Megkaptam Zsuzsi (Swell) képeit, megmutatom őket. Az első az a Zabpelyhes süti, aminek nem sült át az alja és Zsuzsi kérdezte, hogy a sütőedény lehetett-e ennek oka. Kérlek segítsetek, akinek van ilyennel tapasztalata:
A következő viszont egy gyönyörű kenyérről készült, gratulálok hozzá. Milyen recept alapján készült a kenyér? Ha nem ismert még, akkor beírnád a receptes fórumba?
Örülök a bóvár túrós sikerének is. További hasonlóakat kívánok, üdv, Margit
Köszi Margitka! Egyébként most ettem meg belőle 1 szeletet, és nagyon finom az íze, tehát nem lesz rossz, ha eltaláljuk az arányokat a banán és liszt között. NElly
A pizzás csigát én Bolognai töltelékkel szoktam csinálni. Van lefagyasztva és vagy spagetti, vagy pizza, vagy csiga szokott lenni belőle. A kisebbik fiam a világ végére elmenne egy kis Bolognaiért :-)) Pogácsát viszonyleg ritkán szoktam sütni, most ami bevált, az Jégkása receptje alapján egy Zabpelyhes pogácsa, a legújabb 10 recept között találod. A receptes fórum receptjei között, az egyebekre kattintva találsz bevált, finom pogácsa recepteket, szerintem ott nézz körül, biztos lesz ami megfelel.
Köszönöm a képeket, majd hozom rövidesen. Örülök, hogy jól sikerült a zsömléd. A túróból nem tudom, hogy mindenképpen édeset szeretnél-e sütni? Van egy juhtúrós zsömlereceptem is, ami kiválóan működik tehéntúróval is. Nézd meg, hátha tetszik.
Várom további jelentkezésedet, sikeres sütögetést kívánok, üdv, Margit
Szia Margitka! Elküldtem a képeket, de nem dicsekednék a kalácssal. Elfelejtettem kivenni a lapátokat, de szerintem amúgy is gond lett volna vele. Nem jött ki a kalács, beragadt az üstbe. Szóval képzelheted, halálra nevettük megunkat a gyerekekkel, amikor nagynehezen kijött a teteje, és félig a kalács. Az alja beragadt, így azt kézzel vakarásztam ki, hogy normális formája legyen a fényképezéshez. Az íze szerintem jó, de a sok liszt miatt nem lett annyira banános. Azért talán el fog fogyni. Sztem 40 dkg banán bőven elég lenne hozzá, de talán még sok is. Akkor a lisztből sem kellene ennyit utána pótolni. Mit gondolsz? Gondolom a kelesztés után is ragadhatott az oldala, és ezért nem jött ki egyben. Hát jó sztori volt! Na majd legközelebb! De azért kíváncsi vagyok, mit tanácsolsz? Nelly
A kovászos kenyér recijét még tőled kaptam az a 2 dl kefír,dkg liszt,10dkg kovász stb. gondolom ismerős.A pizzás csigánál te is a májkrémes töltelékest szokod? Köszönöm a jobbulás kívánságot, remélem hamar rendbe jön szegény!
kérdés: Nincs valami pogácsa recid, olyan kellene ami holnap reggelig friss marad. Szóval nem muszáj frissen sütni,akkor is jó ha hideg.
Küldtem neked e-mailben képeket. Megsütöttem a tejes, kovászos muffinzsömlét kovász nélkül (élesztő adagot emelve), és nagyon finom lett! Egy este alatt elfogyott majdnem az egész kenyér, és a zsömlékből is már csak 1-2 db van. Nagyon jó eltalált recept ez is.
Nézegetem a recepteket, mert van egy kis túróm és nem tudom mit kezdjek vele. Fel kellene használnom mielőtt megromlik. Amint elkészült valami, beszámolok majd róla!
Majd csk sikerül elküldeni a képeket, én kívácsian várom, most már a joghurtos zsömlékről is. Majd mesélj a kovászos kenyeredről is, kíváncsi vagyok hogy sikerül. Milyen receptet alapján sütöd? Pizzás csigát én is szoktam csinálni, nekem is nagyon szeretik a gyerekeim. Hogy mit sütök, hmm....... azt még nem tudom. Most azon gondolkozom, hogy a pizzás csigával jó ötletet adtál, lehet, hogy azt fogok csinálni a gyerkeimnek holnapra a suliba. Egy kis kenyerem van még tegnapról, majd lehet, hogy még valami zsömlét csinálok, az már régen volt.
A párodnak jobbulást kívánok, várom a képeket, üdv, Margit
Hát igen, a Baguettenek a könnyebb tésztája igényli az élesztőt, de biztos finom lesz benne a kovász. Rájöttem, hogy én már sütöttem pizzát kovásszal, csak egy kicsit már álmos voltam éjjel. Finom is volt :-))
Sajnos jól gondolod. Lehet, hogy az egészet érdemes lett volna a sütőbe átteni, ez már akkora lehet, vagy méginkább a banán egy részét visszatartani, mint azt trevezted. Na majd legközelebb, ahogy megismertelek, biztos nem adod fel :-))
Szia Margitka ! Látod mégmindíg nem értek ide a képek. Sajnos a párom orvoshoz járkál ígynem igen jutott ide a géphez, meg ereje idege sem volt hozzá.Na mindeggy remélem ami késik nem múlik.
Tegnap joghurtos zsömit sütöttem+vajas kiflit.Akkorák lettek mint a ház.Lefotóztam .
Most kel a kovászos kenyerem.Meg azon gondolkozom hogy kakaós csigát kéne sütnöm.
A pizzás csigát ismeritek ? arrólsajna nem készült fotó mert 1-2 perc és forrón elfogyott az egész.
Te mit sütögetsz ma ? Üdv! Nogea
Szió Margitka! Már nagyon vártalak, bár már csak elméleti eszmefuttatás lehetséges. Szóval 30 perc van hátra a sütésből. Ha elolvasod az irományaim, láthatod a kétségeim. Szóval most kezd összeesni, ami azt jelenti, hogy még mindig kevés volt a liszt, illetve sok a banán. Jól gondolom? Viszont irtó klassz banán illat van az egész nappaliban! Aztán majd várok...Nelly
Már megint itt vagyok!! Szóval fenn vagyunk a tetőn. Mind a ketten. Én az idegtől, a tésztám meg a gép tetejét nyomogatja. De már sül. Hát nem tom...Ilyenkor már minden mindegy, ugye?!!? Nelly
El is felejtettem mondani, hogy a búvártúrósnak akkora sikere volt, hogy az összes rokonságomnak el kellett küldenem a receptet, aki csak megkóstolta. :)
Szia mindenkinek! Hát kétségekkel vagyok tele. Sül a banános kalácsom, de a liszt bizony kevés lett. Én balga, ugyanis elfelejtettem, hogy nem rakom bele egyszerre mind az 50 dkg banánt, majd csak apránként. Na ettől aztán olyan ragacsos lett, mint a huzat. Szóval 20 dkg lisztet zuttyintottam még rá, most pedig szurkoljatok, hogy jól sikerüljön. Jelenleg első kelésénél tart. Majd beszámolok a fejleményekről. Szia Zsuzsi! Én is gondoltam már rá, hogy felteszem a Sas mindhárom címét, de azt mondták a Corában, hogy kérdezzem meg a Sas főnökasszonyát, nehogy baj legyen. Így beszéltem vele, áldását adta rá, sőt köszönte. Mondtam, hogy igaziból nem titkosak az adatok, de hát megkérdezem a biztonság kedvéért, bár ez szerintem jó reklám nekik. Ő is így gondolta szerencsére. Üdv. Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit