E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 16:08 - #2575

Szia Bundik!

Kíváncsian várom a holnapi beszámolódat.
Én is először egy muffinsütőt vettem, aztán nagyon hamar követte a második :-))
Hasonló - de mégis kicsit más - okokból próbálkozom én is ezekkel a töltött és minden féle megvariált péksütemény félékkel. Nekem a gyerekeimnek az iskolai tízóraiját kell minden nap megoldanom és a kisebbik fiam szinte semmilyen felvágottat nem eszik meg. Illetve nem enné, de sokszor nincs más, akkor azt kap. Az ilyen töltött dolgoknak és a kalácsféléknek viszont ő is örül.
Azért az borzasztó lehet, hogy nincsen ebédidőtök. Én úgy tudom, hogy mindenkinek jár naponta fél óra (talán fizetetlen) ebédidő. Nem így van?

Várom a beszámolódat, üdv, Margit


Bundik Előzmény | 2006.01.23. 15:24 - #2574

Ui: Arra természetesen mindig szakítok időt, hogy minden nap bekukkantsak! Bundik

Bundik Előzmény | 2006.01.23. 15:20 - #2573

Szia Margitka! Köszönöm a dicséretet, a sikerben Neked és a nagyon jó recepteknek is része van. Eddig bármi, amit a Te receptjeid alapján sütöttem, mindig sikerült. Holnap megpróbálkozom a sonkás-tojásos batyuval. De már majdnem 10 receptet is kiírtam, amit a későbbiekben meg szeretnék sütni. Zömmel olyanok, amelyeket el lehet vinni a munkahelyre. Postán dolgozom, és nincs ebédidőnk. Két ügyfél között tudok egy-egy falatot bekapni. Ezek pont jók erre, és lehet őket variálni többféle töltelékkel. A felvágottas szendvicsek már a könyökömön jönnek ki, meg a családomnak is. Főtt ételt meg hiába viszek, és hiába melegítem meg, sokszor már a "pingvinek korcsolyáznak" rajta, mire meg tudom enni. Úgy látom, rövid időn belül be kell szereznem még egy muffinsütőt, mert az egy kevés. Nagyon megszerettem sütni benne. Úgyhogy holnap a muffinos változatot fogom megsütni. Majd jelentkezem, hogy milyen lett. Mégegyszer köszi a tanácsot. Üdv: Bundik

EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 15:06 - #2572

Szia Kenyérke!

Igen, már megszoktam, hogy mostanában a diétás receptek közé teszem az újdonságaidat, és átsiklottam az élesztő felett, amikor a receptet elsőre elolvastam. A zsömle változatlanul gyönyörű és most már a helyén is van :-))
Az új fajta kenyereimnek a héja tényleg nagyon jó állagú és ropogós lesz. A kenyerek is finomak, nekem most a legutóbbi rozsos változat ízlett talán a legjobban, a geyerekeimnek meg a legelső, a fehér.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 15:02 - #2571

Szia Nelly!

Aranyosat írtál, köszönöm szépen.
Én itt vagyok és töretlen lelkesedésse írok, próbálok segíteni. Annak nagyon örülök, hogy mostanában már egymásnak is írtok, válaszoltok és segítetek. Így van ez jól, köszönöm szépen :-))

További sikeres sütögetést kívánok Neked is, várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 14:58 - #2570

Szia Bundik!

Örülök, hogy jól sikerültek a sütéseid ismét és, hogy egyáltalán belefogtál a sütögetésbe. Jó dolog, én is megszerettem nagyon.

A sonkás-tojásos batyuk készítését kérdezted. Nem a mostani muffinosra gondolsz, hanem a régire ugye? Ott a tésztát  négyzetekre nyújtottam, majd a négyzeteket négy felé vágtam. Ezeknek a kisebb tésztadaraboknak a közepébe  apróra vágott sonkát és keménytojást tettem, majd visszahajtottam a négy csücskét, középen összefogtam, megnyomkodtam, hogy kelésnél ne jöjjön szét. Az oldalait direkt nem csipkedtem össze, nem baj, ha egy kicsit kikandikál a töltelék.

Most látom, hogy ennek a muffinváltozatát kérdezted. Nem baj, az előző leírást is megahgyom, mert abból tudom folytatni. Tehát amikor a tölteléket a tésztára tettem, akkor a négy csücsköt teljesen egymásra hajtom, és ez a rész kerül alulra. Ez azért jó, mert alul vastagabb lesz a tészta és ez jobban elbírja a töltelék súlyát. 

Remélem most már jóra válaszoltam :-))

Sok sikert hozzá, ha megsütöd, majd mesélj róla. Azért remélem ezután is lesz időd sütni és olvasgatni minket. Várom további jelentkezésedet, üdv, Margit


Bundik Előzmény | 2006.01.23. 14:24 - #2569

Margitka! Amikor a sonkás-tojásos batyut csináltad muffinsütőben, akkor pontosan hogyan töltötted meg? Bundik

Bundik Előzmény | 2006.01.23. 14:16 - #2568

Sziasztok! Ma megsütöttem Margitka virslis buciját és a kakaós muffincsigákat. Isteniek lettek! Azt az egyet sajnálom, hogy már csak holnap vagyok itthon, letelt a szabim, szerdától melózom, és nem sok időm lesz sütögetni. Margitka! Ezer köszönet, hogy biztattál, hogy próbáljak meg sütni az én rossz gázsütőmben is. Tényleg lehet egy kis rafinériával szuper dolgokat sütni benne. Már alig várom az újabb kipróbálni való remekműveidet! Üdv: Bundik

nelly52 Előzmény | 2006.01.23. 11:06 - #2567

Szia Margitka! Azt hiszem, megértem az örömöd, amikor ezeket a gyönyörű süti képeket látod. Hiszen ezek a Te érdemeid is. Nekünk, nekem pedig sikerélmény, ami már nagyon rám fért, mert nem nagyon volt mostanában. S december óta, amikor rátaláltam erre a fórumra, nagyon sokat tanultam. Igyekszem majd mégtöbbet ellesni Tőled, s a többiektől. Addig meg sok türelmet, kitartást kívánok Neked hozzánk, hozzám, még akkor is, ha már huszadszor nyaggatunk ugyanazzal a problémával. S persze jó egészséget. Üdv. Nelly

kenyerke Előzmény | 2006.01.23. 03:38 - #2566

Szia Margit!

A rozskenyereket valóban mind kivétel nélkül csakis kovásszal sütöm, de a zsömléket jellegüknél fogva + élesztővel kell sütni.

Ez 15 g élesztővel sült.

A kovásztól marad tartós. Frissen és újra melegítve (nem mikróban!) szuperropogós az árpamalátától.

A diétázók elhagyhatják belőle az élesztőt, de akkor a hosszú kelesztési idő miatt időnként permetezni kell.

Ezzel a zsömlével azt a hajdanán Németországba gyakran vásárolt zsömlét próbáltam megtalálni, ami ma már valószínű sehol sem kapható. Minden összejött, de a vékony mégis ropogó héj nem. Azt a Te utóbbi kenyereiden látom.

 


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 03:25 - #2565

Szia Kenyérke! Sziasztok!

Az imént vettem észre hogy eltévesztettem, a Tartós zsömle nem élesztőmentes.
Tehát a receptes ABC-be és a kenyérfélék közé átettem a receptet. Elnézést.

Kenyérke!
Kitaláltad a tervemet :-))
Arra vártam, hogy egy kicsit elmúljon az előző ünnepek emléke és a hét végén szerettem volna egy iyen fórumot megnyitni és meghirdetni :-)) Ez a sonkás kosárka már azért született, mert ez járt a fejemben. Örülök, hogy tetszik, nagyon finom volt, érdemes kipróbálni.

Most már tényleg elmegyek aludni, mert nemsokára kelnem kell. Szép napot és még egyszer elnézést a bakiért. Üdv, Margit

Ui.: A zsömlék gyönyörűek, azért vettem észre, hogy hibáztam, mert elmentem egy kicsit gyönyörködni bennük.


kenyerke Előzmény | 2006.01.23. 03:24 - #2564

Ki kellene próbálni a kovászport kovászmagként használni.

Tehát 2 kanálnyi galuskasűrűségű masszát kikavarni s állni hagyni, mint a hűtőből kivettel szoktuk, aztán etetgetni. 


kenyerke Előzmény | 2006.01.23. 03:17 - #2563

Szia Margit!

Ezek a tojásos, sonkás, sajtos kosárkák nekem is nagyon megnyerték a tetszésemet.

Szerintem lassan gyüjtögethetünk húsvétra is különféle finomságokat úgy külön mint karácsonyra.


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 02:33 - #2562

Sziasztok!

Hát a mai - illetve már tegnapi - nap megérdemel egy kis végszót. Ennyire sok szép képet és jó hírt, talán még nem kaptam egy nap alatt, mint most.

Mindenkinek gratulálok és további ilyen sikereket kívánok! Azoknak is, akik pont ma nem sütöttek vagy nem küldtek képet.

Áthidaló megoldásnak, hogy másnap mikor leszek itt várható, minden este ideírom majd. Tudom, hogy ez nem tökéletes, de jobbat egyelőre nem tudok kitalálni.

Tehát holnap, azaz hétfőn kb. 14 óra körül jövök és várhatóan itthon leszek egész délután.

Az sajnos bármikor előfordulhat, hogy egy fél órára el kell szaladnom, de ez már nem jelentős távollét :-))

Ha valaki sürgősen keres, akkor kérem, hogy a társalgóban is írjon néhány szót, mert azt mindig látom, bárhol vagyok, pakolászom az oldalon belül és az automatikusan frissül is.

Szép napot kívánok mindenkinek, jó melegen öltözzetek fel, mert állítólag borzasztó hideg lesz, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 01:06 - #2561

Sziasztok!

Bundik ma a sonkás, sajtos kosárkákat sütötte meg. Nagyon örülök, hogy ilyen sikert arat ez az ötlet. Majd húsvétkor, a maradék sonka felhasználására vagy vendégvárónak lesz szerintem jó :-))

sonkás, sajtos kosárka

Gratulálok Bundik, nagyon szépek lettek.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 00:30 - #2560

Sziasztok!

Megsütöttem ma a Fehér kenyérnek még egy variációját. Ez részemról az utolsó kísérleti vagy bemutató kenyér. Fogok ilyet sütni máskor is, mert nagyon ízlik mindenkinek, de már nem ilyen kampányszerűen :-))

Egy rozslisztes, rozskovászos változatot csináltam. Ez is nagyon finom és szép lett. Jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek ezt az alapreceptet.

Egy képet mutatok róla itt is, a többit innen előre ill. visszafelé haladva meg tudjátok nézni. A recept módosítását, az eredetihez írtam hozzá.

Rozsos, rozskovászos változat - kihűlt és megint cserepes lett

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 23:38 - #2559

Szia Móni!

Néha becsúszik egy-egy ilyen rontás, amikor az ember nem is tudja, hogy mitől lehetett. (Szerintem ilyenkor már túlságosan rutinból dobja össze az ember a hozzávalókat és valami egy kicsit félresikerül, anélkül, hogy észrevennénk. Én is jártam már így.)
Azt javasolom, hogy hamar süssed meg újra ugyanazt a kenyeret és akkor meglátod, hogy minden rendben van-e vele, vagy tényleg módosítani kell-e rajta valamit.

A sajtos kifli sikerének nagyon örülök, biztos csigának is nagyon finom volt. Szeretem azt a tésztát.

A kovászport igaziból csak ízesítésre tudod használni, én a kísérleteim alatt nem éreztem sose, hogy "kelesztő" hatása lenne. Sajnos én is, első lelkesedésemben vettem egy csomaggal, de miután belefogtam a házi kovászkészítésbe, már nem használtam el. Próbáld ki egy bevált receptedbe 1-2 kk mennyiséget hozzátenni, meglátod, hogy lesz-e különbség. Kiteszem ide a linkjét az egyetlen kovászporos receptemnek. Igaz ez rozskovászról szól, de szerintem a búzakovász porhoz is jó lesz.
Rozskenyér – kenyérsütőgépben ( kb.1 kg-os)

További sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 23:25 - #2558

Szia Rózsika!

Köszönöm a recepteket, majd a képekkel együtt fogom a helyére tenni őket. Valószínűleg betelt a postafiókom. Ma rengeteg képet kaptam, és még nem volt időm mindent feltenni és lementeni a gépemre, így nem ürítettem ki a postafiókomat. Egyébként minden nap kiürítem, pontosan, hogy ne járjunk így. Rögtön csinálok egy kis helyet és akkor biztosan át fog jönni.
Nagyon örülök a zsömlék sikerének, arról is szívesen látnék képeket, ha csináltatok.

Jó éjszakát Nektek is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 23:20 - #2557

Sziasztok!

Megmutatom Éva zsömléit. Különösen örülök, hogy a Keresztes zsömlét megcsinálta csak élesztővel, így kiderült, hogy így is finom és szép zsömléket lehet belőle sütni. Gratulálok Éva!

Keresztes zsömle, élesztős változat Keresztes zsömle, élesztős változat Keresztes zsömle, élesztős változat

Felhívom a figyelmet az első képen látható segítőre, aki, aktívan részt vett a zsömlék elkészítésében :-))

További sok sikert kívánok Évának, üdv, Margit


Moni Előzmény | 2006.01.22. 22:50 - #2556

Szia Margit!

A fehér kenyeremet pontosan úgy csináltam, mint eddig már kb 10*.

Bocsi, a búzakovászom por állagu, nem granulátum. Hogy kell használni?

Ma megsütöttem a sajtos kiflidet. Dupla mennyiséget dagasztattam a géppel. A feléből sajtos csigát sütöttem, a másik feléből sajtos kiflit. Nagy sikere lett, már mutatóban sincs. Voltak vendégek, nekik is izlett.

Üdv: Moni


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU