E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly52 Előzmény | 2006.01.24. 22:43 - #2635

Szia mindenki! Én is örülök, hogy a gyerekeim ma nem játszanak nagy lovak létükre, így szabad a gépem, s végre itt lehetek végkimerülésig. Szóval klasszak a sütik! Igaziból a dán kenyér keltette fel a fantáziámat, s ha fenn lesz, elolvasom, hogy mitől gyors kenyér. Gyors progin sül, vagy valami más? Kartika! Köszi az ötletet. Én úgy gondoltam, hogy egy lefűzősbe kellene talán tömöríteni a recepteket, de azt hiszem,a jövőre gondolva, több lefűzős kell. Aztán majd az élet hozza. Tonacska! Nekem búzasikérem van, 500 g-os a zacskóm, ez van ráírva: kenyér és péksütemények sikértartalmának növelésére. 439.-Ft-ba került a gyógynövényboltban, mert Szegeden ilyen bolt van. Üdv. Nelly

Batka Előzmény | 2006.01.24. 22:42 - #2634

Szia Piros! Én ugye bent tartom közben a sütőben a kenyeret, és így talán elég neki az a melegedés, amit kb. 50 és 180 fok között kap úgy 5-10 percig. Nem tudom, csak tippelek. Mondjuk tény, hogy a grízes baguette-t, aminek a receptjét beírtam a másik fórumba, azt először 220-on nyomatom, aztán sokkal lejjebb veszem, ettől már az elején megemelkedik, de az jól meg is pirul. A rozsos kenyereim viszont szépen, komótosan jönnek fel, de nehogy azt hidd, hogy mind egyforma magasra! Van tökéletes és kevésbé tökéletes és még tökéletesebb. Mondjuk nálunk az íze a lényeg, a kinézete kevésbé izgatja a népet :-)

EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 22:33 - #2633

Sziasztok!

Sikerült lebeszélni a fiamat a hálózatlassító letöltéséről, így fel tudom tenni a képeket, amiket kaptam.

Kérek mindenkit, hogy kényelmesen helyezkedjen el és nézze végig ezeket a profi alkotásokat.

Bundik Bugaci batyui:


Bugaci batyuk

Kartika fonott kalácsa és a Dán kenyere:

kétszínű mazsolás kalács, négyes fonássalDán kenyér

Piroska fehér kenyere, ami fél adagból készült:

Fehér kenyér (variálható recept)Fehér kenyér (variálható recept)Fehér kenyér (variálható recept)

Teerika Írós kenyere:

Írós kenyérÍrós kenyérÍrós kenyér

Komolyan mondom, hogy egyik szebb, mint a másik, nem is tudnék választani közülük :-)) Nagyon örülök, hogy ilyen sok szép és finom dolgot sütöttetek ma is.

Holnapra is mindenkinek hasonlóakat kívánok, üdv, Margit

Ui.: ABC sorrendben tettem fel a képeket, nehogy megbántsak valakit :-))


Kartika Előzmény | 2006.01.24. 22:31 - #2632

Sziasztok! a receptgyüjtéshez. Elején én is mindent csináltam. Elmentettem, ha kellett nem a legjobb bemenni a gépbe megnézi. Aztán volt füzet, de az sem volt igazi körmölgetni. Most kinyomtatom (a cégné) a szines képek is nagyon szépek és átlátszó genotermbe rakom egyenként azt egy vastag nagy lefüző dossziéba. De már ez is annyi lett amióta forumozok, hogy most külön van egy dosszié az egyéb kajáknak, egy az sütemények és kalácsok és egy a kenyérféléknek. Szépen állnak a dossziék a polcban. Ami kell azt fellapozom, kiemelem a nylon bugyiban (nem koszolodik) es bele-bele pillantok ha kell. Ez az én szisztémám, nekem bevált.

superkeri Előzmény | 2006.01.24. 22:20 - #2631

            Szia Margitka! Amint ígértem, a mai délután sütéssel telt. Elkészült a sonkás stangli,  tésztamennyiség feléből, a tészta másik részéből cipócska lett. Ma értettem meg igazán, hogy mennyit jelent, ha van bőven idő a kelesztésre. Ugyanis ilyen könnyű, laza tészta még sosem sikeredett, ha tk. liszt is volt a tésztában. Egyszóval nagyon finom és kapós lett a stangli, elfogyott volna az egész tészta mennyiségból is. Én kb. fele akkorára "szabtam, mint Te, és majdnem 1órát kelesztettem. A másik készítmény a barackos kalács tésztájából készült. A tésztát feleztem, és a változatosság kedvéért egyik részből barackos és banános-csokis mini calzone sült. 2-3 vékony szelet banánt egy pici keserű csokival párosítottam. Hát mit mondjak: szuper íz kavalkád. Lelkiismeret nyugtatva: gyümölcsös!! A tészta másik feléből sárgabarackos és meggyes muffin lett. Sütés közben jött a meggyes ötlet, mirelit meggy olvasztva, enyhén cukrozva és mézeskalács fűszerkev. ízesítve. Szerintem kellemes ízű lett. Még egyszer köszi a formázási jav. Vélemény: nagyon finom lett az összes süti, annyi javítani való azért akad, hogy legközelebb kicsit szorosabbra kell  készítenem a barackos kalács tésztáját, szerinte könnyebb lesz vele  dolgozni. Bocs. a hosszú irományért. Mindent köszönünk.    Suprkeri

 


EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 21:39 - #2630

Szia Nelly!

Nekem a gépben van az összes recept. Ha sütni akarok valamit, akkor kis cetlire kiírom a lényeget, majd ezt kidobom, amikor már nem kell. Amit gyakrabban sütök, annak elég megnézni a receptjét. Én is szeretném kinyomtatni a receptjeimet, de a képek minőségével nem vagyok megelégedve és ehhez nem tudtam még segítséget szerezni. Teljesen más színe van a kinyomtatott képen a kenyérnek, mint a fotón. A kenyér barnás színe szürkészöld lesz, így átmenetileg feladtam a dolgot.

Biztos lesz másnak ennél jobb ötlete is, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.24. 21:07 - #2629

Most 1 kicsit elmélkedek. Szóval egyre gyűlik a kinyomtatott receptem. Idáig a kenyérsütőgép használati utasításában gyűjtöttem, de most már kezdi kilökni magából. Olvasom, hogy van, aki kimenti a recepteket, de nekem az nincs igazán kéznél, ha a sütőgépnél dolgozom. Így marad a nyomtatott papír, bár van kézzel kiírtam is. Szóval valahogy gyűjtenem kéne. Nem tudom, ki hogy csinálja, füzetbe kellene írni? vagy talán mindegyiket kinyomtatom, és lefűzöm? A barátnőmnek pl. kinyomtattam a muffinreceptek közül 42 db-ot, 10 oldal lett mind a két oldalra nyomtatva. Persze magamnak is elraktároztam. És a receptek csak gyűlnek a forumon is, meg nálam is. Hát még nincs ötletem. Hátha kapnék okos tanácsot valakitől! Nelly

Piroska Előzmény | 2006.01.24. 20:56 - #2628

Batka! És Te az elején se veszed nagyobbra a hőmérsékletet, hogy jobban felhúzza a kenyeret? Egyenletes hőmérsékleten sütöd végig?

Piroska


EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 20:51 - #2627

Szia Nelly!

Nem csinálsz semmit rosszul, ez nekem is előfordul néha. Ha hosszabb ideig nem vagyok a gépnél, akkor biztos, hogy kidob, amikor újra visszajövök, ez gondolom valami védelem.

A normál vagy az édestészta program jó szokott lenni a kalácsokhoz, de ezt egyszer ki kell tapasztalni. Én a 20-as variálással sütök mindent. Eleinte próbálgattam a fix programokat, de nekem a kapcsolgatás jobban bevált.

A banánost megcsinálom ma. Tegnap úgy jártam, hogy még voltak betervezett dolgaim, amikor a férjem rajtaütésszerűen elaludt a TV előtt. Aztán mondta, hogy inkább menjünk egy kicsit korábban aludni. Ezért maradt el néhány dolog, amit még szerettem volna megcsinálni. Bocsánat, de ma tényleg meg lesz!

Most megyek vacsit adni, kb 1/2 óra múlva jövök, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 20:44 - #2626

Szia Kila!

Örülök, hogy megsütöd a kosárkákat, várom a beszámolót róla.

Sok sikert hozzá, üdv, Margit

Ui.: Az a fém kenyértartó nem aranyból volt? 8|


nelly52 Előzmény | 2006.01.24. 20:40 - #2625

Szió Margitka! Miért van az, hogyha frissítem a fórumot, néha kijelentkezik helyettem a gép, így újra be kell jelentkeznem? Csak nálam van így? Valamit rosszul csinálok? Más: Holnap szeretnék almás, fahéjas kalácsot csinálni. Normál progi jó rá, ha esetleg nem tudok itthon lenni végig? Mert napközben haza tudok ugrani ránézni, de praktikusabb lenne, ha magától dolgozna a drága. De ha a 20-as variálását javaslod, akkor kiböjtölöm. Viszont légyszi segíteni nekem a banánosban! Tudom, hogy nagy kérés, de hátha sikerülne, és mint próbababa, majd mesélnék. Valszeg csütörtökön ráhajtanék. Előre is köszi, Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 20:40 - #2624

Szia Kartika!

Megkérlek, hogy írd be a receptet és ahozzáfűzni valóidat a receptes fórumba, onnan majd továbbrakom. Nekem nincs meg elmentve a recept.

Mindjárt megyek a képekért, csak a fiam a másik gépen letölt valamit, és borzasztóan lelassította az Internetet, kb 1 perig tart, csak egy sima lapváltás.

További szép estét, üdv, Margit


kila Előzmény | 2006.01.24. 20:10 - #2623

Szia Julika!
Nem szemrehányás akart lenni, amit a betűméretről írtam. Néha nem tudom, hogy az én gépemben van e a hiba, vagy nem. Te máskor is apróbb betűkkel írsz, de eddig láttam rendesen, most viszont el is volt mosódva. De volt egy másik hozzászólás is ma este, amit homályosan láttam.
Nekem is van lefagyasztott gombám és remélem, nekem is működni fog, ha sor kerül a kiengedésére.
A Tupperek nagyon dekoratívak, tetszenek, csak az áruk...
Erről jut eszembe, láttam hétvégén egy gyönyörű kenyértartót. Olyan típus, mint a hagyományos, kinyitható fa, csak rozsdamentes fémből. 28.000 Ft volt... Hihetetlen.

Margitka!
Hétvégén meg fogom csinálni a rántottás kosárkákat és beszámolok az eredményről.

Jó éjt mindenkinek. kila 


Kartika Előzmény | 2006.01.24. 19:58 - #2622

Szia Margitka! elküldtem a képeket. Irjuk be a kenyeret a nevével természetesen. Ez az ő érdeme. Ha valakinek egyszerű gyors kenyérre van szüksége, akkor hajrá. Ki lehet egészíteni a megjegyzésemmel. Képet is mellékeltem neked. A fonás!! Hát kicsit furcsa volt! más mint hajat fonni a gyereknek! Nézd meg a képemet, legközelebb ügyesebben fog menni. Érdekes módon én széthuztam a tepsihez kocka formára. Jó volt szeletelni, kár hogy a szeletet nem fényképeztem le.(szép vegyes szinű volt. két barna két fehér fonat volt benne)

Batka Előzmény | 2006.01.24. 19:37 - #2621

Piroska! Ne keseredj el, előbb-utóbb olyan lesz a kenyered, hogy a férjed is megnyalja utána mind a tíz ujját. Hogy nekem 180 fokon jó lesz a kenyér, az nem jelenti azt, hogy neked is. A fehér liszt is máshogy viselkedik és a teljes kiőrlésű, aztán a magas cukortartalmú kalács is máshogy kel és sül. Én nem szoktam 200 fokon sütni a fél kiló vegyes lisztből felesben készülő kenyereimet, mert nem szeretem, ha a teteje nagyon megpirul, és alacsonyabbra is csak akkor veszem, ha túl lágyra sikerült a tészta, hogy kicsit szárítsa. De az is lehet, hogy erősebb valahogy a sütőm, vagy más lesz az eredmény, mert én nem kenegetem sütés közben. Ráadásul két különböző alkalommal két teljesen ugyanúgy elkészített tészta sem viselkedik egyformán. Szóval a fokok megadása nem szentírás. -------------- Ha kb. ötven fokra melegítem a sütőt a kelesztéshez, az már a kenyér berakásánál csökken valamelyest (a fűtetlen konyhából beáramló levegővel), és ugye utána már nem megy a fűtés, és valamelyest folyamatosan csökken a kb. 1 óra alatt. --------------- Arra a Tupperware kenyértartóra egyébként én is kíváncsi lennék, gondolom, az is polipropilénből van, mint az a doboz, amiben én tartom a kenyeremet, miután kihűlt. Minden kenyér elfogyasztása után elmosogatom, és tiszta, nedvszívó papírtörlőt teszek alá. Mi nem bánjuk, ha kicsit felpuhul a héja, de így nem szárad ki sosem.

EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 19:31 - #2620

Szia Kartika!

Üdvözöllek ismét körünkben, örülök, hogy megjöttél :-))

Köszönöm a képeket, kicsit később felteszek mindent. Mit gondolsz, a Dán kenyér receptjét beírjuk? Persze Latsia nevével. 
Kíváncsi vagyok a négyes fonással készült kalácsod képeire, mesélj, hogy ment a fonás?

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 19:25 - #2619

Szia Kenyérke!

Köszönöm :-))

Milyen terveid vannak mostanában, milyen újdonságot fogsz sütni?

További szép estét, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.01.24. 19:25 - #2618

Szia Kila ! Bocsánat, de Margitkának igaza van a benti gépemről írtam, ahol nagyobb a monitorom és ezek szerint a képfelbontás is. Legközelebb figyelek rá.
Igen, Nekem működik a kefírgombám fagyasztás után is. Már többször lefagyasztottam mostanában, emrt ilyen hidegben mi nem igazán kívánjuk. Eddig még működött a dolog. Ahogy kiolvad én rögtön ráöntöm a tejet. és kefírt készítek.
Úgy gondolom, hogy a Tupper edény ugyanazt a célt szolgálja mint az olcsóbb, csak én kb. 10 éve elkezdtem vásárolni ezeket az edényeket. Egy nagyon kedves barátnőm foglalkozott vele és nekem nagyon tetszettek, de nálam igazán beváltak Tupper frissentartó dobozok is. Mivel tele van velük a szekrényem,így az olcsóbbról nem tudok véleményt mondani. Üdv. Julika


EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 19:20 - #2617

Sziasztok!

Mint ígértem, írtam a Webmesternek egy levelet, azzal kapcsolatban, hogy megoldható-e valahogy, hogy látsszon, ki van éppen belépve.
A következő választ kaptam, idemásolom a levélkét:

Kedves Margit!

Egy ilyen modul iszonyatosan megterhelné a szervert, ezért egyenlőre nem
tervezzük a bevezetését, sajnálom.

Admin

Hát ennyi, sajnos  :((Marad, az, hogy majd megírom, hogy mikor vagyok várható. ( Persze, ha nem kapunk 10-20 defektet  ;))

Üdv, Margit

 


Kartika Előzmény | 2006.01.24. 19:17 - #2616

Kenyérke! Találtam egy zabpehlyes süteményt, mintha te szeretnéd az ilyesmiket. Találtam, közben most nem tudom hol, de meg lesz, egy kukoricapelyhest is, még érdekel az ilyesmi?

[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU