E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 13:41 - #2675

Szia Zsuzsi!

Küldd el nekem e-Mailben a képeket és én fel tudom tenni a neveddel egy képes mappába és ide a hozzászólásokhoz is.
Én is megsütöttem ezt a sütit a géztepsin, nekem átsült az alja is. Valószínű, hogy a sütőedénnyel lesz a probléma.

Megtennéd, hogy az új fórumba beírnád ezt az üzletet, amit említesz és azt hogy nagyjából miket lehet kapni? Akkor onnan át tudnám tenni, úgy, mint tegnap Batka hozzászólása nyomán menyitottam a Pécs oldalt.

Előre is köszönöm, és várom a képeket, üdv, Margit


swell Előzmény | 2006.01.25. 13:32 - #2674

Sziasztok lányok. Köszönöm a kenyértárolási tippeket, valamelyiket (vagy akár többet is) fel fogunk használni anyóssal. :) És ismét lenne egy kérdésem hozzátok. Megsütöttem innen az oldalról a következő sütit: Zabpelyhes, meggyes süti - HpKriszti nyomán (de azt hiszem Jégkása is jegyzi ugyanezt a sütit) és valamiért nem sült meg az alja. Egy tippem azért van, szerintem nem jó edénybe tettem. Lefotóztam a sütit és az edényt is, de sajnos nem tudom beszúrni, így leírom: alja cserép jellegű, egyébként mindenhol mázas, gyümölcstortalap formájú. Sajnos nem először járok így ilyen edénnyel (cserép és máz kombinációjával) szerintetek mit tegyek? Nelly52: én is szegedi vagyok, én eddig minden hozzávalót amit kenyérsütős topikokban olvastam és szükségem volt rá, a Sas Patika gyógynövényboltjaiban megkaptam (Kakasos templomnál, Tescóban, Corában). Üdv: Zsuzsi :)

EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 13:16 - #2673

Sziasztok!

Szerencsésen megérkeztem és bekukkantottam, még kb fél óráig itt vagyok, aztán majd 3 után leszek ismét.

Remélem finom dolgok készülnek, további szép napot mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 02:06 - #2672

Sziasztok!

Elballagok aludni én is. Holnap, azaz szerdán valószínűleg csak 3 óra után leszek itt, ha szerencsém van - és nem kell kerekeket cserélni - akkor egy picit be tudok 1 óra után nézni.

Megkérek mindenkit, hogy nézze meg a legújabb topikunkat, vagy fórumunkat, ahol megpróbálunk az egész ország területéről olyan üzleteket összegyűjteni, ahol kenyérsütéshez kapcsolódó eszközöket és a kenyérbe valókat lehet kapni.
Mindenkitől szívesen fogadunk jelzéseket, majd városok szerint összegyűjtve is megtalálhatjátok ezeket.

Szép napot holnapra mindenkinek és süssetek sok finomságot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 02:00 - #2671

Szia Kenyérke!

Ezeket hagyományosan vagy valami más módon gondolod sütni. Todod, én már gondolkodtam, hogy talán a pizzát is meg lehetne próbálni kovászosan. Csak kicsi kovásszal, az íze miatt. Lehet, hogy nem lenne rossz.

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2006.01.25. 01:17 - #2670

Szia Margit!

Igen tervezek, de előbb meg kell enni, amit a hétre sütöttem. Baguetten, pizzán gondolkodom :-)


kenyerke Előzmény | 2006.01.25. 01:08 - #2669

Kartika, az nem én lehettem! Köszönöm szépen, hogy rám gondoltál. Én pelyheket (lapított magvak) nem használok semmibe és sehogyan sem, mert nem szeretem. Durvára darált gabonamakvakat viszont igen, de magam darálom.

EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 00:39 - #2668

Sziasztok!

Gabo küldött tegnap képet egy Túró rudi nevü süteményről, ma beírta a receptjét hozzá. Most megtaláljátok egyben, itt: Turo Rudi - Gabó
Érdemes elolvasni, mert egy nagyon mutatós sütemény és egyszerű a receptje.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 00:26 - #2667

Szia Nelly!

Jó éjszakát Neked is és szép napot holnapra, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.25. 00:22 - #2666

Köszi Margitka! Elmentem az anyagot, aztán majd jegyzetelek és mérek, sütök, fényképezek, és beszámolok. Most pedig követem Batka példáját, és megyek csicsikálni, mert kezdek szuszékba átmenni. Jó éjt mindenkinek! Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 00:18 - #2665

Szia Batka!

Feltétlen szeretném azt a receptet elkérni, de azért kíváncsi vagyok Nelly próbájára is.
Nagyon puha, jó állagú volt az a kalács, érdemes egy ilyen próbára. A baja az volt, hogy a banánnak az íze nem jelent meg dominánsan a kalácsban.

Nézd meg, már elérhető a fix rész is, ott van, ahol javasoltad. Még nem másoltam bele a hozzászólásodat, de rövidesen az is megtörténik.

Jó éjszakát és szép napot holnapra, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.25. 00:18 - #2664

Köszi Batka! A Stahl könyvek meg vannak, majd belekukkantok, csak tudod, azért kértem Margitkát segíteni, mert a gyerekeim szerint íztelenek a kalácsok, vagyis nem érződik ki rajta a benne levő dolog ( pl: kókusz, vagy ilyesmi).annyira, mint szeretnék. Illetve nem is íztelenek, hanem általában jók,de .... Mi szeretjük édesebben (jaj fogyókúra, egészség!!), ízesebben. Nálunk mindenki gebe, csak én vagyok kissé molett. Én meg visszafogom magam. Csak nekik jó legyen. Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 00:16 - #2663

Szia Nelly!

Pontosan ilyesmire gondoltam én is, ha úgy döntesz, hogy belevágsz. Nagyon kíváncsi vagyok.
A receptet mentsd el légyszíves, mert nekem nem lesz meg. Ha sikerül, akkor a módosított receptet a véleményedet és, ha küldesz képet, akkor azt is feltenném.

Sok sikert kívánok hozzá, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.01.25. 00:16 - #2662

Ha esetleg érdekel a banánkenyér, holnap bemásolom, de most megyek aludni. Lehet feltölteni az ötleteket a bioboltos topikba!

nelly52 Előzmény | 2006.01.25. 00:11 - #2661

Köszi a receptet még egyszer! Azon morfondíroztam, hogy a banánt nem tenném bele mind, s ha a dagasztásnál még elbírja, csak utána pótolnám ki. Aztán a 20-as dagasztás, kelesztés, dagasztás- és végül a 7-es progi kelesztése után addig még keleszteném, amíg nem lesz szép magas. A sütésnél meg minden eldől. Ízre biztos jó lehet, a magasságon pedig tudunk állítani a tapasztalatok alapján. Szóval nekivágok, és majd eredményt hírdetek. Nelly

Batka Előzmény | 2006.01.25. 00:10 - #2660

Hát igen, a receptesek pl. nyugodtan mehettek volna a nagy receptesbe - kérni itt is lehet, válaszolni meg ott. A kenyérsütősök meg a használati eszközökbe. Végül is ez a fő fórum a leglátogatottabb, itt számíthat mindenki arra, hogy valaki észreveszi a kívánságát, kérését.

Nelly, ha mindenképp banánosat szeretnél készíteni, szerintem ne kalácsot csinálj. Van pl. a Stahl juditnak egy banánkenyere (tulajdonképp kevert tészta, mint a muffin), az nagyon jó (és egészséges is, amennyire egy süti az lehet, mert ledarált pehelymixből készül, de már teljes kiőrlésű lisztből is készítettem), csak több banán kell bele a megadottnál, hogy banánosabb ízű legyen.

 


EmMargit Előzmény | 2006.01.25. 00:06 - #2659

Sziasztok!

Az új fórum már elérhető a többi közül is, még a fix részét kell kitalálnom :-))

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 23:54 - #2658

Szia Batka!

Azok olyan fórumok, amiket nem én nyitottam, hanem valaki más. Nem tudom, hogy ennyir eéletképesek, ezért nem tudtam eldönteni, hogy kihozzam-e őket. Vol egy olyan is, amibe senki nem írt, még aki nyitotta se. Néhány napot vártam vele, aztán azt kitöröltem.
Na megyek egy kicsit szerkesztgetni, mindjárt jelentkezem, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 23:50 - #2657

Szia Nelly!

Hát elég éredekes eredményre jutottam. Ha a teljes folyadékmennyiséget átcseréled banánra, akkor így alakulna a recept:

  • 47 dkg BL 80-as liszt
  • 8 dkg margarin
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • 1/3 élesztő
  • 1 kk cukor
  • 2 kk édesítőszer
  • 1/2 kk só
  • késhegynyi aszkorbinsav
  • 50 dkg banán (tisztítva)
  • 1-2 kk sikér

Nem tudom, hogy ezt merjem-e ajánlani. Ez összességében több, mint 1 kg-os kalács lenne, de félek, hogy rengeteg bele ez a banánmennyiség. Én hozzáírtam a sikért, de ennek dacára fogalmam sincs hogy az élesztő elbánik-e ezzel a mennyiséggel.
Nézd meg, azán még beszéljünk róla, hogy mit szólsz hozzá? Üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.01.24. 23:50 - #2656

Megcsináltam! És rögtön be is tettem egy példát. Persze a lisztek mellől kifelejtettem, hogy lisztkeverékek is vannak (Norbi, kenyérvarázs) meg van hűtőpult pácolt tofuval, sajtokkal, padlizsánkrémmel és zakuszkával :)

És most, hogy a fórumok menüpontból mentem oda, észrevettem, hogy nemcsak azok a fórumok léteznek, amik balra ki vannak téve - látszik, hogy sokkal könnyebb arra kattintani, mint mindig lépkedni lefelé a menüben!


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU