E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly52 Előzmény | 2006.01.25. 20:50 - #2715

Az a gondom a programokkal, hogy a kalácsé az úgy 2 óra, hogy 3,5 percet kavar, 80 percet süt, aztán 16 percet pihentet. Ennyi és semmi más? Ennyi elég lehet egy kalács sütéséhez? Az édeskenyér meg a gyors progi között szinte semmi különbség sincs. Szóval én mindig a kályhánál kötök ki, vagyis a normálnál. Vagy egyre jobban szokom a 20-as variációt. Margitka megfertőzött. Közben olvasom a fahéjas progiját. Köszi, mindjárt be is írom, mert akkor nem felejtem el. NElly

EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 20:50 - #2714

Szia Nelly ismét :-))!

Félbetöröm, és 2-3 egész banánt teszek egy nylonba. Akkor szoktam lefagyasztani, amikor már érett egy kicsit, de a belseje még csak imitt, amott színeződik. Akkor már finom édes, jó íze van.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 20:46 - #2713

Szia Nelly!

Én úgy néztem, hogy nagyjából jó lenne az a kalács úgy ahogy volt, csak túl nagy a gépbe. Ezért minden mennyiséget lecsökkentettem arányosan. Azt írtam, hogy a só, cukor édesítőmeyyiséget, csak azért nem, mert az a sok plusz liszt hozzáadása előtt volt ennyi.

A margarin és a tojás hozzátartozik ahhoz, hogy a kalács tésztája foszlós és puha legyen, tehát, hogy kalácstészta legyen belőle. Valamint a tej is hozzátartozna, de ebbe a sok banán miatt nem lehet tenni. Tulajdonképpen, ha kitapasztalod ezt a kalácsot tej nélkül, akkor betehetjük a diétás fórumba, mint tej nélkül készült kalács. Szoktak néha ilyet keresni, biztos lenne aki örülne neki. A banántól ugyanolyan foszlós és puha lesz a tészta, mint a tejtől.

Nos várom, hogy mit találsz és sütsz ki, majd mesélj, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.25. 20:36 - #2712

Megmondom őszintén, én még nem mertem banánt lefagyasztani, de kipróbálom, mert bizony nálunk annyira rapszódikus ennek az evése, s néha előfordul, hogy befeketedik, és akkor már csak turmixnak isszák meg, vagy rosszabb esetben ki kell dobnom. De így startra készen elrakhatom a fagyasztóba még időben. Egészben fagyasztod le? vagy karikára vágva, esetleg összetörve? Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 20:25 - #2711

Szia Batka!

Köszönöm a receptet, mindjárt átteszem a helyére is. Madj mesélj, hogy sikerült, üdv, Margit

Ui.: Nekem sütéshez van lefagyasztva banánom. Semmi baja nem lesz, csak enni nem lenne jó, de például turmixnak is kiváló :-))


nelly52 Előzmény | 2006.01.25. 20:24 - #2710

Margitka! Úgy látom, hogy tényleg nem sok mindenen változtattál, azt hiszem, én is a banán mennyiségét csökkentettem volna le kb. ennyire. Ezen kívül, ha jól látom, a tojás sárgáját hagytad el, a margarint csökkentetted,meg az élesztőt, mert a sikérből már eleve ennyit tettem bele. A margarin és a tojás mennyiben változtathat a kalács állagán? Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 20:19 - #2709

Szia Bundik!

Köszönöm, addig is odaírom ezt amit most írtál, hogy legalább megtalálja aki arra jár.

Várom a képeket, szép napot holnapra Neked is, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.25. 20:18 - #2708

Szia Batka! Igazad lehet a sütővel kapcsolatban, csak én napközben nem mindig tudok hazanézni, mert a cégünk nem itthon van, s csak rövid időkre tudok bekukkantani a házunkba. Ezért ha mégis kenyeret enne a család, gyorsabb, ha berakok mindent a gépbe, dagasztásig itt vagyok, aztán az egyszerübb dolgok mennek maguktól. A sütőset meg biztos elrontanám ezzel az össze-vissza rohangálással. Csak a hétvégém szabad, napközben meg 5 után vagyok itthon, akkor meg már késő nekifogni, mert este 7 után nem nagyon vacsizunk. A férjem és a fiam pedig frissen szeretik a kenyeret. De majd rájövök biztos ennek is az ízére. üdv.nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 20:15 - #2707

Szia Nelly!

Számoljunk együtt :-)

Ez volt a tegnapi

  • 47 dkg BL 80-as liszt
  • 8 dkg margarin
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • 1/3 élesztő
  • 1 kk cukor
  • 2 kk édesítőszer
  • 1/2 kk só
  • késhegynyi aszkorbinsav
  • 50 dkg banán (tisztítva)
  • 1-2 kk sikér
  • Ehhez tettél még 20 dkg lisztet, de lágy maradt a tészta, tehát adjunk még hozzá 5 dkg-ot képzeletben. Ekkor így nézne ki a recept:

  • 72 dkg BL 80-as liszt
  • 8 dkg margarin
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • 1/3 élesztő
  • 1 kk cukor
  • 2 kk édesítőszer
  • 1/2 kk só
  • késhegynyi aszkorbinsav
  • 50 dkg banán (tisztítva)
  • 1-2 kk sikér
  • Nos, szerintem ennek az egész mennyiségek a 2/3-át kellene venni, ez kb jó a géphez.

    Tehát:

  • 48 dkg BL 80-as liszt
  • 5,5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1/4 élesztő
  • 1 kk cukor
  • 2 kk édesítőszer
  • 1/2 kk só
  • késhegynyi aszkorbinsav
  • 33 dkg banán (tisztítva)
  • 1,5 kk sikér
  • Az élesztőt levettem, az édesítőt  a cukrot és a sót nem, mert az eredetileg hasonló mennyiséghez lett számolva. Az élesztőt azért vettem lejjebb, mert hatalmasra megkelt a kelácsod, remélem a 1/4 kocka elég lesz.

    Remélem jól számoltam, mert a gyerekeim itt nyüzsiznek körülöttem :-))

    Mit szólsz hozzá? Üdv, Margit


    Batka Előzmény | 2006.01.25. 20:07 - #2706

    Te Nelly, nem tudom, mások hogy vannak vele, de sütőben sokkal könnyebb jó kenyeret sütni - ott nem baj, ha kicsit túllövi az ember az élesztőt vagy a folyadékot, legfeljebb ellapul egy kicsit, meg az átgyúrásnál amúgy is jobban érzi az ember, hogy jó-e a tészta. Én legalábbis így vagyok vele: előbb kezdtem sütőben sütni, aztán sokára lett gépem, és bár mindkettőben saccra gyártom a kenyereket, a gépesre jobban oda kell figyelni szerintem.

    Batka Előzmény | 2006.01.25. 20:05 - #2705

    Hihi, én meg ahogy bemásoltam a Stahl-féle banánkenyeret a receptes fórumba, rögtön kedvet is kaptam hozzá, most sül, tk tönkölylisztből készült, és nem tudom, mit szólt volna a családom, ha az egész banánkészletünket feláldozom, így csak az előírásos 2 nagy db ment bele. Épp 12 muffin lesz belőle, még 10 perc és kész!

    nelly52 Előzmény | 2006.01.25. 19:48 - #2704

    Engem érdekel a puliszka, meg ami ebből készül, mert gyerekkoromban sokszor ettem sajtos, túrós puliszkát, meg tejeset is! Más! Margitka! Mindent a recepted alapján csináltam, csak a dagasztásnál még raktam bele 22 ek lisztet, amit átszámoltam mérlegen, és 20 dkg lisztnek felelt meg. Tehát mi van akkor, ha a banán mennyiségét lecsökkenteném 40 dkg-ra? Elég lenne, vagy még kevesebb kellene bele? Mert így is ragadós lett, azért ragadt bele az oldala körbe, ami a képen ugyan nem látszik, de ez kegyes csalás! Én még félek a tepsis kenyértől, először legyek szuper a gépi sütésnél egy-két dologban. Tudod, én bak vagyok, és a tökéletességre törekszem, ha nem is mindenben, de kell a sikerélmény. Na meg tudjam hasonlítani valamihez majd. Hát várom válaszod! Holnap vagy fahéjas,almás kalácsot vagy sonkás kenyeret szeretnék alkotni. Majd kiderül. Üdv. NElly

    Kartika Előzmény | 2006.01.25. 19:38 - #2703

    Szia Ok, nem tudom miért emlékeztem rád ezzel? de tényleg gondoltam rád, csak akkor nem jól jegyeztem meg, mert régebben olvastam hogy valaki puliszkát és egyéb kukoricás dolgokat probált akkor ki. Na mindegy!

    EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 19:36 - #2702

    Sziasztok!

    Nelly képei megérkeztek, immár duplán :-))

    Banános kalácsBanános kalácsBanános kalács

    Valószínű, hogy sok lett benne a folyadék, de az is lehet, hogy csak túl nagy lett a géphez. Elképzelhető, hogy ha sütőbe teszed, és valami formában sütöd meg, akkor tökéletesen sikerül.
    A törés nem is látszik :-)) és biztos könnyű finom lett a tésztája.

    Írtad, hogy mit és mennyit tettél hozzá? Abból vissza lehetne számolni egy gépi méretet.
    Várom válaszod, üdv, Margit


    EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 19:22 - #2701

    Szia Batka!

    Hozzátettem a kiegészítést.
    Azért ne hagyjuk ki a kisvárosokat, falvakat sem  ;)
    Én remélem, hogy még sok helyről kapunk címeket. Majd én is írok be egyet, csak meg kell néznem a címet, mert én csak menni szoktam olvasni nem :-))

    Mit sütsz ma? Nekem már kel a pizzás csigám, de még kell neki egy kis idő.

    További szép estét, üdv, Margit


    Bundik Előzmény | 2006.01.25. 19:12 - #2700

    Szia Margitka! Házszámot nem tudok. Ez az SZTK melletti új lakótelepen van. A Thököly utcáról egy tábla mutatja merre kell menni. Még csak egyszer voltam ott, ezért nemigazán tudom megmondani pontosan mit árulnak. Én akkor csak sikért vettem. Kis bolt, de elég nagy az áruválasztéka. Legközelebb, ha megyek, akkor jobban körülnézek, és beszámolok róla, vagy remélhetőleg valaki itt a fórumon is ismeri, és tud bővebbet róla. A kenyérkém most kezdett el sülni. Képet majd holnap küldök, most mennm kell. További szép napot, és jó sütögetést mindenkinek! Üdv: Bundik

    EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 19:04 - #2699

    Szia Bundik!

    Köszönöm a címet, feltettem. Kis kiegészítést tudnál írni, hogy mik kaphatók és mivek nincsen házszám, valamit a megközelítehtőségéről? Vagy ez egyértelmű annak, aki arra jár?

    Kíváncsian várom a beszámolót a kenyérkédről! Üdv, Margit


    EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 18:56 - #2698

    Sziasztok!

    Megkaptam Tnikita képeit is, igazán kalapot le, az alkotása előtt :-))

    Tejes, kovászos muffinzsömle (kovász nélkül) Tejes, kovászos muffinzsömle (kovász nélkül) Kenyér, a Tejes, kovászos muffinzsömle alapján (kovász nélkül) Kenyér, a Tejes, kovászos muffinzsömle alapján (kovász nélkül)

    Nagyon guszta lett a zsömle és nagyon jó ötlet a kenyérforma is. Örülök, hogy jól sikerült, gratulálok hozzá. Üdv, margit


    Batka Előzmény | 2006.01.25. 18:42 - #2697

    Sziasztok! Én már többször készítettem a zabpelyhes-meggyest (sőt a töltelékét másba is felhasználtam, mert az nagyon finom), és először nekem is elázott, mert annyi keményítőtől nem kötött meg a töltelék! Legközelebb már bőven kanalaztam bele a port, a lényeg, hogy majdnem megdermedjen a zselé, csak akkor szabad a pelyhes tésztára önteni. Nem baj, ha nyersen keményítőillata van, sütés után megszűnik.

    Margit, ha szépen megkérlek, hozzáírnád az abc-be rendezett lelőhelyekhez a pécsi bolthoz ezt a mondatot még? (A fórumba szerintem nem kell.) Rájöttem, hogy néhány különleges dolgot külön felsorolok, hátha valakinek pont az kell. Már csak Győr és Eger meg Debrecen hiányzik, akkor már lefedtük az egész országot :-)

    Kapható még mindenféle kicsi és nagy olajos mag (sima és pattogtatott amaránt is van, meg minden különlegesség, ezekből persze liszt is), egész gabonamagvak (árpa, búza, tönkölybúza stb.), rizstészta, vadrizs, melasz, kandiscukor, fruktóz, szőlőcukor, bio mogyoróvaj. Minden Natura és Vegabond termék (vegetáriánus kaják és alapanyagok).


    Bundik Előzmény | 2006.01.25. 18:21 - #2696

    SziasztoK! Szia Margitka! Nagyon termékenyek voltatok tegnap óta. Alig győztem visszaolvasni. Ma csak egy korpás kenyeret sütök. Most kel. Kíváncsi vagyok milyen lesz, ezt eddig még nem sütöttem. 500g Félbarna lisztból van, 75 dkg búzakorpával. Eleinte kicsit keménynek, tűnt, de mire befejezte a dagasztást a gép, megpuhult. Üdv: Bundik

    [Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

     

    Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
     

     
    Számláló
    Indulás: 2005-07-19
     
    Társalgó
    Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
     
    Hangulatjelek

    A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

     

    Hangulatjelek

    További hangulatjelek

    Egyéb hangulatjelek

    Animációs tárház (Limara)

    Smiley (Limara)

     

    Smile                                                   
    Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

     
    Google kereső

    Google

     
    Kedvenc oldalaim
     
    Diétázóknak
     
    Fórumozók kedvenc oldalai
     
    Elérhetőségeink

    Margit:
    emmargit@gmail.com
    Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

    Bezsa (képfelrakás):
     holczervali@gmail.com

     

    Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

     
    Figyelem!

    A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
     
    Számláló
     

    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU