Ma megsütöttem a baguettedet, képeket az NLC-röl áttudud másolni ha szeretnéd.Nagyon finom lett. Megyek aludni, mert holnap dolgozom.A tegnapi sütemények nagyon finomak lettek, a bánános kapósabb volt mint a kalács.
Lenne még egy kérésem ha lenne időd átszamitanád kb. 40 dkg lisztre a kalácsreceptedet. A 60 dkg néha sok. Köszönöm !!
Szia,Margit:-)
Köszönöm szépen a kisebb adag recepteket,ki fogom próbálni holnap.
A szalonnás kenyér érdekes lett.
Finom, de én azt vártam,hogy mint a mazsola esetében,fogom látni a császárszalonna darabokat a tésztában.Ehhez képest teljesen eltűnt,ugyanis szétesett szálakra,viszont az egésznek valami mennyei íze lett.Csupa füstölt:-)Máskor is készítek ilyet:-)
Üdv! Márti
Az igazság az, hogy nem tudom mikor kel túl a kenyér. Mert hogy szerintem még nem ment fel a tetejéig.Na meg ezt ugye a nehezebb súllyal kellett sütnöm? Ugye? És miután megállt, meg lejárt a kelesztés ideje, úgy gondoltam, hogy pont jó. A vállatásnál úgyis ki fog derülni. Már alig várom, hogy kész legyen, a fiamék is egyre sűrűbben jönnek le, gondolom már ők is várják a végét. De ennek ugye más lesz az állaga, mert ez nem tiszta fehér kenyér? Nelly
Érdemes máskor elindítani a sütést hamarabb, ha attól tartasz, hogy esetleg már túlkelhet a kenyér. Erre lassan rájössz, hogy hogy néz akkor ki, és már tudni fogod. Kíváncsian várom a beszámolót a végeredményről és a holnapi sütéseidről is. Remélem lesz kinek sütögetni, ki kell használni, amikor az embernek ilyen "süthetnékje" van :-))
Nagyon örülök, hogy jól sikerült a kenyér. Nagyon jó, részletes a leírásod. Sajnos a lekenéssel meg kell várni, amíg a tésztára kéreg sül, akkor már nem lesz semmi baja. A cserépkályha teteje nagyon jó kis hely a kelő tésztának. Én is nagyon szerettem a cserépkályhát, de jó is volt nekidőlni, vagy a fázós kezünket nekitámasztani, amikor a hidegből bement az ember. Úgy sajnálom, hogy már nincs!
További sok sikert kívánok és várom a beszámolóidat a következő sütéseidről is, üdv, Margit
Szép jó estét mindenkinek! Most jutottam a géphez, mert a fiamék játszanak rajta valamilyen internetes játékot, amihez 2 gép kell, és hát az én laptopomat foglalták le. De most az enyém 1 kicsit. Tehát sül az aludttejes kenyerem. Egy kicsit a széle be van repedve, de mit mondjak!! 1 óra 4 perc van hátra, és pár cm a tetejétől. Csodaklassz! Csak el ne kiabáljam! Margitka! Te azt szoktad mondani, hogy kapcsoljam ki, és indítsam el a sütést, de 4 percért már sztem kár. Meg mire ezt leírtam, már süt a drága. Ha kész lesz, csinálom a fotót, de csak ha szép lesz, aztán holnap krumplis kenyér lesz még és a tiramisus, kókuszos kalács. Azt még nem tudom, hogy igazi krumpliból vagy pehelyből csinálom, majd kitalálom. Mert hogy van burgonya pelyhem, bizony ám! Nem is gondoltam, hogy ilyen nehéz beszerezni, de csak megrendelték nekem, meg láttam, hogy még 1-et csak úgy. 379.-Ft-ba került 500g.Szóval most bespájzoltam 1 pár dolgot, csak lenne kinek sütni. Talán a lányomék is itthon maradnak a jövő héten, mert csak februárban lesz egyetem, s akkor gyakorolhatnék. Rám férne 1 kis sikerélmény! Üdv.Nelly
Szia Margitka! Elkészült!!! életem első sütőben sült kenyere. Ma délután kisült a recepted alapján készült Burg. kenyér(nyers burg-val).Hát mondhatom, szuper lett:igazán laza,szaftos,ropogós héjú kenyérke. A recepten nem változtattam,csupán annyit módosítottam, hogy dagasztáskor jav. 7dkg lisztből 5dkg-ot rögtön az alapmeny-hez mértem, ennek ellenére az első dagasztás során még kellett 2 e.k-nyi liszt. Szerintem sem lehet ezt forma nélkül megsütni, az én tálam kb. 3-4cm-rel széltében, hosszában kisebb a Tiédnél---talán pont jó. A kelesztés olyan jól sikerült, hogy majdnem kimászott a tálból ( férjem jav.-ra az utóbbi időben a cserépkályha tetején kel a tészta----szuper!).Azért egy kis hiba becsúszott:szerintem sütés közben az első vízzel való lekenés kicsit korán történt (nem vártam meg a 1/2 órát---sajnos ilyen kiváncsi fáncsi vagyok) és egy ici- picit behúzódott a kenyér közepe, de ez mit sem rontott rajta. Nagyon köszönjük!
Szia Margit!
A csíkos fonott kalácsot szeretném megsütni legközelebb. Az nagyon tetszik. A fiam kívánsága, hogy csíkosat süssek, ő azt szereti. Nekem meg mindegy. Kíváncsi vagyok, hogy most mit sütöttél ki! Majd később visszanézek, most a gyermekemet kell istápolni, lázas. Üdv mindenkinek: Bundik
Bármelyik receptben kicserélheted a tejterméket vízre, ez igaziból nem probléma. Fehér kenyér (alaprecept, variálható), ezt a receptet direkt a legegyszerűbb alapanyagokból állítottam össze, nézd meg, hátha kedvet kapsz hozzá. Ráadásul tejtermék nélkül sütve nagyon hasonló állagú, illatú lesz a bolti kenyérhez, adalék azonban nincs benne. Hátha kedvet kapsz hozzá. A gépi kenyér után, a sütőben sütésre szántnak az állaga valóban furcsa egy kicsit. Igazán keményre kell a tésztát dagasztani, de akkor - türelmes várakozás után (kelesztési idő) - igazán szép és finom kenyeret lehet sütni.
Mesélj majd, hogy mit sütsz, főzöl a hétvégén. Egyéb recepteket is szívesen fogadunk, csak finom és bevált legyen :-))
Köszönöm a jókívánságokat. Sajnos hétközben nincs időm sütni. Most hétvégére pedig rengeteg papírmunkám van, és egyedül leszek a gyerekekkel. Apjának vettem munkába elvinni bolti kenyeret, had örüljön. Szerintem magamnak megsütöm az élesztő nélküli keveréket ami tavaly óta itt rostokol, más azt úgyse eszi meg. Kidobni meg sajnálom.
Lehet, hogy valamilyen fehér kenyeret kipróbálok, de csak olyan jöhet szóba amiben nics aludt tej, joghurt, vagy kefír. Mert ezeket a párom nem eszi meg. Én legtöbbet gépben sütöttem, de most már eléggé kopott megint a tégely bevonata, így egyre nehezebb kiszedni belőle a kenyeret. Mostanában sütőben kísérletezek. Legtöbbször a klassz lágy tésztájú kenyerem lapos kis vacakként sül ki, gondolom kicsit lisztesebbre kellene hagynom.
Még olyan kenyerem nem volt amit érdemes lett volna lefotózva ide feltenni. Viszont a vajas kifli a Kenyérvarázsos keverékből a múltkor gyönyörűen sikerült. Csak azokban a keverékekben elég sok féle adalékanyag van.
Sajnos olyan jénai tálam nekem sincs ami kenyérhez jó lenne. Van egy ovális,de az szerintem még a kis adag kenyérhez is kicsi lenne.
Örülök, hogy jól sikerült a kalácsod, rövdesen megyek a képekért, csak valami sütnivalót hamar kitalálok és előkészítek én is. Kíváncsi leszek a következő kalácsra is, a receptjét megtaláltad?
Szia Margit!
>Mégiscsak nekiálltam a tricolor kalácsnak. Kicsit módosítottam, nem volt itthon sem kefír, sem joghurt, így helyette 50 g tejfölt tettem bele. Tojás is csak egy darab, úgyhogy a tetejét sem tudtam megkenni. De jó lett. Gépben sütöttem. Képet elküldtem az e-mail címedre.
>Üdv: Bundik
Jobbulást kívánok, így nem is csodálom, hogy nem nagyon van kedved sütögetni. Kíváncsian várom, hogy mit választasz és a beszámolót majd a sütéséről, üdv, Margit
Szia Margit!
Bocsi a kései válaszért, de csak most jutottam gép közelébe. Tegnap semmi extrát nem sütöttem, csak egy mezei gépi kenyeret, ugyanis elkapott valami vírusos hasmenéses nyavaja, és azt kúrálgatom. Teán és főtt krumplin élek, ha jobban leszek, akkor majd megpróbálkozom valamilyen fonott kaláccsal, sütőben sütni. Gépben már sütöttem egyet-kettőt. A legjobban a kenyérvarázsos royal keverékes "Édes álom" ízlett. De rájottem, hogy gépben nem az igazi. Addig nézegetem, hogy Ti milyen finomakat süttök, és keresgélek a receptek között valami szimpatikus kalácsreceptet. Jövő hét elején talán nekiállok egynek.
További szép napot mindenkinek, üdv:
Bundik
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit