Hát, ha valami, akkor ez igazán olyan, hogy gyorsan be kellene kapni egyet belőle :-)) Nagyon szép lett, gratulálok hozzá, és örülök, hogy finom is lett.
Nagyon kíváncsi vagyok a kovászod hogy fog viselkedni, majd mesélj róla légyszíves.
Várom további jelentkezésedet, remélem azért egy kis időd jut ránk :-)) További jó sütögetést kívánok, üdv, Margit
Szia Margitka!!!
Segitségedel sikerült fel rakni az összes képeket.
Még egyszer köszi !!!
Nekünk is van egy nagy melepetés.
Ma vette átt Apa a citeráért a Magyar Kézműves Remek dijat Bp-en
Nagyon nagy az örömünk.Meg osztottam veled is
az örömhirt.
Küldtem képet az zsemlékről ,régit és amit az este c
sütöttem reggel lefényképeztem a maradékot.
A salátát recept lap hu -ról néztem ki.
Üdv:Rózsika
Megérkeztek Rózsika képei a tegnap feltett receptekhez. Megtaláljátok a receptes ABC-ben és a sütemények között is a Szilvalekváros barátfüle és Banános kevert sütemény receptjét és képeit.
Gratulálok Rózsikának a süteményekhez is, de elsősorban a kislányához, aki segít neki a sütögetésben és a számítógépes dolgokban is.
Íme egy-egy kép a sütikről:
Ezektől visszafelé is meg tudjátok nézni a többi képet, de Rózsika képei között is megtaláljátok őket.
További jó sütögetést kívánok Rózsikának, üdv, Margit
Megsütöttem ma a joghurtos zsemlédet magvakkal képeket megtalálod az NLC-n. Nagyon finom lett. A kenyered nagyon szép lett, a sonkás baguette meg egyenesen harapnivaló.
Ma a kiszárított magkovászomat beáztattam és tettem hozzá egy kanál lisztet még remélem lesz belőle valami.Majd jelentkezem de mostanában nincs sok időm, olvasgatok azért.
Jól gondoltam, 8 órára kész lett az első tepsi Sonkás stanglim. Gyorsan mutatok egy képet róla, a másik fele még sül. A receptet majd ezután teszem fel, már majdnem készen van.
Nagyon örülök, hogy finom lett a kenyérkéd, gratulálok hozzá. A tegnapi kenyeremből én is kifelejtettem a sikért, de nem lett szerencsére baja. Azért legközelebb biztos teszek bele :-))
Igen, az szinte teljesen a Te alkotásaidból áll, és azokkal gazdagszik :-)) A gyarapodásnak én nagyon örülök, bár annak is örülnék, ha más jellegű, szintén diétás dolgokat is tudnánk feltenni. Hátha egyszer olyan receptet is tud hozni valaki.
Még egyszer köszönöm a zsömiket és elnézést, hogy átsiklottam az élesztőn első olvasásra. További szép estét, üdv, Margit
Nagyon örülök, hogy sikerült finomra megcsinálnod a bucikat. Minden változat jó abból a tésztából, én is több dolgot kipróbáltam már. Örülök, hogy a férejdnek is ízlett, így hátha kapsz mégis egy gépet előbb-utóbb. Én drukkolok Neked
Szia Margit!Most lett kész 1 gépi kenyerem.4odkg bl 55 fehér liszt,1odkg fehérrozsláng lisztből,1evőkanál burgonyapehelyből.734g lett. most hül.Elfelejtettem sikért beletenni.Nagyon örülök neki ez sikerült.Mmegvágtam ,finom.
Bevágni lehet a kelesztés elején, közepén végén, vagy semmikor. Másképp viselkedik mindenkor. Ha az elején vágod be, akkor kelés közben szépen kinyílik, ha esetleg túl mélyre sikerül a vágás, akkor kicsit el is borul a vágott rész. A túl kicsi vágás viszont eltűnik a kelésnél. A kelesztés félidejében a kellő mélységű bevágás szépen kinyílik, de én féltem már a tésztát ilyenkor, de azért szoktam ilyet is csinálni. A kelesztés végén, ha szépen megkelt a kenyér, akkor nem nyílik a bevágás, csak díszít. Az utolsó kenyeremet nem is vágtam be, mégis szép lett. A mélységet ki kell tapasztalni, nem szabad nagyon mélynek lenni. Én pengével vágok már régóta mindent, talán 1/2 - 1 cm mélyen egy nagyobb kenyérnél.
Köszönöm szépen a korrekciót. Bár az igazat megvallva az a diétás sarok nagyon a kedvemre való. Kenyérkéimmel 99 %-ban egyedül terpeszkedem ott. S milyen kényelmes: ha kovászos műveim számba akarom venni, akkor csak oda kattintok...
Huhúú! Hát ebbe egy kicsit jobban bele kell ásni magamat. Nem baj, ha csak később válaszolok? Ez a banán folyadék átszámítás elég rázós, de megpróbálom, ráadásul valahogy úgy kell, hogy a kalácsjelleget megőrizze a tészta. Ha még ma szeretnéd sütni, akkor írjál, megpróbálom hamarabb, de az az igazság, hogy most kell a "férfinépemet" etetnem és elterelgetnem őket a lefekvésig :-))
Ma megsütöttem a virslis bucit robotgéppel, rendes sütőben. Nagyon-nagyon finom lett! 2-szer dagasztattam közben 20 perc kelesztéssel, úgy ahogy a a gép is csinálja.Nem mind a 12-őt virslire csináltam, hanem 4 virslis 4 szalámis 4 pedig a csirkemell sonkás lett füstölt sajttal a tetején. Így egyszerre próbáltam ki a 3 változatot.Még jó ishogy így csináltam mert nekem a virslis a férjemnek meg a sonkás ízlik. Sajnos nekem nincs digitális fényképezőm, mert akkor meg is mutatnám, de majd ha az öcsém hazautazik neki van és majd megkérem hogy fényképezzen! Köszönöm a sok jó tanácsot és a szupi recepteket!
Nem fotóztam le, de a bevágás nem nyílt olyan szépen széjjel mint az oldalon látható többi fotón. Bevágni amúgy mikor és mennyire szokták a kenyereket?
Margitka! Banános kalácsot szeretnék sütni, de azt szeretném, ha tényleg érződne rajta a banán íze. Írtad, hogy a folyadék helyett teljes egészében banánt kellene tenni. A nagyobb változatban mennyi kalács lenne, és mennyi a kisebb változatban? És pl a 0,7 dl tej helyett ennyi banán kell? Vagy hogyan kell átszámolni? A szokásos kalács sütő progi mit jelent? Először tészta, aztán sütés, vagy mehet normál progin a kisebb ill. nagyobb súly alapján? Látod, teljesen bizonytalan vagyok. Igazából szeretnék valami olyan kalácsot sütni, ami nem sablonos, de ízes, és gépben is süthető. Én még nem merészkedek ki a sütőbe, ráadásul nekem is légkeveréses a sütőm. Szóval először szeretnék megtanulni normálisan sütni egy-két dolgot, aztán majd kísérletezgethetek a sütőben. Köszi Nelly
No megszületett végre az ötletem. Sonkás stanglikat sütök. A tészta a gépben, a sonka langyosodik a radiátoron és kb. 8 óra körül lesz kész az első fele.
Szia Margitka! Tavalyelőtt még járt. Tavaly már nem. A két műszakban dolgozóknak megszűntették, csak a 8 órásoknak jár. De ez csak a Magyar Postánál van így. Úgy oldjuk meg, ahogy akarjuk. Sokszor egész nap annyi ügyfél van, hogy egyáltalán nem tudok enni. Még amikor volt is hivatalosan ebédidőnk, akkor sem úgy működött, hogy felálltam, és nekikezdtem enni. Ha sokan voltak, akkor sem tudtam enni. Ez sajnos egy kis posta, minden munkakörre egy ablak van. ----------- Örülök, hogy találtam ilyen recepteket, mert így megoldódnak a szalámis szendvics problémáim. Én meg a Te beszámolód várom kíváncsian, hogy ma mit sütöttél ki? üdv: Bundik
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit