Kíváncsian várom a holnapi beszámolódat. Én is először egy muffinsütőt vettem, aztán nagyon hamar követte a második :-)) Hasonló - de mégis kicsit más - okokból próbálkozom én is ezekkel a töltött és minden féle megvariált péksütemény félékkel. Nekem a gyerekeimnek az iskolai tízóraiját kell minden nap megoldanom és a kisebbik fiam szinte semmilyen felvágottat nem eszik meg. Illetve nem enné, de sokszor nincs más, akkor azt kap. Az ilyen töltött dolgoknak és a kalácsféléknek viszont ő is örül. Azért az borzasztó lehet, hogy nincsen ebédidőtök. Én úgy tudom, hogy mindenkinek jár naponta fél óra (talán fizetetlen) ebédidő. Nem így van?
Szia Margitka! Köszönöm a dicséretet, a sikerben Neked és a nagyon jó recepteknek is része van. Eddig bármi, amit a Te receptjeid alapján sütöttem, mindig sikerült. Holnap megpróbálkozom a sonkás-tojásos batyuval. De már majdnem 10 receptet is kiírtam, amit a későbbiekben meg szeretnék sütni. Zömmel olyanok, amelyeket el lehet vinni a munkahelyre. Postán dolgozom, és nincs ebédidőnk. Két ügyfél között tudok egy-egy falatot bekapni. Ezek pont jók erre, és lehet őket variálni többféle töltelékkel. A felvágottas szendvicsek már a könyökömön jönnek ki, meg a családomnak is. Főtt ételt meg hiába viszek, és hiába melegítem meg, sokszor már a "pingvinek korcsolyáznak" rajta, mire meg tudom enni. Úgy látom, rövid időn belül be kell szereznem még egy muffinsütőt, mert az egy kevés. Nagyon megszerettem sütni benne. Úgyhogy holnap a muffinos változatot fogom megsütni. Majd jelentkezem, hogy milyen lett. Mégegyszer köszi a tanácsot. Üdv: Bundik
Igen, már megszoktam, hogy mostanában a diétás receptek közé teszem az újdonságaidat, és átsiklottam az élesztő felett, amikor a receptet elsőre elolvastam. A zsömle változatlanul gyönyörű és most már a helyén is van :-)) Az új fajta kenyereimnek a héja tényleg nagyon jó állagú és ropogós lesz. A kenyerek is finomak, nekem most a legutóbbi rozsos változat ízlett talán a legjobban, a geyerekeimnek meg a legelső, a fehér.
Aranyosat írtál, köszönöm szépen. Én itt vagyok és töretlen lelkesedésse írok, próbálok segíteni. Annak nagyon örülök, hogy mostanában már egymásnak is írtok, válaszoltok és segítetek. Így van ez jól, köszönöm szépen :-))
További sikeres sütögetést kívánok Neked is, várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Örülök, hogy jól sikerültek a sütéseid ismét és, hogy egyáltalán belefogtál a sütögetésbe. Jó dolog, én is megszerettem nagyon.
A sonkás-tojásos batyuk készítését kérdezted. Nem a mostani muffinosra gondolsz, hanem a régire ugye? Ott a tésztát négyzetekre nyújtottam, majd a négyzeteket négy felé vágtam. Ezeknek a kisebb tésztadaraboknak a közepébe apróra vágott sonkát és keménytojást tettem, majd visszahajtottam a négy csücskét, középen összefogtam, megnyomkodtam, hogy kelésnél ne jöjjön szét. Az oldalait direkt nem csipkedtem össze, nem baj, ha egy kicsit kikandikál a töltelék.
Most látom, hogy ennek a muffinváltozatát kérdezted. Nem baj, az előző leírást is megahgyom, mert abból tudom folytatni. Tehát amikor a tölteléket a tésztára tettem, akkor a négy csücsköt teljesen egymásra hajtom, és ez a rész kerül alulra. Ez azért jó, mert alul vastagabb lesz a tészta és ez jobban elbírja a töltelék súlyát.
Remélem most már jóra válaszoltam :-))
Sok sikert hozzá, ha megsütöd, majd mesélj róla. Azért remélem ezután is lesz időd sütni és olvasgatni minket. Várom további jelentkezésedet, üdv, Margit
Sziasztok! Ma megsütöttem Margitka virslis buciját és a kakaós muffincsigákat. Isteniek lettek! Azt az egyet sajnálom, hogy már csak holnap vagyok itthon, letelt a szabim, szerdától melózom, és nem sok időm lesz sütögetni. Margitka! Ezer köszönet, hogy biztattál, hogy próbáljak meg sütni az én rossz gázsütőmben is. Tényleg lehet egy kis rafinériával szuper dolgokat sütni benne. Már alig várom az újabb kipróbálni való remekműveidet! Üdv: Bundik
Szia Margitka! Azt hiszem, megértem az örömöd, amikor ezeket a gyönyörű süti képeket látod. Hiszen ezek a Te érdemeid is. Nekünk, nekem pedig sikerélmény, ami már nagyon rám fért, mert nem nagyon volt mostanában. S december óta, amikor rátaláltam erre a fórumra, nagyon sokat tanultam. Igyekszem majd mégtöbbet ellesni Tőled, s a többiektől. Addig meg sok türelmet, kitartást kívánok Neked hozzánk, hozzám, még akkor is, ha már huszadszor nyaggatunk ugyanazzal a problémával. S persze jó egészséget. Üdv. Nelly
A rozskenyereket valóban mind kivétel nélkül csakis kovásszal sütöm, de a zsömléket jellegüknél fogva + élesztővel kell sütni.
Ez 15 g élesztővel sült.
A kovásztól marad tartós. Frissen és újra melegítve (nem mikróban!) szuperropogós az árpamalátától.
A diétázók elhagyhatják belőle az élesztőt, de akkor a hosszú kelesztési idő miatt időnként permetezni kell.
Ezzel a zsömlével azt a hajdanán Németországba gyakran vásárolt zsömlét próbáltam megtalálni, ami ma már valószínű sehol sem kapható. Minden összejött, de a vékony mégis ropogó héj nem. Azt a Te utóbbi kenyereiden látom.
Az imént vettem észre hogy eltévesztettem, a Tartós zsömle nem élesztőmentes. Tehát a receptes ABC-be és a kenyérfélék közé átettem a receptet. Elnézést.
Kenyérke! Kitaláltad a tervemet :-)) Arra vártam, hogy egy kicsit elmúljon az előző ünnepek emléke és a hét végén szerettem volna egy iyen fórumot megnyitni és meghirdetni :-)) Ez a sonkás kosárka már azért született, mert ez járt a fejemben. Örülök, hogy tetszik, nagyon finom volt, érdemes kipróbálni.
Most már tényleg elmegyek aludni, mert nemsokára kelnem kell. Szép napot és még egyszer elnézést a bakiért. Üdv, Margit
Ui.: A zsömlék gyönyörűek, azért vettem észre, hogy hibáztam, mert elmentem egy kicsit gyönyörködni bennük.
Hát a mai - illetve már tegnapi - nap megérdemel egy kis végszót. Ennyire sok szép képet és jó hírt, talán még nem kaptam egy nap alatt, mint most.
Mindenkinek gratulálok és további ilyen sikereket kívánok! Azoknak is, akik pont ma nem sütöttek vagy nem küldtek képet.
Áthidaló megoldásnak, hogy másnap mikor leszek itt várható, minden este ideírom majd. Tudom, hogy ez nem tökéletes, de jobbat egyelőre nem tudok kitalálni.
Tehát holnap, azaz hétfőn kb. 14 óra körül jövök és várhatóan itthon leszek egész délután.
Az sajnos bármikor előfordulhat, hogy egy fél órára el kell szaladnom, de ez már nem jelentős távollét :-))
Ha valaki sürgősen keres, akkor kérem, hogy a társalgóban is írjon néhány szót, mert azt mindig látom, bárhol vagyok, pakolászom az oldalon belül és az automatikusan frissül is.
Szép napot kívánok mindenkinek, jó melegen öltözzetek fel, mert állítólag borzasztó hideg lesz, üdv, Margit
Bundik ma a sonkás, sajtos kosárkákat sütötte meg. Nagyon örülök, hogy ilyen sikert arat ez az ötlet. Majd húsvétkor, a maradék sonka felhasználására vagy vendégvárónak lesz szerintem jó :-))
Megsütöttem ma a Fehér kenyérnek még egy variációját. Ez részemról az utolsó kísérleti vagy bemutató kenyér. Fogok ilyet sütni máskor is, mert nagyon ízlik mindenkinek, de már nem ilyen kampányszerűen :-))
Egy rozslisztes, rozskovászos változatot csináltam. Ez is nagyon finom és szép lett. Jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek ezt az alapreceptet.
Egy képet mutatok róla itt is, a többit innen előre ill. visszafelé haladva meg tudjátok nézni. A recept módosítását, az eredetihez írtam hozzá.
Néha becsúszik egy-egy ilyen rontás, amikor az ember nem is tudja, hogy mitől lehetett. (Szerintem ilyenkor már túlságosan rutinból dobja össze az ember a hozzávalókat és valami egy kicsit félresikerül, anélkül, hogy észrevennénk. Én is jártam már így.) Azt javasolom, hogy hamar süssed meg újra ugyanazt a kenyeret és akkor meglátod, hogy minden rendben van-e vele, vagy tényleg módosítani kell-e rajta valamit.
A sajtos kifli sikerének nagyon örülök, biztos csigának is nagyon finom volt. Szeretem azt a tésztát.
A kovászport igaziból csak ízesítésre tudod használni, én a kísérleteim alatt nem éreztem sose, hogy "kelesztő" hatása lenne. Sajnos én is, első lelkesedésemben vettem egy csomaggal, de miután belefogtam a házi kovászkészítésbe, már nem használtam el. Próbáld ki egy bevált receptedbe 1-2 kk mennyiséget hozzátenni, meglátod, hogy lesz-e különbség. Kiteszem ide a linkjét az egyetlen kovászporos receptemnek. Igaz ez rozskovászról szól, de szerintem a búzakovász porhoz is jó lesz. Rozskenyér – kenyérsütőgépben ( kb.1 kg-os)
Köszönöm a recepteket, majd a képekkel együtt fogom a helyére tenni őket. Valószínűleg betelt a postafiókom. Ma rengeteg képet kaptam, és még nem volt időm mindent feltenni és lementeni a gépemre, így nem ürítettem ki a postafiókomat. Egyébként minden nap kiürítem, pontosan, hogy ne járjunk így. Rögtön csinálok egy kis helyet és akkor biztosan át fog jönni. Nagyon örülök a zsömlék sikerének, arról is szívesen látnék képeket, ha csináltatok.
Megmutatom Éva zsömléit. Különösen örülök, hogy a Keresztes zsömlét megcsinálta csak élesztővel, így kiderült, hogy így is finom és szép zsömléket lehet belőle sütni. Gratulálok Éva!
Felhívom a figyelmet az első képen látható segítőre, aki, aktívan részt vett a zsömlék elkészítésében :-))
A fehér kenyeremet pontosan úgy csináltam, mint eddig már kb 10*.
Bocsi, a búzakovászom por állagu, nem granulátum. Hogy kell használni?
Ma megsütöttem a sajtos kiflidet. Dupla mennyiséget dagasztattam a géppel. A feléből sajtos csigát sütöttem, a másik feléből sajtos kiflit. Nagy sikere lett, már mutatóban sincs. Voltak vendégek, nekik is izlett.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit