E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 01:53 - #2274

Szia Mea!

Örülök, hogy ilyen jó eredménnyel zárult a kísérleted.
A kefirt nyugodtan helyettesítheted bármivel. A tejtermék lágyítja egy kicsit a tésztát, a víz nem. Valamivel kevesebbet tegyél ezekből, mint a kefirből kellene.

Kókuszos kalácsot sütöttem már, mindjárt ideteszem a linkjét a receptnek, hogy ne kelljen keresned.

Kókuszos tiramisu-kalács

Ez akár alapötlet is lehet, bármilyen megoldással süthetsz kókuszos kalácsot.
Édeskenyér néven fut a legtöbb gépen a kalácsprogram, de azon süssed szerintem, amin a kalácsot szoktad.

Mesélj majd, hogy mire jutottál a kaláccsal, sok sikert hozzá, ha kipróbálod, üdv, Margit


Mea Előzmény | 2006.01.15. 01:45 - #2273

Jut eszembe, már ezer éve szerettem volna megkérdezni Margitot,hogy a kefírt helyettesíthetem-e tejjel,vagy vízzel? A párom nem nagyon szereti az ízét:-( Köszönöm! Üdv!

Mea Előzmény | 2006.01.15. 01:41 - #2272

Sziasztok! Valamilyen kókuszos dolgot szeretnék sütni a Technostarommal:-) Van valakinek ötlete, javaslata? Persze az is érdekelne, melyik progival érdemes sütni. Ma megsütöttem a kalácsot,minimális cukorral,citromhéj nélkül,picit több sóval. Nagyon fini lett,kb.mintha a régi zsúrkenyeret kóstolnám.... Nosztalgia:-) És ezt is Nektek köszönhetem:-) Kitartás Mindenkinek, és éljenek a sütőgépek:-) Margit nélkül persze mindez nem is létezne:-) így övé a fő érdem:-)

EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 01:06 - #2271

Szia Nelly!

Ha hagytad volna tovább kelni, akkor feljött volna olyanra, mint az előzőnek a széle volt, de megmarad a púpja. Nem akarlak már nagyon összezavarni, de ugyanezzel a kelesztési idővel és egy minimálisan megemelt élesztőadaggal is el lehet ugyanezt érni. Mivel az élsztővel nehezebb előre látni a következményeket, ezért jobb a ki-be kapcsolós módszer.

A konyahruhát bármikor ki tudod próbálni, fóliázni még utána is ráérsz. Én bekukkoltam a fóliás időszakban is a tető alá, csak résnyire nyitottam ki a kelesztés ideje alatt, nehogy megfázzon a tészta.

Én tegnap nem este, hanem ma reggel feküdtem le :-) Rövidesen én is elballagok aludni.
Szép napot és jó sütögetést holnapra is, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.15. 00:58 - #2270

Köszönöm. Nagyon érdekes, mert csak azt az 1 ek. vizet hagytam el, és mégis látszik a különbség. Akkor lett volna magasabb, ha tovább kelesztem? És ha csak konyharuhával takarnám le a nézőkéjét a sütéskor, az is elég lenne, hogy egyenletes barnára süljön a teteje? Mert ha fóliát raknék bele, akkor nem tudnék időnként bele kuksizni. Aztán lassan be is fejezem, mert már vasárnap van, és aludnunk kellene. Te pedig Margit előző este is későn feküdtél le.Üdv. Nelly. Azért ha még fenn vagy, megvárom a válaszod.

EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 00:51 - #2269

Sziasztok!

Nelly megsütötte még egyszer a Sajtos kenyeret, most egy kicsit kevesebb folyadékkal.
Iskolapélda lehetne ez a két fotó a minimális folyadékdiffenrencia okozta változásra.
Nagyon örülök a képeknek és természetesen a kenyér sikerének is. Gratulálok Nelly a kenyérhez és a kitartásodhoz, üdv, Margit

Sajtos kenyér - ugyanazon a napon, mint a másik képen, csak kevesebb folyadékkalSajtos kenyér - ugyanazon a napon, mint a másik képen, csak kevesebb folyadékkalSajtos kenyér - ugyanazon a napon, mint a másik képen, csak kevesebb folyadékkal


nelly52 Előzmény | 2006.01.14. 23:54 - #2268

Szió Zck! Köszönöm a válaszod. Nálunk inkább a fehér megy, de mint olvastad, most a sajtossal kísérletezem. Az első kicsit lazább volt, a fiam szerint hasonlított a kalácshoz, de ez nem volt baj, sőt... Már elfogyott.. Nemsokára kész lesz a következő. De a lányom szereti a tk. liszteseket is. Így majd én is próbálkozom, ezért is érdeklődtem. Üdv. Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.14. 23:53 - #2267

Szia Zck!

A válaszod megérkezéséig is elkezdtem nézelődni a receptjeim között. Kiteszek ide néhány linket, hogy ne kelljen keresgélned.

Kovászos-gépi kenyér (búzalisztből, búzakovásszal)

Kovászos gépi kenyér (rozsos, búzakovásszal)

Lovagkenyér

Ezek a kenyerek akörül mozognak, amit Te írtál a mai kenyeredről és kovászosak. Jól is sikerültek, érdemes bármelyiket kipróbálni.

Várom, hogy jó-e ezek közül valamelyik, valamint a képeket is, üdv, Margit


zck Előzmény | 2006.01.14. 23:47 - #2266

Kedves Margit! Igen, gépi legyen és pl. mint a mai kenyér annyi tk. liszt legyen benne. A kép is menni fog a mairól.

zck Előzmény | 2006.01.14. 23:43 - #2265

Szia Nelly52! Van fényképem, elküldöm Margitnak és Ő biztos felrakja ide a fórumba. Az pedig, hogy milyen magasra jön fel, hm....jó kérdés. Az említett kenyért ilyen 75 dkg-osban még nem sütöttem meg teljes egészében fehér lisztből, tehát nincs összehasonlítási alapom. Ugyanakkor megmértem: a korábbi hozászólásomban említett összetétel szerinti kenyér magassága 10 cm, emellet a gépem sütőformájának és így a kenyérnek is persze 17,5 cm hosszú és 13,5 cm széles a befoglaló mérete. Hogy tömör vagy laza? Szerintem izlés dolga. Nekünk nem volt tömör.

EmMargit Előzmény | 2006.01.14. 23:25 - #2264

Szia Zck!

Gondolom, gépi kenyér legyen, és mennyi tk. liszttel szeretnéd? Így, mint a mai kenyered?
A fotót kérdeztem volna én is, akárcsak Nelly. Csináltál képet? Szívesen megnézném ezt a kenyérkét én is.

Várom válaszod, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.14. 23:17 - #2263

Szia Zck! Én még nem sütöttem ilyen fajta kenyeret. nincs fényképed róla? Ez a tipusú kenyér milyen magasra jön fel? Mennyire lesz tömör ill. laza?Nelly

zck Előzmény | 2006.01.14. 23:09 - #2262

Sziasztok, szia Margit! Beleolvastam korábbi hozzászólásokba, kalács sajtos kenyér, biztos azok is finomak, én is sort kerítek rájuk. Jelen helyzetben viszont még a teljes kiörlésűekkel próbálkozom. Ma délelőtt a klaszikkus f.kenyér recept szerinti hozzávalókkal 50% felé vittem a teljes kiörlésű lisztek arányát (20 dkg tk. rozs, 10 dkg tk.búza és 20dkg BL-80). A teteje egy picit berepedezett ami szerintem nem zavaró. Ízre nagyon kellemes, amint korábban említettem mi a hasonló kenyereket részesítjük előnyben a fehérekkel szemben. Margit tudsz javasolni következő lépcsőnek olyan tk. receptet amiben kovász is van és nem túl ördöngős elkészíteni?

EmMargit Előzmény | 2006.01.14. 19:24 - #2261

Szia Nelly!

Ha kalandosan is, de megérkeztek a képek. Íme:

Sajtos kenyér Sajtos kenyér

Szerintem nem lett ez háborús sérült, csak egy kicsit visszaesett a közepe. Az lesz a baj, amit írtam. Legközelebb egy kicsit szorosabbra csináld a tésztát, mert a sajt a végén lágyít rajta egy kicsit. Ha a fele elfogyott, akkor azért nagy baj szerencsére nincs vele :-))

További sok sikert kívánok, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.14. 19:12 - #2260

Ja, és a legfontosabb! Kivettem kelesztés előtt a keverőlapátokat, így tényleg sokkal egyszerűbb volt kiszedni az üstből.Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.01.14. 19:10 - #2259

Tehát akkor az 1 ek víz nem kellett volna bele? Egyébként kelesztéskor sem lett púpos, tehát nem azért esett be egy kicsit, mert nem állítottam be a súlyarányt.Lehet, hogy tényleg a víz volt a ludas. Most, hogy már kihűlt, és elfogyott a fele, még jobban összeesett a közepe. Szegénykém, olyan háborús sérült lett. De azért az enyém!!Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.14. 18:59 - #2258

Szia Móni!

Örülök, hogy jól sikerült a kalácsod, de legközelebb azért érdemes kettészedni. Sokkal nagyobbra kel, ha több helye van :-) Biztos finom volt benne a kakaós szórás. Én is csináltam már ilyet, ott olyan volt az íze, mint a kakaós csigának.

Az aludttejes kenyérrel kapcsolatban csak annyi ötletem van, hogy valószínűleg egy kicsit kevés volt benne a folyadék. Aludttejel vagy kefirrel csináltad? A házi aludttej lehet, hogy egy kicsit hígabb, mint a kefir. Ha az utóbbival csináltad, akkor lehet, hogy még egy kicsi kellet volna hozzá. Elképzelhetőnek tartom, hogy a kelesztési idő végére még nem volt elég magas a tészta. Lehet, hogy itt kellett volna az a trükk, hogy a kikapcsolt gépben még hagyod egy kicsit kelni, majd a csak sütés programmal sütöd meg, amikor már elég magasra megkelt.
Ha finom lett, akkor végül is probléma nincs, az ötlet legközelebb is hasznosítható :-)

További nagyon sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.14. 18:48 - #2257

Szia Nelly!

Örülök, hogy a próba-kalács is jól sikerült.

A sajtos kenyér szeret egy kicsit kibabrálni az emberrel. A sajtban lévő zsír okozza ezt. Szerintem írd fel magadnak egészen pontosan, hogy miket tettél bele, most még biztosan emlékszel mindenre. Legközelebb ehhez képest egy kicsit kevesebb zsiradékot tegyél bele, és esetleg egy picivel kevesebb folyadékot. (Természetesen a következő alkalommal vásárolt sajt minősége ezt befolyásolhatja, de ettől talán eltekinthetünk nagyvonalúan :-))
Kár, hogy nem érkezett meg a kép, akkor biztosabban tudnám ezeket javasolni, de majd visszatéünk rá, ha látom is. Szerintem azonban ez lesz a megoldás.

Várom a fotókat, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.14. 18:42 - #2256

Szóval biztos finom lett azért a sajtos, mert csinálhatnék fényképet arról, ahogyan a fiamék eszik.Na de én sem fogok lemaradni!!! Megyek is!!Nelly

Moni Előzmény | 2006.01.14. 18:15 - #2255

Szia Margit!

Megsütöttem a csíkos kalácsot, ami két színű tésztából készül.Elkerülte a figyelmemet, hogy te a tésztádat kétfelé osztottad, és csak a felét tetted vissza megsütni. Az egészet visszatettem, és megsütöttem. Elötte a 2 réteg közé margarint kentem .és megszórtam kakaóval, és cukorral. Nagyon megkelt, és a teteje elérte a tetőt, és az nem sült meg. Akkor jöttem rá, hogy elrontottam. Mikor felvágtam, gyönyörű volt. A kakaóval való megszórástól 3 színü lett. Már csak múlt időben tudok róla beszélni, nagyon finom volt.

Megsütöttem az aludttejes kenyeret. A teteje kicsit lerepedt. Ez mitől lehet? Az íze nagyon jó, és az állaga is.

Újra meg kell köszönnöm, hogy a segítségeddel sok sikerélményem van, és már a nehezebbeknek is neki merek állni.

Moni


[Későbbi] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [1994-1975] [1974-1955] [1954-1935] [1934-1915] [1914-1895] [1894-1875] [1874-1855] [1854-1835] [1834-1815] [1814-1795] [1794-1775] [1774-1755] [1754-1735] [1734-1715] [1714-1695] [1694-1675] [1674-1655] [1654-1635] [1634-1615] [1614-1595] [1594-1575] [1574-1555] [1554-1535] [1534-1515] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?