E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 22:44 - #2434

Szia Jégkása!

Máris melléteszem a képeket és átteszem az ABC-s részbe is. Köszönöm szépen, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.01.18. 22:34 - #2433

Szia Margit!

Beirtam a borstanglit a receptes fórumba, ha gondolod tedd mellé a képeket.

Majd jelentkezem. Jó éjt Jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 21:05 - #2432

Szia Mea!

Már át is tettem. Megtalálod az ABC-ben és a kalácstészták között is. A fahéj és a szegfűszeg párosítását én is nagyon szeretem, jó ötlet volt. Biztosan nagyon finom lett a kalácsod.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 20:58 - #2431

Szia Mea!

Köszönöm a receptet, átteszem a receptes fórum receptjei közé, hátha kedvet kap valaki hozzá.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 20:56 - #2430

Szia Csöpike!

Jó lesz az a program. A második dagasztás után, ha kiveszed a tésztát, akkor már csak egy kicsit kell megigazgatni, formázni és utána már a végleges kelesztés következik. Összesen kétszer szabad dagasztani és keleszteni a tésztát, a harmadik kelesztés már nem tesz jót neki a tapasztalataim szerint. A formázva kelesztés ideje nagyon függ a környezeti hőmérséklettől. Sose az órát figyeld, hanem azt, hogy hogyan áll a tészta. A kezdőknek szóló részben írtam egy kis kiegészítést a kelesztéshez, olvasd el légyszíves. Az talán segít megállapítani, hogy mikor jó a tészta.

Kíváncsian várom a beszámolódat, üdv, Margit


Mea Előzmény | 2006.01.18. 20:46 - #2429

Szia, Margit! Az alábbi kalácsreceptet variáltam meg egy kicsit: 125 ml.tej,35 dkg BL80-as liszt,4 dkg vaj, 1 tojás és egy tojássárgája negyed kocka élesztő,1 kiskanál só,3 csapott ek cukor.Eddig az alaprecept.Tettem bele 1 narancs apróra vágott héját, 2 ek.mazsolát,1 kiskanál fahéjat, fél kiskanál őrölt szegfűszeget.Felvett még kb.másfél evőkanál lisztet,és valami mennyei kalács sült belőle. Mindenkinek ajánlom:-)

csopike53 Előzmény | 2006.01.18. 20:22 - #2428

Szia Margit! Közbe néztem a programokat az amin csináltam ott a dagasztás és a kelés egy időben történik.Tehát azon fogom kipróbálni amin a gépit sütöm és a második dagasztás után kiveszem a tésztát, formázom kelesztem, átgyurom kelesztem.Vagy nem szabad átgyurni hagyjam kelni vagy 2 órát?

EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 20:13 - #2427

Szia Csöpike!

Remélem legközelebb jobbra sikerül, csak tényleg örülnék, ha valaki a sütésben tanácsot tudna adni. Ahhoz nagyon nem értek, az ócska gázsütőmmel.

Ha lapos lett egy kicsit a kenyér, akkor legközelebb egy kicsit keményebbre csináld a tésztát, akkor jobban megtartja a formáját.

Kíváncsi vagyok a következőre is, majd mesélj, üdv, Margit 


EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 20:05 - #2426

Szia Piroska!

Isten éltessen sokáig!

A gépi kenyér is nagyon finom tud lenni, de talán érdemes a sütőben sütést is kipróbálni. Ez, egy kicsit "kenyerebb" kenyér lesz, szerintem.
Én nem sütök formában, de nagyon sokan igen. Talán pont azért erőltetem a forma nélkül sütést, hogy ne kockaforma legyen a sütőben sült kenyerem, hanem inkább eredeti kenyér formájú. Láttam most képen egy olyan formát, amit szívesen megvennék, mert néha, a lágyabb tésztáknak csak kell egy forma. Ha nem elég kemény a tészta, akkor elmászik oldalra a kelés és a sülés közben, ezt érdemes inkább formába tenni.
Mostanában jöttem rá, hogy nics is megfelelő méretű tálam, amiben süthetnék kenyeret. Van egy csomó nagy jénaim, de ami formára jó lenne, az egyik nagy, a másik kicsi. A többi pedig kerek és magas falú, tehát eleve nem jó. Így egyelőre nekem marad a tepsin sütés :-)

Milyen kenyéren gondolkozol??

További szép estét kívánok, üdv, Margit


csopike53 Előzmény | 2006.01.18. 19:40 - #2425

Szia Margit!Nagyon köszi a választ. Megfogom próbálni.A férjrm megdicsérte,mert finom izü lett és ropogott a héja,csak laposabb lett.

nelly52 Előzmény | 2006.01.18. 19:30 - #2424

Szió Mindenki! Nagyon jól néz ki ez a batyus fasirt. Megnéztem a receptjét is, valszeg ki fogom próbálni, mégpedig vendégvárónak. Köszönöm a tiramisuról meg a burg.pehelyről az infót. Majd körbenézek a városban egy kicsit. Szép estét mindenkinek Nelly

Piroska Előzmény | 2006.01.18. 18:56 - #2423

Szia Margitka!

Szerinted hogy lehet jobb és finomabb kenyeret sütni ha végigmegy automatán, vagy ha tészta programon készítem és sütőben sütöm? Formában jobb sütni mint anélkül?

Piroska


Piroska Előzmény | 2006.01.18. 18:48 - #2422

Szia Nelly!

Tényleg így hívnak, és köszönöm szépen a jókívánságokat.

Piroska


EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 18:47 - #2421

Sziasztok!

Bundik elküldte egy új sütésének a képeit, a neve Batyus fasírt lett. Íme a képek róla. A receptet beírtam a fórumba is és az ABC-s részbe is. Nekem nagyon tetszik, gratulálok hozzá, üdv, Margit

Batyus fasírt Batyus fasírt


EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 18:32 - #2420

Sziasztok!

Krio-tól kaptam képeket. Ő nem írt még a fórumban, de olvasgat minket és megsütötte az első kenyerét is. Íme:
első kenyér első kenyér első kenyér első kenyér

első kenyér

Nagyon szép lett, gatulálok hozzá és további hasonlóakat kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 18:16 - #2419

Szia Csöpike!

A gépben a következőképpen szoktam a dagasztást csinálni. Elindítok egy olyan programot, ahol hamar elkezd dagasztani, majd kb. 20 perc dagasztás után leállítom a gépet. Átteszem egy olyan programra, ami az elején 20 percet melegít, majd dagaszt (ha ilyen nincs, akkor 20 percet lehet pihentetni a tésztát a kikapcsolt gépben, majd egy azonnal induló programot elindítani). Így 20 percet nekem is kel a tésztám. A második dagasztás után közvetlenül kiveszem a tésztát, formázom és már így kelesztem.
A kelesztési időd biztos elég volt, de nekem egy kicsit kevésnek tűnik, hogy 4-es fokozaton sütötted a kenyeret. Sajnos ehhez nem értek, de kb 180-200 fokon szokták azt hiszem kezdeni a sütést, ez biztos nem a 4-es fokozat.

Valaki segítsen légyszíves, akinek villanysütője van!!

Szinte biztos vagyok, hogy a kenyér alja kiszáradt a túl alacsony hőfoktól. 

Remélem segít majd valaki a sütésben és akkor következőre teljesen jól fog sikerülni, ha nem ment el a kedved teljesen tőle. Azért remélem, hogy nem :-)

Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 18:03 - #2418

Szia Erika!

Kenyérfűszerkeveréket vettem, leírom, hogy milyen fűszerekből áll: koriander, édeskömény és fűszerkömény. Ezt akár teljesen kihagyhatod belőle, vag tehetsz helyette egy kis őrölt köményt, ha ezt szeretitek. A rozshoz illik az íze.

Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a kenyered, majd mesélj légyszíves. Sok sikert hozzá, üdv, Margit


csopike53 Előzmény | 2006.01.18. 17:45 - #2417

Nem jól irtam tehát ugy csináljam mint amikor gépbe sütöm csak dagasztás után vegyem ki? vagy hogy csináljam a gépbe ne keljen?

csopike53 Előzmény | 2006.01.18. 17:43 - #2416

Szia Margit! Sikért tettem hozzá.Zanussi tüzhelyem van.8 fokozatos én a 4-en sütöttem 1 óránál is többet,de nem pirult.Keleszteni a tepsibe kb 2 óra.A gépbe a dough prog csináltam 1:.3o viszont 2o percig dagasztotta aztán csend és egyszer csak kelni kezdett.nekem nem csinálta hogy pihen és ujra dagaszt. Tegyem a 3 prog ra és mikor a második dag befejezte lapát ki és utánna?

teerika Előzmény | 2006.01.18. 17:17 - #2415

Szia Margit!
Köszönöm válaszod.Az ajánlott kenyeret már kinéztem magamnak,már ki is nyomtattam a receptet,most hogy megnéztem jut eszembe hogy mit felejtettem el megkérdezni:A receptekben milyen fűszert jelent a kenyérfűszer?
Üdv. Erika


[Későbbi] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [1994-1975] [1974-1955] [1954-1935] [1934-1915] [1914-1895] [1894-1875] [1874-1855] [1854-1835] [1834-1815] [1814-1795] [1794-1775] [1774-1755] [1754-1735] [1734-1715] [1714-1695] [1694-1675] [1674-1655] [1654-1635] [1634-1615] [1614-1595] [1594-1575] [1574-1555] [1554-1535] [1534-1515] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!