E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 00:16 - #2397

Szia Nelly!

Majdnem :-)

A csipogásnál kiveszed, a felét a hozzávaló plusz anyagokkal visszateszed, a géppel belekeverteted, majd  amikor elkeveredet, akkor a másik felét teszed vissza a gépbe. Ha mindkét fele kész, akkor megcsinálod a formázást, majd visszateszed a bekapcsolt, langyos gépbe, ahol szépen megkel, majd a csak sütés programmal megsütöd. Ha nem elég a program szerinti kelesztési idő, akkor tovább kell hagyni a gépben kelni, majd amikor már elég magas, akkor lehet bekapcsolni a csak sütést. Ha ilyen hosszabb akciókra kiveszi az ember a tésztát, akkor szeret eléggé áthűlni és akkor kevés neki az egy óra. 

Ha ez az egész nem jön össze, akkor marad a kézzel gyúrás, de érdemes előtte kipróbálni, hátha sikerül a géppel is.

Így most már érthetőbb? Írjál ám, ha nem, mert nekem - aki már csináltam - túl egyértelmű a dolog, ezért nehezebb elmagyarázni. Üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.17. 23:58 - #2396

Margitka! Tehát addig értem, hogy a 7-en a csipogásnál kiveszem, elfelezem, mind a kettőbe belekeverem kézzel az alapanyagokat gyorsan, aztán kettéhajtva visszateszem, itt megkel, és a 8-on megsütöm. Jól értettem?

EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 23:47 - #2395

Sziasztok!

Sütöttem ma egy kenyérkét, aminek nagyon örülök. Majd olvassátok el a receptnél egy kicsit bővebben is írtam, hogy miért találtam ki ezt a receptet.

Amiért örülök neki, mert sikerült cserepes héjú kenyeret sütnöm. Olyasmi, mint a boltinak a cserepes része, csak valamivel apróbbak a cserepek. De akkor is az én cserepeim :-)))

ezen is látszik a cserepes héj

Van még több kép is róla, Fehér kenyér (alaprecept, variálható) néven találjátok az új receptek között.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 23:42 - #2394

Szia Nelly!

Az adagot felezheted, vagy a kétharmada is talán belefér a gépbe.
A Tiramisu port olyasmi zacskóban lehet kapni, mint a pudignport és azon a környéken is szokott lenni az üzletekben.
A capuccino por vagy natur, vagy csokis volt, ezeket szotkam a fiamnak venni. Ehelyett tehetsz egy kevés, jó erősre főzött kávét is, vagy nescafet.
A program a következő:
1. Gyorsprogram, dagasztás után kikapcsolva
2. 7-es program, ebből az első kb.20 perc a kelesztés a tésztának, aztán kb 20 perc dagasztás
3. Vagy a 7-es program csipogásánál ki tudod venni a tésztát és gyorsan elfelezve visszatenni, hogy összekeveredjen a többi hozzávalóval, vagy a gyorsprogramot indítod el, hogy ugyanezt, azzal csináltassad meg.

Írjál, hogy így rendben van-e, vagy még írjak valamit! Üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.17. 23:21 - #2393

Egyébként lehet, hogy már késő van. szóval..20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás, aztán 1 óra kelesztés, no meg a sütés? Nekem ez túl magas. Az én gépemen pl. előmelegítés van. Azt még gondolnám, hogy a gyors progin van 5 perc előmelegítés, 25 perc dagasztás, aztán kelesztésnél 20 perc után kikapcsolom. De utána mit csináljak? Ujra indítsam el ezt a progit? 20 perc dagasztás után kikapcsolom, átmegyek a 7-es tészta progira, kelesztem 1 órát, kikapcsolom, és elindítom a sütést? Bocs, hogy szőkenő módjára részletezem, de talán így tudom csak sejteni!Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.01.17. 23:09 - #2392

Margitka! Megnéztem a kókuszosat. Két kérdésem van: Ha nem akarok muffint sütni, felezzem az adagot? Tiramisu por? Ezt milyen formában árulják? A capuccino por natur,és ebből lesz a kapucsínó? Persze ez 3 kérdés, de most már mindegy!Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 22:51 - #2391

Szia Orsi!

Várom a  fotókat, örülök, hogy jól sikerült, üdv, Margit


VKOrsi Előzmény | 2006.01.17. 22:42 - #2390

Megsült a kalács, szerintem jó lett. A képet majd levarázsolom a telcsimről, mert apa lenyúlta a fényképezőt. most hül :D

EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 22:35 - #2389

Szia Jégkása!

A receptet várom köszönettel.

A töltelék a két formára való. Dupla adagot szoktam egyszerre csinálni, mert a hűtőben eláll sokáig és akkor legközelebb nem kell megint az almával vacakolni. Úgyis hamar elfogy :-)
Majd mesélj, ha kitaláltad, hogy mit sütsz.

További szép estét, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.01.17. 21:50 - #2388

szia Margit!

Mivel hétvégém megint szülinapos ezért sütöttem egy Borstangli nevü süteményt ez egy nagyon régi Mesterkukta ujságból való recept.Majd a recit és a képeket küldöm e-mail-ben.

Piroska! Ne bánkódj az éen párom is csak a bolti eknyeret eszi meg, de én magamnak szivesen sütök és a fiamnak is van kedvenc kenyere, de az egyéb péksüteményeket szivesen megeszi.Én már nem is bosszankodom miatta.

Margitka!

Szeretném mág a diós almás muffinodat megsütni írtad hogy a tölteléket előző nap is megcsinálhatom , ez két muffinsütő adag?
A kovászos kenyereid közül még nem tudtam választani.

Szia Jégkása

 


EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 21:47 - #2387

Szia Piroska!

Megnéztem a táblázatot. Nagyon nagy kár, hogy nem lehet csak sütni a gépeddel. Azon kívül a legjobb programozású gép, amivel eddig találkoztam!!!
A sütés program hiánya miatt, én, ennek dacára, nem venném meg (a mai tudásommal).
Végre egy gép, ami 60 percig keleszt, ejtés nélkül! Nagyon jó - és nem rövid - a két dagasztás ideje és közte a kelesztésé is. (A nagyobb súlyon.)
Viszont nagyon kevés a programja. Van a normál, normál-gyors, normál-tészta, majd ugyanez a három édestészta verzióban. Nincs teljes kiőrlésű programja.
Teljes kiőrlésű liszttel ebben úgy tudsz kenyeret sütni, ha a normál programon, a második dagasztás után kiveszed a lapátot, mert akkor ejtés nélkül 80 perc kelesztési időd van. Ez szerintem elég a "nehezebb" kenyereknek is.

Zsömle formázása képekben

Túrós-sonkás kifli

A kifli készítése egy nagyon régi képem, azóta annyit változtattam rajta, hogy a csücskeit visszahajtom a feltekerés előtt.

Ha valamit keresel, akkor nyugodtan kérdezzél, szívesen segít mindenki.
Általában  a bal oldali menüsorból el tudsz mindent érni. Ha valami nem egyértelmű, akkor írjál, szívesen elmondom, mi-micsoda.

További szép estét, üdv, Margit


Piroska Előzmény | 2006.01.17. 21:27 - #2386

Kritika az van. :-) Ezért időről időre le is állok a próbálkozással, pedig már két tartályt elkoptattunk. De a párom mindig odajut vissza, hogy inkább szeretne bolti kenyeret enni, mert ő azt szereti. Ami eddig egyértelműen bevált az a Kenyérvarázs vajas kifli receptje, de az adalékanyagokat tartalmazó keverékből van. A zsömle formázást és kifli formázást hol lehetne leggyorsabban megtalálni? Mert ezt a töménytelen sok hozzászólást nem tudom átfésülni. 

VKOrsi Előzmény | 2006.01.17. 21:23 - #2385

Margit :) köszi... majd átnézem a gépek program tábláját, az alapján tényleg elég jól meg lehet tudni, milyen is a gép. Köszi az ötletet. Kalács sül.

Piroska Előzmény | 2006.01.17. 21:23 - #2384

Margitka!

Ha megnézted az e-mailben elküldött táblázatomat, kérdeznék. Nem lehet, hogy azért nem olyan szépek a kenyereim, mert rövid ideig dagaszt a gép, és mert álló tartályos? Ezzel a Hauser UBM 650-es géppel kapcsolatban vannak személyes tapasztalataid?

Majd visszanézek, csak nehéz újra előásni valamit, olyan sok a hozzászólás.

Üdv, Piroska


nelly52 Előzmény | 2006.01.17. 21:22 - #2383

Szió Piroska! Megmondom őszintén, én szeretem, ha kenyerem vízszintes, és a teteje végig látszik, amíg szeljük, s míg van belőle. Amikor a barátnőméknek vettünk a névnapjukra gépet, így nekem fő szempont ez volt. Mert a hosszú, magas kenyérnél a tetejét már az első vágásnál leszelném. De egy másik barátnőmnek pont ilyen van, s ő viszont erre esküszik. Ezért hát okos tanács nincs. Neked kell eldöntened, ha vásárolni akarsz, hogy mit szeretnél. S mind a két fajta sütőben isteni kenyereket lehet sütni, csak ügyesség, gyakorlás kérdése. De nagyon-nagyon sok..Aztán a család lesz a kritikus. Üdv. Nelly.

EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 21:16 - #2382

Sziasztok!

Megcsináltam a 4-es fonásnak a fázisfotóit, és fel is tettem.
4-es fonás képekben

Remélem segíteni fog, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 21:15 - #2381

Szia Nelly!

Rövidesen végzek a "gyerekes" programjaimmal, utána keresek Neked néhányat és megcsinálom a nyers burgonyás gépi változatát is. Tegnap erre már nem volt időm és energiám.

Jelentkezem, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 21:13 - #2380

Szia Orsi!

Olyan gépet, ami csak dagaszt, nem tudok. Nézd meg az én gépemnek a programtábláját, az enyém egyhuzamban dagaszt kb 20 percet. Ilyen több is van.
Kíváncsian várom a kalácsod végeredményét, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.17. 21:12 - #2379

Margitka! Hétvégén jön haza a lányom, itt lesz a menyjelöltem, szóval szeretnék nekik kenyeret sütni, de legyen benne egy kis tk. liszt is. Viszont miután még nem sütöttem ilyesmit, azért jó lenne, ha sikerülne is. Szóval még a rozsosban is benne lennék, csak gépi legyen, és még ha lenne időd a burgonyásra is... Ugye nem nagy kérés! Kalácsot pedig majd nézek valami jót, hasonlót a narancsoshoz, mert nekem ő a csúcs. Köszi Nelly

VKOrsi Előzmény | 2006.01.17. 20:24 - #2378

Margitka :) végülis beáztattam, de 15 percet csöpögött, szerintem nem lett vizes. Most kel :) Jah, amit kérdezni szerettem volna. Tudsz olyan gépet, aminél a dagasztás csak dagasztás nem pihentetés, meg miegymás? az én dépem dagasztási programja elég érdekes, mert dagaszt 4 percet, majd pihentet percet, majd megint... stb. Idővel lehet, hogy váltanék erről a hauserről.

[Későbbi] [2477-2458] [2457-2438] [2437-2418] [2417-2398] [2397-2378] [2377-2358] [2357-2338] [2337-2318] [2317-2298] [2297-2278] [2277-2258] [2257-2238] [2237-2218] [2217-2198] [2197-2178] [2177-2158] [2157-2138] [2137-2118] [2117-2098] [2097-2078] [2077-2058] [2057-2038] [2037-2018] [2017-1998] [1997-1978] [1977-1958] [1957-1938] [1937-1918] [1917-1898] [1897-1878] [1877-1858] [1857-1838] [1837-1818] [1817-1798] [1797-1778] [1777-1758] [1757-1738] [1737-1718] [1717-1698] [1697-1678] [1677-1658] [1657-1638] [1637-1618] [1617-1598] [1597-1578] [1577-1558] [1557-1538] [1537-1518] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség