E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.13. 22:04 - #2235

Szia Orsi!

A dagasztás programon, ha vége a dagasztásnak, akkor kapcsold ki a gépet, majd kapcsold be újra, úgy hogy kb 20 perc múlva kezdjen el ismét dagasztani. Nem tudom, hogy van-e előmelegítés a gépeden a dagasztás előtt. Ha igen, akkor egyből bekapcsolhatod újra.
Amikor formázva keleszted már a zsömlét, akkor legyél türelmes, várd meg, amig szép nagyra megnőnek, csak akkor kezd el sütni. Ne az órát nézd, hanem a tésztát. Ja, és langyos helyen kelesszél!!

Sok sikert kívánok a zsömlékhez, várom a beszámolót róla, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.13. 21:56 - #2234

Sziasztok!

Sütöttem ma sok mindent :-)
Először is Sonkás-tojásos batyut, de  most muffinformában.

most muffinfomában

Aztán Kakaós-tiramisu muffincsigákat:

Együtt:

és egy közös kép a sonkás-tojásos batyukkal

És sütöttem még valamit, amit csak Nektek mesélek el. "Rendelésre" csináltam egy fahéjas kalácsot, amit kalácspárnának neveztem el.

Fahéjas kalácspárna - levesbetét lesz belőle :-))

Sose találnátok ki, mi lesz belőle, ha már nem írtam volna a képhez :-)) Hideg banánkrémleveshez pirított kalácskocka. A levest nem én csinálom, csak a kalácsot adom hozzá, majd mesélek, hogy milyen is volt.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.13. 20:18 - #2233

Helló Mindenki! Hát nem mondom, dolgoztatok itt is épp eleget tenap du óta, nem győztem utolérni magam. De muszáj elolvasni mindent, mert mindig van valami, ami nekem új. De a hét végén végre én is sütögetek. Más. Voltam a Corában. Vettem cardamom magokat. Ez Angliából származik, 5 dkg 699.-Ft. Gondoltam, majd ledarálom kávédarálón. Aztán kijöttem, és a sétálón volt egy gyógynövény bolt, ahol vettem "kardamomimag őrölt" címűt egy kis zacskóval, ez 1 dgk-os és 229.-Ft-ba került.Utóbbit egy mohácsi kft, a Fűszerfutár csomagolja, és származási helye India. Az elsőt Fűszervilág Kft Győr forgalmazza,és egy sorozat része : Asia,s Finest Foods a neve. Ebben a sorozatban árulnak különleges fűszereket is, meg átlagosakat is, csak drágábban. Pl: Cumint, ami római kömény, de őrölt gyömbért, chilit, stb.-t is lehet kapni. Na elég a fejtágításból. Egyébként milyen volt péntek 13.?

VKOrsi Előzmény | 2006.01.13. 20:05 - #2232

A mai második kenyér teljesen jó lett, olyan, mint a tegnapi :D a páromnak pont a vastag héja ízlik :) holnap gondoltam kipróbálom zsemlét. Ugyan nem 16 darabos változatban, hanem max. a felével :) még egy kérdés: ezt a pihentetés dolgot hogy csinálod? mert az enyémen ugyan van dagasztás program, de kelesztés külön nincs, tehát arra a 20 percre szobahőmérsékleten lesz a tészta. Elég az?

EmMargit Előzmény | 2006.01.13. 19:54 - #2231

Szia Orsi!

Ahol ezt látod "20 perc dagasztás, 20 perc pihentetés/kelesztés, 20 perc dagasztás", ott ez a kelesztés mindig a gépben történik. A második dagasztás után viszont közvetlenül kiveszem a gépből a tésztát, formázom és így kelesztem másodszorra.

Sütsz zsömlét? Sok sikert hozzá, ha igen, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.13. 16:40 - #2230

Szia Orsi!

Kíváncsi vagyok a maira is, és a holnapira is. Szerintem a nagyobb méret jobban fog sikerülni.

Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


VKOrsi Előzmény | 2006.01.13. 16:26 - #2229

Kedves Margit :) ma betettem még egy adagot, én is a folyadékra gyanakszom, amilyen figyelmetlen voltam ma, lehet, hogy elnéztem a mércét. A 2. adag épp sütés előtt áll, de egyelőre nagyon szép a kenyér. Mindig normál programon sütöm a kenyeret, de sajnos nem tudom, mennyi az uts. kelesztés ideje. Majd egyszer végigjegyzetelem. Lassan látom, hogy mik a gép hibái :) legközelebb már tudom, hogy mire figyeljek oda. Holnap mindenképp megsütöm a nagyobb kenyeret, mert ahogy látom jól eláll a kenyér, így elég lesz, ha 2 naponta sütök frisset.

szokimoki Előzmény | 2006.01.13. 15:29 - #2228

Szia Batka!

Kenyérsütő ismerősök állandóan ezt a dundi nevű lisztet magasztalták , hát gondoltam mi is kipróbáljuk.Sajnos én nem láttam a csomagolást mert a szüleimnek van kenyérsütője és ők vették, de az van ráírva hogy kenyérhez kelt tésztákhoz való.Itt esküsznek rá! Én Debrecenben lakom és hiába van itt is tesco, cora ,metro,stb... csak az Interfruct-ban lehet kapni.A hétvégén készülünk a szüleimhez és megnézem pontosan, hogy ki gyártja stb.Majd megírom.Tény hogy a belőle készült kenyér nagyon fincsi!


EmMargit Előzmény | 2006.01.13. 14:49 - #2227

Szia Orsi!

Ha tényleg nem lehet állítani a gépeden a súlyt - amit én rettenetesen nagy hiányosságnak tartok - akkor javasolom, hogy nagyobb, legalább 1 kg-os kenyerekkel kísérletezzél tovább. Nem is fog a nagy kenyérnek megfelelő sütési beállításokkal, ilyen kicsi kenyeret jóra sütni.
A mai kenyeredben valószínűleg megszaladt egy kicsit a folyadék. Ehhez, ilyen kicsi kenyérnél, már egészen kevés plusz folyadék is elég.
Próbáld ki a Fehér kenyeremet eredeti méretben, annak sikerülnie kellene. Milyen programon sütöd? Mennyi az utolsó kelesztési ideje?

Várom válaszod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.13. 14:42 - #2226

Szia Móni!

Szeintem a tészta/dagasztás programon csináld. Ha leáll a dagsztás, ki tudod venni a tésztát, majd a lapátokat kivéve visszateszed megformázottan. A gépet ne kapcsold ki és akkor tovább tud kelni, a folyamatosan langyos gépben. Ha kellően megkelt, akkor a csak sütés programmal süssed meg.
Milyen csíkosra szeretnéd csinálni? Fele tészta kakaós, vagy gépi márványos-csíkos?

A programtáblának nagyon örülnék, megköszönöm, ha szánsz rá időt. Gondolom némi tapasztalatod is összegyűlt és kialakult valami véleményed a gépedről. Ha néhány szóban ezt is mellé írnád, akkot tökéletes gépleírásunk lenne, megint egy új gépről :-))

Előre is köszönöm fáradozásodat, sok sikert a kalácshoz, üdv, Margit


Moni Előzmény | 2006.01.13. 14:27 - #2225

Szia Margit!

Tényleg van csak sütőprogram, de én azt hittem,csak utánsütéshez jó. 1 óra az ideje.

Ha gondolod , leírhatom egy táblázatba a "programok időbeli lefutása " című fejezetet, és elküldöm neked. Nekem BOMANN CB594 -es gépem van. December végén kaptam szülinapomra a férjemtől. Azóta nem vettünk kenyeret. Azért nem írtam még meg neked a tapasztalataimat, mert még csak most gyüjtögetem őket.

Akkor tehát visszatérve a csíkos kalácshoz, szerinted úgy jó lesz, ha először megdagasztatom- 2 színüre- , megformázom. Ezt követően berakom az edényébe, és kelesztem. Talán úgy kéne, hogy a csak sütő programot bekapcsolom 2*, 3* pár percre, és kikapcsolom. Ha látványosan megkelt, az utánsütő programot indítom-1 óra. Így jó lesz?

Moni


VKOrsi Előzmény | 2006.01.13. 14:11 - #2224

no, mai kenyerem totál kudarc lett. nem tudom, mi lehetette a baja, ugyanazt tettem bele, mint eddig... de a tetje egy az egyben besett, van pereme a kenyérnek szép magas, van egy kb. 2 cm mély kráter.... valakinek valami ötlete, hogy mi lehetett a gond???

EmMargit Előzmény | 2006.01.13. 13:01 - #2223

Szia Batka!

Ehhez mit szólsz? Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.13. 12:57 - #2222

Szia Batka!

Köszönöm, én is így gondoltam. A javaslatodat megpróbálom valahogy megvalósítani.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.13. 12:56 - #2221

Szia Móni!

Most olvastam vissza a 1/2 3-kor írt hozzászólásomat, az én magyar tanárom is lehet, hogy elsírná magát :-))
Biztos, hogy nicsen csak sütésprogram a gépeden? Mostanában több olyan program elnevezéséről olvastam, amire azt hitte a gép gazdája, hogy az nem ilyen program, de mégis az volt (pl.: utánsütés).
Kalácsot lehet egyébként normál vagy édeskenyér programon sütni. Amikor az utolsó dagasztás után leáll a gép, akkor kiveheted a tésztát, anélkül, hogy kikapcsolnád a gépet. Az elképzelésed szerint megformázott tésztát aztán a lapát nélküli üstbe visszateszed. A kérdés az, hogy van-e ezután elég ideje a tésztának megkelni. Nézd meg mennyi ideig keleszt a géped.
Megírnád, milyen programjaid vannak?

További szép napot, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.01.13. 12:53 - #2220

Sziasztok! Zck! Nem lehetetlen nem tömör kenyeret sütni csak teljes kiőrlésű pl. rozslisztből (szerintem egyébként a tk tönköly a legfinomabb). Majd ha nagyon belelendülsz, és nem bánod az enyhén savanykás ízt, javaslom a házi kovász használatát. Addig is érdemes viszont kipróbálni, hogy főtt krumplit teszel bele! Arra kell figyelni, hogy ez lágyítja a tésztát, és ezért kevesebb folyadék kell. Én egy ideje egy nagyobb krumplit vagy pár ek krumplipelyhet teszek, mikor mi van itthon, és az is feltűnt, hogy így sokkal tovább puha marad, nem szárad ki (egyébként a kovásznak is van ilyen tulajdonsága, és amolyan tartósítószer hatása is van). -------- Margit! szerintem mindenképpen maradjon meg a sima ABC-s rész, mert akkor átlátni az egész "kínálatot", mert mi van, ha éppen rossz helyen kutakodom. Annyit talán oda lehetne írni még egyszer, hogy aki először látja, az is tudja, hogy Receptes fórum receptjei kategóriák szerint: - vagy nem tudom. Szóval hogy ne higgye azt senki, hogy az két különböző dolog, és elkezdje átnézni újra.

Moni Előzmény | 2006.01.13. 10:14 - #2219

Szia Margit!

Szeretnék csíkos kalácsot sütni a gépembe, de nincs csak sütő programom. Ha úgy csinálom, hogy tésztaprogramra rakom, és csak összegyúratom- két színüre- és ha összeállítottam, visszarakom az edénybe, de kiveszem a keverőlapátokat, akkor végülis hiába kever, csak 2 lyuk lesz benne. Ekkor milyen programra tegyem, és végülis jó-e ez az elgondolás? (hát most nem lenne rám büszke a volt nyelvtantanárom-bocsi)

Moni


EmMargit Előzmény | 2006.01.13. 02:31 - #2218

Sziasztok!

Megcsináltam a receptek szétbontását. Meghagytam az eredeti, teljes ABC-t is és alatta 4 kategóriában szétszedtem a recepteket, így is el lehet érni őket.
Kérlek nézzétek meg, hogy jó-e így, eléggé áttekinthető-e? A teljes ABC-s részt is meghagynám, de ha nagyon zavarónak ítélitek, akkor megpróbálom kivenni onnan.
Azt kérném még, hogy nézze meg mindenki a saját receptjeit, hogy minden jó kategóriába került-e. Van egy-két dolog, ami két helyre is bekerült, de az szándékos volt. Reményeim szerint ki nem maradt semmi, mert ezt ellenőriztem.

Várom a véleményeteket, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.13. 00:19 - #2217

Szia Zck!

Igazán nincs mit, üdv, Margit


zck Előzmény | 2006.01.13. 00:17 - #2216

Kedves Margit! Igen, teljesen világos és érthető a válaszod. Köszönöm szépen!

[Későbbi] [2475-2456] [2455-2436] [2435-2416] [2415-2396] [2395-2376] [2375-2356] [2355-2336] [2335-2316] [2315-2296] [2295-2276] [2275-2256] [2255-2236] [2235-2216] [2215-2196] [2195-2176] [2175-2156] [2155-2136] [2135-2116] [2115-2096] [2095-2076] [2075-2056] [2055-2036] [2035-2016] [2015-1996] [1995-1976] [1975-1956] [1955-1936] [1935-1916] [1915-1896] [1895-1876] [1875-1856] [1855-1836] [1835-1816] [1815-1796] [1795-1776] [1775-1756] [1755-1736] [1735-1716] [1715-1696] [1695-1676] [1675-1656] [1655-1636] [1635-1616] [1615-1596] [1595-1576] [1575-1556] [1555-1536] [1535-1516] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints