E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Kartika Előzmény | 2006.01.24. 19:15 - #2615

Sziasztok én is megjöttem egy kis kihagyás (pihenés) után. Látom sok minden készült, egy pár receptet már el is mentettem. Margitka tegnap megsütöttem a NLC-n levő dán kenyeret, képet is feltettem. Ha gondolod átteszed ide a képeimhez megköszönöm. Tegnapelőtt egy fehér-barna mazsolás kalácsot csináltam, nagyon szép lett, bár a formája talán hagy egy kis kivetni valót. De most csináltam először négyes fonást. Viszont finom lett. Elküldöm a képet az emilodra.(kösz) Hétközben nagy dolgokat nem tudok csinálni időhiány miatt, de hétvégén igyekszem potolgatni.További jó sütögetést nektek.

kenyerke Előzmény | 2006.01.24. 19:11 - #2614

A pumpernickel típusú kenyér tésztája gabonamagvas kása. A tészta azért olyan lágy, hogy a magvaknak legyen mit felszívni. Különben baltával kellene a megsült kenyeret felszeletelni.

Ha az ember a búzaliszt sajátosságaihoz szokott, akkor a rozsban is ezekre a sajátosságokra vágyna. A rozskenyeret nem kell annyit dagasztani. A jó összekeverés a lényeg és a formázás. A ragadósságot lehet csökkenteni. Pl. az ukrán rozskenyérkém csak 70 %-ban tk és fehérrozsliszt. 30 % kenyérliszt. A 2. dagasztásnál már nem ragad.


EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 19:07 - #2613

Szia Piroska!

Azt nem tudtam, hogy 30 dkg lisztből készült, az enyém majd a duplájából volt.
Az 50 fokos sütőt túl melegnek tartom, szerintem max. 30 fokon szabad keleszteni. A hosszabb kelesztési idő nem olyan baj, mint, ha túl hamar kel a kenyér. Ha túl melegben van, akkor gyorsan megszalad a teteje és már a túlkelés tüneteit tudja mutatni, de az alja még nem kel meg rendesen. Ezeket a kenyereimet és 2,5 - 2 - 2,5 óráig kelesztettem és kellett neki ennyi. Jó, ez a kovászos-élesztős változat volt, de ez akkor is rekord kelesztési idő. És érdemes türelmesnek lenni, kivárni amíg valamivel alacsonyabb hőfokon és valamivel hosszabb ideig kel, mert ekkor rendesen megkel az alja is. (Természetesen nem hideg helyről van szó!!)
A sütővel kapcsolatban változatlanul nem tudok mit írni, mert nincsen tapasztalatom. Egy azonban eszembe jutott. Kenyérke írta egyszer, hogy a hosszabb kelesztési időre nedves ruhával takarta le a kenyerét a sütőben, hogy ne száradjon ki a külseje. Nem tudom, hogy ez élesztős kenyérnél is működik-e, nem nyomná-e vissza nagyon a kelő kenyeret, ez csak egy ötlet volt, mondhatni hangosan gondolkoztam.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, ha megvágtad a kenyeret, majd mesélj légyszíves, üdv, Margit

Ui.: A Kenyérvarázsos termékek közül nagyon sokban olyan vagy hasonló adalékanyagok vannak, mint amilyeneket a pékek használnak a kenyerek felfújására. Én nem vagyok megszállott reformkonyha hívő, de azért ezeket szívesebben kihagyom. Úgy gondolom, hogy eleget eszünk ilyeneket azokkal a dolgokkal, amit nem tudunk kiiktatni a napi étkezéseinkből (pl. felvágott, margarin, zöldségeken a vegyszer stb.), jobb, ha a kenyerünk adalékmentes lisztből készül. Tudom, hogy nekem szerencsém van, mert a családom nem morgott, akkor sem, ha egy-egy kenyerem szorosabbra sikerült, legfeljebb cikiztek egy kicsit, de azért elfogyott mindig minden. Azt is tudom, hogy sokan kínlódnak a családjuk férfitagjaival, mert nem ízlik nekik a házi kenyér. Éppen ezért megértem, ha a családi béke kedvéért marad az adalékos lisztféle, én csak elmeséltem, hogy én miért nem ezt használom.


EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 18:45 - #2612

Szia Erika!

Az írós kenyér sikerének nagyon örülök, várom a képeket róla. A véleményedet már hozzáfűztem az eredeti recepthez, majd a képet is hozzáteszem, ha elküldöd. Nem baj, ugye?

A rozsos kenyérrel kapcsolatban nem is tudom mit írjak. Sajnálom, de ez nem nagyon vígasztal, gondolom. Mi lenne, ha megpróbálnád a sima fehér kenyér receptjét megvariálva, először egy kevés lisztet rozslisztre cserélve megsütni. Mondjuk csak 10 dkg-ot, ebből biztos nem lehet probléma, aztán, ha ez sikerül, akkor lehetne továbblépni és több lisztet átcserélni. Sajnos ki kell tapasztalni ezt is, a rozsliszt nem egy szeretetreméltó lisztfajta. Csak enni finom, dolgozni vele már kevésbé. Nem tudom mennyire kísérted figyelemmel, de Kenyérkének van olyan receptje, amiben szinte önteni kell a tésztát a formába, mert olyan ragacsos és lágy!! Pl. ez: Pumpernickel típusú rozskenyér (élesztő és búzaliszt mentes) - Kenyérke

Várom jelentkezésedet, hogy mit szólsz az ötletemhez és a képeket is, üdv, Margit


Piroska Előzmény | 2006.01.24. 18:31 - #2611

Ja, és kelesztés előtt kb ilyen méretei voltak: 23,5 x 8,2 x 5 cm. Ebből lett végül sütés után az amit írtam. Valamiért ez nem fújódik olyan látványosan fel a sütőben mint az előző, kenyérvarázsos kenyerek.

EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 18:29 - #2610

Szia Kila!

Szerintem jó lenne úgy is. Én eredetileg az egész tojást szerettem volna a formákba tenni, de egyszerűen nem fért bele. Az elsőt kipróbáltam, de kifolyt. (Jó volt kitakarítani utána a környékét, úgy hogy a tészta benne volt a formában :-))
Azért is jobb megoldás lenne a felvert tojás, mert rengeteg tojásfehérje maradt meg, amivel nem mindig tud mit kezdeni az ember. Jó, én csináltam egy hatalmas adag madártejet és végre jó sok hab volt hozzá, de az közel sem biztos, hogy minden esetben kedve van ehhez az embernek. Nagyon kíváncsi lennék erre a változatra, ha megcsinálod!! A tészta biztosan nem ázik el, attól nem kell tartanod.

További szép napot és én is örülök a jelentkezésednek, üdv, Margit

Ui.: A Julika által írt kis betűknek valószínűleg az lehet az oka, hogy Ő más képfelbontással nézi a monitorját. Erre akkor jöttem rá, amikor egyszer a gyerekem átállította az enyémet és minden betű hatalmas volt, az ilyen aprók viszont pont jók. Én ki szoktam nagyítani magamnak, mert sajnos nem is tudom elolvasni, elég vacak a szemem :-(


Piroska Előzmény | 2006.01.24. 18:28 - #2609

Szia Margitka!

A fehérkenyérből az élesztőset sütöttem meg 30 dkg lisztből. A gépben tészta programon a kisebbiken készítettem el. Utána lisztezett deszkán formáztam, és kelesztés előtt vágtam be. A sütőben kelesztettem ahogyan Batka javasolta kb. 55 percig. Onnan kivenni nem mertem, féltem, hogy tönkremegy mert kint hűvösebb van. Ráindítottam a hőlégkeverést, hogy gyorsabban bemelegedjen. 200 fokra, hogy felhúzza a tésztát. Nem sokat nőtt a sütőben már. De az is igaz, hogy az én sütőm majdnem 10 percig melegedett. Utána 3-4 percet ment 200 fokon alsó-felső sütéssel. Utána 175 fokon sütöttem 40 percig. Közben kétszer vízzel megkentem. Hosszában kicsit megrepedt a teteje a keléstől. Vizet már a kelesztésnél raktam a sütőbe. Szerintem szép lett. Még nem vágtuk meg, majd vacsorára. Remélem a párom hajlandó lesz megenni, mert nem vettem kenyeret. Én azt nem értem, hogy a legtöbb receptben azt írják először 200 fok körül kell felhúzatni, aztán 160 fokon sütni. Batka viszont 180 fokot írt végig. Ezért aggódom eléggé feljött-e. (meg mert a belsejét nem láttam még. De cserepes nem lett. Szerintem légkeverést még az elején se rakok rá mert keményíti a héját. Ha az 50 fokos sütőben kelesztem és kiveszem míg a sütőt bemelegítem akkor nem ereszt le? Végülis a 24 fok jóval kevesebb mint ami a sütőben van.

És nem cserepes. Az biztos. Na majd ha megvágtuk megnézzük.

Üdv

Piroska 


EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 18:20 - #2608

Szia Zsuzsi!

Örülök, hogy jelentkeztél itt is, reméelm a továbbiakban többször is telálkozunk veled.
A kenyerek tárolását kérdezted. Én a kovászos kenyereket legtöbbször első nap 2 db damaszt kenyérruhába tekerem bele, majd, ha marad még belőle, akkor nylon zacskóba teszem. Az egyéb kenyereket és péksüteményeket bizony nylonba teszem. Tulajdonképpen nem is zacskóba, hanem szatyorba, mert ebben szellősebben fér el a kenyér és a füleit összekötve, valamelyest még szellőzik is. Van nekem direkt erre a célra fehér, teljesen új szatyorkötegem.

Ha van kedvetek a kenyértertókról képet küldeni, akkor a "konyhai használati eszközök" fórumban be lehetne mutatni őket. Aki beír a sajátjáról, ahhoz szívesen hozzáteszem utólag a képeket.

Én például a Tuppernek a kenyértartóját nem ismerem egyáltalán, szívesen megnézném azt is, de másokat is.

További szép napot Zsuzsi és várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 18:11 - #2607

Szia Bundik!

Gondoltam, hogy hamar meg lesz a második muffinsütőd :-)) Most aztán süthetsz teljes gőzzel bennük.
Örülök, hogy kipróbáltad a bugaci tölteléket, még ha megvariálva is. Ez nagyon finom a rántott húsban is. Várom a  fotókat az első és a "csakazértis" sütésedről is. Az a Dubarry-s változat engem is foglalkoztat. Az a jó ebben kosárka-batyu sütésben, hogy bármilyen töltelékkel meg lehet csinálni, amit csak az ember ki tuod találni. A fél kemény tojás is jó ötlet.

Várom, hogy mi készül majd a muffinformákban, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 18:02 - #2606

Szia Piroska!

Köszi, nem vagyok elkeseredve, inkább, csak elmeséltem :-)
Én mindig másnapra sütök, este a maradék kenyeret esszük vagy meleget vacsit, vagy aki fogyózik, az semmit :-)
Nem tudom mi lehetett az üzenőfalon ma, de örülök, hogy már rendben van.
A kenyér formázásához nem szoktam már nagyon gyúrni a tésztát, mert a gépből közvetlen a dagasztás után veszem ki. Csak annyit csinálok vele, hogy formázható állapotba kerüljön és ami lisztet a tálcáról felvesz, azt beledolgozzam. Ha már egyöntetűen szép sima a külseje, akkor jó. Megformázom és mehet kelni a tepsire.
A kenyérméret, amit írtál, az nekem egy kicsit kicsinek tűnik. A magassága jó, de az biztos, hogy nekem hosszabb és szélesebb is volt, talán egy kicsit magasabb is.
Melyiket csináltad? Az élesztőset vagy a kovászosat? Mennyi ideig kelesztetted? Milyen lett belül az állaga és hogy ízlett?
Nekem hűlés közben cserepesedett ki a kenyerem héja, nem tudom, hogy Neked miért nem lett cserepes. Igaz én kitettem a hidegbe hűlni, hogy minél hamarabb meg tudjam vágni.

Várom a válaszaidat, üdv Margit


kila Előzmény | 2006.01.24. 17:50 - #2605

Szia Julika!
Köszönöm, amit írtál :-) Nagyon jól esik. Én is benézek és elolvasom a hozzászólásokat, akkor is, ha nem írok.
Alig tudtam elolvasni, amit írtál, olyan aprók és elmosódottak a betűk. Az én gépemben van a hiba?
Mit tud a Tupperware egy olcsó műanyag dobozhoz képest? Én a Tesco-ban vettem egy elég nagy, lezárható tetejű dobozt. Sok minden belefér és nem szárad ki.
Egy kefíres fórumon olvastam, hogy valakinél nem működött a fagyasztásból kiengedett kefírgomba. A Tiéd jó lett fagyasztás után is, ugye? Csinálod még? Nálunk nagyon fogy azóta is :-)

Jó pihenést mindenkinek! Sziasztok! kila


Piroska Előzmény | 2006.01.24. 17:46 - #2604

A "vacsorázunk" szóba nem tudom hogyan került a g betű. Nem tudok már írni se úgy látszik.

Piroska Előzmény | 2006.01.24. 17:43 - #2603

Szia Margitka! Vannak ilyen napok. Fel a fejjel. Még most fogsz hozzá majd kenyeret sütni? Mikor eszitek meg? Az én párom így is mindig morog, hogy későn vagcsorázunk. Vagy holnapra lesz?

Várom válaszaidat az üzenőfalon feltett kérdéseimre. Az már legalább megjavult, már tudok a saját nevemben írni.

Üdv

Piroska


EmMargit Előzmény | 2006.01.24. 17:37 - #2602

Sziasztok!

A mai napom olyan volt, hogy ha mindez valakivel péntek, 13-án történik, akkor megértem, hogy megszállottan babonás válik belőle.
Nem tudom rövisen elmesélni, hosszan meg nem szeretnék szórakoztatni senkit vele. Volt ma 2 defektünk, a haramadik pótgumi már eleve lukas volt, a negyedik nem ment fel a kocsira, mert más volt a mérete. Mindez persze út közben, amikor sorban egy csomó ember időre várt minket és természetesen az év leghidegebb napján. Így indult a nap és ilyen stílusban folyatatódott mostanáig. Most már remélem nem történik semmi és szép nyugiban végig tudom olvasni a nap eseményeit. Épp mondtam a férjemnek, hogy lehet, hogy ma nem kéne semmit sütnöm, mert azzal is biztos pórul járnék :-)) Azért valamit muszáj, majd egy kis kenyeret csinálok.

Mindjárt olvasok és válaszolok, üdv, Margit


teerika Előzmény | 2006.01.24. 16:58 - #2601

Kedves Margit !
Pénteken megsütöttem a rozskenyeret ,úgy látszik nem akarnak sikerülni nekem a túl barna kenyerek.Én is egy pár óra múlva tettem bele az élesztőt ,de francia progin indítottam mert annak az utolsó kelesztése 51 perc ,meg is kelt elég szépen ,de a sütésnél visszaesett és behorpadt kb. fél üstnyi magassára.

Viszont vasárnap a kipróbálásra váró receptek közül megsütöttem az írós kenyeret,normál programon , nagyon könnyű foszlós kenyér lett ,mivel nem volt itthon BL 80-as lisztem olyan Cerbonás lisztből csináltam amelyik kenyér és finomliszt (vagy rétesliszt) keverékéből áll .
E-mail-ben küldök képeket az írós kenyérről.

Üdv.  Erika


majorkaj Előzmény | 2006.01.24. 16:44 - #2600

Szia Kila ! Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, már hiányoltalak innen a fórumról. Én is sokáig nem jelentekztem, de közben mindig olvasgattam a hozzászólásokat.

Én konyharuhába tekerem a kenyeret és úgy teszem nylon zacskóba. A zsömléket pedig Tupperware kenyértartóba teszem. Üdv.Julika


kila Előzmény | 2006.01.24. 14:36 - #2599

Szia Zsuzsi!
A kenyér tárolás nálunk is problémás. Én műanyag dobozban tarom, néha nejlon zacskóban. Ennek az a hátránya, hogy az eredetileg ropogós héj megpuhul. Hallottam valakitől, hogy a Folpack-ban nem szárad ki, és jó marad a héja is, de még nem próbáltam. Van, aki csak konyharuhába tekeri, de nekem így kiszáradt.
Kíváncsi vagyok, mit szólnak majd a témához a többiek.

Margitka!
Szerinted felvert egész tojással működik a tojásos-sonkás kosárka? Gyakorlatilag tojásrántottát tennék bele, nyersen. Nem áztatná el a tésztát? Azért gondoltam erre, mert a sárgáját magában kicsit száraznak érzem.
Köszönöm a választ!

Sziasztok! kila


Bundik Előzmény | 2006.01.24. 14:30 - #2598

Szia Zsuzsi! Sokan Tupperware kenyértartóban tartják, de ezt nem mindenki engedheti meg magának. Én kenyérzacsiban tartom. belül nylon, kívül vászon. Üdv: Bundik

swell Előzmény | 2006.01.24. 14:14 - #2597

Sziasztok lányok. Bemutatkoznék: Zsuzsi vagyok Szegedről, gyakorló, de nem gyakorlott kenyérsütő. :) AFK kétlapátos gépem van (éppen most érkezett viszza a szervízből, kondenzátorhibás volt). Kislányomnak és páromnak sütögetek, bár javarészt dagasztásra és kelesztésre használom a masinériát. Rögtön volna is egy kérdésem, ami az anyósomat is erősen foglalkoztatja (ő viszont hetente több kenyeret is süt) miben tartjátok a már kisült, kihűlt kenyeret, ahol nem szárad ki? Válaszaitokat előre is köszönöm, jó sütögetést mindenkinek, üdv: Zsuzsi

Bundik Előzmény | 2006.01.24. 14:05 - #2596

Szia Margitka! A sonkás-sajtos batyuk helyett a változatosság kedvéért (mivel nemrég csináltam a tojásos-sonkás-sajtos kosárkákat), a bugaci batyut sütöttem meg. Mivel a gyermekem nem szereti a gombát, ezért kihagytam belőle. Helyette gondoltam egyet, és vékonyra szeletelt hagymakarikákat tettem bele. Legközelebb egy kis kígyóubit is csempészek bele. Már vígan sült, mikor észrevettem, hogy a sajtot kihagytam belőle. Viszont így sem lett rossz, csak több töltelékkel kellett volna készíteni. Aztán "csakazértis" megcsináltam sajtosan is. Most kel. Ha kész lesz, küldök mindkettőről képeket. A sonkás stanglid nagyon guszta lett! Ezt is meg fogom csinálni valamikor. És természetesen ma amikor elmentem vásárolni, persze, hogy megvettem a másik muffinsütőt is.---------Én is ilyen Dubarry féle változatra gondoltam. A tojásos-sonkás-sajtos kosárkákkal kapcsolatban eszembe jutott, hogy nyers tojás helyett lehetne egy félbevágott főtt tojást is tenni az aljára. További szép napot, később még felnézek. Üdv: Bundik

[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU