:45 - #2719

Szia Margitka!

Elfogytak a virslis bucik, és holnapra a fonott kalácskákat néztem ki! Arra azért rájöttem, hogy éhesen nem szabad nézegetni a recepteket, mert akkor rögtön mindent megsütnék! Majd beszámolok az eredményről, sajna sima sütőben csinálom megint.Csak félek, hogy a robotgépem nehogy tönkremenjen ebben a sok dagasztásban!Olyan jó ,hogy mindig felteszed a képeket arról amit éppen sütsz, sok mindenhez így kaptam kedvet megsütni, hogy látom a végeredményt! Jó éjt!


EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 21:23 - #2718

Szia  Batka!

Akkor azért nem lehet nagy a baj, biztos finom lett így is :-))

Nekem most lett kész a pizzás csigám, kár, hogy nem tudok egy kis illatot ideküldeni. Mindjárt teszek fel képeket róla.

További szép estét, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.01.25. 21:15 - #2717

Olyan éhes voltam, hogy rosszul számoltam meg a kosárkákat: 16 db lett ugyanis. Viszont régóta először most alulcukroztam a sütit - talán mert lusta voltam elővenni a mérleget. Holnap reggelire már csak tíz maradt....

nelly52 Előzmény | 2006.01.25. 20:55 - #2716

Köszönöm szépen a kimerítő válaszokat. Biztos kipróbálom a banánost még egyszer hamarosan, és akkor beszámolok róla újból. Aztán még jöhet a krumplis kenyér is nyers krumpliból. Mert az is izgat. Mennyi minden van még! Csak lassan megint elfogy a család, hármunkra meg nem tudok ennyi mindent csinálni. Néha a szomszédomat szoktam meglepni, hogy ha gyakorolni akarok. Szegények! Lassan őket is megfertőzöm a kenyérsütéssel. Üdv. Nelly

[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU