Küldd el nekem e-Mailben a képeket és én fel tudom tenni a neveddel egy képes mappába és ide a hozzászólásokhoz is. Én is megsütöttem ezt a sütit a géztepsin, nekem átsült az alja is. Valószínű, hogy a sütőedénnyel lesz a probléma.
Megtennéd, hogy az új fórumba beírnád ezt az üzletet, amit említesz és azt hogy nagyjából miket lehet kapni? Akkor onnan át tudnám tenni, úgy, mint tegnap Batka hozzászólása nyomán menyitottam a Pécs oldalt.
Előre is köszönöm, és várom a képeket, üdv, Margit
Sziasztok lányok.
Köszönöm a kenyértárolási tippeket, valamelyiket (vagy akár többet is) fel fogunk használni anyóssal. :) És ismét lenne egy kérdésem hozzátok. Megsütöttem innen az oldalról a következő sütit: Zabpelyhes, meggyes süti - HpKriszti nyomán (de azt hiszem Jégkása is jegyzi ugyanezt a sütit) és valamiért nem sült meg az alja. Egy tippem azért van, szerintem nem jó edénybe tettem. Lefotóztam a sütit és az edényt is, de sajnos nem tudom beszúrni, így leírom: alja cserép jellegű, egyébként mindenhol mázas, gyümölcstortalap formájú. Sajnos nem először járok így ilyen edénnyel (cserép és máz kombinációjával) szerintetek mit tegyek?
Nelly52: én is szegedi vagyok, én eddig minden hozzávalót amit kenyérsütős topikokban olvastam és szükségem volt rá, a Sas Patika gyógynövényboltjaiban megkaptam (Kakasos templomnál, Tescóban, Corában). Üdv: Zsuzsi :)
Elballagok aludni én is. Holnap, azaz szerdán valószínűleg csak 3 óra után leszek itt, ha szerencsém van - és nem kell kerekeket cserélni - akkor egy picit be tudok 1 óra után nézni.
Megkérek mindenkit, hogy nézze meg a legújabb topikunkat, vagy fórumunkat, ahol megpróbálunk az egész ország területéről olyan üzleteket összegyűjteni, ahol kenyérsütéshez kapcsolódó eszközöket és a kenyérbe valókat lehet kapni. Mindenkitől szívesen fogadunk jelzéseket, majd városok szerint összegyűjtve is megtalálhatjátok ezeket.
Szép napot holnapra mindenkinek és süssetek sok finomságot, üdv, Margit
Ezeket hagyományosan vagy valami más módon gondolod sütni. Todod, én már gondolkodtam, hogy talán a pizzát is meg lehetne próbálni kovászosan. Csak kicsi kovásszal, az íze miatt. Lehet, hogy nem lenne rossz.
Kartika, az nem én lehettem! Köszönöm szépen, hogy rám gondoltál. Én pelyheket (lapított magvak) nem használok semmibe és sehogyan sem, mert nem szeretem. Durvára darált gabonamakvakat viszont igen, de magam darálom.
Gabo küldött tegnap képet egy Túró rudi nevü süteményről, ma beírta a receptjét hozzá. Most megtaláljátok egyben, itt: Turo Rudi - Gabó Érdemes elolvasni, mert egy nagyon mutatós sütemény és egyszerű a receptje.
Köszi Margitka! Elmentem az anyagot, aztán majd jegyzetelek és mérek, sütök, fényképezek, és beszámolok. Most pedig követem Batka példáját, és megyek csicsikálni, mert kezdek szuszékba átmenni. Jó éjt mindenkinek! Nelly
Feltétlen szeretném azt a receptet elkérni, de azért kíváncsi vagyok Nelly próbájára is. Nagyon puha, jó állagú volt az a kalács, érdemes egy ilyen próbára. A baja az volt, hogy a banánnak az íze nem jelent meg dominánsan a kalácsban.
Nézd meg, már elérhető a fix rész is, ott van, ahol javasoltad. Még nem másoltam bele a hozzászólásodat, de rövidesen az is megtörténik.
Köszi Batka! A Stahl könyvek meg vannak, majd belekukkantok, csak tudod, azért kértem Margitkát segíteni, mert a gyerekeim szerint íztelenek a kalácsok, vagyis nem érződik ki rajta a benne levő dolog ( pl: kókusz, vagy ilyesmi).annyira, mint szeretnék. Illetve nem is íztelenek, hanem általában jók,de .... Mi szeretjük édesebben (jaj fogyókúra, egészség!!), ízesebben. Nálunk mindenki gebe, csak én vagyok kissé molett. Én meg visszafogom magam. Csak nekik jó legyen. Nelly
Pontosan ilyesmire gondoltam én is, ha úgy döntesz, hogy belevágsz. Nagyon kíváncsi vagyok. A receptet mentsd el légyszíves, mert nekem nem lesz meg. Ha sikerül, akkor a módosított receptet a véleményedet és, ha küldesz képet, akkor azt is feltenném.
Köszi a receptet még egyszer! Azon morfondíroztam, hogy a banánt nem tenném bele mind, s ha a dagasztásnál még elbírja, csak utána pótolnám ki. Aztán a 20-as dagasztás, kelesztés, dagasztás- és végül a 7-es progi kelesztése után addig még keleszteném, amíg nem lesz szép magas. A sütésnél meg minden eldől. Ízre biztos jó lehet, a magasságon pedig tudunk állítani a tapasztalatok alapján. Szóval nekivágok, és majd eredményt hírdetek. Nelly
Hát igen, a receptesek pl. nyugodtan mehettek volna a nagy receptesbe - kérni itt is lehet, válaszolni meg ott. A kenyérsütősök meg a használati eszközökbe. Végül is ez a fő fórum a leglátogatottabb, itt számíthat mindenki arra, hogy valaki észreveszi a kívánságát, kérését.
Nelly, ha mindenképp banánosat szeretnél készíteni, szerintem ne kalácsot csinálj. Van pl. a Stahl juditnak egy banánkenyere (tulajdonképp kevert tészta, mint a muffin), az nagyon jó (és egészséges is, amennyire egy süti az lehet, mert ledarált pehelymixből készül, de már teljes kiőrlésű lisztből is készítettem), csak több banán kell bele a megadottnál, hogy banánosabb ízű legyen.
Azok olyan fórumok, amiket nem én nyitottam, hanem valaki más. Nem tudom, hogy ennyir eéletképesek, ezért nem tudtam eldönteni, hogy kihozzam-e őket. Vol egy olyan is, amibe senki nem írt, még aki nyitotta se. Néhány napot vártam vele, aztán azt kitöröltem. Na megyek egy kicsit szerkesztgetni, mindjárt jelentkezem, üdv, Margit
Hát elég éredekes eredményre jutottam. Ha a teljes folyadékmennyiséget átcseréled banánra, akkor így alakulna a recept:
47 dkg BL 80-as liszt
8 dkg margarin
1 tojás + 1 sárgája
1/3 élesztő
1 kk cukor
2 kk édesítőszer
1/2 kk só
késhegynyi aszkorbinsav
50 dkg banán (tisztítva)
1-2 kk sikér
Nem tudom, hogy ezt merjem-e ajánlani. Ez összességében több, mint 1 kg-os kalács lenne, de félek, hogy rengeteg bele ez a banánmennyiség. Én hozzáírtam a sikért, de ennek dacára fogalmam sincs hogy az élesztő elbánik-e ezzel a mennyiséggel. Nézd meg, azán még beszéljünk róla, hogy mit szólsz hozzá? Üdv, Margit
Megcsináltam! És rögtön be is tettem egy példát. Persze a lisztek mellől kifelejtettem, hogy lisztkeverékek is vannak (Norbi, kenyérvarázs) meg van hűtőpult pácolt tofuval, sajtokkal, padlizsánkrémmel és zakuszkával :)
És most, hogy a fórumok menüpontból mentem oda, észrevettem, hogy nemcsak azok a fórumok léteznek, amik balra ki vannak téve - látszik, hogy sokkal könnyebb arra kattintani, mint mindig lépkedni lefelé a menüben!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit