E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Rozsika50 Előzmény | 2006.01.22. 22:33 - #2555

Szia Margitka! Be írtam a szilvalekváros barátfűlét és Ági banános kavart sütijét a bármi amit érdemes megsütni. Vannak képek is ,de valamiért nem tudta Ági elküldeni neked az email-re. Potolni fogjuk a napokba. Most sült ki a zsömle a félbarna ,tökölybuza,ésgraham lisztböl .Nagyon jól sikerült. Üdv:Rózsika Jó éjszakát mindenkinek!

EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 22:26 - #2554

Sziasztok!

Megmutatom és egyben megköszönöm Kenyérkének a zsömle képeit. Gyönyörű lett, fantasztikus, hogy élesztő nélkül mit tud produkálni.

Tartós zsömlékTartós zsömlékTartós zsömle

A receptet a diétás kenyérfélék között találjátok.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 21:53 - #2553

Szia Szokimoki!

Szerintem nyugodtan próbáld ki. Nagyon finom, tényleg mindenki sikerről számolt be eddig, aki megsütötte. Sikerülnie kell a dagasztógéppel is, mondom a német receptekben rengeteg helyen olvastam, hogy ezzel dagasztják a tésztát.

Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.22. 21:42 - #2552

Olvasgatva a hozzászólásokat, nagyon kiváncsivá tett a virslis buci.Biztos fincsi lehet. Sajnos betegek a gyerekek, be vagyunk szorulva a lakásba így aztán holnap elütném vele az időt meg hátha sikerülne is kenyérsütő nélkül (is).Mit gondolsz megpróbáljam a robotgéppel? (kenyérsütő a szüleimnél)


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 21:26 - #2551

Szia Szokimoki!

Nagyon örülök, hogy jól sikerült az almás-diós muffinkalács. Épp az előbb írtam, hogy én a kalácsokat sem csinálom túl édesre, mert nem igazán szeretjük úgy. Nyugodtan tegyél a tésztába egy kicsit több cukrot, ha édesebben szeretitek. A vaníliás cukor sok kalácsfélébe finom, de talán pont ebbe nem tennék, a többi benne lévő íz miatt.
Szerintem ha dagasztógéppel dagasztasz,  akkor nem kell 20 perc dagasztás, az sokkal gyorsabban forog, mint a kenyérsütőgép lapátja. Az a lényeg, hogy a tészta olyan állagúra öszeálljon, mit a gépben volt. Egy csomó német receptben írtak erről, de nem figyeltem, mert nekem ez nem volt fontos. Nekem ilyen 3-5-8 percek rémlenek.
Kíváncsi vagyok mit fogsz kipróbálni, majd mesélj.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.22. 21:05 - #2550

Szia Margitka!

Megsütöttem ma a Szüleimnél kenyérsütő segítségével  az almás-diós muffint. Hát az valami meseszép lett! Az íze is jó , bár a tésztájába még mintha hiányozna valami. Lehet, hogy legközelebb még egy kis vanilia cukrot teszek bele.Nálunk nagyon édesszájuak a szó szoros értelmében.Lehet, hogy a gesztenyésnél is ez volt a gond. Szóval tényleg a kenyérsütő tésztaprogramja gyönyörűen megdagasztotta.Bár közben leállítottam, mert az alap prg. 20perc dag. 20 perc kel. 50perc dag.-t ír, és így az utolsó dagasztás előtt, újraindítottam a prg.-ot, hogy csak 20 percet dagasszon.Egyébként itthon sem kézzel dagasztottam, hanem a  forgótálas robotgép dagasztójával. Elvileg ha azzal is 20percig dagasztok 2-szer annak is jónak kellene lenni. Szerinted? Már csak azért érdekel, mert csak rá kell hagyatkoznom hétvégéig.

 


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 20:47 - #2549

Szia Csöpike!

Dagasztás, kelesztés, dagasztás, formázás, kelesztés, sütés. :)

Röviden talán így írnám le :-)) A lényeg, hogy a tészta kétszer keljen, mert a harmadik már nem minden esetben tesz jót neki.

Sok sikert hozzá, majd mesélj, hogy sikerült. Ezt igen sokan megsütötték már és mindenütt sikere volt. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 20:42 - #2548

Szia Julika!

Á, nem ügyesség kell, ehhez hanem csak egy kis gyakorlat. Néhány kenyér után már rááll az ember keze, hogy milyen is legyen. Jó lisztes felületen kell átdolgozni a tésztát, ha ragadni tud valamihez, akkor biztosan rücskösebb marad.
Most is sül már a kenyerem és szépen megrepedt az oldala. Ennek most direkt nem vágtam, be a tetejét kíváncsiságból, hogy így milyen lesz.
Mindjárt felteszem a kéeket róla, már ami eddig készült.

Jó éjszakát Neked is és szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 20:38 - #2547

Szia Piroska!

Gratulálok, nagyon örülök a kenyerednek. Képek készültek róla? Szívesen látnám, gondolom, hogy mások is.

Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


csopike53 Előzmény | 2006.01.22. 20:37 - #2546

Szia Margit! Megszeretném sütni a virslis bucit.A receptet megtaláltam.Keleszteni kell ugye,?és utánna 3 fele osztani?

EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 20:36 - #2545

Sziasztok!

Nagy örömmel számolok be Anita sikeréről. A nagyon nehezen használható, kevés programú gépével sikerült ma megsütnie az első jó kenyerét. Íme:

Sajtos kenyér Sajtos kenyér Sajtos kenyér


Gratulálok hozzá és további sok sikert kívánok, üdv, Margit

majorkaj Előzmény | 2006.01.22. 20:26 - #2544

Szia Margitka !
Köszönöm szépen, hogy megosztottad tapasztalaidat a kenyér kirepedésével 
kapcsolatban. Máskor megpróbálom simábbra gyúrni a tésztát a végső kelesztés előtt. Csak én nem vagyok olyan ügyes:(
Jó éjszakát ! Üdv. Julika


Piroska Előzmény | 2006.01.22. 20:23 - #2543

Sziasztok.

Szóval ma újra megpróbáltam, mert a képek a tegnapiról készültek. Ma fél adagot sütöttem, sütőben kelesztettem, és hőlégkeverés nélkül sütöttem ahogyan Batkával megtanácskoztuk. Vizet mindig teszek a sütőbe, és le is kentem vízzel. Sokkal szebb lett. A férjem röviden azt mondta: "Ez egész jó. Ennek végre kenyér íze van." Siker. Majdnem az egészet megettük vacsorára. Majd még jelentkezem.

Üdv

Piroska


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 20:07 - #2542

Szia Superkeri!

Négyszögekbe nyújtom a tésztát, négyfelé vágom, ennek a darabkának a közepébe teszek egy-egy fél barackot és ráhajtogatom a tésztát. A formába úgy teszem bele, hog a hajtás kerüljön alulra. Így alul vastagabb a tészta és ez talán könnyebben meg tudja emelni a súlyt.

Majd mesélj, ha megcsinálod, kíváncsi vagyok hogy ízlik. Nálunk nagy siker, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 19:57 - #2541

Szia Nelly!

Persze, hogy átcserélheted a tk lisztet fehérre, ez sosem okoz problémát. Ha van sikér a receptben akkor azt kihagyhatod.

A kalácsféléket én nem csinálom túl édesre, mert mi így szeretjük. Nyugodtan tegyél bele legközelebb egy kicsit több cukrot, nem lesz baja tőle, és akkor biztos a gyerekeknek jobban fog ízleni. Egyébként szerintem nagyon szép lett, gratulálok hozzá. Ha több csíkot szeretnél bele, akkor legközelebb hosszabbra nyújtsad a tésztát és akkor többet tudsz csavarni rajta.
Íme a képek a kalácsról:

Kókuszos tiramisu kalácsKókuszos tiramisu kalácsKókuszos tiramisu kalács

Szerintem nagyon szép, tényleg :-))

Almás fahéjas kenyeret írtál, a kalácsra gondoltál? Nekünk ez is így ízlett, de tehetst ebbe is egy kicsit több cukrot. A 60 dkg-hoz szoktam 10 dkg-ot írni, mert ennyit olvastam másoknál. Próbáld meg 13-15 dkg-gal ehelyett, talán akkor elég édes lesz. A  fahéj és az alma nagyon jól illik egymáshoz, ez az íz a kalácsban is érződik.

Örülök a barátnőd sikereinek is, főleg, mert ez Neked is siker. Tudtál segíteni másnak és ez nagyon jó dolog :-))

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 19:27 - #2540

Szia Gabo! Sziasztok!

Megmutatom Gabó képeit is, amiket ma küldött. Az első a burgyonyás kenyér megvágva:
Burgonyás kenyér felvágva

A következő egy túró rudi nevű süti:
Túró rudi süti

Valamint a jughurtos zsömléről egy formázáskor készült és a kész állapotot mutató fotó:
Joghurtos zsömle fomázvaJoghurtos zsömle kész

NAgyon szépeket sütöttél, gratulálok hozzájuk. Szépek lettek a zsömlék is, örülök, hogy segített benn a fázisképsor.

A túró rudi sütiről megtudhatunk többet? Beírod a receptesbe a receptjét:

További sok sikert kívánok és várom a receptet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 19:11 - #2539

Szia Móni!

Örülök, hogy jelentkeztél.
A tk rozsliszthez megpróbálhatsz egy picivel több élesztőt tenni. Én most csinálok egy variációs kenyeret, ebbe most tettem egy kevés tk rozslisztet és rozskovászt. Én a kovász adagját emeltem meg egy kicsit, renélem jó lesz. Majd teszek fel képet és a módosítást is hozzáírom a recepthez.
(Húú, most kaptam észbe, hogy a sikért kifelejtettem a tésztából. Már formázva kel, na majd meglátom mi lesz belőle.)
Írd majd meg, hogy mennyi lisztből, mennyit cseréltél át és mennyi sikért tettél hozzá. Hátha valamit ki tudunk okoskodni, hogy lazább legyen, bár a rozs szeret sűrűbb lenni.

A fehér kenyeret hol sütötted? Mennyire nem kelt meg? A folyadékot és élesztőt rendben beletetted, ahogy szoktad?

A zabpehelylisztet bármilyen recepthez hozzáteheted, sikér nélküli lsiztként kell kezelni. Nagyon egészséges. Én egyszer kaptam, azóta sajnos nem, de sajnálom. Van ilyen receptem, ideteszem a linkját, hátha ad valami ötletet.
Zabpehelylisztes, kovászos kenyér

A kovász granulátumot nem ismerem, csak a port. Írnál róla egy kicsit bővebben, hogy mik vannak ráírva?

Várom válaszod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 19:01 - #2538

Szia Bundik!

A muffinsütőimben még muffint nem sütöttem, csak péksütit és kalácsfélét, de erre is nagyon jó. A sonkás-tojásost érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és másnap rengeteg madártejet lehet csinálni :-))

Sok sikert hozzá, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 18:57 - #2537

Sziasztok! Szia Piroska!

Megkaptam Piroska képeit, megmutatom mindenkinek a mai kenyerét.

Fehér kenyér, variálható Fehér kenyér, variálható

Szerintem a formájával és az állagával semmi probléma nincs, nekem igazán tetszik. A bal oldali képen látszik, hogy az alján is lukacsos, kelt a tészta. Valószínűleg a sütéssel lehetett gond, mint ahogy Batkával beszéltetek is róla. Azt olvastam, hogy a hőlégkeveréssel alacsonyabb hőfokon is kell sütni, tehát gondolom ez is befolyásolta, hogy a színe nem lett olyan a kenyérnek, mint kellene. Szerintem is legközelebb enélkül kellene talán megpróbálni sütni, legfeljebb addig kapcsold be a hőlégkeverést, amíg eléri a kellő hőfokot, ha az gyorsabban megy azzal, mint nélküle.
A fél adagnak közel annyi a kelesztési ideje, mint az egésznek, ez nem feleződik automatikusan. Példázza ezt, hogy az 5 dkg-os zsömléket 25-30 percig szoktam keleszteni, egy normál, élesztős kenyeret kb 1-1,5 órát pedig az legalább 1 kg-os. Valamelyest csökken a kelesztési idő, de minden esetben a tészta állagát kell figyelni. A formázott kelesztés idejéből ne vonjál le semmit, hiszen az első kelesztés után teljesen összedolgozza a tésztát a gép, tehát teljesen szoros állagról indul ismét a kelesztés.
A bevágás ezen a kenyéren csak lehelletnyi volt, mivel a legvégén vágtam be, ezért a kelésben nem volt jelentősége.
A teljesen fehér lisztből készült kenyérbe nem szoktam sikért tenni, egyszerűen csak azért, mert felesleges. Tapasztalatom nincs, hogy mit okoz a túl sok sikér, de elképzelhetőnek tartom, hogy valamelyest törősebb, morzsálódósabb, szárazabb tésztát kaphatunk tőle.
Szerintem, ha legközelebb kipróbálod, akkor kihagyhatod nyugodtan.
Aranyos, amit a kisfiadról írtál, hogy megvédett :-)) Remélem a férjed is megbékélve tér haza és ízlett neki a kenyér. Végül is ropogós lett a héja, nem?
Még azt kérdezted, hogy a fél adagot meddig süssed. 40 dkg-os cipót is kb fél óráig sütnék, de ezt pontosan nem tudom megmondani.
Tudod mi jutott még eszembe? Tettél vizet a sütőbe és lekented vízzel a kenyér tetejét.

Remélem, hogy mindenre tudtam válaszolni kielégítően. Ha valami kimaradt, vagy nem teljesen érthető, akkor írjál légyszíves.
Várom a következő próbáról is a beszámolót, nagyon örülnék, ha tökéletesre sikerülne, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.22. 18:14 - #2536

Szia Mea!

Örülök, hogy jól sikerültek a kisebb kenyerek is, ezel szerint jó volt az átszámolás. Ide teszem a linkjét a kért receptnek, nagyon finom, igazán olyan ízű, mint a hamburgerzsömle.

Hamburger

Sok sikert hozzá, majd mesélj róla, üdv, Margit


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU