E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 23:54 - #2595

Sziasztok!

Még megmutatom Rózsika zsömléit is, ezek is igen szépek lettek:

zsömle   
zsömle zsömle

Egyik szebb, mint a másik :-) Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 23:43 - #2594

Szia Rózsika!

Örülök az örömötöknek és gratulálok a díjhoz!

A salátát szerettem volna kérdezni, hogy mi, de megelőztél. Ha van időd és kedved, akkor írd be annak is a receptjét, és akkor hozzáteszem a képet.

A zsömle képeit is hozom rövidesen. Minden jót, üdv, Margit 


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 23:41 - #2593

Szia Jégkása! Sziasztok!

Íme Jégkása mai zsömléje:

Joghurtos zsömle formázva Joghurtos zsömle kelve Joghurtos zsömle kelve, közelről Joghurtos zsömle kisülve

Joghurtos zsömle felvágva

Hát, ha valami, akkor ez igazán olyan, hogy gyorsan be kellene kapni egyet belőle :-))
Nagyon szép lett, gratulálok hozzá, és örülök, hogy finom is lett.

Nagyon kíváncsi vagyok a kovászod hogy fog viselkedni, majd mesélj róla légyszíves.

Várom további jelentkezésedet, remélem azért egy kis időd jut ránk :-)) További jó sütögetést kívánok, üdv, Margit


Rozsika50 Előzmény | 2006.01.23. 23:33 - #2592

Szia Margitka!!! Segitségedel sikerült fel rakni az összes képeket. Még egyszer köszi !!! Nekünk is van egy nagy melepetés. Ma vette átt Apa a citeráért a Magyar Kézműves Remek dijat Bp-en Nagyon nagy az örömünk.Meg osztottam veled is az örömhirt. Küldtem képet az zsemlékről ,régit és amit az este c sütöttem reggel lefényképeztem a maradékot. A salátát recept lap hu -ról néztem ki. Üdv:Rózsika

EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 23:29 - #2591

Sziasztok!

Megérkeztek Rózsika képei a tegnap feltett receptekhez. Megtaláljátok a receptes ABC-ben és a sütemények között is a Szilvalekváros barátfüle és  Banános kevert sütemény receptjét és képeit.

Gratulálok Rózsikának a süteményekhez is, de elsősorban a kislányához, aki segít neki a sütögetésben és a számítógépes dolgokban is.

Íme egy-egy kép a sütikről:

Barátfüle                        Banános kevert

Ezektől visszafelé is meg tudjátok nézni a többi képet, de Rózsika képei között is megtaláljátok őket.

További jó sütögetést kívánok Rózsikának, üdv, Margit 


jegkasa Előzmény | 2006.01.23. 23:16 - #2590

Szia Margitka!

Megsütöttem ma a joghurtos zsemlédet magvakkal képeket megtalálod az NLC-n.  Nagyon finom lett.  A kenyered nagyon szép lett, a sonkás baguette meg egyenesen harapnivaló.

Ma a kiszárított magkovászomat beáztattam és tettem hozzá egy kanál lisztet még remélem lesz belőle valami.Majd jelentkezem de mostanában nincs sok időm, olvasgatok azért.

További szép estét jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 21:45 - #2589

Sziasztok!

Megutatom Bundik képeit, amit most kaptam. Nagyon szépeket sütött, gratulálok hozzá és nagyon örülök. Olyan jó ilyen sok szép dolgot látni :-))

virslis buciKakaós muffincsigák

Szerintem hamar meg lesz az a második muffinsütő :-))

További sok sikert kívánok Bundiknak és persze mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 20:17 - #2588

Sziasztok!

Jól gondoltam, 8 órára kész lett az első tepsi Sonkás stanglim. Gyorsan mutatok egy képet róla, a másik fele még sül. A receptet majd ezután teszem fel, már majdnem készen van.

megsült az első tepsivel

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 19:44 - #2587

Szia Csöpike!

Nagyon örülök, hogy finom lett a kenyérkéd, gratulálok hozzá. A tegnapi kenyeremből én is kifelejtettem a sikért, de nem lett szerencsére baja. Azért legközelebb biztos teszek bele :-))

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 19:39 - #2586

Szia Kenyérke!

Igen, az szinte teljesen a Te alkotásaidból áll, és azokkal gazdagszik :-)) A gyarapodásnak én nagyon örülök, bár annak is örülnék, ha más jellegű, szintén diétás dolgokat is tudnánk feltenni. Hátha egyszer olyan receptet is tud hozni valaki.

Még egyszer köszönöm a zsömiket és elnézést, hogy átsiklottam az élesztőn első olvasásra. További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 19:34 - #2585

Szia Szokimoki!

Nagyon örülök, hogy sikerült finomra megcsinálnod a bucikat. Minden változat jó abból a tésztából, én is több dolgot kipróbáltam már. Örülök, hogy a férejdnek is ízlett, így hátha kapsz mégis egy gépet előbb-utóbb. Én drukkolok Neked  ;)

További szép estét, üdv, Margit


csopike53 Előzmény | 2006.01.23. 19:34 - #2584

Szia Margit!Most lett kész 1 gépi kenyerem.4odkg bl 55 fehér liszt,1odkg fehérrozsláng lisztből,1evőkanál burgonyapehelyből.734g lett. most hül.Elfelejtettem sikért beletenni.Nagyon örülök neki ez sikerült.Mmegvágtam ,finom.

EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 19:31 - #2583

Szia Piroska!

Bevágni lehet a kelesztés elején, közepén végén, vagy semmikor. Másképp viselkedik mindenkor. Ha az elején vágod be, akkor kelés közben szépen kinyílik, ha esetleg túl mélyre sikerül a vágás, akkor kicsit el is borul a vágott rész. A túl kicsi vágás viszont eltűnik a kelésnél. A kelesztés félidejében a kellő mélységű bevágás szépen kinyílik, de én féltem már a tésztát ilyenkor, de azért szoktam ilyet is csinálni. A kelesztés végén, ha szépen megkelt a kenyér, akkor nem nyílik a bevágás, csak díszít. Az utolsó kenyeremet nem is vágtam be, mégis szép lett. A mélységet ki kell tapasztalni, nem szabad nagyon mélynek lenni. Én pengével vágok már régóta mindent, talán 1/2 - 1 cm mélyen egy nagyobb kenyérnél.

További szép estét, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2006.01.23. 19:18 - #2582

Szia Margit!

Köszönöm szépen a korrekciót.
Bár az igazat megvallva az a diétás sarok nagyon a kedvemre való. Kenyérkéimmel 99 %-ban egyedül terpeszkedem ott. S milyen kényelmes: ha kovászos műveim számba akarom venni, akkor csak oda kattintok...

 


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 19:16 - #2581

Szia Nelly!

Huhúú! Hát ebbe egy kicsit jobban bele kell ásni magamat. Nem baj, ha csak később válaszolok? Ez a banán folyadék átszámítás elég rázós, de megpróbálom, ráadásul valahogy úgy kell, hogy a kalácsjelleget megőrizze a tészta.
Ha még ma szeretnéd sütni, akkor írjál, megpróbálom hamarabb, de az az igazság, hogy most kell a "férfinépemet" etetnem és elterelgetnem őket a lefekvésig :-))

Várom válaszod, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.23. 18:24 - #2580

Szia Margitka!

Ma megsütöttem a virslis bucit robotgéppel, rendes sütőben. Nagyon-nagyon finom lett! 2-szer dagasztattam közben 20 perc kelesztéssel, úgy ahogy a a gép is csinálja.Nem mind a 12-őt virslire csináltam, hanem 4 virslis 4 szalámis 4 pedig a csirkemell sonkás lett füstölt sajttal a tetején. Így egyszerre próbáltam ki a 3 változatot.Még jó ishogy így csináltam mert nekem a virslis a férjemnek meg a sonkás ízlik. Sajnos nekem nincs digitális fényképezőm, mert akkor meg is mutatnám, de majd ha az öcsém hazautazik neki van és majd megkérem hogy fényképezzen! Köszönöm a sok jó tanácsot és a szupi recepteket!


Piroska Előzmény | 2006.01.23. 17:48 - #2579

Sziasztok!

Nem fotóztam le, de a bevágás nem nyílt olyan szépen széjjel mint az oldalon látható többi fotón. Bevágni amúgy mikor és mennyire szokták a kenyereket?

Piroska


nelly52 Előzmény | 2006.01.23. 17:48 - #2578

Margitka! Banános kalácsot szeretnék sütni, de azt szeretném, ha tényleg érződne rajta a banán íze. Írtad, hogy a folyadék helyett teljes egészében banánt kellene tenni. A nagyobb változatban mennyi kalács lenne, és mennyi a kisebb változatban? És pl a 0,7 dl tej helyett ennyi banán kell? Vagy hogyan kell átszámolni? A szokásos kalács sütő progi mit jelent? Először tészta, aztán sütés, vagy mehet normál progin a kisebb ill. nagyobb súly alapján? Látod, teljesen bizonytalan vagyok. Igazából szeretnék valami olyan kalácsot sütni, ami nem sablonos, de ízes, és gépben is süthető. Én még nem merészkedek ki a sütőbe, ráadásul nekem is légkeveréses a sütőm. Szóval először szeretnék megtanulni normálisan sütni egy-két dolgot, aztán majd kísérletezgethetek a sütőben. Köszi Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 17:35 - #2577

Szia Bundik!

No megszületett végre az ötletem. Sonkás stanglikat sütök. A tészta a gépben, a sonka langyosodik a radiátoron és kb. 8 óra körül lesz kész az első fele.

Majd jelentkezem vele, üdv, Margit


Bundik Előzmény | 2006.01.23. 16:21 - #2576

Szia Margitka! Tavalyelőtt még járt. Tavaly már nem. A két műszakban dolgozóknak megszűntették, csak a 8 órásoknak jár. De ez csak a Magyar Postánál van így. Úgy oldjuk meg, ahogy akarjuk. Sokszor egész nap annyi ügyfél van, hogy egyáltalán nem tudok enni. Még amikor volt is hivatalosan ebédidőnk, akkor sem úgy működött, hogy felálltam, és nekikezdtem enni. Ha sokan voltak, akkor sem tudtam enni. Ez sajnos egy kis posta, minden munkakörre egy ablak van. ----------- Örülök, hogy találtam ilyen recepteket, mert így megoldódnak a szalámis szendvics problémáim. Én meg a Te beszámolód várom kíváncsian, hogy ma mit sütöttél ki? üdv: Bundik

[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU